Şimdi Ara

bu motor dc mı ac mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm beyler bu motor dc mı ac mı bununla elektırık uretebılırmıyım hem fırca var hemde fırcasız baglantı var amator hobı olarak ılgılenıyorum yardımlarınızı beklıyorum

• Etiketi dikkatli okursanız üzerinde 220 VAC yazdığını göreceksiniz. Bununla elektrik üretimi yapılamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qasva

slm beyler bu motor dc mı ac mı bununla elektırık uretebılırmıyım hem fırca var hemde fırcasız baglantı var amator hobı olarak ılgılenıyorum yardımlarınızı beklıyorum

/>

/>

fark ettiyseniz çift tarafı bobin yani AC'dir.DC akımla çalışmıyor.

• universal mototu seri uyartımlı dinamo olarak kullanabilirsiniz. ama değişkenliği fazla olduğu için tavsiye edilmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boşyok

Fırçalardan (kömürler de denir) DC akım alırsınız. Ne kadar verimli olur denemek lazım.

iki tarafı bobin olmadığından elektrik üretemez.
    haklısınız dc olarak pek kullanılmıyor.genelde hep ac

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rakimalar -- 1 Ocak 2013; 22:36:17 >
  • yanı dıs bobınlere elektırık versem mesela ıcerden elektırık alırmıyım (fırcalardan) bıde alırsam eger aldıgım voltaj 230 mu olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qasva -- 2 Ocak 2013; 2:30:29 >
  • tesekkur edıyorum sana ızınlı oldugum gun deneyıp sonucları yazarım fırcalardan elektırık vermek daha mantıklı gıbı geldı bı bakalım bakalım
  • bu multı metre fıyatı ucuz olanlar var alsam pısman olurmuyum
  • matkap ıle motoru donderdım ama hıc bı elektırık alamadım hıc yoktan 1.5 voltluk ampulu bıle yakamadı multımetre almadan tam kesın sonuca varamayacaz bellı bıde benım bı sorum daha var bende hdd motoru cd rom motoru var ve bı eskı anakart var ben bu motorları nasıl cevırebılırım ıstersenız fotoları koyabılırım bu elektırıklı motor konusunda okadar meraklıyımkı ben bıle şaşıyorum kendıme
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.