Şimdi Ara

Bu ülkede yaşamayı hak etmiyoruz! (Ss’li) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
418
Cevap
8
Favori
32.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
376 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: omnis10

Kiz tavlamaya calisan tipsiz abazanim, ama kizlara asildikca yuzume bile bakmiyorlar. Bende bu durumua acayip bozukuyorum . Hatayi abazanligimda ve tipsizligimde bulmaktansa forumda populerlesmis ulkem ve insanim dusmani ne oldugu belirsiz birsuru mahluk varken bende onlardan biri olmali onlarla paylasmali.. hem onlar tarafindan dirtim sivazlanmali diye dusundum ve buraya yazdim...

Boyle yazsan cok daha gercekci ve akilcil olurmus..

Grup olarak gittik ve ben şu sağdan iki kızın arasındaki gri tişörtlüyüm...

Şimdi daha gerçekçi görünüyor mu?

Bir günaydınla insan abaza oluyorsa avrupa'da Türkiye'den daha çok abaza var!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Mike Toreno M kullanıcısına yanıt
    Ben hayatımda Türkiye Cumhuriyet'ine Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve onun ilkelerine karşı olmadım. Bu sokak ağzıyla sırf laf olsun diye yazdığınız yazıyada diyecek bir şey bulamıyorum. Aslında denecek şey bir yerinizden element uydurmamamanızı rica etmek olacaktır. Ayrıca benim savunduğum şey de kimsenin kimseye karışmaması, mesajımı tekrar okuyup körelmiş algınıza oturtmaya çalışırsanız sevinirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Kardeş o hangi il? Birde sen hiç tepki vermedin mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamen katiliyorum. Yurt disinda kime boyle baksam karsilik olarak hep bi gulumseme alirdim. Hos, turkiyede de bazen aliyorum ama odunlar cok var. Millet o kdr bikmis ki en ufak seyde sinirleniyor. Cok sahit oldum metro tiklim tiklim kadin bagriyor adama omuzuma nkye dokunuyorsun... Hey allahim ya.. Sabir, terbiye, hosgoru hic birsey yok.

• Bu topraklarda evlatlar iki türlü yetiştirilir

Evlat erkekse bu bir şereftir ve bu şeref " göster bakimmm amcalara pipini " cümlesi ile nirvanaya çıkar
    Evlat kız ise sistem tamamen değişir.
    Değil bir erkeğe bakmak el ele değerse kızlık zarının bozulacağına inanan ciddi bir nesil vardır

Sen kalkmış günaydın diyorsun ve buna da insanca bir gülümseme bekliyorsun
    Bu topraklarda tanımadığı erkeğe gülen yada bakan kadına yollu derler
    Hele bu kadın dul bir kadınsa değil gülmek kafasını kaldırsa o..pu muamelesi yaparlar

Kadın en başından izole edilen bir varlıktır bu topraklarda ve kızlık zarı şerefinden daha önemlidir
    Mesela amca oğlu tecavüz eder askere giderken tecavüze uğrayan masumlar töreye kurban gider
    Sen kalkmış bu topraklarda bir kıza günaydın diyorsun ve cevap istiyorsun

Bu topraklarda her genç kız bir Güldünya adayıdır
    Toplum bu şekilde şartlandırılır ve bu kurallar üzerinde büyür

Erkek zampara olmalıdır biraz ve bu erkekliğin şanındandır
    Ama kadın nefsine sahip çıkmalıdır
    Çünkü toplumun kafasında zina erkeğe az günah kadına çok günahtır

Sen hiç mi sıkılmıyorsun kardeşim günaydın derken
    Sen hiç mi düşünmüyorsun sen günaydın dediğin anda ya zavallı kızcağız hamile kalırsa
    Değil mi ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emekli65 -- 11 Ekim 2017; 8:53:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: omnis10

Kiz tavlamaya calisan tipsiz abazanim, ama kizlara asildikca yuzume bile bakmiyorlar. Bende bu durumua acayip bozukuyorum . Hatayi abazanligimda ve tipsizligimde bulmaktansa forumda populerlesmis ulkem ve insanim dusmani ne oldugu belirsiz birsuru mahluk varken bende onlardan biri olmali onlarla paylasmali.. hem onlar tarafindan dirtim sivazlanmali diye dusundum ve buraya yazdim...

Boyle yazsan cok daha gercekci ve akilcil olurmus..

Baya boş yapmışsınız bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emekli65

Bu topraklarda evlatlar iki türlü yetiştirilir

Evlat erkekse bu bir şereftir ve bu şeref " göster bakimmm amcalara pipini " cümlesi ile nirvanaya çıkar
    Evlat kız ise sistem tamamen değişir.
    Değil bir erkeğe bakmak el ele değerse kızlık zarının bozulacağına inanan ciddi bir nesil vardır

Sen kalkmış günaydın diyorsun ve buna da insanca bir gülümseme bekliyorsun
    Bu topraklarda tanımadığı erkeğe gülen yada bakan kadına yollu derler
    Hele bu kadın dul bir kadınsa değil gülmek kafasını kaldırsa o..pu muamelesi yaparlar

Kadın en başından izole edilen bir varlıktır bu topraklarda ve kızlık zarı şerefinden daha önemlidir
    Mesela amca oğlu tecavüz eder askere giderken tecavüze uğrayan masumlar töreye kurban gider
    Sen kalkmış bu topraklarda bir kıza günaydın diyorsun ve cevap istiyorsun

Bu topraklarda her genç kız bir Güldünya adayıdır
    Toplum bu şekilde şartlandırılır ve bu kurallar üzerinde büyür

Erkek zampara olmalıdır biraz ve bu erkekliğin şanındandır
    Ama kadın nefsine sahip çıkmalıdır
    Çünkü toplumun kafasında zina erkeğe az günah kadına çok günahtır

Sen hiç mi sıkılmıyorsun kardeşim günaydın derken
    Sen hiç mi düşünmüyorsun sen günaydın dediğin anda ya zavallı kızcağız hamile kalırsa
    Değil mi ama

Katılıyorum haklısınız...

Herkesin birbirine günaydın dediği bir ortamdı oysa... odunlar oraya bile dadanmış demekki.

Normalde sonuçlarını bildiğim için hiç böyle bir şeye kalkışmam ama eğitimli denen kesim bile farklı değil okumamış kesimden.

• Haklisin.

• Kızlar seninle konuşmak istemiyor olabilirmi ??
  • Öncelikle çok haklı bir serzeniş. Ayenen katılıyorum, insan konuşmak istemese dahi bir gülücük atar geçer gider. Lakin benim takıldığım nokta bu tür olayların hemen siyasete bağlanması. Muhafazakar insanların yobaz gibi değerlendirilmesi. Ya arkadaşım İslam dini yobazlık dini değildir bunu kafanıza kazıyın artık.
    Bakın islam dini bu konuda ne buyuruyor

“Size bir selâm verildiği zaman, ondan daha güzeliyle veya aynı selâmla karşılık verin. Şüphesiz Allah, her şeyin hesabını gereği gibi yapandır.” (Nisâ Sûresi 86)

“Ey iman edenler! Kendi evlerinizden başka evlere, geldiğinizi hissettirip (izin alıp) ev sahiplerine selâm vermeden girmeyin. Bu davranış sizin için daha hayırlıdır. Düşünüp anlayasınız diye size böyle öğüt veriliyor.” (Nur Sûresi 27)

Evlere girdiğiniz zaman birbirinize, Allah katından mübarek ve hoş bir esenlik dileği olarak, selâm verin. İşte Allah, düşünesiniz diye âyetleri size böyle açıklar. (Nur Sûresi 61)

Yobaz insanları İslamiyetle ilişkilendiren arkadaş önce biraz araştır İslam dininin ne kadar yüce bir inanç sistemine sahip olduğunu anlayacaksın. Doğu toplumlarının tek sorunu bir şeyi insanlara bakarak değerlendirmeleri asla araştırmaz incelemezler.

Konuya gelecek olursak arkadaş çok haklı umarım bir gün birbirimize karşı kibar, anlayışlı, yardımcı bir toplum oluruz ama bu gidişle zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ejdero

Öncelikle çok haklı bir serzeniş. Ayenen katılıyorum, insan konuşmak istemese dahi bir gülücük atar geçer gider. Lakin benim takıldığım nokta bu tür olayların hemen siyasete bağlanması. Muhafazakar insanların yobaz gibi değerlendirilmesi. Ya arkadaşım İslam dini yobazlık dini değildir bunu kafanıza kazıyın artık.
    Bakın islam dini bu konuda ne buyuruyor

“Size bir selâm verildiği zaman, ondan daha güzeliyle veya aynı selâmla karşılık verin. Şüphesiz Allah, her şeyin hesabını gereği gibi yapandır.” (Nisâ Sûresi 86)

“Ey iman edenler! Kendi evlerinizden başka evlere, geldiğinizi hissettirip (izin alıp) ev sahiplerine selâm vermeden girmeyin. Bu davranış sizin için daha hayırlıdır. Düşünüp anlayasınız diye size böyle öğüt veriliyor.” (Nur Sûresi 27)

Evlere girdiğiniz zaman birbirinize, Allah katından mübarek ve hoş bir esenlik dileği olarak, selâm verin. İşte Allah, düşünesiniz diye âyetleri size böyle açıklar. (Nur Sûresi 61)

Yobaz insanları İslamiyetle ilişkilendiren arkadaş önce biraz araştır İslam dininin ne kadar yüce bir inanç sistemine sahip olduğunu anlayacaksın. Doğu toplumlarının tek sorunu bir şeyi insanlara bakarak değerlendirmeleri asla araştırmaz incelemezler.

Konuya gelecek olursak arkadaş çok haklı umarım bir gün birbirimize karşı kibar, anlayışlı, yardımcı bir toplum oluruz ama bu gidişle zor.

Yillardir o ayetlerin arapca soylenisini tekrarladiklari icin,sesini okuduklari seylerin ne anlama geldiginj bilmiyolar.Sonuc olarak sevisirken essekler gibi soyunmayin diyen soytarilarin peslerinden gidiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: HR Creative

Kardeş o hangi il? Birde sen hiç tepki vermedin mi?

İstanbul, baya sokak ortasında. Ben yanında değildim, yalnız yürüyordu.

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Insan degil ki turk vatandasi bunun gibilere yapilacak cok guzel seyler var ama devlet bu ara sapigi hirsizi koruyor sikayet etsen sen suclu olursun.Lanet olsun boyle sisteme

• bkz.
  • Sende baska konulara yorum yaparken aynisin uzulme ;)

• bende senin gibi bir dünyada yaşamak isterim. fakat türkiyede kadınlar kendini korumak için bu şekilde oluyorlar. selam verse üstüne insanlar yavşıyor. burda kızlar insan gibi davranmıyor demişsin ama erkeklerde insanlıktan anlamıyor aynı zamanda. bu bir kültürdür. brdaki kültür bu şekilde. ha avrupada insanlar mini giyer , selamlaşır . bunlar normal karşılanır ve bir kültür oluşur. kısaca eğitim , yaşam biçimi sonucu oluşan kültür nesiller boyunca insanlarda oturmuş bir yaşam biçimi oluşturur.
  • Tamam kızlarımız kezban olabilir peki ya erkekler?

Sen efendi bir adam olabilirsin ancak ülkemizdeki erkeklerin büyük bir çoğunluğu öküz.

Bir kızın merhabasını duydu diye gün boyunca takip edecek erkekler var bu ülkede. Siz hala Avrupa diyorsunuz.

• Özellikle toplum içinde bu tarz selamlaşmalara çok dikkat etmem dolayısıyla çok üzüldüğüm bir durumdur. İstanbul da yaşadığım için boş bir beklenti de olsa markette bir kasiyere bile iyi akşamlar demeden geçtiğimde rahatsız oluyorum, hiç bir inancım olmamasına rağmen hacı amcalar yolda göz teması kurduğunda hemen selam verdiğinde çok mutlu oluyorum mesela aynı şekilde dini selamlaşma karşılığı veriyorum, fakat bir fırından hayırlı işler diyip çıkarken suratına bile bakmayan adam da aynı oranda içini soğutuyor topluma, toplu taşımada hemen yükselen ruh halleri, herhangi bir toplumsal paylaşım alanında ufak bir dikkatsizlikte agresifleşen hiç bir hoşgörüyü sakınamamış insanlar zamanla sizi de hissizleştiriyor, broşür veren, sigara parası isteyen, sigara isteyen, şunu dener misiniz diye gelen insanlara bile kulaklığımı çıkarıp iletişim kurmaya çalışıyorum, insanları bir birey olarak kabullenebiliyorum, lakin toplumun en basit iletişim alanlarında bile bu hassasiyetlerin çoğunu çok az görebiliyorum artık, bundan ayrı mahallede, apartmanda samimiyet gibi meselelerdeki çarpıklıklar çok daha üst boyutta. Art niyetsiz bir selamı, bir gülümsemeyi, gülümsemese bile muhattap olarak almayı çok gören insanların, fesatlık, nefret, agresiflik gibi durumlarda hiç kendilerini geri çekmeden motivasyonlarını koruyabilmeleri oldukça üzücü. Kimse kimseye güvenmiyor ve bu konuda birbirlerine hak vererek giderek bu hal normalleşiyor. Kimseye güvenmeyeceksin diyip olay toplum standartlarına indirgendi artık. En büyük mottomuz bu. Ne bekleniyor ki açıkçası başka.

• quote:

Orijinalden alıntı: EJDAD_OSMANLI

Sende baska konulara yorum yaparken aynisin uzulme ;)

En son ne zaman başkasının konusuna yorum yaptığımı hatırlamıyorum bile... Forumu etkileşimli bir blog olarak kullanıyorum daha çok... Ayrıca başka konulara yorum yapmışsam bile bakabilirsin istersen...

• Öncelikle Günaydın :))

Haklı olduğun yerler ama bu bahsini ettiğin durum birdenbire olmadı. Yıllardır süren yozlaşmanın ve özellikle son yıllarda gerçekleşen baskılar artık insanları bu hale getirdi. Kimsenin kimseye tahammülü yok. Benimde başıma senin bahsettiğin durumun farklı versiyonları denk geliyor daha doğrusu herkes şuan bu dengesizlik içinde yaşıyor.

Ekonomik sıkıntılar, baskılar, tecavüz haberleri ve neredeyse tecavüz edenlerin altın madalya ile ödüllendirileceği bir ülkede insanların birbirine mesafe koymasına karşı maalesef ''hayret'' diyemiyorum. Bu ülke insanını bu hale getirmek istediler ve başardılarda. Atıyorum bir kız kendisine ''günaydın'' denildiğinde karşılık verse aklına ''peşime takılır mı ?'' sorusu geliyor hatta ötesinde tecavüze uğrasam ''bana kuyruk salladı'' gibi bir ifade ile karşılaşır mıyım diye korkuyor. Erkeğin bakış açısıda aynı yola çıkıyor ''Hırsız mı yoksa katil mi ?''.

Herkesin birbirine karşı otomatik olarak savunma gerçekleştirdiği, kendini geriye çektiği ve korkunç bir mesafe koyduğu bir ülkeye döndük. Bu saatten sonrada düzelmez. Fazla işin siyasi boyutlarınada girmek istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 11 Ekim 2017; 11:32:3 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.