Şimdi Ara

Bu sorun neden olur? 8800gt mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cpu bölümündeki benzer bir başlıkta sormuştum ama cevap veren olmadı. Arkadaşlar önce sistemimi yazayım. Benzer sorunla karşılaşmış olanlar veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

C2D E6750, 2 gb ocz special ops 800mhz, gigabyte p35 s3l, palit 8800gt sonic. Gelelim güç kaynağına elimde 430w raidmax ve 460w high power olarak 2 adet güç kaynağı var. Her ikisi ile de aynı sorunları alıyorum.

Sorunum şu, 3d oyunlarda crysis, bioshock, cabalonline vs belli bir süre sonra makine ya direk resetliyor ya da mavi bir ekran çıkıyor. (C&C3, counterstrike gibi oyunlarda hiç olmadı) Okuyabildiğim kadarıyla donanımınızı tekrar kurun vs. yazıyor ve resetlemek zorunda kalıyorum. Benim kanaatim bir takılma söz konusu oluyor. Çünkü hoparlörde o an gelen ses takılıyor. 8800 gtnin sıcaklığını sürekli kontrol ediyorum. 62-63 maksimum.

Ayrıca sık karşılaştığım bir diğer sorun windows açılırken çıkan siyah ekranda altta çubuk 3-5 kez geçip tam windowsa girecekken makine resetliyor. Bunu bazen 2-3 kere sürekli yapabiliyor.

Şimdi benim sorunum güç kaynağı yetersizliği mi? Yoksa 8800 gtnin driverları ile ilgili bir sorun mu? Kasam raidmax ninja-ön ve arka olmak üzere 2 adet fan var, ramlerde, işlemcide ya da ekran kartında hiç o.c yapmadım.

İçinden çıkamadım bir türlü, ağız tadıyla oyun oynamak nasip olmadı

• yok mu hiç bilgisi, fikri olan?
  • Merhaba

Siteden sisteminin bütün bileşenleri yazarak çektiği tahmini gücü hesaplayabilirsin

http://net.cizgi.com.tr/site/psu.aspx
  • teşekkür ederim, ama benim parçalardan çoğu orda yok.
  • RAM sorunlu olabilir, ya da anakartla uyumsuz olabilir.http://www.memtest.org/ MemTest programı ile test edin, %80 RAM'dir.
  • aynı sorun bendede var sayılır arkadaşım hatta konuda açtım forumda... bence 8800gt lerde bi sorun var. inşallah yeni çıkacak driverle giderirler. bekliyorum yani driveri. dewamlı oyunlarda hata veriyor aynı seninki gibi... sırf bu yüzden format attım temiz kurulum yaptım ama hata dewam. donanımla yazılımlar arasındaki bir sorun olabilir 8800gt lerde
  • Bu sorun donanımızla alakalı psuyu değiştirmenizi öneririm sorun kesinlikle psudan yapıyor sisteme 450 watt güç yetmiyor bu nedenle resetliyor yada kendi kendine kapanıyor. Benimde başıma gelmişti.

600 watt kaliteli bir psu almanızı öneririm ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu ne biçim bir sorun??
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynı sorun bendede var ama power supply ım fsp epsilon 700 watt... olduki 450 watt arkadaşın sistemine fazlasıyla yeter...
  • bunlar nasıl sorunlar böğle bende hiç böğle bi sorun olmadı sorun 8800gt lerde değil emin olabilirsiniz çünkü bende de sparkle marka var cyrsisi bi oturuşta 4-5 saat hiç cıkmadan oynadığım zamanlar oldu üstelik bord cpu vga da 700-1700-2040 o.c. lu
  • 350W gerçek güç veren PSU yeterlidir. Sorun başka donanımlardan gibi görünüyor, eğer sıcaklıklar normalse. RAM'i bir test edin, sonra AtiTool ile ekranı test edin.
  • galiba sorun vista daki TDR ("GÖRÜNTÜ SÜRÜCÜSÜ YANIT VERMEYİ KESTİ VE BU DURUMDAN BAŞARIYLA KURTULDU") denen bir olay 2 saniye ekran kartından sinyal gelmezse vista ekran kartıyla iletişimi kapatarak sorunu çözümlemeya çalışıyor. nvidia nın forumlarında bu konu hakkında çok şikayet var. araştırıyorum bazı yamalar var ama henüz çözüme ulaşamadım
  • Ram 800 mhz deyse, biostan 667 mhz yapın düzelir. Veya auto yapın.

PSU kablolarının yerlerine tam oturup oturmadıklarına bakın. Kartları ve ramleri çıkarıp tekrar takın. İşlemci ve anakart ısılarını kontrol edin. CD deki driverı deneyin.
  • Sorunun ram veya psu olduğunu düşünüyorum ama benim sistem de seninkinin benzeri (2.13 c2duo, msi 8800gt, 2*1gb kingston 667 ram, enermax 450 watt psu) ve hiç böyle bir problem olmuyor. O yüzden sorunun yüksek ihtimalle ram lerden kaynaklanıyor. Eğer 2 tane 1 gb ise birini çıkartıp tekrar dene, eğer tek parça ise ram slotunu değiştir, başkasından denemek için başka bir ram alıp onu takıp dene ve ram olup olmadığından emin ol derim.
  • teşekkürler tek tek deneyip sonuçları yazacağım
  • Sistemde hız aşırtma var mı?

8800gt insanı uğraştıran bir kart... Bu sonuca varıyorum artık.

Ben de dahil olmak üzere bir çok kişi çeşitli sebeplerle bu kart ile uğraştı/uğraşıyor.

8800gt öyle bir kart ki, PSU dişine göre olmayınca anakarta yükleniyor. Doğal olarak anakarta bağlı diğer bileşenlerin voltaj değerleri komple yüklenme anlarında dalgalanıyor. Sistem ramlerinde veya kuzey köprüsünde yaşanan en ufak bir kararsızlık da ekran kartının sistemi kilitlemesine sebep oluyor. 8800GT 'nin sistem kararsızlığına tölaransı hiç yok. Aslında yüksek güç tüketimi olan tüm kartlar için bu geçerli ama 8800gt daha hassas.
    Yeni psu almama rağmen sistemi eski voltaj ayarlarında kullanamadım yine sorun çıkardı.
    Saatler süren ayarlama denemeleri sonucunda kuzey köprüsüne +0.5V daha vermem sorunu çözdü. (Tabiki sistemlerimiz çok farklı)

Ekran kartınızda bir problem olduğunu sanmıyorum. Sistem ayar istiyor veya PSU yetmiyor. ikisinden biri diyorum.

• Çok sayıda 8800 GT sorunu görsem de, bunları, kartın kullanıcısı çok, hâliyle şikâyetlerin çok olması doğal, diye değerlendiriyordum.

Bu düşüncemden vazgeçmeli miyim acaba?
  • bence kaliteli bir psu al,,elindeki raidmax psu larını ayrı olarak mı satın aldın bilmiyorum ama aldığım raidmax sagıtta kasa ile birlikte gelen psu çok kalitesizdi benim kinin üstünde de 460 watt yazıyordu
  • Bende de E6750 cpu, Gigabyte P35C-DS3R anakart, OCZ 2GB CL4 ram, MSI 8800GT, High Power 500W PSU var.

Kardeş 8800GT lerin tek isteği en az 26A(mper) güç kaynağıdır. MSI forumlarına üye olup ordaki bir moderatörden öğrenmiştim. WATT önemli değil diyor. Bu kartın tek isteği güç kaynağının +12v1 ve +12v2 değerleri toplamının en az 26A(mper) olması.

Güç kaynağı sorunu olduğunu hiç sanmıyorum. Bende de HIGH POWER 500W PSU var. Sizdeki de 460W mış. Bu marka "Intel onaylı" PSU lardandır, çok kalitelidir. Bendeki 36AMPER, sizdeki de en az 30A vardır. Sorun PSU değil bence...

Bahsettiğiniz RESET'leme olayı genelde anakart ya da RAM arızalarında görülür. Özellikle LGA CPU'lu anakartlarda, INTEL stok fan takılırken anakarta bayaa bastırmak gerekiyor, bu sırada anakartta bir çatlama olmuş olabilir. Benim başıma eski 915 anakartımda gelmişti. Gül gibi yepyeni anakartıma CPU'yu takarken çatlatmıştım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilidan -- 20 Ocak 2008; 4:42:18 >

• benim zotac 8800gt amp nin core clock, shader, ve memory speed leri biraz düşürünce sorun halloldu. riva tuner ile ayarlarını düşürdüm. kendiliğinden overclock lu geldiği için sorun oluyormuş demekki
  • quote:

Orjinalden alıntı: samwet

bence kaliteli bir psu al,,elindeki raidmax psu larını ayrı olarak mı satın aldın bilmiyorum ama aldığım raidmax sagıtta kasa ile birlikte gelen psu çok kalitesizdi benim kinin üstünde de 460 watt yazıyordu

430 wattlık raidmax, kasada vardı zaten. 460 wattlık high power'ı ayrıca almıştım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.