Şimdi Ara

Bu netlere ilk 500 gelir mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
4.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kacelikle tebrik ederim gayet iyi bi başarı ve tahminimce ilk 500 deil hatta ilk 300 de olursun gibime geliyo...tercihlerin için ise sana şu kadarını söyleyebilirim bende 2008 de öss girdim say 2 de 598. olmuştum ve mühendislik ve tıp arasında kalmıştım ve daha sonra tıp daha ağır bastı ve cerrahpaşa ingilizce tıpı yazdım ve şu an çok memnunum... tabiki karar sana ayit ama bana sorarsan tıp yaz ve o da istanbulda cerrahpaşa ingilizce olsun derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata

Uzmanlık alanları vardır. Her EE okuyan hem elektronik, hem de elektrikçi olamaz. Uzmanlaşır... Ne okuyorsun?

ama sanırım ee bitiren adam elektronik üstüne yoğunlaşıp 2-3 kodlama dili öğrenip bilgisayara yönelirse yine 3 aşağı 5 yukarı yetecek kadar bilg. müh. bilir.

söylemesem daha iyi

sen ne okuyorsun bu arada?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oviedo -- 1 Temmuz 2010; 13:37:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oviedo

quote:

Uzmanlık alanları vardır. Her EE okuyan hem elektronik, hem de elektrikçi olamaz. Uzmanlaşır... Ne okuyorsun?

ama sanırım ee bitiren adam elektronik üstüne yoğunlaşıp 2-3 kodlama dili öğrenip bilgisayara yönelirse yine 3 aşağı 5 yukarı yetecek kadar bilg. müh. bilir.

söylemesem daha iyi

Bilgisayar mühendisliği okuyorum.

EE mühendislerine C ve Assembly öğretiyorlar zaten. Bunlar basit diller ve elektronik alet edevatın programlamasında kullanılıyor. Ayrıntılı sormak istersen şöyle diyebilirim: Klimanın çipinde tuşa basınca açıl ya da kapa komutu gibi. Veya uzaktan kumandalı arabanın sağ, sol, ileri, geri komutları gibi.

Dil öğrenmeyle bigisayar mühendisi olunmuyor. Dersini görmeniz lazım...

Olaya tersinden bakarsan bilgisayar mühendislerine donanım tasarlamada gösteriliyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oviedo

quote:

söylemesem daha iyi

Bilgisayar mühendisliği okuyorum.

EE mühendislerine C ve Assembly öğretiyorlar zaten. Bunlar basit diller ve elektronik alet edevatın programlamasında kullanılıyor. Ayrıntılı sormak istersen şöyle diyebilirim: Klimanın çipinde tuşa basınca açıl ya da kapa komutu gibi. Veya uzaktan kumandalı arabanın sağ, sol, ileri, geri komutları gibi.

Dil öğrenmeyle bigisayar mühendisi olunmuyor. Dersini görmeniz lazım...

Olaya tersinden bakarsan bilgisayar mühendislerine donanım tasarlamada gösteriliyor.

En azından EE mühendisliği biraz daha bilgisayardan kapalı ve cazip görünüyor bana.Neyse zaten ikisiyle de alakam yok,cümlelerimi de "sanırım" lı kurmaya özen gösterdim okumanın avantajlarını falan arkadaşa sen daha açık anlatırsın,benim yaptığım biraz kafa karıştırmak oldu

• ilk 500 banko hiç kafanı takma sen
  • ''Türkiyede 2 meslek vardır Tıp ve hukuk yaz tıpı cek 10 sene çilesini sonra yaşa hayatını'' dediler bana bugün aynen Çalısmayı seviyorsan yaz hacettepeyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: chans

ygs, 490 puan, 24. oldum

lys 1: 2-3 mat 1 geo yanlış
    lys 2: 1 kimya yanlış

1-bu netlere ilk 500 gelir mi sizce?
    2- boğaziçi-koç-sabancı bunların hangisi daha iyidir mühendislikte?
    3- bilgisayar mühendisliği istiyorum ama çevremde herkes ee oku diyor? nedir yorumlarınız?

ODTÜ mezunuyum. Abim ODTÜ, kardeşim Bilkent (Burslu) mezunu. ODTÜ'dekiler bir yana, Bilkent'ten de Boğaziçinden de birsürü arkadaşım var...

İlgi alanıma girdikleri için yarı Bilgisayarcı, Elektronikçi ve Endüstrici de sayılırım...

Bölüm olarak Elektronik ya da Endüstriyi tavsiye ederim. Bilgisayar da aslında olabilir, ama diğerleri kadar rağbet görmez...

Okul olarak da, ne yapmak istediğine bakar...
    En iyi mühendislik eğitimi veren okula gideyim diyorsan, ODTÜ yaz...
    Yabancı hocaları çok olan ve yurtdışına master-doktoraya daha rahat referans verebilen bir okul istiyorsan, Bilkent yaz...
    İlle İstanbul'da okuyayım, mezun olunca yurtdışına gideyim diyorsan, Bilkent yerine Boğaziçi de olabilir...
    Ama öteki türlü Boğaziçi, Koç veya Sabancı yazma... Buralar mühendislik değil, İktisadi İdari bilimler okunacak yerler...

Daha fazla detay-bilgi istiyorsan da PM at, elimden geldiğince sorularını cevaplarım.

Forumda "fake" diyenlere de cevap vermeye uğraşıp kendini yorma... Klasik kendi yapamadığı için başkalarının da yapamayacağını zanneden tipler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysselim -- 1 Temmuz 2010; 21:11:37 >

• Bence arkadaşın demesi çok doğal benimde ygs 480, lys olarak mat 2 geo 1 fizik 2 yanlış bende bilgisayar mühendisligini seçip seçmemekte kararsızım :/
  • Dostum sen ne yaptın ya.Bu kadar başarılı bir öğrencisin ve seçeceğin bölümü başkasına sorma ihtiyacı duyuyorsun.Bu başarının min. 3-4 yılı kapsadığını düşünüyorum ve bu süre içinde bir şekilde seçeceğin mesleği belirlemen lazımdı.birincisi niye bilg mühendisliğini tercih etmede düşüncelisin ? ve niye bilgisayar mühendisliği.

ayrıca ee ile bilg. müh. tercihi yapacaksan bu tabiki de bilg. müh olmalı niye dersen bilg. okurken eloktronik de yan dal veya çift anadal yapman çok daha kolay. ama ee seçip bilg. müh yandal biraz daha zor.
    bilgiasayar işi analitik zekaya dayanır ve belliki bu sende fazlasıyla mevcut.
    bende bilg.müh okuyorum nacizane sana gözlemlerimi aktarayım.

Bilgisayar çok kapsamlı bir cihaz.iki tane ram değiştirip,windows yüklemeyi bilen kendini bilgisayar uzmanı ilan eder oldu,artık çocuklar bile bilgisayar kullanıyor gibi salak cümleler ile karşılşırsın.bilg. müh. sadece programlamadan ibaret sayanlara zaten kulak asma emin ol işkembeden sallıyolar.Onlar yapay zeka,Algoritmalar,veri yapıları ,ayrık matematik,mikroişlemciler gibi dersleri almadıkları için yorum kapasiteleri ancak o kadar.
    Teknik bir üniversite tercihi yaparsan zaten elektroniğide kapsamlı bir şekilde öğrenirsin.
    Eğer çok para kazanmak istiyorum diyorsan bilgisayar işinde paranın sınırı yok ama bunu belirliycek kişi sensin.
    Şöyle bir örnek veriyim.iki arkadaşım aynı üni. nin bilg. müh. mezun hemde üniversite kıbrısta özel bir üniversite. biri 2500 ytl ile işe başladı diğeri ise aynı şirkette(ibm) maaşını kendin belirle gibi bir statü ile işe başladı(tabi o maaşında limiti var :) ).Tabi bunu ünide ibm in düzenlediği proje yarışmasında birinci olarak başardı.tabi kötü örneklerlede karşılaştım iyi puanlarla bölüme gelip malesef okulu bırakanlarıda gördüm.

Sana tavsiyem eğer mühendislik tercih etceksen ve işin yöneticilik kısmını değilde ben projerin içinde olurum dersen Boğaziçi -Sabancı-Koç bunları düşünme bile teknik üniversite seç seni bir adım öne taşır.Ve bu mühendislik bölümünde türkiyede bir numara olan üniversite kesinlikle İTÜ.Şunu da ihmal etme TEKNOKENT üniversitelerin bu alanda nasıl bir kalitede olduğuna bak.okurken çalışma imkanına sahip olursun ve mezun olur olmaz sen işi değil iş seni bulur.
    Sıralaman şu şekilde olsun İTÜ-Odtü
    bu arada bende iyte deyim ve çok memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sungate -- 3 Temmuz 2010; 12:50:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sungate

Dostum sen ne yaptın ya.Bu kadar başarılı bir öğrencisin ve seçeceğin bölümü başkasına sorma ihtiyacı duyuyorsun.Bu başarının min. 3-4 yılı kapsadığını düşünüyorum ve bu süre içinde bir şekilde seçeceğin mesleği belirlemen lazımdı.birincisi niye bilg mühendisliğini tercih etmede düşüncelisin ? ve niye bilgisayar mühendisliği.

ayrıca ee ile bilg. müh. tercihi yapacaksan bu tabiki de bilg. müh olmalı niye dersen bilg. okurken eloktronik de yan dal veya çift anadal yapman çok daha kolay. ama ee seçip bilg. müh yandal biraz daha zor.
    bilgiasayar işi analitik zekaya dayanır ve belliki bu sende fazlasıyla mevcut.
    bende bilg.müh okuyorum nacizane sana gözlemlerimi aktarayım.

Bilgisayar çok kapsamlı bir cihaz.iki tane ram değiştirip,windows yüklemeyi bilen kendini bilgisayar uzmanı ilan eder oldu,artık çocuklar bile bilgisayar kullanıyor gibi salak cümleler ile karşılşırsın.bilg. müh. sadece programlamadan ibaret sayanlara zaten kulak asma emin ol işkembeden sallıyolar.Onlar yapay zeka,Algoritmalar,veri yapıları ,ayrık matematik,mikroişlemciler gibi dersleri almadıkları için yorum kapasiteleri ancak o kadar.
    Teknik bir üniversite tercihi yaparsan zaten elektroniğide kapsamlı bir şekilde öğrenirsin.
    Eğer çok para kazanmak istiyorum diyorsan bilgisayar işinde paranın sınırı yok ama bunu belirliycek kişi sensin.
    Şöyle bir örnek veriyim.iki arkadaşım aynı üni. nin bilg. müh. mezun hemde üniversite kıbrısta özel bir üniversite. biri 2500 ytl ile işe başladı diğeri ise aynı şirkette(ibm) maaşını kendin belirle gibi bir statü ile işe başladı(tabi o maaşında limiti var :) ).Tabi bunu ünide ibm in düzenlediği proje yarışmasında birinci olarak başardı.tabi kötü örneklerlede karşılaştım iyi puanlarla bölüme gelip malesef okulu bırakanlarıda gördüm.

Sana tavsiyem eğer mühendislik tercih etceksen ve işin yöneticilik kısmını değilde ben projerin içinde olurum dersen Boğaziçi -Sabancı-Koç bunları düşünme bile teknik üniversite seç seni bir adım öne taşır.Ve bu mühendislik bölümünde türkiyede bir numara olan üniversite kesinlikle İTÜ .
    Sıralaman şu şekilde olsun İTÜ-Odtü
    bu arada bende iyte deyim ve çok memnunum.

• şimdi söyle diyeyim sungate;

teknik bir üniversite iyi olabilir ama boğaziçinin ve bilkentin puanının daha yüksek olması bize oranın daha iyi olduğunu düşündürüyor ? Ben çoğu üniversiteyi gezdim hepsi hemen hemen aynı şeyleri diyor .. iş olanakları açısından düşündüğümüzde boğaziçi daha iyi değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurnesvat

şimdi söyle diyeyim sungate;

teknik bir üniversite iyi olabilir ama boğaziçinin ve bilkentin puanının daha yüksek olması bize oranın daha iyi olduğunu düşündürüyor ? Ben çoğu üniversiteyi gezdim hepsi hemen hemen aynı şeyleri diyor .. iş olanakları açısından düşündüğümüzde boğaziçi daha iyi değil mi ?

@onuresvat
    Öncelikle tebrik ederim.Bölüm konusunda umarım tercihini yapmışsındır.İşiniz çok zor Tıp,bilgisayar mühendisliği ve diğer iyi bölümler arasında tercih yapmak sizin için sınavdan daha zor olsa gerek.

Bilgisayar mühendisliği ve üniversite tercihi olayına gelince ben puan olayını kesinlikle ön plana koymam niye mi?i.Bunda şehir tercihi ve okulun konumu da çok belirleyici oluyor bilhassa Boğaziçi :).Birde şu var örneğin ben iyte de okuduğumu söylediğimde çoğu kişi üniversiteyi duymamış oluyor yada duysa bile özel üniversite zannediyorlar.Ama gel görki bence eğitim kalitesi olarak üst düzeyde.Üniversite birazda senin beğeninide içeriyo aslında.

İş açısından bu üç üniversitenin (odtü,itü,boğaziçi) hangisinden mezun olursan zaten sıkıntı yaşamazsın.Yaşayan varsa buyursun anlatsın.
    Ama Mühendislikte teknik kavramını gözardı etmemelisin.Sanırım İtü ismi insanlara pek renkli gelimiyor.ODTÜ ve Boğaziçi bu konuda daha ön plana çıkıyor.
    Birde üniversiteleri gezdinmi?sen ençok hangsini beğendin :)?
    birde bildiğim tek şey varsa oda bilg. mühendisliğinde bol bol alttan ders alcağındır.Ayrıca mühde gözünün yaşına bakmazlar bol-bol ödev proje seni bekliyor.Kazanmak değil bitirebilmenin daha önemli olduğunu anlıycaksın.
    kolay gelsin

• boğaziçi ve bilkenti beğendim :) Bilgsayara ilgim var zaten o yüzden bu okul derslerine çalışmaktansa onlara çalışmayı tercih ederim ama mezun olduğumda iş olanaklarının rahat olmasını istiyorum. Kısacası az bir maaşa çok çalışıtırılmak istemiyorum... Bilgsayar nedense bana öyle gibi geliyor az maaşa çok çalışma gibi ? sizce öyle mi ?
  • quote:

boğaziçi ve bilkenti beğendim :) Bilgsayara ilgim var zaten o yüzden bu okul derslerine çalışmaktansa onlara çalışmayı tercih ederim ama mezun olduğumda iş olanaklarının rahat olmasını istiyorum. Kısacası az bir maaşa çok çalışıtırılmak istemiyorum... Bilgsayar nedense bana öyle gibi geliyor az maaşa çok çalışma gibi ? sizce öyle mi ?

boğaziçi 1 çalışır 5 alır
    diğerleri 5 çalışır 5 alır

yalansa çıksın biri yalan desin
  • Sungate komik olmuşsun biraz...

Gazete ilanlarına baksanız sadece, her daim ODTÜ-İTÜ diye yazıldığını görürsünüz. İTÜ-ODTÜ değil...

Boğaziçi ve Bilkent'in puanları neden yüksektir?

1. ODTÜ EE, Makine, İnşaat 180er kişi alır. Boğaziçi ve Bilkent 50...
    2. Boğaziçi İstanbuldadır ve Boğaza nazırdır. Kampüs yerlerini değiştirseniz Boğaziçi ODTÜ'nün eski puanları kadar bile alamaz.
    3. Bilkent'in Harç-Yurt bedava + aylık güzel bir burs mantığı da tercihleri etkiler... Benim kardeş misal sırf o mantıkla Bilkente gitti...

Zararlı:
    O dediğin sadece Boğaziçi için mi geçerliymiş? Çok ilginç...
  • evet öyleymiş ben söylemiyorum ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: black label

Makatronik Mühendisliği de okuyablirsin arkadaşım onun da geliceği açık

Bence şu "geleceği açık", "geleceğin meslekleri" olayları riskli. Şimdi mekatroniğe söylenen şeylerin aynısı yıllar önce çevre mühendisliği için de söyleniyordu. Çevre mühendisliğinin hâli vahim.

Bence ilk 500'e girersin. Böyle bir dereceyle de Sabancı'nın burslu mühendislik programını veya Bilkent'in burslu bilgisayar mühendisliğini öneririm. Yurtdışı kapıları açılır.

Ben kendimi bildim bileli çevre mühendisliği geleceğin mesleği

• quote:

Orijinalden alıntı: ArkandayIM

quote:

quote:

Bence şu "geleceği açık", "geleceğin meslekleri" olayları riskli. Şimdi mekatroniğe söylenen şeylerin aynısı yıllar önce çevre mühendisliği için de söyleniyordu. Çevre mühendisliğinin hâli vahim.

Bence ilk 500'e girersin. Böyle bir dereceyle de Sabancı'nın burslu mühendislik programını veya Bilkent'in burslu bilgisayar mühendisliğini öneririm. Yurtdışı kapıları açılır.

Çevre mühendisliği hala geleceğin mesleği... Ama bu geleceği 5-6 yıl içerisinde göreceksiniz... Özellikle su kaynakları artık bu bölgeye yetmemeye başladığında...

Bizim peder 20 sene önce abime "Geleceğin mühendisliği" diye ODTÜ Çevre yazdırmıştı da...

• quote:

boğaziçi ve bilkenti beğendim :) Bilgsayara ilgim var zaten o yüzden bu okul derslerine çalışmaktansa onlara çalışmayı tercih ederim ama mezun olduğumda iş olanaklarının rahat olmasını istiyorum. Kısacası az bir maaşa çok çalışıtırılmak istemiyorum... Bilgsayar nedense bana öyle gibi geliyor az maaşa çok çalışma gibi ? sizce öyle mi ?

Bilgisayar mühendisliği sermayen olmadan iş yapabileceğin tek meslek olsa gerek. Hem fikir üretebilir, hem de bir bilgisayardan fazla gereksinim olmadan onu uygulayabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysselim

quote:

Orijinalden alıntı: ArkandayIM

quote:

quote:

Çevre mühendisliği hala geleceğin mesleği... Ama bu geleceği 5-6 yıl içerisinde göreceksiniz... Özellikle su kaynakları artık bu bölgeye yetmemeye başladığında...

Bizim peder 20 sene önce abime "Geleceğin mühendisliği" diye ODTÜ Çevre yazdırmıştı da...

Küresel ısınma ve diğer ekolojik sorunların artması ve Türkiye'nin AB'ye giriş süreci neden olarak veriliyor da...

Bilmiyorum ya, bence çevre mühendisliğinin bir "geleceğin mesleği" olması statüsü daha uzun süre devam edecek gibi geliyor bana.

Mekatronik mühendisliği de böyle. Şimdi baya popüler, her yerde geleceğin mesleği deniliyor. Böyle bir anda patlayan meslekler bana garanti gelmiyor; çünkü gidişatı, köklü mühendislik dalları gibi belli değil henüz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.