Şimdi Ara

Bu ülkede yaşamayı hak etmiyoruz! (Ss’li) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
418
Cevap
8
Favori
32.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
376 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mRt_007

Öncelikle Günaydın :))

Haklı olduğun yerler ama bu bahsini ettiğin durum birdenbire olmadı. Yıllardır süren yozlaşmanın ve özellikle son yıllarda gerçekleşen baskılar artık insanları bu hale getirdi. Kimsenin kimseye tahammülü yok. Benimde başıma senin bahsettiğin durumun farklı versiyonları denk geliyor daha doğrusu herkes şuan bu dengesizlik içinde yaşıyor.

Ekonomik sıkıntılar, baskılar, tecavüz haberleri ve neredeyse tecavüz edenlerin altın madalya ile ödüllendirileceği bir ülkede insanların birbirine mesafe koymasına karşı maalesef ''hayret'' diyemiyorum. Bu ülke insanını bu hale getirmek istediler ve başardılarda. Atıyorum bir kız kendisine ''günaydın'' denildiğinde karşılık verse aklına ''peşime takılır mı ?'' sorusu geliyor hatta ötesinde tecavüze uğrasam ''bana kuyruk salladı'' gibi bir ifade ile karşılaşır mıyım'' diye korkuyor. Erkeğin bakış açısıda aynı yola çıkıyor ''Hırsız mı yoksa katil mi ?''.

Herkesin birbirine karşı otomatik olarak savunma gerçekleştirdiği, kendini geriye çektiği ve korkunç bir mesafe koyduğu bir ülkeye döndük.

Günaydın, öncelikle siz de haklısınız...

Genel olarak durum bu olduğundan şimdiye kadar Günaydın sözüne karşılık vermeyenlere içerlemedim, saygı duydum... Ama burada durum başka, günaydın diye saldırıya uğradım neredeyse... Durum artık vahimleşmenin de ötesinde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Birisi sinirlenmiş insanlar ona aldırış etmediği için, üstüne bir de hiç tanımadığı ona en ufak zararı olmayan hatta onla hiç konuşmamış insanlara hakaret etmiş Evet burası senin eleştirdiğin Türkiye sen de güzel ülkemin içindeki tiplere bir örneksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız ama dediğim gibi bu ülkenin insanları artık birbirinden fena derecede korkuyor.

Geçenlerde; Haşlanmış mısır satan adamdan aldığı mısırı beğenmediği için satıcıyı kurşun yağmuruna tutmuşlar. Böyle bir ülke haline geldik. Yolda yürürken biz başkalarına, başkaları ise bizlere potansiyel suçlu gözüyle bakıyor. Herkes yolda birbirine bir suçlu etiketi vuruyor. Hepimiz bu ülke içinde olağan şüpheliler olduk.

Mesela ben apartmana giriyorum bakıyorum gelen var ve kapı açık bekliyorum. Kapıdan giriyor bir teşekkür etmek bile yok. Asansöre biniyordum bir bayan geldi buyurun dedim ''yok siz önce çıkın'' dedi.:) Özetle insanlar korkuyor ve maalesef haklılarda. İnsanların içine psikolojik bir korku tohumu ektiler hemde birbirlerine karşı beslenen bir korku tohumu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 11 Ekim 2017; 11:39:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rainfall2535

bkz.

• 2. paragrafı sana yazmadım zaten, genel olarak yazdım. insanların birbirlerinin hayatına karışmasının çok saçma olduğunu dile getirdim. birisi içki içiyor diye gavur damgası yiyor, diğeri namaz kılıyor diye çomar damgası yiyor. bunun saçma olduğu konusunda hemfikiriz bence.
  • Baaaanaaa selammm vermediler ıngaaaaa Konuya bak ya tırt

• quote:

Orijinalden alıntı: dartanyan96

Baaaanaaa selammm vermediler ıngaaaaa Konuya bak ya tırt

Nasıl mesaj bu, seviye yerlerde... "Selam vermedi değil", "selam verdiler diye saldırdı"... okumadan yorum yapmanın sonuçları maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: dartanyan96

Baaaanaaa selammm vermediler ıngaaaaa Konuya bak ya tırt

Nasıl mesaj bu, seviye yerlerde... "Selam vermedi değil", "selam verdiler diye saldırdı"... okumadan yorum yapmanın sonuçları maalesef.

E sen tüm konu boyunca argo hakaret ne varsa etmişsin selam alamadın diye şimdi mi aklına seviye geldi? Harbiden komiklikler falan yani

• Orta çağda ilimle uğraşanlara satanist yada cadi diye yakan,insanın suratına baktınız diye katleden uygarlık nasıl orduda günümüzde bu hale geldi.

Delileri müzikle tedavi eden bırakın insanları sokak hayvanlarına bile sevgi veren selam veren,boş mekana girerken bile güler yuzle eşyalara selam veren uygarlık nasıl orduda günümüzde böyle oldu.

Bende yolda yururken yuzume bakanlara gülümseyip selam veriyorum.karsidaki malaga bak deyip geçiyor anlamiyorum.ama gavur dediğimiz insanlar selam önce vermek için önce gülümseyen olmak için yarisiyor...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizi avrupa ve diğer ülke hayalleri çok fazla büyülemiş inanılmaz derecede erkek ve tek taraflı gözden bakıyorsunuz. İnsan olmak ne zaman bu gibi değerlerle ölçülür oldu? Sanki siz spor yaparken biri tekme sallamışta mağdur olmuşsunuz gibi.

Kimse siz günaydın diyip güler yüzlü davranıp birşeyler konuşmak zorunda değil. İnsanların sevgilisi var eşi var birşeyi var heran her yerde garip yanlış veya istenilmeyen olaylar olabilir. Tanımayan etmeyen biri dönüp size günaydın demek zorunda mı? Birde sanki insanlara tip belirleme hakkınız varmış gibi "kezban" diyorsunuz.

Umarım o kişilerde sizin hakkınızda sapık, kadınlarla konuşmaya çalışan azgın her gördüğüne günaydın diyip ağzında sırıtışlarla bakıyor iğrenç herif falan diyip bir forumda konu açmıştır. Nede olsa tek taraflı bakmak iyi bir çözüm sizler için.
  • Valla ben ortaokuldan beri gayet kaba bir insanım yapım öyle ama biri bana günaydın dese önce şaşırırım sonra bende derim ha içimden alışık olmadığım için ne gerek varda derim ama bi dükkandan çıkarken yada bi insanın yanından ayrılırken iyi günler kolay gelsin vs. derim tabi ki bu insanlıktan ama kibarlık bana çok yapmacık, cıvık geliyor kaba olunca daha samimi gibi yani üslup olarak mesela şunu verir misin yerine versene diyorum samimi olduklarıma ama tanımadığım insanlara karşı kibarım tabi ki o da biraz mecburiyetten ailemi soracak olursanız avrupa görmüş üniversite mezunu gayet medeni, kültürlü insanlar ve aşırı kibarlar özellikle babam çok beyefendi ve ahlaklı bir insandır benim aksime yolda giderken biri ona günaydın dese gayet güler yüzlü günaydın diye karşılık verir ve bundan da mutlu olur

• quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

medeni olan avrupayı öven biri gelmiş birisi kendisine günaydın demedi diye bir bayanı kezban olarak aşala, bir sınıfa sok sonrada ben heryeri gezdim gördüm deyip kendini ayrı bir sınıf aç. EGO.

Kaç defa dedim! Bana günaydın demedi diye değil, Günaydın dediğim için laf dalaşına girdiği için konu açtım!

Bir anlayın şu küçük cümleyi, başka bir şey istemiyorum.

• Theologist kullanıcısına yanıt
    açtığın konuda bir kişi yüzenden ülkemizi milletimizi aşalaşar hale gelmişsin nedeni avrupa şöle imiş mimmiş gider paşa paşa orada yaşar şikayet etmezsin kusura bakmada sen kimsin bu sıfatları takıyosun bu dünyada ağırlığın kapladığın alan kadar konuş.
  • dostum anladığım kadari ile interrail türkiye grubunun kampına gitmişsin.Ben de o grubun her sayfasına üyeyim neredeyse. Bir çok kez avrupada bulundum,türkiye de kamplar yaptım.Bu gruptaki sözde hepsi medeni insanlar.Ama seninde dediğin gibi bir merhaba dersin günaydın dersin mal mal bakarlar.Avrupada bir kız görüyorum türkiyede olsa 1m takipçisi olur belki öyle güzel gidiyorum insan gibi konuşuyorum kızda konuşuyor gülüyor ne yazıkki bizim ülkemizde öyle bir şey yok. Bizim türk kızlarını avrupada görünce asla konuşmuyorum hiç muhattap olmuyorum.öyle bir halleri varki ulan hostelde yatıyorlar sırtlarında mat uyku tulumu çadır herşey taşıyor gerizekalılar.Bir de sırf eyfelde resim çekineceğim diye abiye altına topuklu ayakkabı götürenleri gördüm.İğrendim bu kızlardan
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoIF

dostum anladığım kadari ile interrail türkiye grubunun kampına gitmişsin.Ben de o grubun her sayfasına üyeyim neredeyse. Bir çok kez avrupada bulundum,türkiye de kamplar yaptım.Bu gruptaki sözde hepsi medeni insanlar.Ama seninde dediğin gibi bir merhaba dersin günaydın dersin mal mal bakarlar.Avrupada bir kız görüyorum türkiyede olsa 1m takipçisi olur belki öyle güzel gidiyorum insan gibi konuşuyorum kızda konuşuyor gülüyor ne yazıkki bizim ülkemizde öyle bir şey yok. Bizim türk kızlarını avrupada görünce asla konuşmuyorum hiç muhattap olmuyorum.öyle bir halleri varki ulan hostelde yatıyorlar sırtlarında mat uyku tulumu çadır herşey taşıyor gerizekalılar.Bir de sırf eyfelde resim çekineceğim diye abiye altına topuklu ayakkabı götürenleri gördüm.İğrendim bu kızlardan

Tespitlerin mükemmel...

Hepimiz görüyoruz ve ne kadar acınası halde olduklarını biliyoruz...

Seninle aynı durumdayım tam olarak.

• KEZBAN DİYORUZYA BUNUN SEBEBİ BİZLER HAY ÖYLEKİ,INTEGRAMDA SOSYAL MEDYADA BODY SALONUN TERİ YENİ AKMIŞ ASLIKI İLE POZ VERİP DIŞARDA KEDİ KÖPEK İLE FOTOĞRAF ÇEKEN TİPLER KARI KIZ PEŞİNDE DOLAŞIP ÖNÜNE GELEN KIZA PRİM VERİRSE BUNLAR KENDİNİ DAHA ÇOK PAF DAĞINDA SANAR,NAPICAKSIN SEŞAM VERMİYECEKSİN AĞIR OLUCAN NEYSEN O OLUCAN SANA YAKLAŞANA AYNI KARŞILIĞI VERİCEN SANMAYIN ÇOK GÜZEL KIZLAR AŞK MEŞK İÇİNDE ÇOĞU SAP YADA TİPİ KAYIK OLAN ADAMLAR KENE GİBİ YAPIŞINCA BIRAKMIYOR ..NEYSE BEN DERİMKİ SALLAYIN BOŞ VERİN SAP TAKILIN YÜZ PRİM VERMEYİN NE OLACAK YANİ HAYATIMIZ KARI KIZA BAĞLI DEĞİL DAHA YAPACAK ÇOK İŞ VAR DOSTLAR..
  • Bu konu bu kadar tuttuğuna göre Türk kızları anlamında baya dertliyiz.
    Geçen gün yolda giderken taşa takılıp "ayy orda ne işin var gerizekalı" diye taşa bile trip atan bir kız gördüm siz hala neyi tartışıyonuz.
  • Krds Türkiye bura ne bekliyon? Bu ülkede damacanaya, ördeğe hallenen tipler var. Çocuk, kadın tecavüzü almış başını gidiyor. Dolayısıyla kimin sapik, kimin iyi niyetli olduğunu bilemeyiz. Maalesef böyle olmasını biz de istemeyiz. Keşke herkes birbirine karşı güler yüzlü, hoşgörülü olsa. Avrupa ile burayı mukayese etmen de saçma bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: seksektebesiri

Krds Türkiye bura ne bekliyon? Bu ülkede damacanaya, ördeğe hallenen tipler var. Çocuk, kadın tecavüzü almış başını gidiyor. Dolayısıyla kimin sapik, kimin iyi niyetli olduğunu bilemeyiz. Maalesef böyle olmasını biz de istemeyiz. Keşke herkes birbirine karşı güler yüzlü, hoşgörülü olsa. Avrupa ile burayı mukayese etmen de saçma bence.

Doğru ancak burada bildiğin aleni aşağılama, kendini dünyanın merkezi sanma, saldırı ve laf dalaşı var. Yani çekinme falan değil resmen hanzoluk var.

Ayrıca ücretli girilen ve ağaçlara bile lütfen gülümseyiniz yazılarının asıldığı bir ortamdan bahsediyorum... Herkesin paylaşımcı olması gereken bir kamp ortamı...

Şehrin ortasında olsa garipsemem çünkü haklısın sen ülkenin ne halde olduğu konusunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: omnis10

Kiz tavlamaya calisan tipsiz abazanim, ama kizlara asildikca yuzume bile bakmiyorlar. Bende bu durumua acayip bozukuyorum . Hatayi abazanligimda ve tipsizligimde bulmaktansa forumda populerlesmis ulkem ve insanim dusmani ne oldugu belirsiz birsuru mahluk varken bende onlardan biri olmali onlarla paylasmali.. hem onlar tarafindan dirtim sivazlanmali diye dusundum ve buraya yazdim...

Boyle yazsan cok daha gercekci ve akilcil olurmus..

keşke o kadar olsa
    adam bildiğim kadarıyla birde ilahiyat mezunu ,evlenmiş olsa eşini ve kızını kara çarşafla gezdirir ama kendisi şimdi bekar ya kızlar kendini buna sunsun istiyor

iki gün avrupa görmüş ve gelmiş buraya Türk erkekleri ,Türk kızları diye konular açıp duruyor
    işin ilginci bizin abaza gençlerimiz de bu vatandaşın sözlerine bayılıyor ,çünkü onların niyetleri de belli ,kızlar gelip kollarına atlasın

diyarbakır gibi bir şehirde yaşarken sorunu olmayan delikanlının ,avrupa görünce medeniyet damarları kabarmış
    madem buranın insanlarını beğenmiyor ,o halde niye buraya geliyor ,kalsın işte o medeni avrupa'da ,oradan bir tane de medeni eş bulup evlensin
    ondan sonra eşim şununla geziyor ,eşim tanımadıklarına gülücükler sallıyor diye cinnet geçirmezse tabi

bu tür konularda atıp tutanlar emin olun yarın bir gün bir kız kendisine evet dese havalara uçar ,kezbanlığı falan yok olup gider ,hatta kız arkadaşının yanına erkek sinek bile yaklaşmasını kabul etmez

bu arada önüne gelene yobaz diye aşağılama yapan üyeler var ,bunları yöneticiler görmüyor mu acaba ?

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.