Şimdi Ara

Bu şekilde kilo verip daha düzgün bir vücuda kavuşabilirmiyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaş 15 , Boy 1.85 , Kilo 75 , Bel: 78 Kol:30 Göğüs:89 Omuz: 103 falan Kalça: oda 103-105 öyle bişi
    yazlıktayım eve 2ay sonra dönücem ve döndüğümde body e hazır olmak istiyorum yani önceden gittiğimde çoğu hareketi yapamıyodum.
    2aylık hedefim 70kiloya düşmek belimin 70 cm olması kollar zor büyüyo ama en azından biraz güçlendirmek göğüs ve omuz çalışma imkanım yok çünkü tek bir dumbell ım var tek dumbella veya dumbell sız göüğs omuz antremanı konusunda yardımcı olursanız uygularım amacım fitness taki programa hazırlanmak.

Beslenmem: gece 3te yatıp sabah 12-1-2 gibi kalkıyorum
    kalktığımda 1kase nesquik (çikolatalı mısır gevreği az kaldı bitince müsli ye geçicem)
    akşamlarıda 1tabak makarna yiyorum imkan oldukça tavuk göğüsü yemeye çalışıyorum

Programım
    18basamak merdiven var.

ısınmak için 10kere merdiven inip çıkıyorum
    ardından 2x50 ip atlıyorum (ip yok , var gibi yapıyorum)
    3x30 dağa tırmanışı hareketiydi galiba onu yapıyorum
    3x20 crunch (adı doğru olmayabilir yarım mekik)
    3x20 yatarak ayakları karna çekme

3x12 tek elle dumbell curl
    3x12 triceps overhead
    3x12 dips koltukta...

programım bu gün aşırı yapıyorum bu şekilde istediğim ölçülere gelip fitness programına hazır olabilirmiyim (hazır dediğim barbel curl u falan boş demir yapıyodum çok moralim bozuluyodu yaşıtlarıma göre epey güçsüzüm)

şimdiden teşekkürler iyi forumlar

• Yaklasik bir yildir foruma girmiyorum ama sana kimse cevap yazmamis diye bir cevap yazayim.

Gogus calismak icin sinav cekebilirsin, standart sinav, dar sinav, genis sinav, elmas sinav, ayaklar sandalyede(decline) sinav, hindu-dive bomber, tek elle sinav, decline tek el sinav gibi bir suru secenegin var.

Tavsiyem, standart, dar, genis, decline, elmas yapman.
    Ekleme: Daha da guclendigini hissettiginde daha komplike hareketleri eklersin programina.

Sirti calistirmak icin ise barfiks cekmelisin, standart tutus, genis tutus, eller sana dogru bakacak sekilde tutus(chin-up) falan filan.

Kol icin calistigin programa ekstra olarak omuz eklersen bacak disinda her seye hazirlanmis olursun, ama unutma bu yazdigim sadece hazirlik icin yeterli bir program.

Ayrica belin 70 santim olmaz, spor salonuna yazildiginda vucut gelistirmedigin gunlerde kardiyo yapmani oneririm.
    Ekleme: Bel 78 demissin, ben bel 103 diye okudum, yine de 70 olmazsa moralini bozma.

Daha bilgili arkadaslar yanlisim varsa duzeltirlerse iyi olur.

Not: Hergun yapma bunlari, haftada en fazla iki gun yap. Karin kaslarini da haftada en fazla 3 gun calistir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Danirello -- 25 Temmuz 2013; 15:45:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• uyku duzenin kotu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şınav ve barfiks çekemiyorum uyku düzeni olarak yaz olduğu için erken yatanıyorum herkes ayakta
  • Tek dambılla da omuzu gayet iyi çalışabilirsin, burada önemli olan dambılın tek ya da çift olması değil ağırlığı. Mesela omuz için press yaparken 12 kilo hafif gelirken yana açış yaparken 7.5 kilo fazla gelebilir. Bu yüzden ağırlık açısından dambıllarda çeşit olması gerekli.

Hareketlere gelirsek yan omuz için

ön omuz için

arka omuz için ( bu harekette beli korumak adına kavisli tutmak gerek, kabaca söylemek gerekirse biraz domalmalısınız )

üst ve ya omuza etkin şekilde vuran bu press hareketini de uygulayabilirsin

Kondisyonun yetiyorsa bir üstteki hareketin çift kol versiyonu diyebileceğimiz şu şekliyle de yapabilirsin. (amudda şınav)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor06 -- 25 Temmuz 2013; 23:03:46 >

• Teşekkürler uygulayacağım göğüs içinde knee push up yapıcam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.