Şimdi Ara

Bu ülkede yaşamayı hak etmiyoruz! (Ss’li) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
418
Cevap
8
Favori
32.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
376 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Selamlar, kesinlikle öyle düşüncelerinize hem fikirim. Dini kötü lanse edenler elbet bunun bedelini öder. Dini gerçek anlamda yaşayan bir insan her şeye iyi yönüyle bakar en iyisini düşünür, karşısında kini kırmamak için onu rencide etmemek için ayıbını örtmek için elinden geleni yapar, dinimiz bu kadar güzel iken bunu kullanıp kötü gösterenler hesap verecek zaten, şimdi ben dinime yakın bir insanım diyorum, hemen öyle bir algı oluşmuş ki aha buda dinci diyenler oluyor. Yahu ben hesabımı bir tek yaratana vereceğim, başkası hesap soramaz benden. Ben bu mantıkla ilerledim hep ibadetlerimi,tövbe mi bir ALLAH'a yaptım. Öyle de yapılması gerek yoksa o kişinin dininden şüphe ederim. Velhasılıkelam öyle bir hal aldı ki bu iş, bakıyorsun bir kesim azınlık ALLAH'a inanıyor. Lakin zina yapıyor kaçakçılık yapıyor ağzından küfür alkol elinden kumar eksik olmuyor, bu şahıslar işte dini kullanan din üzerinden prim yapanlar. Birde bakıyorsun dinini gerçek yaşayan bir azınlık, ayırt edilmesi zor değil aslında bunları....

Neyse konuyu saptırmayalım, laf yemeyelim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: seksektebesiri

Krds Türkiye bura ne bekliyon? Bu ülkede damacanaya, ördeğe hallenen tipler var. Çocuk, kadın tecavüzü almış başını gidiyor. Dolayısıyla kimin sapik, kimin iyi niyetli olduğunu bilemeyiz. Maalesef böyle olmasını biz de istemeyiz. Keşke herkes birbirine karşı güler yüzlü, hoşgörülü olsa. Avrupa ile burayı mukayese etmen de saçma bence.

Doğru ancak burada bildiğin aleni aşağılama, kendini dünyanın merkezi sanma, saldırı ve laf dalaşı var. Yani çekinme falan değil resmen hanzoluk var.

Ayrıca ücretli girilen ve ağaçlara bile lütfen gülümseyiniz yazılarının asıldığı bir ortamdan bahsediyorum... Herkesin paylaşımcı olması gereken bir kamp ortamı...

Şehrin ortasında olsa garipsemem çünkü haklısın sen ülkenin ne halde olduğu konusunda.

Aynen öyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Theologist kullanıcısına yanıt
    O konuda da ben size katılıyorum. Evet egosu yüksek kızlar çok fazla. Ama egolarinin yüksek olmasının nedeni de erkekler. Çok fazla abaza var bu ülkede. Kızin etrafında erkekler pervane olursa tabii ki kızın bi yerleri kalkar. Birde bazi kizlarin yaptığı bu davranışları ülkede yaşayan tüm kizlara "kezbanlar" diyerek mal etmeniz yanlış.

• quote:

O konuda da ben size katılıyorum. Evet egosu yüksek kızlar çok fazla. Ama egolarinin yüksek olmasının nedeni de erkekler. Çok fazla abaza var bu ülkede. Kızin etrafında erkekler pervane olursa tabii ki kızın bi yerleri kalkar. Birde bazi kizlarin yaptığı bu davranışları ülkede yaşayan tüm kizlara "kezbanlar" diyerek mal etmeniz yanlış.

Konunun sonunda herkesi böyle ifade etmek istemiyorum diye not düştüm. Genel olarak böyle bir durum söz konusu. Konu boyunca örneklerini görebilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Özür diliyorum. Konunun sonundaki notunuzu görmemiştim.

• quote:

Özür diliyorum. Konunun sonundaki notunuzu görmemiştim.

Önemli değil, keşke herkes sizin gibi anlayışlı olabilse...

• EbuSerkan kullanıcısına yanıt
    Bu soylediklerini yapan yobazlara ne diycez

100 kisi icinde 99 kisi ayni 1 kisi farkliysa bunlada ovunuyorsa en buyuk yobazdir zaten

• Çok haklısınız hocam zaten dediğiniz gibi sizin sinirlendiğiniz şey selamı alıp almaması değil küstahça tavır takınması bence selamı almasa bile o da bence yanlış bir hareket sen yolda yürürken gidipte günaydın demedinya kızla ortak bir etkinliğe katılmışsınız herkes eğleniyor doğanın keyfini çıkarıyor bazı arkadaşların savunmasıda arkasından konuşmayı ilerletip sarkıntılık başlarmış öyle bir şey olsa bile tabi kesinlikle senin öyle bir niyetin yok yanlış anlama karşıdaki kişi konuşmak istemiyorum der olur biter orda zaten o kadar insan var biri birine zorla sarkıntılık etse bile illaki müdahale edilir sokak ortası değil ya orası ne yazıkki kızlar da artık abazanları bahane ederek herkese aynı şekilde davranıyorlar temkinli yaklaşmak iyidir fakat bu şekilde bahane edilerek istismar edildiğinde hiç yakışı kalmıyor ne yazıkki bizim ülkemizde din gibi çoğu şey istismar ediliyor fakat her şeyde olduğu gibi bunların da bir bedeli var yalnız o zaman her şey için çok geç olucak kimsede o zaman bu kızın bu kardeşimize yaptığı gibi tanışıyormuyuz diyemeyecek

• Şu mesaj silinmesi olayı da ayrı bir hoş. Yöneticilere sevgilerimi iletiyorum buradan.

Seni eleştiren kafalara uygun açsaydın konuyu överlerdi şimdi seni, sen çok yanlış yere tezgah açmşsın.

İnsanlık, nezaket istemek için belki de dünyanın en son ülkelerinden birine geldin

"Akşamdan kalma yüzünde meymenet olmayan alkolik laiğin birisi dik dik bakıyordu ben de tersledim yolladım evelallah" olsaydı konu başlığı aynı ak sakallı neferler sana övgüler düzüyor olurdu..

Bardağın yanlış tarafından tutmuşsun sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Son Hata Bükücü

Şu mesaj silinmesi olayı da ayrı bir hoş. Yöneticilere sevgilerimi iletiyorum buradan.

Seni eleştiren kafalara uygun açsaydın konuyu överlerdi şimdi seni, sen çok yanlış yere tezgah açmşsın.

İnsanlık, nezaket istemek için belki de dünyanın en son ülkelerinden birine geldin

"Akşamdan kalma yüzünde meymenet olmayan alkolik laiğin birisi dik dik bakıyordu ben de tersledim yolladım evelallah" olsaydı konu başlığı aynı ak sakallı neferler sana övgüler düzüyor olurdu..

Bardağın yanlış tarafından tutmuşsun sadece.

Çok çok doğru...

Güzel bir açıdan bakmışsın olaya.

• hollanda da uzun süre bulundum. ilk gittiğimde diyordum bizde olsa asla bu dıaloglara gırmeyız dıye işte şuanda sen yaşıyorsun.

bizim toplum orta doğu toplumu ama bizimkiler kabul etmiyor bunu. Halbuki islam medeniyeti tarihten bu yana özellikle osmanlıdan sonra darma duman oldu.

eskıden taksime takım elbisesiz gidilmezmiş ama asimile olmuşuz. Amerikan kültürü boy gösteriyor bizde cumhurıyetın kurulusundan bu yana.

avrupa medeni demiyorum ama sonsuz saygı içerisindeler. Bu dogal guzellıkler özellikle istanbul bir avrupa ülkesinin şehri olsa anlarsın aslında.

iç anadolu ve doğu anadoluda emin ol efsane saygı değer insanlar var ama neslimiz malesef teknolojiyle TVlerde yayınlanan saçma sapan şeyler yüzünden kötüye gidiyor.

amsterdam geçen bir anımı anlatıcam;

eşimle sabah kahvaltısından sonra çıktık centrel taraflarındayız canal başında takılıyoruz.
    3 tane modfiyeli araç ( focus RS 2010 fıstık yeşili benim efsane dediğim keşke bende olsa dediğim makına turkıyede yok diğerleride evo 10)
    kırmızıda duruyorlar. ingiltere plakalı. arabayı görünce döndüm baktım.
    şöför bana bakıyor güzel araç der gibi kafamı salladım göz kırptım.
    oda tesekkur eder gıbı kafasını salladı.
    eşime baktı ve hoş kız tebrikler dedi.
    biliyorum dedim özgüvenle.
    gittiler eşime durumu anlattım
    turkıyede olsa vururlar bunu dedı :D

burdan isteyen istediğini anlasın ucu açık trdeki arakdaşlara anlatınca olayı yanlış anlayanda oldu kızda erkekte. durumu özetledim umarım.

millet senin kadar dertli değilki piramid eyfel turlarına yazılmış.
  • Bu sorun eğitimle alakalı öğretimle alakalı olsaydı üniversite okumuş bu insanlar böyle davranmazdı, çalıştığım şirketteki kat görevlisi kızlar her sabah selam veririm kafasını kaldırıp bakmaz bende artık onun gibi olduğu tarafa bile bakmadan geçiyorum görmezden geliyorum hatta yanında birisi varsa yanındaki kişinin suratına bakıp selam veriyorum.

Hatta şirketteki başka departmandakilerde öyle kimisi bazen bizim departmanın yanından geçerken bazen selam verir çoğu zaman vermez bazen sadece muhabbeti olduğu kişiye selam verir seni es geçer. Bunlar hep eğitimsizlikten.

Ama gel gelelim yeni genel müdür yardımcısı istisnasız herkese selam verir elini sıkar tam bir adam gibi adam yani.

• 1. Olması gerekenden yüksek cinsel değer: Kızların tamamına yakını senin düşüncelerinden, fikirlerinden veya hareketlerinden çok kendi cinsel değerine göre harekete eder. Bir erkek onlara selam veriyorsa sonunda kesinlikle cinsellikle ilgili bir fikir vardır. Bu türkiyede ki kızların büyük bölümünün düşünce yapısı. Bu yapı bazı durumlarda bozulur ,bunu arzu edilen erkek (Yakışıklı, zengin veya sosyal statüsü yüksek) yaparsa bunu kız cinsel değer taşıyor olarak görmez. Bunun sebebi de bu tip erkeğin cinselliğe ulaşma potansiyelinin türkiyede normal bir erkekten daha fazla olmasıdır.
    Bunun dışında türk erkeğinde cinsel açlık var. Arkadaşımın bir kız arkadaşı eskortluktan köşe yaptı kız araba falan almıştı en sonn 1 ayda hemde.
    2. Karşı cins ulaşılabilirliği: Buda türkiyedeki kızlarda ne yazık ki çok zor. Bir kızla tanışmak için harcayacağın eforu bir hobide harcasan tonla kız kaldırırsın ülkede, bunu ben söylemiyorum piyano çalan bir abim var o söylüyor. Tanımadığın bir kıza selam veremezsin bu ülkede, bizde selam verme kültürü yok. Selam veriyorsan kız 1. maddedeki duruma dönüyor.

3. Gelişmemiş bireysellik: Ülkedeki insanların büyük bölümü bireysel değil, şu forumda dikkat ettiysen hepsi türk kızları diyor. Bir ülkede insanlar bu kadar genelleme yapıyorsa o ülkede bireysellik yoktur. Bireyselliğin olmadığı yerde kızlar bütün erkekleri aynı görür.
    Bir tecavüz olayı olur bütün erkekleri potansiyel tecavüzcü olarak görürler. Pariste bile tecavüz ve taciz olayları oluyor bunlar normal şeyler. İnsanlar sırf fantezi olsun diye tecavüz ediyor, insanları öldürüyor, hırsızlık yapıyor. Dikkat ettiysen o ülkelerin hiçbirinde zanlı dışında milleti suçlamıyorlar, bunu anca türkiye gibi gelişmemiş ülkeler de görürsün.

4. İnsana verilen değerin - lerde olması: Karşındaki kız senin duygularını veya düşüncelerini gram umursamaz. Ülke onu zamanla sosyopat ve bencil birisi haline getirir. Emin ol senin foruma yazman veya içerlemen onun umrunda değil. O ancak hoşlandığı erkekten gelecek mesajı düşünüyor.

• bence bakış açısı yanlış.
  • GÜNAYDIN KARDEŞİM
    ÜZÜLME SEN
  • mankenlere taş çıkartanlar özellikle...

daha bu arkadaşın ilmi bir tane konu açtığını görmedim ,yok Türk gençleri tembel ,kitap okumuyor ,kızları kezban ,siz çok asosyalsınız ,bakın ben evime yabancıları bile alıyorum ,bir sonraki konusu ,yanıma aldığım adam beni öldürecek ,ben avrupada şöyleyim ,ben avrupada böyleyim vs.vs.

medeni arkadaşımızın açtığı konulara bakın ,birde aşağıya verdiğim başka bir arkadaşın açtığı konuyu kıyaslayın
    https://forum.donanimhaber.com/dunyanin-insan-ihtiyacina-gerek-duymamasi-turkiyenin-girdigi-bataklik--129297084#129297084

kezban deyince millet üşüşüyor ama iş gerçek ilme geldiğinde çoğu kişi yok oluyor ,yani milletin amacı bu tip olaylardan bile anlaşılıyor
    birde bizim gençlerin hepsi melek mübarek ,hep iyi niyetle selam veriyorlar (yersen)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 11 Ekim 2017; 18:4:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KuteKavun

Sizi avrupa ve diğer ülke hayalleri çok fazla büyülemiş inanılmaz derecede erkek ve tek taraflı gözden bakıyorsunuz. İnsan olmak ne zaman bu gibi değerlerle ölçülür oldu? Sanki siz spor yaparken biri tekme sallamışta mağdur olmuşsunuz gibi.

Kimse siz günaydın diyip güler yüzlü davranıp birşeyler konuşmak zorunda değil. İnsanların sevgilisi var eşi var birşeyi var heran her yerde garip yanlış veya istenilmeyen olaylar olabilir. Tanımayan etmeyen biri dönüp size günaydın demek zorunda mı? Birde sanki insanlara tip belirleme hakkınız varmış gibi "kezban" diyorsunuz.

Umarım o kişilerde sizin hakkınızda sapık, kadınlarla konuşmaya çalışan azgın her gördüğüne günaydın diyip ağzında sırıtışlarla bakıyor iğrenç herif falan diyip bir forumda konu açmıştır. Nede olsa tek taraflı bakmak iyi bir çözüm sizler için.

ya kaç mesajdır anlatıyorum ,bu arkadaş avrupa'da doğmuş büyümüş birisi değil ,diyarbakır'da doğmuş büyümüş ve kısa süre avrupa görmüş birisi ,üstelik ilahiyat mezunu (yanlış hatırlamıyorsam)
    nasıl olmuşsa o kısa süreli avrupalılık arkadaşta süper medenilik oluşturmuş (aslında amacı bakın ben avrupa gördüm mesajı vermeye çalışıyor ,sanki uzay görmüş gibi)

kendi sevgilisi olsa yada yanında kız kardeşi veya annesi olsa ve tanımadıkları bir adam sebepsizce selam verse ortalığı yıkar
    daha önce sordum bu vatandaşa ,medeni avrupa'da eşler çocuklarının yanında birbirlerine yumuluyorlar ,peki sen kendi ailende böyle bir durumu normal karşılar mısın ,medeni bayanlar genelde 18 yaşını geçince ailesinden ayrılıp ,başka bir evde sevgilisi ile yaşayabiliyor ,bunu normal karşılar mı,kız kardeşinin yada annesinin bu şekilde bir evde sevgilisi ile hayat yaşamasını normal karşılar mı ,şeklinde sorular soruyorum ama o kendini haklı çıkartabilmek için bunları görmezden geliyor

her ülkenin örf ,adet ve kültürleri farklıdır diyorum ama o illa bayanlar ona selam verip ,gülücükler saçsın istiyor
    yahu bu ülkede kim bu anlattığım durumları kabullenir ,kızın gidecek sevgili yapacak ve onunla bir evde yaşayacak ve bu medeni arkadaşımız bunu normal görecek ?

avrupalının hep iyi gördüğü yanlarını getiriyor ,madem onlar medeni o zaman bunları da normal karşılaması gerekmez mi ?
    sence kabul eder mi ?

avrupalı yapıyor diye bizim de yapmamız şart mı ?
    selam verip ,alınca medeni
    tersi olunca yobaz ,kezban vs.

milletini karısı kızı illa bunlara selam verip alacakmış ,kafalara bak

• Asıl bu ülkede sizin gibi erkekler varken kadınlar , çocuklar ve hayvanlar yaşamayı haketmiyor. Hergün tarafınızdan tecavüze uğrayıp öldürülüyorlar.

Hayat erkeklere güzel ya. Kurban ol kezbanlara. Defol!

Avrupalı kadın senin gerçek yüzünü görse arkasına bakmadan kaçar.

• Orange. O kullanıcısına yanıt
    Konuyu baska yere ceken tipik kezbanda geldi
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.