Şimdi Ara

Bu netlere ilk 500 gelir mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
4.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • adamın biri itü odtüden iyi demiş. bu smiley cevabımı özetler zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysselim

Sungate komik olmuşsun biraz...

Gazete ilanlarına baksanız sadece, her daim ODTÜ-İTÜ diye yazıldığını görürsünüz. İTÜ-ODTÜ değil...

Boğaziçi ve Bilkent'in puanları neden yüksektir?

1. ODTÜ EE, Makine, İnşaat 180er kişi alır. Boğaziçi ve Bilkent 50...
    2. Boğaziçi İstanbuldadır ve Boğaza nazırdır. Kampüs yerlerini değiştirseniz Boğaziçi ODTÜ'nün eski puanları kadar bile alamaz.
    3. Bilkent'in Harç-Yurt bedava + aylık güzel bir burs mantığı da tercihleri etkiler... Benim kardeş misal sırf o mantıkla Bilkente gitti...

Zararlı:
    O dediğin sadece Boğaziçi için mi geçerliymiş? Çok ilginç...

Komik olan nedir ysselim.istersen sözlerine biraz dikkat et ne demek yani komik olmuşsun.Ben gözlemlediğmi ve tecrübelerimi aktardım , sen bilkent iyi diyorsan bu senin görüşündür. ama benim görüşümede saygılı olacaksın.İtüde iki yaz sertifika eğitimi aldım ve eğitim kalitesinden hayli etkilendim. odtününde bilgisaya ile iglili uzaktan eğitim sertfika programlarına katıldım oranında imkanlarına hayran kaldım.müsade etde biraz bilgimiz olsun.Ayrıca bu üniversitelerin arasına Bilkent gibi bir ticarethaneyi (bana göre ) sokmak bile yanlış.birde bu işin gazete ile ilgisini anlayamadım.Şöyle bir şeyde ekliyim staj yaptığım iki yazılım firması oldu ve bunların ikisinde de ktülü mezunu çalışanlkara rastladım ve gerçketen işlerini ve ne yaptıklarını bilen kişilerdi. Bu arada İyte ve gyte göz ardı edilmemeli.Senede birşeyler anlatta senin bilginden de yararlanalım.öyle boş laflarla olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: oviedo

adamın biri itü odtüden iyi demiş. bu smiley cevabımı özetler zaten

hangi üniversitede okuyorsun ve hangi bölümde
  • quote:

Orijinalden alıntı: sungate

quote:

hangi üniversitede okuyorsun ve hangi bölümde ve bencede itü bilg. mühendisliğinde daha iyi. diyelimki odtü daha iyi.o gülmeyi gerektircek kadar eğitim olarak fark var mı arasında ? itü'nün kuruluş nedenin ve felsefesinin mühendis yetiştirmek olduğunu hatırlatmak isterim.

• quote:

quote:

quote:

hangi üniversitede okuyorsun ve hangi bölümde ve bencede itü bilg. mühendisliğinde daha iyi. diyelimki odtü daha iyi.o gülmeyi gerektircek kadar eğitim olarak fark var mı arasında ? itü'nün kuruluş nedenin ve felsefesinin mühendis yetiştirmek olduğunu hatırlatmak isterim.

gülmeyi gerektiren eğitim farkı değil yorum farkı ne yazıkki kuruluş nedenleri ya da felsefe karın doyurmuyor :/ bundan 20-30 sene öncesine kadar itünün odtüden üstün olduğu söylenebilirdi ama şu an değil.

• quote:

quote:

Sungate komik olmuşsun biraz...

Gazete ilanlarına baksanız sadece, her daim ODTÜ-İTÜ diye yazıldığını görürsünüz. İTÜ-ODTÜ değil...

Boğaziçi ve Bilkent'in puanları neden yüksektir?

1. ODTÜ EE, Makine, İnşaat 180er kişi alır. Boğaziçi ve Bilkent 50...
    2. Boğaziçi İstanbuldadır ve Boğaza nazırdır. Kampüs yerlerini değiştirseniz Boğaziçi ODTÜ'nün eski puanları kadar bile alamaz.
    3. Bilkent'in Harç-Yurt bedava + aylık güzel bir burs mantığı da tercihleri etkiler... Benim kardeş misal sırf o mantıkla Bilkente gitti...

Zararlı:
    O dediğin sadece Boğaziçi için mi geçerliymiş? Çok ilginç...

Komik olan nedir ysselim.istersen sözlerine biraz dikkat et ne demek yani komik olmuşsun.Ben gözlemlediğmi ve tecrübelerimi aktardım , sen bilkent iyi diyorsan bu senin görüşündür. ama benim görüşümede saygılı olacaksın.İtüde iki yaz sertifika eğitimi aldım ve eğitim kalitesinden hayli etkilendim. odtününde bilgisaya ile iglili uzaktan eğitim sertfika programlarına katıldım oranında imkanlarına hayran kaldım.müsade etde biraz bilgimiz olsun.Ayrıca bu üniversitelerin arasına Bilkent gibi bir ticarethaneyi (bana göre ) sokmak bile yanlış.birde bu işin gazete ile ilgisini anlayamadım.Şöyle bir şeyde ekliyim staj yaptığım iki yazılım firması oldu ve bunların ikisinde de ktülü mezunu çalışanlkara rastladım ve gerçketen işlerini ve ne yaptıklarını bilen kişilerdi. Bu arada İyte ve gyte göz ardı edilmemeli.Senede birşeyler anlatta senin bilginden de yararlanalım.öyle boş laflarla olmuyor.

Arkadaşım cidden komiksin... Demek uzaktan eğitim programlarına katıldın iki okulun da... Demek İTÜ sadece mühendis yetiştirmek için kurulmuş... Vay anasını...

Bilgi isteyenler PM atıyor zaten. Sanırım 10dan fazla kişiye uzun mesajlar yazdım bu konuda.

Ama sana birşey ispatlamak zorunda da değilim...

• 4 Üniversitenin Bilgisayar Bölümleri Öğretim Üyeleri

1. ODTÜ
    11 Prof.
    7 Doçent
    4 Yrd. Doç.
    6 Dr.

2. Boğaziçi
    9 Prof.
    6 Doçent
    5 Yrd. Doç.
    2 Dr.

3. Bilkent
    9 Prof.
    2 Doçent
    10 Yrd. Doç.

4. İTÜ
    5 Prof.
    3 Doçent
    13 Yrd. Doç.
    3 Dr.

Uluslararası Yayınlardaki Sıralamaları merak edersen ona da şuradan bakabilirsin...

http://www.yok.gov.tr/content/view/320/118/lang,tr_TR/

Tabi değerlendirebilecek çapta akademik bilgin varsa...

Bunun ötesinde sektördeki ODTÜ ve İTÜ mezunlarının talep edilme istatistiklerine bakarsın...

Yetmezse gider iki bölüm mezunları arasında anket yaparsın...

Hala da ikna olmazsan "İTÜ ODTÜ'den daha iyi bir Teknik Üniversitedir, İTÜ Bilgisayar da ODTÜ Bilgisayar'dan daha iyi bir bölümdür" diye hayal kurmaya devam edersin...

Bu arada ODTÜ Bilgisayar 1977'de, İTÜ Bilgisayar da 1997'de kurulmuş...

• quote:

quote:

quote:

quote:

gülmeyi gerektiren eğitim farkı değil yorum farkı ne yazıkki kuruluş nedenleri ya da felsefe karın doyurmuyor :/ bundan 20-30 sene öncesine kadar itünün odtüden üstün olduğu söylenebilirdi ama şu an değil.

hangi bölüm handi üniversite diye bir soru sordum ama mesaj atmadın.sanırım sınava hazırlanan bir öğrencisin veya sınav sonucu bekleyen birisin.Derdin sadece karnını doyurmak çok para kazanmak ise ticarete de atılabilirsin yada ne biliyim futbolcu falan ol.

• quote:

4 Üniversitenin Bilgisayar Bölümleri Öğretim Üyeleri

1. ODTÜ
    11 Prof.
    7 Doçent
    4 Yrd. Doç.
    6 Dr.

2. Boğaziçi
    9 Prof.
    6 Doçent
    5 Yrd. Doç.
    2 Dr.

3. Bilkent
    9 Prof.
    2 Doçent
    10 Yrd. Doç.

4. İTÜ
    5 Prof.
    3 Doçent
    13 Yrd. Doç.
    3 Dr.

Uluslararası Yayınlardaki Sıralamaları merak edersen ona da şuradan bakabilirsin...

http://www.yok.gov.tr/content/view/320/118/lang,tr_TR/

Tabi değerlendirebilecek çapta akademik bilgin varsa...

Bunun ötesinde sektördeki ODTÜ ve İTÜ mezunlarının talep edilme istatistiklerine bakarsın...

Yetmezse gider iki bölüm mezunları arasında anket yaparsın...

Hala da ikna olmazsan "İTÜ ODTÜ'den daha iyi bir Teknik Üniversitedir, İTÜ Bilgisayar da ODTÜ Bilgisayar'dan daha iyi bir bölümdür" diye hayal kurmaya devam edersin...

Sizi tekrar uyarıyorum kurduğunuz cümlelere ve uslübunuza dikkat edin zira karşınızda çok samimi olduğunuz bir arkadaşınız yok.Eğitim aldığımdan bahsediyorum ve bunun sonuncunda çok memnun kaldığımı ifade ediyorum tecrübemi aktarmaya çalışıyorum ve vay anasını gibi kelimeler kullanan biri ile tartışıyorum.

Ayrıca bilgisayar mühendislğine karar verip üniversite tercih edecek olanlara İYTE'yi de tercihler arasına koysunlar ve incelesinler.Üniversitem diye demiyorum ama diğer bilgisayar bölümlerinden farklı bir eğitim planlaması vardır.benim için en önemli olan ve diğer üniversitelerle en büyük farkı Teknoparkın 22700 dönüm arazi üzerine kurulmuş olması.Zaten öğrencilerin çoğu belirli bir süre sonra orda çalışmaya başlıyor.kontenjanlarda azdır ve hocalarla iletişime daha rahat girebiliyoruz.Ayrıca hocalardan ve mezunlarla iletişim içinde olanlardan duyduğuma göre mezun olanların hepsi rahatlıkla iş bulabiliyor.Kötü tarafına gelince bölüm gerçekten çok zor.Normal sürede okulu bitirenlerin birinin üzerinde araştırma yapmak istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sungate -- 5 Temmuz 2010; 4:36:40 >

• Bence bu forumdaki herkes kafayı yemiş, adam türkiye 24.sü lyslerde toplam 5 yanlışı var daha ilk bin garanti diyosunuz. İlk 500 garanti arkadaşım 501. olursan gel beni bul.
  • Sen bu puanları gerçekten aldıysan böyle forumlarda falan gereksizce neden zaman öldürüyorsun kiiii ben olsam üni.lere teker teker gider kendim incelerim ve ztn ilk 500 giren bir öğrenciyi üni.ler kapmak istiyeceği için sen telefonla üni.lere ulaştığın zaman sana istemediğin kadar ilgi alaka gösterirler yanlışmıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: __By_CiN_oO__

Sen bu puanları gerçekten aldıysan böyle forumlarda falan gereksizce neden zaman öldürüyorsun kiiii ben olsam üni.lere teker teker gider kendim incelerim ve ztn ilk 500 giren bir öğrenciyi üni.ler kapmak istiyeceği için sen telefonla üni.lere ulaştığın zaman sana istemediğin kadar ilgi alaka gösterirler yanlışmıyım ?

Onu sonuçlar geldikten sonra yapar zaten... Şu aralar forumda takılmasından daha normal birşey yok...
    Oturduğu yerden bilgi öğreniyor adam, daha ne yapsın.
  • Bu başlığı okuyanlara tek söyleyebileceğim: burada okuduğunuz hiç bir bilgiye inanmayın. Çok fazla yanlış bilgi verilmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrEaK35

Bu başlığı okuyanlara tek söyleyebileceğim: burada okuduğunuz hiç bir bilgiye inanmayın. Çok fazla yanlış bilgi verilmiş.

"Hiçbir bilgiye" mi? Yoksa "Her bilgiye" mi?

Sen kimsin ki tüm bilgileri bir anda yanlış yaptın?

Misal benim yazdıklarımı buyur kaynak göstererek yalanla da görelim beyefendi...
  • quote:

quote:

Bu başlığı okuyanlara tek söyleyebileceğim: burada okuduğunuz hiç bir bilgiye inanmayın. Çok fazla yanlış bilgi verilmiş.

Misal benim yazdıklarımı buyur kaynak göstererek yalanla da görelim beyefendi...

Hocam sakin olun ya, tartışmaya ne gerek var, siz kaynağınızı da vermişsiniz, düşünebilen insanlar neyin doğru neyin yanlış olduğunu az çok anlayabilirler zaten.. @freak35 hocam size de bişey söylemedim, yanlış anlaşılma olmasın da..

• quote:

quote:

Hangi bilginin yanlış hangisinin doğru olduğunu belirtmeye vaktim olmayacağı için hiç bir bilgiye.

Örneğin bu verdiğiniz bilginin tercih yapmaya hazırlanan gençleri ne kadar yanlış düşüncelere sevk edeceğini kestiremiyor musunuz?
    quote:

Henüz konu hakkında bir bilgisi olmayan bir insanın buradan anlayacağı, İTÜ'de 1997'den önce bilgisayar mühendisliği eğitiminin olmadığıdır. Bilgisayar mühendisliği eğitimi İTÜ'de 1980'den beri vardır. 1997'de sadece kontrol mühendisliği disiplini, bilgisayardan ayrılarak ayrı bölüm olmuştur.
    http://www.cs.itu.edu.tr/genel-bilgiler

Üslubunuzla ilgili yorum yapmıyorum.

Kendinize iyi bakın.
    Sevgiler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hangi bölüm handi üniversite diye bir soru sordum ama mesaj atmadın.sanırım sınava hazırlanan bir öğrencisin veya sınav sonucu bekleyen birisin.Derdin sadece karnını doyurmak çok para kazanmak ise ticarete de atılabilirsin yada ne biliyim futbolcu falan ol.

üniversitede okumuyorum.Eh ticaret bana biraz alçak bir iş gibi geliyor bilgisayarı düşünmediğimi söyledim ben kimyaya ilgiliyim onun için de tıbba yöneldim.

• quote:

quote:

quote:

Hangi bilginin yanlış hangisinin doğru olduğunu belirtmeye vaktim olmayacağı için hiç bir bilgiye.

Örneğin bu verdiğiniz bilginin tercih yapmaya hazırlanan gençleri ne kadar yanlış düşüncelere sevk edeceğini kestiremiyor musunuz?
    quote:

Henüz konu hakkında bir bilgisi olmayan bir insanın buradan anlayacağı, İTÜ'de 1997'den önce bilgisayar mühendisliği eğitiminin olmadığıdır. Bilgisayar mühendisliği eğitimi İTÜ'de 1980'den beri vardır. 1997'de sadece kontrol mühendisliği disiplini, bilgisayardan ayrılarak ayrı bölüm olmuştur.
    http://www.cs.itu.edu.tr/genel-bilgiler

Üslubunuzla ilgili yorum yapmıyorum.

Kendinize iyi bakın.
    Sevgiler.

ODTÜ'de de Bilgisayar Mühendisliği eğitimi 1967 yılından beri vardır. Ama 1977 yılında bölüme dönüşmüştür.

Sen benim yazdıklarımdan kimin, nasıl yorum yaparak, ne şekilde anlayacağı spekülasyonunu yapacağına, yazdıklarım doğru mu yanlış mı buyur onu söyle...

Öteki türlü de şurada bu kadar vaktimizi harcayarak yazdığımız şeylerin içine tükürür gibi foruma girip de "Burada yazılanların hiçbirine inanmayın" gibi bir yorum yapma.

Zira benim üslubum sana ne kadar itici gelse de, asıl senin yaptığın bu hareket hakaretvaridir ve iticidir.

Ayrıca seni otorite yapan kim ki "Hangisinin doğru ya da yanlış olduğunu tespit etmeye" vaktin olmadığı için "hiçbir bilgiye inanılmamasını" salık veriyorsun?

Onu da geçtim, sen kimsin ki insanlara neye inanıp inanmayacaklarını dikte ediyorsun?

Ayrıca o verdiğim tercih yapmaya hazırlanan öğrencileri ne gibi yanlış bir yorum yapmaya itecek?
    İTÜ'nün ODTÜ'den iyi olduğu gerçeği(!)ni mi saptırmışım?....

Aslında salaklık bende... Ne işim var ki bu forumda...

• @ysselim
    Son yazdıklarınızı alıntılamaya bile gerek duymuyorum. En güvenilir kaynağı göstererek verdiğiniz bilginin yanıltıcı olduğunu göstermiş bulunuyorum. Bununla birlikte bu yanıltıcı bilgiyi yazma amacınız da açıkça belli oluyor. Ne yazık ki ODTÜ mezunu olduğunuzu iddia ettiğiniz halde forumda ODTÜ faşizmi yapmaya varacak kadar olgunluktan uzak olduğunuzu herkes görmüş durumda. Aynı yakışıksız üslubu devam ettirdiğiniz takdirde sonraki herhangi bir mesajınıza cevap vermeyi düşünmüyorum ki zaten bana göre bir önceki mesajımla mevzu son bulmuştur.

Tercih döneminde herkese kolay gelsin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: __By_CiN_oO__

Sen bu puanları gerçekten aldıysan böyle forumlarda falan gereksizce neden zaman öldürüyorsun kiiii ben olsam üni.lere teker teker gider kendim incelerim ve ztn ilk 500 giren bir öğrenciyi üni.ler kapmak istiyeceği için sen telefonla üni.lere ulaştığın zaman sana istemediğin kadar ilgi alaka gösterirler yanlışmıyım ?

Onu sonuçlar geldikten sonra yapar zaten... Şu aralar forumda takılmasından daha normal birşey yok...
    Oturduğu yerden bilgi öğreniyor adam, daha ne yapsın.

Ya bence çalışan bilgisayar müh.lerine sorsun memnun musunuz iş imkanları nasıl v.s. diye birde ee müh.lerine sorsun evde oturup bu forumda durmak bu kadar başarılı birisi için gerçektende zaman kaybı.Şöyle bi laf vardır çok okuyan mı bilir çok gezen mi diye buda o hesap yani.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.