Şimdi Ara

Bu mıknatısları nereden temin edebilirim?(Aldığım yerin irtibat bilgileri eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Proje dersi için aşağıdaki tip mıknatıslardan lazım;
     Bu mıknatısları nereden temin edebilirim?(Aldığım yerin irtibat bilgileri eklendi)

Birincisi;bu mıknatısları nereden temin edebilirim?İstanbul'da oturuyorum.İkincisi;bunları dizerken bir kuzey diğeri güney şeklinde dizmem gerekiyor.Kutuplarını nasıl bu şekilde ayarlayabilirim?Son olarak bunlardan elektrik üretebilmek için bobin teline ihtiyacım var.Örnek aldığım projede bobin telini alüminyum bobinlere sarmış.Ben bobine sarmayıp teli olduğu gibi sarsam olur mu?Ayrıca bobin telini temin etmek için bildiğiniz bir yer var mı?

Bu da bobine ait bir resim.
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monoton -- 5 Ocak 2008; 10:45:06 >

• http://www.miknatis.net/?b=urunler&uid=108

Bu site sana yardımcı olabilir belki.

Ayrıca teli ve metal çekirdekleri de bobinajcılardan istediğin çap ve uzunlukta alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

http://www.miknatis.net/?b=urunler&uid=108

Bu site sana yardımcı olabilir belki.

Ayrıca teli ve metal çekirdekleri de bobinajcılardan istediğin çap ve uzunlukta alabilirsin.
    Cevabınız için teşekkürler.Peki bildiğiniz bobinajcı var mı İstanbul'da?
  • quote:

Orijinalden alıntı: monoton

Cevabınız için teşekkürler.Peki bildiğiniz bobinajcı var mı İstanbul'da?

Alıntıları Göster
    İstanbul da Karaköy ve Selanik Pasajlarına bak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smoch

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Méchatronic

Teşekkürler.Bu arada şimdi aklıma geldi;sanayi sitelerinde bulunur mu?
  • quote:

quote:

Teşekkürler.Bu arada şimdi aklıma geldi;sanayi sitelerinde bulunur mu?

Alıntıları Göster
    Büyük ihtimal sanayi sitelerinde de olur.

• quote:

Alıntıları Göster
    Selanik Pasajında bir tane bobinajcı söylermisin.
    quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: melih.yanardağlar

quote:

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar !

Karaköyde selanik pasajında bobinajcı yok. Trafo imalatcısı var. O belki yardımcı olabilir. Ayrıca Karaköye gitmene gerek yok. Bobinajcılar aşağı yukarı her semtte bulunur. Bulunduğun semtte mobilyacı, demir doğramacı gibi esnaf varsa onlara sor. Sana enyakın bobinajcıyı tarif eder. Çünkü bu tür ustalar sık sık bobinajcıya motor sardırırlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: melih.yanardağlar

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

quote:

quote:

Arkadaşlar !

Karaköyde selanik pasajında bobinajcı yok. Trafo imalatcısı var. O belki yardımcı olabilir. Ayrıca Karaköye gitmene gerek yok. Bobinajcılar aşağı yukarı her semtte bulunur. Bulunduğun semtte mobilyacı, demir doğramacı gibi esnaf varsa onlara sor. Sana enyakın bobinajcıyı tarif eder. Çünkü bu tür ustalar sık sık bobinajcıya motor sardırırlar.

Bakın amaç arkadaşa yardımcı olmak.Selanik pasajında bobinajcı olmasa bile ordaki esnaf nerde ne olduğunu bilir ve yardımcı olur.

@Monoton Arkadasım karaköy pasajından direk adres bulamadıysan,Selanik pasajında 3. katta Ezgi Elektronik var dükkanda Selim abi veya Veysi abi vardır.Git onlara sor onlar sana bobinajcının krokisini bile çizerler...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

quote:

quote:

Arkadaşlar !

Bakın amaç arkadaşa yardımcı olmak.Selanik pasajında bobinajcı olmasa bile ordaki esnaf nerde ne olduğunu bilir ve yardımcı olur.

@Monoton Arkadasım karaköy pasajından direk adres bulamadıysan,Selanik pasajında 3. katta Ezgi Elektronik var dükkanda Selim abi veya Veysi abi vardır.Git onlara sor onlar sana bobinajcının krokisini bile çizerler...

Alıntıları Göster
    o mıknatıslardan bir aralar cipslerden çıkan tasolarda vardı. bir tasoda iki tane. çocuklar birbirine yapıştırıp ya da ittirtip oynuyordu. hem de bayağı güçlü mıknatıslardı. birbirine yapışınca elle ayrılmıyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbbilici

o mıknatıslardan bir aralar cipslerden çıkan tasolarda vardı. bir tasoda iki tane. çocuklar birbirine yapıştırıp ya da ittirtip oynuyordu. hem de bayağı güçlü mıknatıslardı. birbirine yapışınca elle ayrılmıyordu.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mbbilici

Bizdeki de şans işte.Arayıp duruyoruz.

Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim.Ayrıca mıknatısları bulabileceğim başka yer aklınıza gelirse cevabınızı bekliyorum.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mbbilici

Bizdeki de şans işte.Arayıp duruyoruz.

Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim.Ayrıca mıknatısları bulabileceğim başka yer aklınıza gelirse cevabınızı bekliyorum.

Alıntıları Göster
    perpada aradığın herşey mevcut

• quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

perpada aradığın herşey mevcut

Alıntıları Göster
    gittigidiyorda istedin tipte mıknası satan arkadaş vardı galiba görmüştüm bir bak istersen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thenoone

gittigidiyorda istedin tipte mıknası satan arkadaş vardı galiba görmüştüm bir bak istersen.

Alıntıları Göster
    Google'da basit bir arama sonucu:

http://www.modelci.net/forum/post.php?action=reply&fid=84&tid=1031&repquote=9014

Ben de hatırladım, Perşembe pazarına girince, sağ tarafta, 10 m. kadar ileride Nd mıknatıslar görmüştüm.Pahalı geldiği için almamıştım. (6-7 yıl önce!) Sizinkiler ferrit gibi görünüyor, verim düşer ama ucuzdur ve daha kolay bulunur.

Bobinajcı da, söylendiği gibi heryerde vardır. Karkas Al olduğuna göre, manyetik olmayan bir malzemeden yapılabilir gibi.

Kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: erroraesthumanum

Google'da basit bir arama sonucu:

http://www.modelci.net/forum/post.php?action=reply&fid=84&tid=1031&repquote=9014

Ben de hatırladım, Perşembe pazarına girince, sağ tarafta, 10 m. kadar ileride Nd mıknatıslar görmüştüm.Pahalı geldiği için almamıştım. (6-7 yıl önce!) Sizinkiler ferrit gibi görünüyor, verim düşer ama ucuzdur ve daha kolay bulunur.

Bobinajcı da, söylendiği gibi heryerde vardır. Karkas Al olduğuna göre, manyetik olmayan bir malzemeden yapılabilir gibi.

Kolay gelsin..

Alıntıları Göster
    Merhabalar...
    Hatta GALATA Hırdavatçılar çarşısına girerken sağ taraftaki 3. veya 4. dükkandı gaaliba dostum.
    Ama 6-7 yıl değil de sanki 3-4 yıl önce imiş gibime geliyor sanki...

• quote:

Orijinalden alıntı: untayk

Merhabalar...
    Hatta GALATA Hırdavatçılar çarşısına girerken sağ taraftaki 3. veya 4. dükkandı gaaliba dostum.

Alıntıları Göster
    Bir yere mail attım arkadaşlar,ellerinde mevcut olup olmadığını öğrenmek için.Olmazsa dediğiniz yerlere gideceğim.
    Tekrar teşekkür ederim.

• quote:

Merhabalar...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: untayk

Merhabalar...

Doğrudur, malum, hafıza-i beşer nisyan ile maluldür! Hele benimki!!

• quote:

Orijinalden alıntı: erroraesthumanum

quote:

Merhabalar...

Doğrudur, malum, hafıza-i beşer nisyan ile maluldür! Hele benimki!!

Alıntıları Göster
    bunlar neodyum mıknatıs ve bu formda fazlasıyla tartışıldı. isterseniz bir arttırın. rüzgar türbünü yapıyorum linkinde bir kaç yerde geçiyor.

• quote:

Merhabalar...

Alıntıları Göster
    quote:

Merhabalar...

Evet, o dükkan hala orada, Eğer istanbulda iseniz gitme imkanınız varsa bugün oratafa gitme ihtimalim var. Telefonlarını burada bildiririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: tyilgin1

quote:

Merhabalar...

Evet, o dükkan hala orada, Eğer istanbulda iseniz gitme imkanınız varsa bugün oratafa gitme ihtimalim var. Telefonlarını burada bildiririm.

Alıntıları Göster
    Konu geçmişken, İzmir'de mıknatıs arayanlar, 1. sanayide, Mıknatıs firmasında envai türünü bulabilirler. Fiyatları kazık. Tek tabanca olmalarının keyfini çıkarıyorlar. Ama deneme için başka çıkar yol yok maalesef.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.