Şimdi Ara

Bu sisteme hangi ekran kartını önerirsiniz? (sistem upgrade önerisi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İşlemci: AMD 5200 X2
    Ram: 2GB
    HDD: 2*320 GB RAID

şu anki ekran kartı: 8500 GT

çok memnun değilim...
    yeni aldığım geniş ekran lcd monitörde daha yüksek çözünürlüklerde kullanmam gerekiyor...

hangi ekran kartını önerirsiniz...

düzeltme: işlemcimden bahsederken 5200 yerine 3200 yazmışım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phobias -- 18 Ağustos 2008; 18:56:41 >

• bütçe ? bu arada o o güzelim anakartın üzerinde 8500gt hiç hoşnut olunmaz gerçekten
  • ne kadar bütçen var? önce onu belirtirsen daha rahat yardımcı olabiliriz.
    100 ytl aralığı için ati 3650 512mb ddr3,
    150 ytl' ye kadar ati 3850 512mb ddr3,
    200ytl'ye kadar nvidia 9600gt 512 mb ddr3,
    250 ytl'ye kadar ati 3870 yada nvidia 8800gt,
    300ytl'ye ati 4850 modelleri,
    400ytl civarında ise ati 4870 alınabilir.

bu arada işlemcin 9600gt ve daha üstü ekran kartlarına dar boğaz yaratır. ayrıca güç kaynağın nedir? o da çok önemli. gerçek 350w ise 3850 ve 9600'ü sınırda çalıştırır. daha üst modeller için 400w ve daha güçlü güç kaynağı lazım. ki önerilen en az 450w'tır.
  • cevaplar için teşekkürler...
    şu an kullandığım ekran kartı arkadaşın kasasından çıkma...
    bütçe yeterli olmadığı için ekran kartını daha sonra alırım diye düşünmüştüm...

bütçe olarak 150-200 ytl arası birsey düşünüyorum...üst sınır bu...
    ancak fiyat performans açısından şöyle bir ürün var, 50 ytl için gerçekten kaçırmaya değmez derseniz o zaman belki taksitle 250 liraya kadar çıkabilirim...

siz olsanız bu şartlar altında ne alırdınız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: phobias

cevaplar için teşekkürler...

ancak fiyat performans açısından şöyle bir ürün var, 50 ytl için gerçekten kaçırmaya değmez derseniz o zaman belki taksitle 250 liraya kadar çıkabilirim...

bekleyebilir misin kart almak için çünkü yakında 200 dolardan 9800gtx+ piyasaya girecek ve güzel bi kart senin anakrtada uyumlu eğer bekleyebilirsen bu kartı al derim

• quote:

Orjinalden alıntı: LoNGBoLT

quote:

cevaplar için teşekkürler...

bekleyebilir misin kart almak için çünkü yakında 200 dolardan 9800gtx+ piyasaya girecek ve güzel bi kart senin anakrtada uyumlu eğer bekleyebilirsen bu kartı al derim

evet arkadaşın önerisi de güzeldir.
    hemen alacaksanız da zotac 9600amp şuan çok iyi görünüyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: huli109

quote:

hmm...
    üst sınır söyleyince tavsiyeler de üst sınırdan geliyor hemen... :)
    madem öyle diyorsunuz o kartı araştırayım...

piyasaya çıkış tarihiyle ilgili bir bilginiz var mı?
    fiyat performans olarak tavsiye edebileceğiniz bir ürün mü yoksa performansı iyi olduğu için mi önerdiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: huli109

quote:

hmm...
    üst sınır söyleyince tavsiyeler de üst sınırdan geliyor hemen... :)
    madem öyle diyorsunuz o kartı araştırayım...

piyasaya çıkış tarihiyle ilgili bir bilginiz var mı?
    fiyat performans olarak tavsiye edebileceğiniz bir ürün mü yoksa performansı iyi olduğu için mi önerdiniz?

9800gtx+ fiyat performans açısından güzel bir karttır şöyle açıklarsam daha iyi olacak nvidianın atı ın 4850 sine karşı çıkardığı yen silahıdır ondan daha hızlı ve sadece 30 dolar pahalıdır

Düzeltme: 30 dolar pahalı olması 9800gtx+ ın piyasaya yeni girecek olmasındandır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoNGBoLT -- 18 Ağustos 2008; 19:27:20 >

• yakın da olsa bir tarih verebilir misiniz?
    mesela ramazan bayramına kadar piyasaya düşmüş olur mu bu kart?
  • ek:
    overclock yapmayacağım...
  • Asus 4850 top edition almanı tavsiye ederim
  • Taksitle Ati 4870 al

Taksit taksit ödersin...

Hem böylece 8500GT le bile idare edebilen birisi isen 6-7 yıl idare edebilirsin bu kartla Yani sana daha ekonomiğe gelmiş olur uzun vade de...
  • birazcık abes teklifler olmuş 4870 yada 9800gtx+ alırsan kesinlikle güç kaynağınıda değiştirmek zorunda kalırsın..Ki işlemcin de darboğaz yapabilir..Sana önerebileceğim 9600gt yada 8800gt yada 9800gt daha fazlası sana daha cok masraf olur

Zotac 9800GT GDDR3 512MB 256BIT EKRAN KARTI 227,98 YTL (KDV Dahil) 5 Taksit(world,axess)

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=34411

Yada

Palit 9600GT 512 MB 256Bit GDDR3 16X 124,00 USD +KDV 174,12 YTL KDV dahil Havale ile 165,41 YTL (%5 indirim)

http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=334&pid=4587

• quote:

Orjinalden alıntı: Menow

Hem böylece 8500GT le bile idare edebilen birisi isen 6-7 yıl idare edebilirsin bu kartla Yani sana daha ekonomiğe gelmiş olur uzun vade de...

Aslında evet haklısınız...Bilgisayar beni oyun açısından çok da tatmin edebilen bir platform değil...
    bilgisayarımı gecen sene ramazan bayramında toplamıstım yani yaklaşık olarak bir senelik bir sistem...
    aldığım zaman ekran kartı almamıştım...daha sonra alırım diye elimdeki parayı sistemi daha performanslı oluşturmak için kullanmıştım...
    8500gt de arkadaşımın eski kartı...

benim aklımda Starcraft 2, Diablo 3, Company of Heroes gibi oyunları oynamak var sadece...
    Call of Duty 4, Medal of Honor Airborne gibi oyunları şu anki sistemimde oynarken memnun kalmıştım...

dediğiniz gibi bu alacağım kart muhtemelen bu sisteme alacağım son ekran kartı olacak...
    150-200 lira kadar bir bütçem var...
    ikinci el almaya da sıcak bakıyorum...
    yeter ki fiyat performansı iyi olsun, stabil çalışsın...

• 9800 gt olurdu ama aynı fiyata 4850 tercih ederdim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.