Şimdi Ara

Bu ülkede yaşamayı hak etmiyoruz! (Ss’li) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
418
Cevap
8
Favori
32.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
376 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cetinsangu

Theologist, doğu kültürü demişsin, çok yanlış konuşmuşsun. O kadar yer gezmişsin, bi halt öğrenememişsin demek ki doğu anadolu bölgesinden.

Doğu dediğim İran, Irak, Afganistan, Türkiye dahil... Pakistan, Hindistan... Buradaki insanların ortak problemi... Kadınlar dünyada eşi bulunmaz hint kumaşı sanıyor kendini...

Ayrıca git doğudaki bir kıza günaydın de, dut yemiş bülbül gibi bakar sana... Van, Bitlis, Elazığ vs. Diyarbakır'lıyım bu arada...

Niye bu alınganlık? Yanlış mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: Tarhana ve Rocknroll

Forum acayip iki yüzlü tavır sergiliyor.Kadınlar sosyal olunca yok ben bu kadınla evlenmem.Yok selam vermeyecek yok el ile tokalaşmayacak diyorsunuz.

Ülkede birçok taciz vakası var.Kekolar,abazanlar yolda kadınlara korna mı çalar,arabayla yavaşlayıp laf mı atar,bilerek ne giydiğini görmek için far mı yakar.Bunlar hep olan şeyler.İnsanlarda temkinli davranıyor hepsi bu

Temkinli davranmak mı?

Laf dalaşına giriyor ne temkini?

Temkinli olsa duymamazlıktan gelir, bu direk öküz gibi Tanıyor muyum diye dalıyor... Günaydın deyip geçiştirse, yoluna devam etse hamile mi kalacak sanki? Ya da evlenme teklifi mi bir merhaba vermek... Hayvan değiliz yahu ki hayvanlar bile birbirini görünce ses çıkarır...

Sen iyi niyetli insansın ama 10 tane kötü niyetli insan karşılarına çıktığından.İnsanlar temkinli davranmak zorunda kalıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: meaninglessname

Türkiye doğu kültürü içinde yaşıyor demek ile neyi kastediyorsun anlamış değilim. Ben Dersim/Pertek ilçesinde yaşıyorum. Burası yeterince kalabalık bir ilçe, ve yolda yürüdüğün zaman erkeğinden tut, kadınına, çocuğuna kadar merhabalaştığın doğu insanı dediğin insanlar sana aynı nezaket ile karşılık veriyor. Batının görgüsüzlüğü daha meşhurdur doğu krolarından. Hatta al birini vur ötekine, burası Türkiye işte...Ben de İstanbulda buna benzer şeylerle karşılaşıyordum, ama şimdi oturduğum yer çok naif insanlarla dolu...Batının şımarıklığıdır bu, duyarsızlığıdır. Doğuya laf etmeyin lütfen kelimelerinize dikkat ederek kullanın. Yani herkes üstüne alınmasın derken, aynı zamanda Türkiye doğu kültürü içinde yaşıyor diyerek hakir görmek nedir ? Adana falan desen neyse, ankaranın göbeğinde bile kroların daniskası var, ve bu insanlar batılı. Türkiyedeki doğu insanından daha cahiller ve daha görgüsüzler. Öyle ki imkanları olduğu halde hala sığ beyin olarak kalabiliyorlar, ama doğu insanı yokluktan var olan şeyler yaratmasını bilir.

Türkiye'nin doğusu dedim, Doğu Anadolu demedim... Doğu Anadolu'nun da Orta ve Kuzey Anadolu'dan pek farkı yok bu konuda, hepsini gezmiş, yaşamış biri olarak söylüyorum... O sizin İlçeye özel bir durum, aynısını bir Cizre ya da Patnos'ta yapabilir misiniz?

• quote:

quote:

quote:

Forum acayip iki yüzlü tavır sergiliyor.Kadınlar sosyal olunca yok ben bu kadınla evlenmem.Yok selam vermeyecek yok el ile tokalaşmayacak diyorsunuz.

Ülkede birçok taciz vakası var.Kekolar,abazanlar yolda kadınlara korna mı çalar,arabayla yavaşlayıp laf mı atar,bilerek ne giydiğini görmek için far mı yakar.Bunlar hep olan şeyler.İnsanlarda temkinli davranıyor hepsi bu

Temkinli davranmak mı?

Laf dalaşına giriyor ne temkini?

Temkinli olsa duymamazlıktan gelir, bu direk öküz gibi Tanıyor muyum diye dalıyor... Günaydın deyip geçiştirse, yoluna devam etse hamile mi kalacak sanki? Ya da evlenme teklifi mi bir merhaba vermek... Hayvan değiliz yahu ki hayvanlar bile birbirini görünce ses çıkarır...

Sen iyi niyetli insansın ama 10 tane kötü niyetli insan karşılarına çıktığından.İnsanlar temkinli davranmak zorunda kalıyor

Burada temkinli olsa laf dalaşına girmez, çekinir değil mi? Temkin falan yok direk orman kaçkını durumu var....

• Ben tanımadım insanlara günaydın demem ancak tanımadığım biri günaydın derse garipserim ama karşılığını veririm.
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin içinde bulunmuş olduğunuz kamp bir kenara ben Şehir hayatındaki bu asık suratın yeşilin az olmasına ve çalışma koşullarına bağlıyorum. Günün 3 saatini trafikte geçiren de var, metrobüste her gün ter kokusu çeken de var. İnsan muamelesi görmüyoruz. Her yer beton, en ufak boşluğa beton döktüler. En basit örnek Mecidiyeköy gibi İstanbul'un en işlek yerlerinden birinde bile meydan-park vs olmaması. Tamamen beton yığını. Yarımada keza bu şekilde. Arabalar her yerde zaten, yürüyecek yol yok, arabadan saygı yok. Yolda tüm bunlarla cebelle?en birinden ne bekleyebiliriz?

Yine de her koşulda güler yüzlü olan insanlara selamlarımla...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChiefOfficer

Hocam sizin içinde bulunmuş olduğunuz kamp bir kenara ben Şehir hayatındaki bu asık suratın yeşilin az olmasına ve çalışma koşullarına bağlıyorum. Günün 3 saatini trafikte geçiren de var, metrobüste her gün ter kokusu çeken de var. İnsan muamelesi görmüyoruz. Her yer beton, en ufak boşluğa beton döktüler. En basit örnek Mecidiyeköy gibi İstanbul'un en işlek yerlerinden birinde bile meydan-park vs olmaması. Tamamen beton yığını. Yarımada keza bu şekilde. Arabalar her yerde zaten, yürüyecek yol yok, arabadan saygı yok. Yolda tüm bunlarla cebelle?en birinden ne bekleyebiliriz?

Yine de her koşulda güler yüzlü olan insanlara selamlarımla...

Haklısınız, çok teşekkürler. Bu biraz da bilgi, araştırma, merak, hassasiyet, kültür ile ilgili bence, bir de ailevi ve dini tabular var tabi.

ne kadar duygusalsınız..ınsan alısıyor cevresının kabalıklarına ben 40 yasımdayım..arık alıstım..cocuklarımız aynı sınıfta bırıne merhaba demıstım oda bana ben sıze selam vermedımkı demıştı:))bahsetmıstım sohbet etmıssınız bır sey soylemeden gorusmek uzere vs..kalkıp gıdenler..okadar cak ornek varkı
  • Aradığım yorum esnaflar buna alışık adamlara hoşgeldiniz buyrun çay kahve diye çırpınırken onların umrunda olmuyor günde 1000 türlü insanla karşılaşıyosun belirli bir zaman sonra alışıyosun

• 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Esnafa sorma soracaksan tekele sor onlar yardimci oluyorlar yani Anadolu tarafında öyle

• quote:

Sorun kesinlikle bende değil çünkü Avrupa’da ben demeden herkes günaydın diyordu, gülerek, yaşlısından gencine, mankenlere taş çıkartanlar özellikle...

iyi ki bir avrupa gördün ,sanki doğup büyüdüğün yerde yaşam nasıldı bilmiyordun da yeni mi öğreniyorsun ?
    her ülkenin değişik kültürü vardır ,bir ülkede sokak ortasında öpüşenler olur kimse anormal karşılamaz ,başka bir ülkede olursa linç etmeye kalkarlar
    millet sana merhaba ,günaydın diye karşılık vermek zorunda mı ?
    derse senin iş atmana evet anlamı taşıdığı için olamaz mı ?

beğenmiyorsan git cennet avrupa'na
    orada evli çiftler çocuklarının yanında sürekli öpüşüyor ,peki burada kendi ailende böyle bir görüntü ister misin ?

sakız aldın diye sana niye teşekkür edecekler yahu ?
    bizde selamünaleyküm denir ,karşı taraf aleykümselam diye karşılık verir ,hayırlı işler dersin o da sağol der,peki avrupa'da bu yok diye ne yapacağız ?
    bu avrupalılar yobaz selam veriyorum ,aleykümselam demiyorlar mı diyeceğiz ?

daha bu sene kendim yaşadığım bir olay var ;
    yoldan geçen bir araçtan bize selam verildi ,yanımdaki kadın (60 yaş üzeri) cevap vermedi
    ben biraz şaşkın bakınca ,kadınlar tanımadığı erkeklerden selam alamazlarmış dinen dedi

şimdi bu kadın yobaz olduğu için mi selamı almadı ,yoksa dini inancı gereği mi ?
    dünyada bir sürü örf,adet ve dini değerler var ,hangi ülkedeysen ona uyacaksın ,avrupa gördüm diye bulunduğun ülke insanını kınamayacaksın

sen arabistan'ı iyi bildiğini söylüyordun o zaman git orada bir kadına selam vermeye kalk ,bakalım neler oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

quote:

Sorun kesinlikle bende değil çünkü Avrupa’da ben demeden herkes günaydın diyordu, gülerek, yaşlısından gencine, mankenlere taş çıkartanlar özellikle...

iyi ki bir avrupa gördün ,sanki doğup büyüdüğün yerde yaşam nasıldı bilmiyordun da yeni mi öğreniyorsun ?
    her ülkenin değişik kültürü vardır ,bir ülkede sokak ortasında öpüşenler olur kimse anormal karşılamaz ,başka bir ülkede olursa linç etmeye kalkarlar
    millet sana merhaba ,günaydın diye karşılık vermek zorunda mı ?
    derse senin iş atmana evet anlamı taşıdığı için olamaz mı ?

beğenmiyorsan git cennet avrupa'na
    orada evli çiftler çocuklarının yanında sürekli öpüşüyor ,peki burada kendi ailende böyle bir görüntü ister misin ?

sakız aldın diye sana niye teşekkür edecekler yahu ?
    bizde selamünaleyküm denir ,karşı taraf aleykümselam diye karşılık verir ,hayırlı işler dersin o da sağol der,peki avrupa'da bu yok diye ne yapacağız ?
    bu avrupalılar yobaz selam veriyorum ,aleykümselam demiyorlar mı diyeceğiz ?

daha bu sene kendim yaşadığım bir olay var ;
    yoldan geçen bir araçtan bize selam verildi ,yanımdaki kadın (60 yaş üzeri) cevap vermedi
    ben biraz şaşkın bakınca ,kadınlar tanımadığı erkeklerden selam alamazlarmış dinen dedi

şimdi bu kadın yobaz olduğu için mi selamı almadı ,yoksa dini inancı gereği mi ?
    dünyada bir sürü örf,adet ve dini değerler var ,hangi ülkedeysen ona uyacaksın ,avrupa gördüm diye bulunduğun ülke insanını kınamayacaksın

sen arabistan'ı iyi bildiğini söylüyordun o zaman git orada bir kadına selam vermeye kalk ,bakalım neler oluyor

Oooo şaşırdım, blokluydum sende diye biliyorum.

Tabi yine konuyu okumamışsın her zamanki gibi...

Kızın dini hassasiyeti falan yok, direk dalacak... Tanışıyor muyuz diye laf dalaşına girdi diyorum...

Bir kere de beni şaşırtsan ne olur amca?

• Koşarken cebinden ferrari anahtarlığı sallansaydı seni gideceğin yere kadar omzunda taşırlardı.
    evet halen bloklusun ama bloklu olunca seni hiç görmeyeceğim bir sistem getirmedi bu dh. (kaç defa rica ettim kabul etmediler) :)

sen ilah mısın da kızın dini hassasiyeti olmadığını biliyorsun ,ki zaten tek örnek vermedim ,din konusu sadece örneklerden bir tanesiydi
    sen beni şaşırttığında bende seni şaşırtacağım hiç merak etme yeğen :)

almışsın eline 1000 euro gelmişsin burada bir döviz bürosuna bozdurup , 3300 tl. ni kapıp köşe bucak gezip ,bu ülke insanını eleştirecek şeyler peşindesin

adamların 1000 eurosu ,niye benim ülkem parası karşısında bu kadar değerli diye konu açsan ,bak şaşırtıyor muyum görürsün :)
    bu ülkede bir yığın sorun varken ,selam vermiş ,almış ,almamış meselesi bu kadar önemli yani ?

peki örf ,adet ,dini değerler konusuna niye hiç değinmedin ,işine gelmedi demi :)

edit:pardon ya 1000 euro 4300 tl. yapıyordu değil mi ,şu paraya bak arkadaş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 10 Ekim 2017; 1:40:59 >

• Birader bu ülke kadınları o kadar şeyden geçiyor ki her gün... Kızın yaptığı şeyin kabalığından bahsetmiyorum ama güzel çirkin farketmeden bu ülke kadınları her gün binlerce ayı ile uğraşıyor. Onu geçtim sözlü tacize uğruyor. Bu ülkede kadın olmak gerçekten çok zor, bir nevi savunma mekanizması geliştiriyorlar artık kendilerince. Hepimizin annesi, kız kardeşi, eşi, sevgilisi var. Bu ülkede kadın olmak zor, bu kadınlara nefes aldırmayan bazı itoğlu itler yüzünden katil olmamak daha zor. Allah eşi, sevgilisi, kız kardeşi, annesi olan herkese sabır versin.
  • Valla genel olarak katılıyorum. Ama kızlara özel değil de insanlarımız böyle dersen daha doğru olur.

Sonuçlara katılıyorum ama bazı nedenleri sorgulamadan da olmaz

Ben o kızla dün akşam konuştum. Neden günaydın demedin dedim. Deli misin abim tanımadığım birine bir şeyler derken görse keser dedi

Ya olur mu takip mi ediyor dedim. “Bazen” dedi.

(Tecrübeyle sabit Teo)

Bu ülkede komşunun oğluyla konuştu diye Kahtalı Medine olayı yaşandı Teo.

Gencecik kız kümese kapatıldı da toprak yiye yiye öldü.

Toplumun ahlaki normları konusunda devrim yapamıyorsan o kızları suçlama teo. Sonuçlara değil nedenlerine bak.

Ha bu tür dertleri olmayıp bunu yapanlar konusunda hak veriyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Valla genel olarak katılıyorum. Ama kızlara özel değil de insanlarımız böyle dersen daha doğru olur.

Sonuçlara katılıyorum ama bazı nedenleri sorgulamadan da olmaz

Ben o kızla dün akşam konuştum. Neden günaydın demedin dedim. Deli misin abim tanımadığım birine bir şeyler derken görse keser dedi

Ya olur mu takip mi ediyor dedim. “Bazen” dedi.

(Tecrübeyle sabit Teo)

Bu ülkede komşunun oğluyla konuştu diye Kahtalı Medine olayı yaşandı Teo.

Gencecik kız kümese kapatıldı da toprak yiye yiye öldü.

Toplumun ahlaki normları konusunda devrim yapamıyorsan o kızları suçlama teo. Sonuçlara değil nedenlerine bak.

Ha bu tür dertleri olmayıp bunu yapanlar konusunda hak veriyorum.

kızla nasıl konuştun yalan söylemeye gerek yok düşüncelerini belirtmen yeterliymiş

bu ülkedeki kadınların çektiği zorlukları herkes biliyor, farkında. bizim geleneklerimiz ona göre şekillenmiştir bir kadın çığlığı bastığı zaman adamı linç edecek bir toplumuz. bunun kızların genel davranışlarına etkisi yok demiyorum yanlış anlaşılmasın.

direk o cevabı veren bir kızın psikolojik durumunda biri tarafından izleniyorum, laf olur, yapmamam lazım gibi düşünceler çoğu zaman yatmaz. böyle bir cevap arada kalmış türk toplumunda "yavşak" diye tabir edilen erkeklerden biri ile karşılaştığını düşünerek söylenmiş bir söz olur. burada yavşaklarında suçu yok, yani tabii var ama nasıl desem bu çok göreceli bir kavram olmakla birlikte "kardeşim sen çok yavşaksın ama diğer ülkelerde işler böyle yürümüyor sen neden böyle davranıyorsun" diye soramayız. çünkü toplumun arada kalmışlığına kimse birşey yapamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: morenset

Metro beklemek icin bir banka oturdum, bankın diğer tarafında oturan kiza sadece merhaba dedim. Kız mal gibi sanki hiç insan görmemiş gibi yüzüme baktı, sanki niye selam veriyorsun amk der gibi sonra yanımdan kalktı ayakta bekledi.

yürüseydin kıza neden sokuluyorsun ? beğenip yanına oturmuşsun belli
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TearsForFears

Nasıl bir tipin varsa artık millet günaydın bile dememiş. Ayrıca her bakana günaydın niye diyorsun?

Tipimi merak ediyorsun bu, ortalama veya altı... tipin ne önemi var?

hesabın el mi değiştirdi ne oldu hocam. böyle boş beleş bir konu açacağını tahmin bile edemezdim. ek olarak o fotoğrafın gerçekliği de tartışılır, birkaç noktada gölgeler, yansımalar sıkıntılı duruyor. gerçeklik konusunda kuşku uyandırdı. bir kez daha ek olarak tip lafı eden birisini ciddiye alıp fotoğraf atman da ayrı bir ironik olmuş. harbiden garipsedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mysterious79 -- 10 Ekim 2017; 4:49:53 >

• kesin senin dediğin gibi olmuştur.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.