Selam arkada$lar. aracımla giderken sag arka tekerden gacır gucur sesler geliyo bozuk yola girdigim zaman bu ses neden oluyo olabilir? 1-2 arkada$ amortisor takozundan bahsetti ama emin olamadılar.. eger problem amortisor takozuysa yapılması kolay bi$imidir
walla arkadaşların doğru söylemiş ama denge çubuğu falan varsa oda olabilir bence bi servise götür kesin bişi söylenemez. bu sesi amortisörler yeniysede yapabilir...
araba 11000 de ya daha once böle ses duymadım cok bariz bir $ekilde araba esnedigi zaman gacırtı duyuluyo.
walla servise git diicem ama doğuş otoya gitcen sen şimdi
önce bi sanayideki ustaya git sor vosvoscu ustalara...
eğer sökmemiz lazım derse o zaman alır götürürsün doğuş otoya artık...
Buna benser bır sorunu ben dayımın aracında yasıyordum. Arac kaymak asfaltta ve ya normal yolda ses yapmas ıken tumsekte yada baska bır satıhta gacırdamaya baslıodu. Amortısorun ustkısmındakı baglantı noktasının gevsedıgını belırttı servıs. Tabıkı servıs elemanının soyledıgı soz bu. Ne kadar dogruı olabılır orası malumunus...
quote:
Orjinalden alıntı: RONNIE
Buna benser bır sorunu ben dayımın aracında yasıyordum. Arac kaymak asfaltta ve ya normal yolda ses yapmas ıken tumsekte yada baska bır satıhta gacırdamaya baslıodu. Amortısorun ustkısmındakı baglantı noktasının gevsedıgını belırttı servıs. Tabıkı servıs elemanının soyledıgı soz bu. Ne kadar dogruı olabılır orası malumunus...
kuleden gevşediği zaman kırar atar hocam kuleyi.
sizin sorun rotillerden olabilir yola sinme sorunu varsa mutlaka rotilden. sadece gıcırdama varsa amortisör ve türevlerinden kaynaklanır.
Aynı sorun benim arabada da var. 2001 Clio HB. Tümsekten geçerken sağ arka taraftan bir gıcırtı sesi geliyor. Bir arkadaş lastik takozdan olabileceğini söyledi. Bunun değişimi zor (masraflı) bir şey midir?
benim başımada geldi aynı böle birşey eski mercedesimde , sorun ise lastikteymiş bende şaşırdım ama walahi lastikten yapıyomuş eğer sert pati koyuyorsan lastiğin aşınmış olabilir
rotbaşinda boşluk vardir....
Aynı problem bende de var, engebeli yollarda arkadan gıcırdama geliyor. Servise götürecem ama fırsat bulamadım henüz...
yeni başlık açmamak için;
seyir halinde iken boşa attığımda arka tekerden bir uğultu geliyor ve hız azaldıkça azalıyor ve sol arka tekerin üst tarafı içe eğik gibi duruyor. (boşa atınca duymamın sebebi motor sesinin kesilmesi) ('06 CADDY)
quote:
Orjinalden alıntı: Ahmey
yeni başlık açmamak için;
seyir halinde iken boşa attığımda arka tekerden bir uğultu geliyor ve hız azaldıkça azalıyor ve sol arka tekerin üst tarafı içe eğik gibi duruyor. (boşa atınca duymamın sebebi motor sesinin kesilmesi) ('06 CADDY)
bilya
11000 km araçta bu sorun neden çıkar??
sevgili arkadaşım keşke aracının markasını yazaydın ona göre yorum yapabilirdik ama kısaca ihtimallerden bahsedelim bi kere 11000 deki aracın amartisörü ve lastikleri olması imkansız gibi yaylanma esnasında harekete geçen bütün parçaların takibi yapılmak zorundadır nedir bunlar burulma yaylanmalı ise bu sistem gözden geçirilmeli stabilizatörler yani denge kol lastikleri kontrol edilmeli ama 11000 deki araçta bu ihtimal yok gibi jant kapaklarıda ses yapıyor olabilir (kapaklı jantlarda) yani araştırmak lazım selamlar.
quote:
Orjinalden alıntı: irfan3535
sevgili arkadaşım keşke aracının markasını yazaydın ona göre yorum yapabilirdik ama kısaca ihtimallerden bahsedelim bi kere 11000 deki aracın amartisörü ve lastikleri olması imkansız gibi yaylanma esnasında harekete geçen bütün parçaların takibi yapılmak zorundadır nedir bunlar burulma yaylanmalı ise bu sistem gözden geçirilmeli stabilizatörler yani denge kol lastikleri kontrol edilmeli ama 11000 deki araçta bu ihtimal yok gibi jant kapaklarıda ses yapıyor olabilir (kapaklı jantlarda) yani araştırmak lazım selamlar.
cevabınız için teşekkür ederim, aracım daha öncede belirttiğim gibi '06 CADDY
salıncakları kontrol ettir.
servis yolundu göründü diyosunuz yani
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme