Şimdi Ara

Bu Sistemin Devamlılığı Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Takım çok şiddetli pres yapıyor 90 dakika boyunca. Oyunda kalmamızdaki en önemli etken bu. Peki bu performansı sezon sonuna kadar sürdürebilir mi bu kadro? Neticede ilk haftaların vermiş olduğu bir istek, hırs ve çaba var. Bunlar gitgide etkisini yitirecek. Takımın bir sisteme kavuşması gerekecek. Oyun içinde çok fazla faul yapıyoruz. Bu maç yanılmıyorsam 3 sarı kart gördük. İlk 11 oyuncularımızın yarısına yakını kart sınırında. İlerde oluşabilecek ceza durumlarına karşı ne gibi bir önlem alabiliriz? Yedek kulübemizin hali ortada. Maça gidip oyunun çehresini değiştirebilecek veya çıkan oyuncunun performansını aratmayacak tek bir yedek yok. Umarım bunlar gereği gibi düşünülmüştür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sezon boyunca ortalama aşağı yukarı bu performans devam eder diye düşünüyorum ..ama yedekler tam facia.cezalı sakatlık durumunda ne yaparız bilemiyorum.

• @Aschille Şu an oynadığımız pres futbolunun, bir sisteme dahil olduğunu düşünmüyorum. Fizik olarak güçlü takımların yapabileceği bir şey. Tudor'un yedek planlarının olması lazım çünkü rotasyonumuz güçlü değil. Her türlü çıkabilecek problemlere karşı planlarımız olmalı.
  • Bugün aslında sertliği tadında kullandık. Öne geçtik, o ara Sivas biraz baskı kurmaya çalıştı. Hatta pozisyonlara girdi hemen sertlik arttırıp rakibi yıldırdık. Sonrasında ise goller geldi maç koptu. Rakibinden baskı gördüğünde sertlik her zaman iyidir. Ha kötü yanı bizim için yedek kulübesindeki oyuncuları 9 10 halı sahaya çağır yenersin o derece kötüler.

Ayrıca pres futbolu Türkiye'de her zaman işe yarar. Zaten kulüplerin oyuncularının yetenekleri kısıtlı. Öyle oyun açabilecek yıldızları yok çoğunun. Sisteme dayalı değiller. Şişirdikleri toplar ile ona buna çarpan toplar ile pozisyon arıyorlar. Bu tip takımların üstüne sağlam pres ile gidince zaten yapacakları bir şey kalmıyor. Bakmayın Sivas bir bölüm iyi oynadı ama Galatasaray net pozisyonları filan harcamasa zaten maç 55 olmadan kopardı. Sonrasında da 5 6 giderdi. Bu pres olayınında tek kötü yanı sakatlıklara ciddi davetiye çıkarması. Yine yedek kulübesi sorunu ortaya çıkıyor bunla birlikte.

Ek olarak iyice kendilerine alışmış oyuncular ligin sonuna daha iyi performans sergiler. Özellikle 20. haftadan sonra kayıplar çok az olur tek kulvarda yarışırsan.

• Evet tutar ama eksik bölgeler var.. biri rodrigues biride linnes in bölgesi.. feghouli, topu bilen,pas şiddeti doğru olan kaleye oyunu tek baına yıkabilen adam..Rodrıgues e helal olsun çocuk elinden geleni yapıyor ama skorer (şut-asist) özelliği geride. Asamoah reisin de gelip sol şeridi kapaması gerek takım iyice boğmalı.. tudor un b planının 3-2-3-2 olduğunu düşünüyorum.. mesela 4 lü defin önünde asamoah ve fermando önlerinde -dniaye-belhanda-feghouli-gomis-eren yapabilir

• şu an ki kadro ve benzerleri yada daha kötüleri şampiyon oldu yıllarca. bu takımın bi tık üstü 2000 kadrosudur. korkmayın dostlar. bu hafta diğer rakiplerimizin kayıpları olacak. sert futbol iyidir. onlar sert olacağım derken gördükleri gs karşısında pamuk gibi top oynayıp bol gol yiyeceklerdir. sarı kart cezalısı 1 hafta oynamaz olur biter. gol yemiyoruz artık. yeni transferler ile gol yemeyi tamamen keseriz. takımda 4 kişi cezalı da olsa gerekirse son dk larda attığımız goller ile 1-0 geçiştirmelik maçlarımız olur. o da 7-8 hafta da bir olur.
  • Bu aşırı baskılı futbol fiziki yıpratmaya çok fazla sebep olacak, 1,2 haftada iyileşen hafif kas sakatlıkları peş peşe gelmeye başlar 10. Haftadan sonra.

işte bundan ötürü bu kadar yapıldı yedeklerle takımı derinleştirin dendi. Rotasyonlu kadroyla harika işler yapılabilir bu oyunla.

İzlemesi en keyifli oyun, çat çat, dank dank tarumar edercesine tüm güçle oynanan oyun.

İnsan sonuçta futbolcular, bugün oyuncu değişiklikleri hep buna yönelikti skor alındı hemen dinlendirmeye oyuncular.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecem1903 -- 26 Ağustos 2017; 1:13:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Takım tam pres yapınca 60. dakikadan sonra ister istemez biraz yorulma oluyordu . Tudor bunu 90 dakikaya yaymayı sağlamış o yüzden ilk yarı goller ile buluşamadık ve sivaş top yaptı . Pozisyon dahi vermedik . Allah nazarlardan sakınsın . Gomisin söylenmesi umarım ciddi değildir ağzı okunmasın diye elini felan kapattı var mı işin aslını bilen ?
  • rotasyon arttırılmalı katılıyorum ama bunun için yedeğe değil ilk 11 e transfer şart
    asamoah çok önemli, sadece ilk11sol bek i değil dmc ve sol kanatı da yedekler
    feghouli takıma katılacak
    tolga sezona çok iyi başladı ama sakatlık riski malum,tercih hangi yönde kullanır bilemiyorum ya feghouli seviyesinde bir kanat ya da 10no alınmalı
    sol kanattan bile acil adam gibi bir stoper alınmalı serdar ahmetle filan olacak iş değil koca sezon tabii denayer seviyesinde birinden bahsetmiyorum

ilk 11 i adam gibi kurarsak rotasyon kalitesi zaten artacak
    gomis
    transfer belhanda ndiaye feg
    fernando
    asamoah transfer maicon mariano
    muslera

eren tolga garry serdar ahmet koray linnes emrah eray selçuk yasin sinan

kadro 21 kişilik çıkarıldığı zaman ilk11 yabancı olsa bile yedekte 1 yabancı olabiliyor o isim garry olur
  • Beyler fernandoyu iyi izleyin bu adam sakatlanırsa falan mazallah çoğu maçta zorlanırız defansta.Bu sezon lig odaklanmalıyız hatta ben Tudorun yerinde olsam TR kupası maçlarına 11 türk oyuncusuyla cıkarım genç oyuncular dahil.As Kadro full yabancı zaten onlara bişey olmasın
  • avrupada yokuz haftada 1 maç yapıyoruz o kadarda kaldırsınlar aslında oynamaları gerektiği gibi oynuyorlar bir problem olacagını sanmıyorum rakipler belli yani kalite olarak
    Kupa maçlarındada koray ahmet selcuk yasınler girip oynar sıkıntı yaşamayız her şey güzel gidiyor
  • takımımız sahada beşiktaştan daha iyi.
    ama kulübede asla beşiktaştan daha iyi değiliz. adriano/caner, beck/gökhan pepe/tosic, atiba/necip, babel/lens, cenk/negredo gibi alternatifleri var. bizim ilk 11 dışı kadromuz çok sıkıntılı. şuan sadece serdar/ahmet, garry/feguli, gomis/eren birbirerine yakın alternatifler. bunlar dışındaki oyuncuların hepsi kurtulmaya çalıştığımız adamlar.
    beşiktaş avrupadan erken elenirse yarışta önümüzde demektir.
    şuan için tek avantajımız tek kulvarda gidecek olmamız.
    bu yüzden beşiktaştan bir avrupa ligi çeyrek finali rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 26 Ağustos 2017; 4:11:52 >
  • Oyuncularımız sakatlanmasın diye pres yapmayı bırakmalıyız,ayrica çocuklar yorulmasın diye tempoyu surekli dusurmeli,dikine ve hızlı oynamayı bırakıp,saga sola ve geriye oynamaliyiz.kondusyon ve fizik çalıştıran tudoru kovup yerine Hamzayi tekrar getirmeliyiz.ayrıca maçtan sonra bile ekstra çalışan gomis gibi oyunculari takıma kötü örnek oluyor diye bir an önce kovmali,bara eğlenceye giden yasinle 5 yıllık sözleşme yapmalıyız.

Koşan,pres yapan ,mücadele eden takım mı olur.alisik değiliz böyle takima.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gercekten onemli bir konu. Suan surekli pres ve sert mucadele ile iyi performans gosteriyoruz. Ben takimin performansinda sezon sonuna kadar ciddi bir dusus olacagini dusunmuyorum cunku belliki cok iyi fizik kondisyon antremani yiyolar.

Ama oyun plani hakkinda size katiliyorum. Zira bu oyun felsefesi ayaga iyi pas yapabilen takimlara karsi cok buyuk handikap. Ust uste 2-3 duzgun pasla 3-4 oyuncumuzun oyundan dusmesi isten bile degil. Umarim Tudorun boyle takimlara karsi da bir b plani vardir.

• Daha da iyi olacak, futbolcular daha da kuvvrtlenecek daha organize olacaklar. Birbirlerine alistikca daha iyi paslasmaya baslayacaklar. 5-6 hafta daha lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 26 Ağustos 2017; 12:22:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaragoza Z kullanıcısına yanıt
    Ligde ayağa oynayan takım az. O maçlarda puan kaybetsek de sorun değil. Ligdeki maçların çoğu akşamki Sivas maçı gibi geçecek. Kapanan takımları açabilelim yeterli. Zaten taraftarın coşkusunun nedeni de bu. Kapalı takımlara karşı çaresizce ağır ağır yana geriye oynayan takım gitti yerine hızlı, dengeli ve ısıran bir takım geldi. Yıllarca otobüs çeken takımlara karşı çaresizce bekleyip ne zaman kontradan golü yiyeceğiz diye tırnaklarımızı yemekten bıkmıştık.
  • Pres yapmak hem zor hemde sureklilik ve guc isteyen bir istir.

Yani 3 kisinin pres yapmasi onemli degil 10 kisinin pres yapmasi onemli takim halinde pres yapip 90 dakikaya yayip arayada tolerans koyarsan devam ettirirsin bu tamam iyi gidiyoruz nazar degmesin.

Ote ki kondisyon ve guc bakim bakalim kac tane yerli 2 kisiyi gecmiyor geri kalanlarin hepsi yabanci yani fizik olarak guclu ve kondisyonli topcular bu konuda gereken calisma saglanirsa boyle iyi bi sekilde gideriz fakat alternatif oyuncu olmadigi icin sikinti olacaktir Tudor dusunmustur bu mevzuyu ben kafa yormuyorum.

Nazar degmesin iyi gidiyoruz iyi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.