Şimdi Ara

Bu Nedir? Bol SS' li - Osmanlı Arması Olan Bir Harita

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
106
Cevap
14
Favori
4.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aile yadigarı üstünde osmanlı arması olan ve ipek üzerine basılı eski bir harita. öğrendiğim kadarıyla trabzon haritası. ama başka bir detay yok. açıkçası kime götürüp okutacağımı da bilmiyorum. bu konu hakkında yardımcı olabilecek birisi varsa, bunun ne olduğuna dair bir fikri olan varsa memnuniyetle tavsiye, fikir ve önerilere açığım, saygılar.

ss' ler:

Bu Nedir? Bol SS' li - Osmanlı Arması Olan Bir Harita  Bu Nedir? Bol SS' li - Osmanlı Arması Olan Bir Harita  Bu Nedir? Bol SS' li - Osmanlı Arması Olan Bir Harita  Bu Nedir? Bol SS' li - Osmanlı Arması Olan Bir Harita

Bu Nedir? Bol SS' li - Osmanlı Arması Olan Bir Harita  Bu Nedir? Bol SS' li - Osmanlı Arması Olan Bir Harita  Bu Nedir? Bol SS' li - Osmanlı Arması Olan Bir Harita  Bu Nedir? Bol SS' li - Osmanlı Arması Olan Bir Harita

• hocam bu tam muzelik bence muzeye ver yok okutucam diyosan koleksiyocuya git
  • sar gasteye yolla kardeş 10 lira veririm kargo senden.
    bişey değil ne işe yarıycak osmanlı zmanındaki harita sokaklar fln değişti sonuçta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıymalı danino -- 9 Ocak 2013; 20:10:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: W!N3r

hocam bu tam muzelik bence muzeye ver yok okutucam diyosan koleksiyocuya git

amacının ne olduğu veya tarihi bir değeri olup olmadığını bir öğrenebilsem, verilecek birşeyse vereyim müzeye. fakat bu nedir diye merakım umarım bilen veya düzgün fikir verebilecek birileri çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karnabu -- 9 Ocak 2013; 20:16:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kıymalı danino

sar gasteye yolla kardeş 10 lira veririm kargo senden.
    bişey değil ne işe yarıycak osmanlı zmanındaki harita sokaklar fln değişti sonuçta
    Çok dikkatimi çekti Tarih bölümü öğrencisiyim okumaya çalıştım ancak Üst kısım arapça yazılmış neden anlamadım harita kısmı Osmanlı Türkçesi ile yazılmış 1319 tarihini seçebildim tek olarak bi de humayun yazıyordu biraz daha inceleyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tardis*

Çok dikkatimi çekti Tarih bölümü öğrencisiyim okumaya çalıştım ancak Üst kısım arapça yazılmış neden anlamadım harita kısmı Osmanlı Türkçesi ile yazılmış 1319 tarihini seçebildim tek olarak bi de humayun yazıyordu biraz daha inceleyim

ilginç detaylar üstat bakalım daha farklı bilgiler çıkacak mı? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: karnabu

quote:

Orijinalden alıntı: W!N3r

hocam bu tam muzelik bence muzeye ver yok okutucam diyosan koleksiyocuya git

amacının ne olduğu veya tarihi bir değeri olup olmadığını bir öğrenebilsem, verilecek birşeyse vereyim müzeye. fakat bu nedir diye merakım umarım bilen veya düzgün fikir verebilecek birileri çıkar.

hocam amacim sana yardimci olmakdegeri var tabikide bugune kadar bu sekilde gelmis aciklamali bir harita bu kiymali danino mi ne dalga gecmis bana sorarsan muzeye ver senin ismini falanda yazarlar obur turlu koleksiyoncuya satsan kime gitcegi belli degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-98BA03E18 -- 9 Ocak 2013; 20:20:33 >

• quote:

Alıntıları Göster

Uzunca uzatılmış yazıda halep vilayeti yazıyor alt karışık olan kısmı çözemedm

• quote:

Alıntıları Göster
    İstanbuldaysan İstanbul büyükşehir belediyesinin ücretsiz vermiş olduğu kurslar İSMEK buralarda Osmanlıca hocaları var onlara okutabilirsin.

• quote:

anladım üstat. bir de murat bardakçıya mail atayım. belki yardımcı olur

quote:

Orijinalden alıntı: NaqORaY

quote:

Aile yadigarı demişsin, eğer hoşuna gittiyse bunu sakla. Aile yadigarı olarak da nesiller boyu gitsin. Çok hoş birşey.

bende saklamaktan yanayım. fakat anlamını ve ne olduğunu bilmediğim için bir bez parçasından farkı yok. umarım bir cevap bulurum ne olduğuna dair :)

• quote:

Orijinalden alıntı: efendi_24

İstanbuldaysan İstanbul büyükşehir belediyesinin ücretsiz vermiş olduğu kurslar İSMEK buralarda Osmanlıca hocaları var onlara okutabilirsin.

üstat aklınla yaşa. evet istanbuldayım ve evime yakın bir ismek merkezi var. ilk fırsatta gidip bir sorayım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: efendi_24

üstat aklınla yaşa. evet istanbuldayım ve evime yakın bir ismek merkezi var. ilk fırsatta gidip bir sorayım.

Alıntıları Göster
    Çok para eder bu ama müzeye ver sen bence tarihi eser kaçakçısı olarak sayılırsın falan

• quote:

Orijinalden alıntı: Pet Şişe

Çok para eder bu ama müzeye ver sen bence tarihi eser kaçakçısı olarak sayılırsın falan

Alıntıları Göster
    Çoğrafi bilgiler içeriyor yazılar, lakin tam anlayamadım siz en iyisi ismek'e götürün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allen Walker

Çoğrafi bilgiler içeriyor yazılar, lakin tam anlayamadım siz en iyisi ismek'e götürün.

aynen üstat
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pet Şişe

Alıntıları Göster
    Okuttuktan sonra bilgilendir merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: narkoz26

elbette bilgi veririm. gömü falan varsa atarım 3 5 sikke
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: narkoz26

elbette bilgi veririm. gömü falan varsa atarım 3 5 sikke

Alıntıları Göster
    Müzeye ver kesinlikle. İsterse milyar dolar versinler ama sen müzeye ver. İnsanların bilgilendirilmesi lazım bu konularda. O parça bu topraklar üzerinde yaşanmış herhangi bir olayın belgesi sayılabilecek nitelikte olabilir. Tarihine sahip çıkmayan milletin geleceği de olmaz!
    Müzeye verirsen zaten seni bilgilendirirler o eserin ne olduğu hakkında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tymnt410

Müzeye ver kesinlikle. İsterse milyar dolar versinler ama sen müzeye ver. İnsanların bilgilendirilmesi lazım bu konularda. O parça bu topraklar üzerinde yaşanmış herhangi bir olayın belgesi sayılabilecek nitelikte olabilir. Tarihine sahip çıkmayan milletin geleceği de olmaz!
    Müzeye verirsen zaten seni bilgilendirirler o eserin ne olduğu hakkında.

güzel yaklaşım değerlendireceğim.
  • quote:

10tl demiş Kardeşim satma kandırıyor seni
    bana yollarsan 30TL çalışır.. Kararın olumlu ise pm den konuşalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ewqewq03

quote:

10tl demiş Kardeşim satma kandırıyor seni
    bana yollarsan 30TL çalışır.. Kararın olumlu ise pm den konuşalım

olumlu değil
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.