Şimdi Ara

Bu Nedir? Bol SS' li - Osmanlı Arması Olan Bir Harita (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
14
Favori
4.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: -TRioN-
    ilk satır sayın ömer payidah cenab paşa ve hüseyin
    ilk resimde atufetlü (isim) bey efendim hazretlerine( diye başlamış vilayet ismi vermiş uğraşmam gerek) 1419 sene, 19 ağustos
    Biraz bakayım zaman alacak.
    İlk resim Samsun gösteriyor sol alt çarşamba yazıyor
    Başka resimde samsun yanı trabzon gösteriyor.
    Özet olarak, özel istek ile yapılmış karadenizden halep'e elezığa harputa uzanan geniş bir harita.

her detayda farklı şeyler çıkıyor, arap saçı gibi oldu teşekkürler bilgi için, hemen notumu alıyorum.
    quote:

Orijinalden alıntı: parskan
    quote:

Orijinalden alıntı: karnabu
    quote:

Orijinalden alıntı: -Pisagor-
    İyi para eder müzeyi falan salla beleşçi heriflerle iş yapılmaz.

bakalım üstat. ne olduğu daha anlaşılır bir hal alınca ne yapılacağına elbet karar vermek kolay. çokça zamandır elimin altında. bir türlü fırsat bulamadım işimden dolayı. belli bir müddet bunun ne olduğuna dair detaylı bir araştırma yapacağım :)

Osmanlı dönemi türkiye haritası Fatsa , giresun , çarşamba , gibi illeri okudum istersen daha detaylı okuyayım

üstat eğer ilgini çekiyorsa ve vakit ayırmak istiyorsan oku tabiki
    quote:

Orijinalden alıntı: atroce
    havası alınmış iki cam arasına koyup silikonla, güzel bir çerçeve bul, tablo olarak kullan, nesilden nesile geçsin

• Madem bu kadar eski, neden hiç yıpranmamış? Bence ya gerçek değil, ya da çok çok eski değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sivas var , Trabzon var , eskide birşey . Tecrit ile ilgili bir harita olduğunu umsan süper para eder
  • quote:

quote:

ilk satır sayın ömer payidah cenab paşa ve hüseyin
    ilk resimde atufetlü (isim) bey efendim hazretlerine( diye başlamış vilayet ismi vermiş uğraşmam gerek) 1419 sene, 19 ağustos
    Biraz bakayım zaman alacak.
    İlk resim Samsun gösteriyor sol alt çarşamba yazıyor
    Başka resimde samsun yanı trabzon gösteriyor.
    Özet olarak, özel istek ile yapılmış karadenizden halep'e elezığa harputa uzanan geniş bir harita.

her detayda farklı şeyler çıkıyor, arap saçı gibi oldu teşekkürler bilgi için, hemen notumu alıyorum.
    quote:

Orijinalden alıntı: parskan
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -Pisagor-
    İyi para eder müzeyi falan salla beleşçi heriflerle iş yapılmaz.

bakalım üstat. ne olduğu daha anlaşılır bir hal alınca ne yapılacağına elbet karar vermek kolay. çokça zamandır elimin altında. bir türlü fırsat bulamadım işimden dolayı. belli bir müddet bunun ne olduğuna dair detaylı bir araştırma yapacağım :)

Osmanlı dönemi türkiye haritası Fatsa , giresun , çarşamba , gibi illeri okudum istersen daha detaylı okuyayım

üstat eğer ilgini çekiyorsa ve vakit ayırmak istiyorsan oku tabiki
    quote:

Orijinalden alıntı: atroce
    havası alınmış iki cam arasına koyup silikonla, güzel bir çerçeve bul, tablo olarak kullan, nesilden nesile geçsin

Tarih 1319 yanlış yazmışım ona dikkat ayrıca Reşat ismini gördüm büyük ihtimal tarihe de göre onun zamanında yapılmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Brutall
    Madem bu kadar eski, neden hiç yıpranmamış? Bence ya gerçek değil, ya da çok çok eski değil.

üstat bir çok kısmında yırtıkların olduğu görülüyor ve kumaşı eline alsan zaten tutmaya korkarsın. sanki her an yırtılacak gibi. ayrıca şimdiye kadar hep çeyizlerin içinde çekmecelerde muhafaza edilmiş. bende korumak adına gereken özeni gösteriyorum.
    gerçek olmama gibi bir ihtimali yok, ıspat için üstüne nick mi yazayım?
    çok çok eski olmama ihtimali var. fakat önceki mesajlarda bir arkadaşın belirttiği gibi yaklaşık 112 yıllık bir harita.
  • quote:

Tarih 1319 yanlış yazmışım ona dikkat ayrıca Reşat ismini gördüm büyük ihtimal tarihe de göre onun zamanında yapılmış.

şimdi üstat "sayın ömer payidah cenap paşa ve hüseyin" ve "atufetlü reşat bey efendim hazretleri" isimleri geçiyor değil mi? doğru anladım?

edit: V. Mehmet Reşat( * ) atfen yapılmış olabilme ihtimali var gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karnabu -- 10 Ocak 2013; 21:38:13 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.