Şimdi Ara

Bu Laptop beni deli etti..USB'den Boot Ne Yaparsam Yapayım Olmuyor! Yardım Lütfen!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sony vaio (VGN-A) laptop ta USB Stick ile boot etmeyi hemen her şekilde denedim, ama hiç bir şekide USB boot olmuyor bu cihaz yaa.

BIOS'ta removable seçeneği var, onu başa getirdim, daha sonrasında da diğer bütün hepsini çıkarttım ve sadece onu bıraktım. ama bir türlü USB'deki boot cihazı görmüyor. Deili etti beni. Madem hiç bi şekilde usb'den boot olmuyordu da neden buna Removable boot seçeneği komuşlar o zaman. Ya da ben nerede yanlış yapıyorum. Yardım Lütfen.

Akla gelebilecek her şekilde denedim. Forumlardan okuduğum şeylere dikkat ederek değişik sayısız denemeler yaptım. Değişik USB stick'lerle denedim, değişik partition adetleri ile denedim, değişik formatlamalarla (FAT,vs) denedim, değişiksoftwareleri kullanarak denedim (FlashBoot, Boot2Stick, HP Disk..Tool gibi), değişik boot image'ları kullanarak denedim (dos, freedos, windows boot image, BartPE..vb), ..hatta en sonunda desktop'taki windows xp yüklü harddiski USB kutu ile laptop'a bağladım bir de onunla denedim, olmuyor olmuyor, bir türlü usb'yi boot olarak okumuyor.

Bu arada laptop'un kendi memory stick okuyucusu var, acaba removable derken usb'yi değil de onu mu kastediyor diye bütün bunları bir de onunla denedim. ama sonuç yine aynı.

Bu cihaz dışarıdan takılan memory ile boot edilmeyecek olsa BIOS'a "Removable" diye seçenek koymazlardı herhalde..Ben nerede yanlış yapıyorum, lütfen bi yardım, kafayı yedirtti bu bana..

• Bir USB stick veya USB kutuya bağlı bir disk boot edilebilir bir cihaz değildir.
    Bunu yapabilmeniz için BIOS'un uyumlu olması ve bu cihazları boot edebilir hale getirecek yazılımlara ihtiyacınız vardır.
    Mesela USB stick'lerinizi "HP Drive Key Boot Utility" programıyla boot edebilir hale getirebilirsiniz.

Nette "Bootable USB stick" diye aratsanız, karşınıza yüzlerce link geldiğini göreceksiniz.
    Boş yere kendinizi yormuşsunuz, daha fazla vakit kaybetmeyin bari.
  • sizin cevabınız üzerine yazdıklarıma bir daha bakmak ihtiyacı duydum acaba yazmadım mı diye:) ama yazmışım, o söyledikleriniz hepsini, yaptım, o yazılımların hepsini indirdim, kullandım, denedim..ama yine de olmadı...zaten o yüzden iş bu kadar inata bindi, herşeyi yapıyorum yine de niye olmuyo bu diye..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.