Şimdi Ara

Bu motoru nasıl çalıştırabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde darbeli bir matkap var, çalıştırma düğmesini söktüm. motorunu direk 220 volt ile çalıştırmak istiyorum.
    bu konuda fazla bir bilgim yok.
    stator da iki sargı var, her bir sargıda kısadevre 2 kırmızı kablo var.
    birde stator un gövdesine tutturulmuş siyah kablo var.
    ek olarak kömürlerin de kablosu var.
    sadece tek bir yönde çalıştırmak için nasıl bir bağlantı yapmam gerekiyor, sürücü devresi falan mı lazım, yardım ve önerilerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d_cisse -- 7 Haziran 2013; 23:10:08 >

• bana biraz o motorun anasında ağlama olmuş gibi geldi bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: yucelnet

bana biraz o motorun anasında ağlama olmuş gibi geldi bana

5 tl ye eskiciden aldım zaten
    matkap olarak kullanmıycam, sadece bi yöne dönse işimi görecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: d_cisse

quote:

Orijinalden alıntı: yucelnet

bana biraz o motorun anasında ağlama olmuş gibi geldi bana

5 tl ye eskiciden aldım zaten
    matkap olarak kullanmıycam, sadece bi yöne dönse işimi görecek.

sanırım bu iki yönlü dönebilenlerden, çünkü bir sürü çıkış kablosu var ama ben bağlantısını bilmiyorum. ilen arkadaşlar muhakkak olucaktır.

• Statörde bulunan iki bobini kollektöre(kömürlere) seri bağlayacaksın en soldan başla ve sırası ile bağla.Resme göre tarif edecek olursak sol üstteki kırmızı kabloyu faza(220 v "L") bağla ,üst bobinden çıkan sağ üstteki kırmızı kabloyu kömür kablolarından birine bağla griye mesela, diğer kömür kablosunu yani maviyi sağ altta bulunan uzun kırmızı kabloya bağla,böbinden çıkan diğer kırmızı kablo yani sol altta olanı nötr e(220 v "N") bağla.Nötr ve Faz uçlarını nereye bağlaya cağınızı söylememe gerek yok galiba :)
    Tarife göre kollektöre takacağınız kömürlerden gri kablolu olan sağ tarafa mavi kablolu olan sol tarafta olmasına dikkat ediniz.Bu arada siyah kablo resinde gördüğüm kadarıyla gövdeye bağlı(ölçü aletiyle bu kablo uçunun motor gövdesie bağlı olduğunu kontrol edebilirsiniz eğer gövdeye bağlı ise onuda toprak hattına bağlarsan kaçak elektrik oluşmasını ve istenmeyen şok ve çarpılmalardan kurtulmuş olursunuz.

Not:Eğer bu bağlantıya göre düzgün bağlamanıza(bağlantıyı en az iki defa kontrol edin) rağmen sigorta atarsa motor bobini(bobinleri) bozuk demektir.
    Elektrik vermeden önce nötr ve faz uçlarını AVOMETRE ile direnç kadamesinde ölçün tahmini 5 ohm ve üstü bir omaj okumanız gerekir.Altında bir değer çıkarsa örneğin 1-2 ohm gibi büyük ihtimalle bobinler hasarlı demektir.Bu durumda kısa bir süreliğine elektrik veriniz sigorta atarsa ve bağlantınız doğruysa hiç uğraşmadan çöp tenekesine atabilirsiniz.
    UYARI:Matkap yüksek devirler döneceği için muhakkak motoru bir yere sıkıca sabitleyin...Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tecman -- 8 Haziran 2013; 0:44:12 >

• tecman kullanıcısına yanıt
    tecman, o kadar güzel tarif etmişsin ki, ilk denemede çalıştı.çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: d_cisse

tecman, o kadar güzel tarif etmişsin ki, ilk denemede çalıştı.çok teşekkür ederim.

Yardımcı olabilmişsem ne mutlu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu program nasıl?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.