Şimdi Ara

Bu netlere ilk 500 gelir mi? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
4.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: FrEaK35

@ysselim

Bilimsel temeli olan bir araştırmayı siz yapın size inanalım o halde. Önceki mesajda belirttiğim gibi verdiğim link sadece örnek. Ben "neden ona inanmıyorken size inanayım" dediğimde bana verelebileceğiniz bir cevap yok. Çoğu zaman üniversitlerin yaptığı sıralamaların bile bilimsellikten uzak olduğunu görüyoruz. Yapmaya çalıştığınız boşa kürek çekmektir. Ne yazık ki saatlerdir benim noktamı anlayabilmiş değilsiniz. Hala üniversite karşılaştırması yapacağımı, kendi üniversitem için savunmaya geçtiğimi falan düşünüyorsunuz. Gerçekten umrumda değil. Tek umrumda olan şey tercih yapacakların sizin gibi tarafsız düşünemeyen kişilerin etkisi altında kalmaması.

(Saatler içerisinde üslubunun biraz olsun sokak ağzından normale yaklaşmasında biraz olsun katkım olduğunu düşündüğüm şahsın bana imla ayarı vermeye çalışması da hoş bir detay olmuş)

Peki örnek verirken neden "IT sektörüne hizmet veren bir IT şirketi çalışanları üzerine yapılan" diye başlayan, muğlak ve içerikten ve bilimsel dayanaktan yoksun, üstüne üstlük pro-İTÜ olduğu her halinden belli bir İTÜ'lünün sitesinden verdin?

Çünkü senin savunmaya çalıştığın fikri destekliyordu...

Buna; yani "önce gerçeği ortaya koyup, sonra o gerçeği destekleyen delilleri toplamaya" bilim dilinde "Biased Research (Yanlı Araştırma)" diyorlar... ki bir geçerliliği ve güvenilirliği olmayan bir yaklaşımdır...

Evet ne yazık ki saatlerdir senin noktanı anlayamadım, çünkü anlatmakla alakalı bir sorunun var...
    Madem kendi üniversiten için savunmaya geçmedin, neden foruma balıklama girip "Burada yazılan hiçbir şeye inanmayın" dedin?

Yazılanlar yanlış olduğu için mi? (Ki bu yönde birşey gösteremedin daha); Yoksa yazılanlar senin daha önceden belirlediğin "Gerçek"e uymadığı için mi?...

Uzatmanın alemi yok... Herşey ortada zaten...

• selim hocam bırak uğraşma ya zaten arkadaşlar hangi bilginin daha net olduğunu anladılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysselim

Peki örnek verirken neden "IT sektörüne hizmet veren bir IT şirketi çalışanları üzerine yapılan" diye başlayan, muğlak ve içerikten ve bilimsel dayanaktan yoksun, üstüne üstlük pro-İTÜ olduğu her halinden belli bir İTÜ'lünün sitesinden verdin?

Sizin fikrinize zıt fikirler de olabilir, sizin fikrinizin genelgeçerliği kalmaz diye verdim. Bunu anlayabilmek bu kadar zor mu? Büyük harflerle de yazmamı ister misiniz?

Bir ODTÜ mezununun okuduğunu anlamada bu kadar sıkıntı çekmesini gerçekten beklemezdim.
  • Öncelikle emek veren herkese geçmiş olsun diyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Ygs: 462 sıralama 3400

Mat: 47/3

Geo: 29/1

Fizik: 28/2

Kimya: 30/0

Biyoloji: 29/1

Ygs sıralaması ve lys netleri bunlar. Hedefimiz Tıp. Yorum bedava buyrun arkadaşlar

Not: Bu arkadaşa ilk 500'e giremezsin diyenler olmuş, acaba ben ilk 60000'e girecek miyim bu yorumlardan sonra merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hekimoglu92

Öncelikle emek veren herkese geçmiş olsun diyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Ygs: 462 sıralama 3400

Mat: 47/3

Geo: 29/1

Fizik: 28/2

Kimya: 30/0

Biyoloji: 29/1

Ygs sıralaması ve lys netleri bunlar. Hedefimiz Tıp. Yorum bedava buyrun arkadaşlar

Not: Bu arkadaşa ilk 500'e giremezsin diyenler olmuş, acaba ben ilk 60000'e girecek miyim bu yorumlardan sonra merak ediyorum.

O arkadaş da, vLkN! ve 3 arkadaşı da ilk 500'e girer (Tabi eğer netleri doğru hatırlıyorlarsa ve yazdıkları gibi çıkarsa). Sen de kuvvetle muhtemel ilk 5000'e girersin.

Hayırlısı olsun.

Tıp dışında dişçilik düşünen var mı bu arada? Misal Erzurum Tıp yerine Cerrahpaşa Diş Hekimliği mezunu birisi daha fazla para kazanabilir.
    Üstelik dişçilik nisbeten daha kolay bir meslektir ve 1 sene az okunur ve mecburi hizmet ve uzmanlık noktalarında da Tıp'tan üstündür sanırım...

Doktor arkadaşlar ne der bu işe?

• Bugüne kadar herkes bana Ankara'dan bi tıpa girersin en kötü ihtimal Gazi Tıp'a demişlerdi. Ama Erzurum Tıp diyen ilk sen oldun eyvallah :)
  • hekimoglu hocam 5bin falan abartı garanti veremem ama 2600 2700 olur.ankara tıp tutmaz ama gazi/marmara/ege tutar.
  • quote:

Bugüne kadar herkes bana Ankara'dan bi tıpa girersin en kötü ihtimal Gazi Tıp'a demişlerdi. Ama Erzurum Tıp diyen ilk sen oldun eyvallah :)

Ben Erzurum'u senin için söylemedim ki. Arada ortaya örnek verirken, "Erzurum Tıp yerine Cerrahpaşa Diş Hekimliği daha fazla kara kazandırabilir" dedim o kadar.

Hani herkes acaip bir tıp sevdasına girmiş de, sadece Tıp mıdır olay, yoksa Diş Hekimliği de aynı şekilde mi?
  • Diş Hekimliği sıralamaları da yükseldi bi anda. 2004'te 10000. den alan bölüm nerdeyse orta derece bi tıpla eşit oldu.
  • quote:

Diş Hekimliği sıralamaları da yükseldi bi anda. 2004'te 10000. den alan bölüm nerdeyse orta derece bi tıpla eşit oldu.

1999'da Sütçü İmam Tıp'ın 220bin'den öğrenci aldığını hatırlıyorum da... Geçen sene Say-2'de ilk 8000 mi almış?... Nereden nereye...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nedjohnlansenseebob

Allahım yarabbim ne malsın ya sen bizi geri zekalı mı sanıyorsun ?

Araç çubuğuna şu kodu yazarak javascript: document.body.contentEditable = 'true'; document.designMode = 'on'; void 0
    enter a tıkla,
    istediğin gibi sonucunu değiştir gel sonra da forumda hava at bu işler çocuk işi bırakın böyle şeyleri.

kesinlikle katılıyorum bakın kaçıncı olmuşum :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forscribd -- 7 Temmuz 2010; 1:26:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sukuralt

quote:

Orijinalden alıntı: nedjohnlansenseebob

Allahım yarabbim ne malsın ya sen bizi geri zekalı mı sanıyorsun ?

Araç çubuğuna şu kodu yazarak javascript: document.body.contentEditable = 'true'; document.designMode = 'on'; void 0
    enter a tıkla,
    istediğin gibi sonucunu değiştir gel sonra da forumda hava at bu işler çocuk işi bırakın böyle şeyleri.

kesinlikle katılıyorum bakın kaçıncı olmuşum dercesine resim koymak kesinlikle yanlış çünkü nekadar inandırabilirsiniz insanları :P

• mf3 : 87
    mf4 : 260

teşekkür ederim cevaplayanlara.
  • mf3 : 588
    mf4 : 945

ilk 5yuz olmadı :)
  • hocam eşşeğin ziki yaw bunlar ne ama tabii ki tebrikler yani
  • tıp seç mühendislikte aç kalırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: xT.SecKn

tıp seç mühendislikte aç kalırsın

oha o kadarda değil naptın ya? gittğin üni. ye göre değişebilirde mühendislik çok genel bir kavram olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: xT.SecKn

tıp seç mühendislikte aç kalırsın

Doktor arkadaşlarım var. Karnımız aynı şekilde doyuyor.

Ben onlara göre çok daha rahat iş ortamında çalışıyorum...

5 sene sonra onlar benim 3 katım kazancak olsalar da, benim de onların 100 katı kazanma ihtimalim var...

Ama çok da umurumda değil. Elhamdülillah derdim sıkıntım olmadıktan sonra ha 1 kazanmışım ha 1000...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.