Şimdi Ara

Bu kazada SUÇ KİMDE?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

A ARACI (BENİM ARACIM) ORTA ŞERİTTE İLERLERKEN B ARACI (EN SAĞDAKİ ARAÇ) DÖNÜŞÜ KAÇIRDIĞI VEYA DALGIN OLDUĞU İÇİN 5 METRE ÖNÜMDEYKEN ÖNCE BENİM BULUNDUĞUM ŞERİDE GİRDİ. ANINDA SOL ŞERİDE GEÇEREK KORNA VE SELEKTÖRLERLE UYARMAYA ÇALIŞMAMA RAĞMEN (FRENE BASIYORUM O ESNADA) TEKRARDAN BULUNDUĞUM SOL ŞERİDE SOLA DÖNMEK MAKSATLI GİRİŞ YAPTI VE BENİM ARACIMA SAĞ TARAFTAN VURDU. BU KAZADA KİM SUÇLU ARKADAŞLAR BİR YORUM YAPAR MISINIZ ACABA?

• sizin şeridinize girişini tamamlamış
    %100 kusur sizde
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

sizin şeridinize girişini tamamlamış
    %100 kusur sizde
    Yanlış bilgi vermeyin, şeride giriş yaptı diye kusurdan sıyrılamaz, eğer kamera kaydı vs var ise en sağdan sola dönüş yapan şahsa %100 kusur çıkacaktır. Dönüş yapmak için sol şeritte kalması gerekir, en sağ şeritten sola dönüş yapma durumunda çarpışma olursa kusur tamamen hatalı dönüş yapana çıkar.
  • Çizime bakarsak B aracı ama yol durumu vs nasıldı bilemiyoruz.
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    hocam ben sığmadığı için öyle yaptım krokide karışmasın diye. herif direk yanındayken kafadan bana girdi
  • Diablo kullanıcısına yanıt
    hocam kamera kaydı yok fakat tutanaklarda krokinin daha detaylı çizimi mevcut. görgü tanıklarının ifadeleri de var fakat zabıt niteliğinde olmadığı için bir değeri olmadığı söylendi tarafımıza.
  • Çarpışma hangi noktadan oldu. Onun aracı ve sizin aracın hangi noktaları?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kaza da kim haklı?
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • helluri kullanıcısına yanıt
    üstad benim sağ çamurluktan girdi karşı taraf.
    benim sağ köşe
    karşı tarafın ise sol köşe
  • Tipik türk içgüdüsü,birisi önüme geçmesin hızımı kesmesin diye birbirinizi sıkıştırdınız sonrada fren pedalı üstünde hazırola kalktınız ama nafile.(sadece varsayım)b aracı suçlu bu arada.Kendini yolun durumuna göre ayarlamak zorunda.
  • BrahmanS kullanıcısına yanıt
    teşekkürler ama sıkıştırma vs yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bbmxsar -- 7 Ağustos 2018; 19:10:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbmxsar

teşekkürler ama sıkıştırma vs yoktu.
    Hatalı karşı taraf yolun durumuna göre temkinli ve kontrollü gitmesi gerekiyordu.Bu tür durumlarda araç içi kameraların önemi belli oluyor aslında ama ben de kullanmıyorum

edit:15-20 km hızla gitti dediğin mesajı silmişsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrahmanS -- 7 Ağustos 2018; 19:11:14 >
  • Git 1km öteden dön. 3 km öteden dön. Sanki nolacak. Belki kurtarır düşüncesi bu. Geçmiş olsun hocam kusur yok sizde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chawush -- 7 Ağustos 2018; 21:39:50 >
  • Siz düz gideceksiniz o da sola dönecek...Mantıken sizin en sağ şeritte onun da sizin şeridinizde olması gerekirdi...Ama olmamış; Neyse...
    Vatandaş burada son dakikada en sağdan sola dönmeye uğraşmış...Böyle bir durumda sağ şeritte beklemeli ve uygun bir durumda sola geçmeli idi...Ben polis olsam % 100 B aracına verirdim kusuru...
  • Çizime bakarak kaza mavi okun bitiminden sonra görünüyor. Bu durumda hız sınırlarına uyulmuş ise B aracı kusurludur.
  • O
  • benim takıldığım nokta ''dalgındı'' kelimesi.
    trafikte bir an bile dalgın olma şansın yok ve olamaz.
  • Bu kazada suçlu, diğer soföre ehliyet veren sistemdir.
  • erka1907 kullanıcısına yanıt
    şahıs araçtan iner inmez "kusura bakmayın dalgındım babam rahatsız" cümlesini kurdu. onun bir anlık dalgınlığı ve hatası bizim zamanımızı ve aracımızın değerini çaldı maalesef.
  • B aracı hatalı. Dönüş yapacağı taraftaki yani en sol şeritte olmalıydı.

• En sevmediği "çakal carlos" lakaplı trafik çakalları bunlar.
    Hayatta o sol şeride geçip de bekleyemez. İlla ki sağa geçip 3-4 araç ekarte etmesi lazım. Bir akıllı o ya biz keriz gibi boşuna bekliyoruz şeridimizde. Diğer özellikleri de dönüşe geçmeden sinyal vererek mesaj yollar. "Hani akıllı ol o tarafa geçicem, bak sinyal yatkım." der.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.