Şimdi Ara

Bu Nedir? Bol SS' li - Osmanlı Arması Olan Bir Harita (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
14
Favori
4.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Binayla ilgili bilgilendirici bir sey heralde. Simdi ki zamanin AVM brosurleri gibi bi sey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhafaza yöntemini araştırıp korumaya alın bence,birde facebook kullanıyorsanız osmanlı madalyaları grubuna sorabilirsin,Demir erman bey yardımcı olablir,madalya ve fermanlaraki eski yazıları tercüme ediyorlar,resimleri tarayıcıdan almayın belki ışık zarar verebilir.

düzeltme: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HÜSAMCIK -- 10 Ocak 2013; 12:08:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HÜSAMCIK

muhafaza yöntemini araştırıp korumaya alın bence,birde facebook kullanıyorsanız osmanlı madalyaları grubuna sorabilirsin,Demir erman bey yardımcı olablir,madalya ve fermanlaraki eski yazıları tercüme ediyorlar,resimleri tarayıcıdan almayın belki ışık zarar verebilir.

düzeltme: imla

öneriniz için teşekkür ediyorum. soracağım
  • Sağol kardeş sayende artık zenginim haritayıda yırtıp atabilirsin artık bi değeri kalmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: karnabu

aile yadigarı üstünde osmanlı arması olan ve ipek üzerine basılı eski bir harita. öğrendiğim kadarıyla trabzon haritası. ama başka bir detay yok. açıkçası kime götürüp okutacağımı da bilmiyorum. bu konu hakkında yardımcı olabilecek birisi varsa, bunun ne olduğuna dair bir fikri olan varsa memnuniyetle tavsiye, fikir ve önerilere açığım, saygılar.

ss' ler:

Bu Nedir? Bol SS' li - Osmanlı Arması Olan Bir Harita  Bu Nedir? Bol SS' li - Osmanlı Arması Olan Bir Harita  Bu Nedir? Bol SS' li - Osmanlı Arması Olan Bir Harita  Bu Nedir? Bol SS' li - Osmanlı Arması Olan Bir Harita

Bu Nedir? Bol SS' li - Osmanlı Arması Olan Bir Harita  Bu Nedir? Bol SS' li - Osmanlı Arması Olan Bir Harita  Bu Nedir? Bol SS' li - Osmanlı Arması Olan Bir Harita  Bu Nedir? Bol SS' li - Osmanlı Arması Olan Bir Harita

Define Haritası Olabilir Beraber gidip arıyalım , %25 SANA %75 BANA.Kardeş kardeş bölüşürüz.

•  Bu Nedir? Bol SS' li - Osmanlı Arması Olan Bir Harita

Orijinal duruyor ama şu bina fotoğrafı kafamı karıştırdı, bütün harita el ile çizilmiş yazılar elle yazılmış hatta osmanlı arması dahi el yapımı gibi duruyor ama neden bu köşeye baskı şeklinde fotoğraf basmışlar

• quote:

Orijinalden alıntı: M.KADiR
    Sağol kardeş sayende artık zenginim haritayıda yırtıp atabilirsin artık bi değeri kalmadı

rica ederim. ben yine hatıra diye saklarım haritayı
    quote:

Orijinalden alıntı: 38from38
    quote:

aile yadigarı üstünde osmanlı arması olan ve ipek üzerine basılı eski bir harita. öğrendiğim kadarıyla trabzon haritası. ama başka bir detay yok. açıkçası kime götürüp okutacağımı da bilmiyorum. bu konu hakkında yardımcı olabilecek birisi varsa, bunun ne olduğuna dair bir fikri olan varsa memnuniyetle tavsiye, fikir ve önerilere açığım, saygılar.

Define Haritası Olabilir Beraber gidip arıyalım , %25 SANA %75 BANA.Kardeş kardeş bölüşürüz.

kedi canını senin
    quote:

Orijinalden alıntı: wortexxx
    Orijinal duruyor ama şu bina fotoğrafı kafamı karıştırdı, bütün harita el ile çizilmiş yazılar elle yazılmış hatta osmanlı arması dahi el yapımı gibi duruyor ama neden bu köşeye baskı şeklinde fotoğraf basmışlar

bilemiyoruz üstat. elbet detaylı bir cevaba ulaşacağız

• bence kalkıp koleksiyoncuya satıp eline geçecek üç beş kuruşla zengin olacağını veya daha iyi bir duruma geleceğini düşüneceğine ver bir müzeye ,incelesinler hem merakını gidermiş ol,hemde tarihimizi dahada detaylandırabilirsin.belki bir tapu veya bir harita olarak görebilirsin ama bence çok daha değerli bir şey olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

Twitter yada Facebook üzerinden Mustafa Armağan'a ulaşmaya çalış.

+1

Kesinlikle en güzel fikri bu arkadaş vermiş..Mustafa Armağan Türkiyedeki sayılı tarih bilgisi olan bir insan twitter üzerinden ona ulaşabilirsin yada mail de yazabilirsin..Kendisi bilemese bile en azından seni yönlendirebilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ustumegelme
    quote:

+1
    Kesinlikle en güzel fikri bu arkadaş vermiş..Mustafa Armağan Türkiyedeki sayılı tarih bilgisi olan bir insan twitter üzerinden ona ulaşabilirsin yada mail de yazabilirsin..Kendisi bilemese bile en azından seni yönlendirebilir..

mail attım kendisine. henüz dönüş yapmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: Tymnt410

Müzeye ver kesinlikle. İsterse milyar dolar versinler ama sen müzeye ver. İnsanların bilgilendirilmesi lazım bu konularda. O parça bu topraklar üzerinde yaşanmış herhangi bir olayın belgesi sayılabilecek nitelikte olabilir. Tarihine sahip çıkmayan milletin geleceği de olmaz!
    Müzeye verirsen zaten seni bilgilendirirler o eserin ne olduğu hakkında.

bana 500.000 veya daha fazla verseler direk satarım.bu millet bana ne kazandırdı ki ben onlara bunu kazandırayım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaptan Piriz

quote:

Müzeye ver kesinlikle. İsterse milyar dolar versinler ama sen müzeye ver. İnsanların bilgilendirilmesi lazım bu konularda. O parça bu topraklar üzerinde yaşanmış herhangi bir olayın belgesi sayılabilecek nitelikte olabilir. Tarihine sahip çıkmayan milletin geleceği de olmaz!

bana 500.000 veya daha fazla verseler direk satarım.bu millet bana ne kazandırdı ki ben onlara bunu kazandırayım?

Bu millet sana ne mi kazandırdı? Ben bu yazınıza hem güler hem söverim kusura bakmayın ama burada şuan yazı yazabiliyorsanız bu millete borçlusunuz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ustumegelme
    quote:

+1

mail attım kendisine. henüz dönüş yapmadı

Bi tarafımla gülecem şimdi Mustafa Armağana tarihçi diyen var
    Tıp kitabı okuyun sizde doktor olun çok kolaymış öyle.
    Biraz önce Arşiv vesikaları dersinden çıktım bakıcam şimdi çözebildiğim kadar.

• İlk resim:

ilk satır sayın ömer payidah cenab paşa ve hüseyin

2. satır atufetlü(övgü) reşad asakirin(askerin çoğulu) bey efendim hazretlerinin zamani vilayetlerin (sonra devam ederim kafam zaten allak bullak) ( 1319 sene, 19 ağustos tarihi)

İlk resim Samsun gösteriyor sol alt çarşamba yazıyor
    Başka resimde samsun yanı trabzon gösteriyor.
    Özet olarak, özel istek ile yapılmış karadenizden halep'e elezığa harputa uzanan geniş bir harita.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -TRioN- -- 10 Ocak 2013; 20:49:57 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -Pisagor-

İyi para eder müzeyi falan salla beleşçi heriflerle iş yapılmaz.

bakalım üstat. ne olduğu daha anlaşılır bir hal alınca ne yapılacağına elbet karar vermek kolay. çokça zamandır elimin altında. bir türlü fırsat bulamadım işimden dolayı. belli bir müddet bunun ne olduğuna dair detaylı bir araştırma yapacağım :)

Osmanlı dönemi türkiye haritası Fatsa , giresun , çarşamba , gibi illeri okudum istersen daha detaylı okuyayım
  • az önce fırat nehri yazısı vardı harput falan yazıyorrdu oralarda şimdiki elazıg bölgesi
  • havası alınmış iki cam arasına koyup silikonla, güzel bir çerçeve bul, tablo olarak kullan, nesilden nesile geçsin
  • quote:

Müzeye verirsen 3 sn bakılıp geçilir, ne olduğunu çöz ve evinde sakla. Sıkışırsan da satarsn

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 'ressam

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 'ressam
    Bu resimdeki yer sivas kongre binasının arkasından çekilmiş kesinlikle sivastaki bina

güzel bir detay daha, cevap için teşekkürler

Ve işte burda :)

Bu Nedir? Bol SS' li - Osmanlı Arması Olan Bir Harita

Harita türkmenlerin yaşadığı yerleri gösteriyor olabilir.Halep, sivas, samsun da çokca türkmen var tabi bu bir var sayım.

Sivas ta Kongre Müzesinin tam arka girişi onun arkasında da askeriye lojmanları var çok emin değilim ama

• Tarîhçi konuya bekleniyor
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.