Şimdi Ara

bu şekilde ev almak mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi günler arkadaşlar. Malum ekonomi her geçen gün biraz daha kötüye gidiyor insan ne alırsa elinde değerleniyor. Ben de durum böyleyken ev almayı düşünüyorum mevcut düğün kredim 2022 son aylarına doğru bitiyor yaklaşık 4000 tl ödemem var bu krediye. Ancak nisan ayında elime 15 20 bin arası para geçecek ben de bu durumdan istifa düğün kredimi kapatmayı düşünüyorum yaptığım hesaplamalara göre 35 bin gibi bir rakama düğün kredisi kapanıyor. Yani elime geçecek 15 20 bin liranın üzerine 15 20 daha ekleyince kredimi kapatmış oluyorum. kredimi kapatmak için 60 70 bin civarı ihtiyaç kredisi çekip kalan 50 bin lirayı peşinat yapıp üzerine ev kredisi çekmeyi düşünüyorum almayı planladığım ev 1+1 ve 180-230 bin civarında yapmış olduğum hesaplamalara göre totalde 8 9 bin civarı aylık taksit ödemem olacak ve 4200 bin lirada arabamın taksit ödemesi toplamda 12 13 bin lira ödemem oluyor aylık gelirim şuan 17 bin civarı seneye gelecek olan zamlarla birlikte 18 19 bin civarı olmasını düşünüyorum sizce bu şekilde ev almam mantıklı olur mu aldığım evi kirayı vermeyi düşünüyorum kendim şuan kirada oturuyorum ama çok düşük bir meblağ kira ödüyorum. Evin borcu 3-4 yılda bitirip ilerde şehir değişikliği yapacağım zaman oturacağım eve peşinat yapmayı düşünüyorum biraz uzun oldu ama okuyup yorum yapanlara teşekkür ediyorum.

• Düğün kredisinin faizi çekeceğin kredinin faizinden düşükse mantıksız.

17.000 lira bile kazansan kenarda bir ihtiyat parası bulundur, düğün kredisi ödüyorsan yeni evlisindir, illa evin eksiği çıkar, 100 liralık bir aleti kredi taksitleri nedeniyle alamayıp bu sebeple kavga etmek uzak ihtimal değil, senede 1 defa bile tatile/gezmeye hatta sinema, restoran gibi yerlere gidememe ihtimalini de düşün. Elbette yatırım da yapacaksın ama biraz hayatın da tadını çıkar, yoksa aldığın evin getireceği mutluluk soktuğu strasin yanında ufacık kalmasın.

• Böcekli sümük kullanıcısına yanıt
    Çok güzel açıklamışsınız 👏

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Böcekli sümük kullanıcısına yanıt

Hocam aslında ihtiyaç kredisini o yüzden biraz da fazla çekiyorum kenarda yirmi bin bırakmak için dediğiniz gibi ne olur ne olmaz diye

Maaşımdan 5 6 bin kenarda kalacak ve kredi kartı borcum olmayacak şekilde sifirlayacagim çünkü rutin masraflar oluyor sigorta kasko tatil dediğiniz gibi evin ufak tefek eksikleri

Sanki ev almadıkça ipin bir ucu kaçıyor gibi 150 binlik evler 300 bin oldu faiz ödemeden birşey alamayacağım gibi çok kararsızım daha çok var nisana ama kararsızım ozaman faizler ne olur dolar ne olur ev fiyatları ne olur on göremiyorum 3 senede ödesem evin kirasi faizin yarısını ödüyor bilemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerinizde olmam, kamu kurumunda çalışmıyorsanız hiç bir şekilde bu şu zamanda borçlanmam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.