Şimdi Ara

Bu Kazadan Hasar Almadan kurtulamanın Yöntemi Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.youtube.com/watch?v=I41swb7nL0U&mode=related&search=

Arkadaşlar izmir bornovada olan bi kazanın görüntüsü benim burda sormak istedigim bukadar suratlı hızla giderken ustelik yolda kayganken(yağmurlu) kızaklama çekmeden ve carpadan nasıl araç kontrol altına alınabilir esp ve abs olmayan araçlar için büyük sorun böle bi yolda durmak şaft yapmanın yararı olurmu ne yapmak gerek gerçekten çok fecii zemin ,zincirleme kaçınılmaz gibi siz olsaydınız ne yapardınız?

• bu derece bir kazada iş tamamen şansa kalıyor. kazaya kaçıncı sırada karıştığınız, hız, gidilen şerit, öndeki vaziyeti ne kadar geriden gördüğünüz vs. hepsi sonucu değiştirecektir.

bunları bilmeden kimse pek birşey söyleyemez.

ama genel olarak yorumlarsak, yeterli fren mesafesi var, fakat yol çok kaygan. dolayısı ile zamanında fren yapanlar güçlükle durdular. bunların üstüne bir de virajdan dolayı görüş seviyesi azalıyor.

bana göre yapılabilecek en mantıklı hareket, kazayı gördüğünüz an arabanın kızaklamasına ya da yanlara savrulmasına müsade etmeyecek bir sertlikte fren yapmaktır (yol boş olduğu için). aracın hızı 50-60 civarlarına indiği an freni kökleyerek durulabilir ve abs sayesinde kontrol kaybedilmez. ama derseniz ki bu arkadan gelenleri de durduracak mı? işte şans...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 8 Mayıs 2007; 6:29:47 >
  • yola yağmı dökülmüş acaba ya .. o yolda normalde nasıl araba kayar ..birisi hadi diyelim kullanamadı arabaların hepsi kayıyor ama .. burda arkadan biride çarpabilir yandan vurabilrler arakadan gelen sana çarpıp sende öndekine çarpabilirsin herşey olabilir ..

zemin kaza yapmaya çok musait gibi duruyor ..bol kazalı sonuçlar çıkabilir bu yoldan

ama bana kalırsa kesinlikle yolda yağ deterjan gibi birşey var yağmuru yağması ile beraber kızağa dönmüş yol ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi capitatoo33 -- 8 Mayıs 2007; 6:35:49 >
  • benim yorumum böyle bir olayla karşı karşıya kalırsak fren yaptığımızda araç daha fazla kayar (abs yoksa) bu yüzden fren pedalını tıpkı abs gibi hızlı hızlı basıp bırakmak ile lastikleri kilitlemeden durdurabilirsin ama burda umutgultekin arkadaşımızın da dediği gibi "hız, gidilen şerit, öndeki vaziyeti ne kadar geriden gördüğünüz vs. hepsi sonucu değiştirecektir." olayı komple değiştirir .
  • turuncu minibüs şanslıydı sıyrılıp gitti ama arkadaki araçlar için böyle bişi söyliyemem çünkü öndeki arç bi yere çarparak durduğunda takip mesafesi fln herşey bozuluyo oyüzden işimiz şans kalıyo tabi biraz deneyim ve kabiliyetin varsa sıyrılmaya çalışırsın ama işte herşey o anki psikolojik ve çevresel koşullara bağlı
  • Görüntüleri çeken eleman da tam ortalığı karıştıran tiplerden. Bazı insanlar kötü bişeyler olunca herkese emirler yağdırır, oraya koşar buraya koşar ama aslında hiçbir işe yaramaz. Aynen öyle bir tip. Ambulansı arayın diye bağiriyor ama bir yandan da ulan hepsini çektim ha diye söyleniyor.

EDIT: Bu arada eklemeyi unutmuşum. Kazanın bu kadar büyümesinde bence yine meraklı sürücülerimizin payı büyük. Turuncu araç geçtikten sonra dikkat edin yolun açık olan sol tarafında ağır ağır geçiyor önceki araç ve onun yüzünden arkasında kuyruk oluyor. En arkadan gelenler de durmak için frene bastıkça kayıyor ve kazalar olmaya devam ediyor.

Şu kaza görüp de seyredem diye 20 km hıza kadar düşenlerin kafasına tokmakla vurmak istiyorum. Bir defasında karşı şeritteki kazayı izlerken adam emniyet şeridine girdi farketmeden boydan boya bariyerlere sürttü. Çok hoşuma gitmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 8 Mayıs 2007; 19:24:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Power Of The Renault

benim yorumum böyle bir olayla karşı karşıya kalırsak fren yaptığımızda araç daha fazla kayar (abs yoksa) bu yüzden fren pedalını tıpkı abs gibi hızlı hızlı basıp bırakmak ile lastikleri kilitlemeden durdurabilirsin ama burda umutgultekin arkadaşımızın da dediği gibi "hız, gidilen şerit, öndeki vaziyeti ne kadar geriden gördüğünüz vs. hepsi sonucu değiştirecektir." olayı komple değiştirir .

tahminimce doğal refleks freni köklemektir, kimse bir çarpmaya doğru an be an giderken fren üzerindeki baskıyı azaltamaz, tüm gücüyle abanır. umarım böyle durumlar yaşamam ama freni pompalamak daha az acil durumlarda geçerlidir bence. bu durumda hikaye.. abs olacak. refleks olacak..
  • bugün pınarbaşı yarış pistinde ıslak zeminde frenleme çalışıyorlardı.bence çok yararlı
     Bu Kazadan Hasar Almadan kurtulamanın Yöntemi Nedir?

bu yolun ilerisinde tünel var orda da çok sık kaza olur.50km sınır var kamyonlar bile 80-90 ile giriyor.bunun gibi ve her yerde hız sınırına özellikle büyük araçların çok dikkat etmesi gerekir.
    biraz alakasız oldu ama
  • Aslında abs devredeyken araca yön vermenin pratikte ne kadar mümkün çok merak ediyorum. Trafiğe kapalı ıslak bir zemin bulsam çok denemek isterdim
  • benzer bir kazaya eskişehirde şahit oldum maalesef.
    yüksek bir araç olduğu için devrilmesi çok kolay.

ve herkese tavsiyem; devrilen araçtakilere yardımcı olmak için yardıma gittiğinizde tırmanabileceğiniz tek yer, aracın alt kısmı.

SAKIN TIRMANIRKEN EKSOZ BORUSUNA TUTUNMAYIN !!

o anda bunu hesaplayamıyorsunuz ama tecrübe ile sabittir; eliniz fena yanıyor

• bu tünele giden taraf deil bu kaza oalı baya oldu o yardıma kosanlardan biride benim kışın oldu bu kaza daha otoban yapılmamıştı şimdi ogörünen inşaat halindeki ayaklar çanakkale otobanını tasıyo bu tür kazakların büyüme sebebi meraklı meraklı sürücüler bide o kadar pis biyerki tam uca gelene kadar asağısı gözükmüyo e tabi kaptırmış gelen birinin durma imkanı olmuyo
  • böyle bir durumda en güzeli motor freni ile olabildiğince yavaşlayıp daha sonra normal fren yapmak olsa gerek zemin zaten kaygan olduğu için freni ne kadar az kullanırsak kontrolü kaybetme şansımız o kadar az olur. tabi araçta abs esp gibi donanımlar varsa iş çok daha kolay olur.

birde sırf izlemek için karşı şeridi felç eden öküzlere de yorumy apmak istemiyorum.
  • Bu tür kazalardan kurtulmanın sadece bir yöntemi var o da herkesin hız sınırlarına riayet etmesi ve gerekli takip mesafesini muhafaza etmesidir.......................

Bu bizim insanımız için ne kadar mümkündür o ise apayrı bir tartışma konusu..............
  • quote:

Orjinalden alıntı: vasago

birde sırf izlemek için karşı şeridi felç eden öküzlere de yorumy apmak istemiyorum.

Nasıl kaza yaa...Bildiğim kadarıyla yağmurun ilk yağdı sırada yol aşırı kayar.Yağ dan pek bir farkı olmaz.onun için ilk yağdığında çok dikkatli olmak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mchll -- 8 Mayıs 2007; 22:57:44 >

• evet bu otoyol yapıldı şuan bizim yanımızdan geçiyor.

quote:

Orjinalden alıntı: arçi_1925

bu tünele giden taraf deil bu kaza oalı baya oldu o yardıma kosanlardan biride benim kışın oldu bu kaza daha otoban yapılmamıştı şimdi ogörünen inşaat halindeki ayaklar çanakkale otobanını tasıyo bu tür kazakların büyüme sebebi meraklı meraklı sürücüler bide o kadar pis biyerki tam uca gelene kadar asağısı gözükmüyo e tabi kaptırmış gelen birinin durma imkanı olmuyo

birde bu yolun gerisinde ist.ankara yolunun kesiştiği yerdeki tünel çok kötü virajda hiç eğim yok sanki düz yol.otomobil neyse kamyonlar için çok kötü.geçenlerde bir kaza olmuş.3-5 araba pert.kavga eden iki kişiyi ayırmak için arabasından inen adamı tır ezmiş. olaya giden bir polisle konuştum.diyor ki"ben girmiyorum bu tünele girmeyin" polis bile farkında.
    girişte 50km yazıyor. önümüzde yüklü as950 80km ile gidiyor.
    önde ne olduğu belli değil

• eet orası çok kötü ankara asfaltını zaten biliyoruz haftada bikere mutlaka bi kaza oluyo en az bi kaza belki dostum seninde dikkatini çekmiştir motorcular var bide o yolda üstüne yatıp motorun trafiği tehlikeye sokuyolar o motorculara
  • ben refleksimi bu yönde eğittim arabam reno 12 tx abs yok biliyorsunuz frenleme yaparken baktım duramıyacam bırakırım ve pompalarım
  • bu forumda bu konu defalarca açıldı ve tartışıldı. Ben en çok sarı minibüse kızmıştım. Önündeki adam kaza yapıyo ve o yanından hızla geçip birşey olmamış gibi devam ediyo..
  • quote:

iki kişiyi ayırmak için arabasından inen adamı tır ezmiş

off be offf
    tüylerim diken diken oldu
    kurban olduğum Allah kimseye böyle kza bela vermesin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.