Şimdi Ara

Bu ülkede yaşamayı hak etmiyoruz! (Ss’li) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
418
Cevap
8
Favori
32.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
376 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kızlardaki bu ego kendini prenses zannetme sebebi sanırım bizler yani erkekler,şöyleki sayısı çok olan şeyin kıymeti düşer mesela savaş zamanı erkek sayısı kıtken erkekler resmen padişah modunda gezermiş, öyle ya sokakta bir sürü kadın 3 5 erkek oldugunu düşün nasılda içleri insanlıkla dolardı ama sayımız çok üstelik öküz modunda olanlar daha çok dolayısıyla kendini kıymetli zannetme modu kızlara geçti...bunun yanında sen kızsın onu taşıymamazsın bunu yapma narinsin diye diye otobüste sakallı dedelere bile yer vermeyen sübyan kızlar türettik..kadın olmak sanki bir engelli olmakmış gibi sadece masa başı yada benzeri işlere yerleştiriyoruz onları ,bunun gibi şeyler halbuki onların kendine olan güvenini yıkıyor güveni olmayan kız herkesi tehtit gibi görür ve neyazıkki nesli büyüten annelerde bu kızlar oluyor...
  • kardeşim umarım ilahiyat okuyorsundur. senden yaşar nuri öztürk gibi bir adam olacaktır bence.
  • eğitim aileden başlar ama aile yapıları çöp ülkemizde malesef.
  • Yanıt verirlerse hamile filan kalabilirler... Aman diyim istenmeyen gebeliklere dur diyelim :P

Çevremizi güzelleştirmek bizim elimizdeyken 1001 surat yaparak herşeyi çekilmez kılıyoruz.

Hocam sen kendinden ödün verme içinden geldiği gibi davranmaya devam et..

Onlar hak etmiyor ama sen kendini hak ediyorsun :)
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun hocam. Konularınızı severek takip ediyorum.

İyi günler dilerim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sendede sorun var anlattıgın günaydın olayı hep kızlara karsı icinde pislik olmasa karsından gecen bayan erkek hepsine günaydın derdin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben gece beraber uyuduğum kadına sabah günaydın demeye korkuyorum tersler diye sen elaleme günaydın diyorsun, deme işte :)
  • Dezert kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Güzel anlatmışsın dini ve inanmayı (Yaradan'a). fakat gel gelelim bu yaşayan yaşatan insan kaldımı ki(gerçekten inanlar dışında). Din ile siyaset yapıp, dinimiz böyle emrediyor diye kadına kıyar(insana), kadınları köle gibi görür (erkeklerin kölesi), namaz kılmayanı ya zorlar ya da dinsiz diye adlandırırsak , İŞTE O ZAMAN; sözde Dini olan ama inanmayan bir toplum olur , inanmayan, inançca-inana saygı duymayan İNSAN a hiç saygı duymaz ve Şuan ki ülkem insanlarının tanımı ortaya çıkar. Amacım dine bağlamak değil olayı ama gerçekten inanan imanlı insan etrafındaki inançlı-inançsız tüm insanlara saygı ve sevgi gösterir.
    Saygılar.
    Selam,
    sen konuyu anlatırken bile kabasın (Kızı öküz olarak tanımlıyorsun-insanları doğu batılı diye sınıflandırıyorsun), Allah bilir kıza nasıl bir günaydın dedin ki o cevabı aldın. Empati kurdun mu o an kız ile acaba ben o kız olsa idim nasıl bir tepki verirdim diye. ya da düşündün mü o kız senin kardeşin olsa ve sen bu olaya tanık olsan ne düşünürdün? kız kardeşini mi savunur yoksa erkeği mi? büyük ihtimal senin cevabın kız kardeşin haksızdı- veya sen kadın olsan " Size de Günaydın" diye cevap verirdin. Çünkü o kadar yer gezen -gören biri kültürlü saygılıdır diye düşünüyorum (kadını öküz olarak tanımlaman hariç). Ama ülkemiz insanı o kadar (senin kadar) değil :( Biz erkek milleti getirdik KADINLARIMIZI bu hale (korkak-kaba-güvensiz). Kadınlarımızın okuması-gezmesi-konuşması-çalışması yasaktır ( çakma ilahiyatçılamız olacak zatlarca) diye diye ...
    Kadın bence Haklı, Erkek düşüncesini temizlemediğimiz sürece de HAKLILAR....(her erkek aynı değil diye bilirsin ama NERDEN bilecek Alnında yazmıyor)..
    Saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: eagle_3406

Selam,
    sen konuyu anlatırken bile kabasın (Kızı öküz olarak tanımlıyorsun-insanları doğu batılı diye sınıflandırıyorsun), Allah bilir kıza nasıl bir günaydın dedin ki o cevabı aldın. Empati kurdun mu o an kız ile acaba ben o kız olsa idim nasıl bir tepki verirdim diye. ya da düşündün mü o kız senin kardeşin olsa ve sen bu olaya tanık olsan ne düşünürdün? kız kardeşini mi savunur yoksa erkeği mi? büyük ihtimal senin cevabın kız kardeşin haksızdı- veya sen kadın olsan " Size de Günaydın" diye cevap verirdin. Çünkü o kadar yer gezen -gören biri kültürlü saygılıdır diye düşünüyorum (kadını öküz olarak tanımlaman hariç). Ama ülkemiz insanı o kadar (senin kadar) değil :( Biz erkek milleti getirdik KADINLARIMIZI bu hale (korkak-kaba-güvensiz). Kadınlarımızın okuması-gezmesi-konuşması-çalışması yasaktır ( çakma ilahiyatçılamız olacak zatlarca) diye diye ...
    Kadın bence Haklı, Erkek düşüncesini temizlemediğimiz sürece de HAKLILAR....(her erkek aynı değil diye bilirsin ama NERDEN bilecek Alnında yazmıyor)..
    Saygılar..

Selam

Konuyu okumamışsın, hemen şahsi dalmışsın olayın içine... Kız günaydın'a karşılık vermese geçip gitse bir nebze anlaşılır, saygı duyarım bu konuda... Konuşmak selam vermek zorunda değil...

Ama laf dalaşına giriyor Tanıyor muyum diyerek...

Yalnız değildim, yanımda kızlar da vardı, erkekler de... Beni o duruma sokması hoş bir şey mi? Yanımızdan geçiyor, ve suratıma bakıyor... Hayvanlar bile birbirini görünce işaret verirler sesli veya görsel...

Almak istemiyorsa geçip gider ama kalkıp laf dalaşına girmesinin kusura bakma da hiç bir savunulacak bir tarafı yok. Bu bir orman kaçkınlığı...

Binlerce kişinin olduğu bir ortamda günaydın dedi diye tecavüze uğrayacağını düşünen ciddi paranoyak ve hastadır.

Hoçakalın

• quote:

Orijinalden alıntı: eagle_3406

Selam,
    Saygılar..

Sizi parayla mi gonderiyorlar yahu buraya,adam kukreyerek gunaydin demis.

Konuyu sacmasapan taraflara cekiyon.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

quote:

Sorun kesinlikle bende değil çünkü Avrupa’da ben demeden herkes günaydın diyordu, gülerek, yaşlısından gencine, mankenlere taş çıkartanlar özellikle...

iyi ki bir avrupa gördün ,sanki doğup büyüdüğün yerde yaşam nasıldı bilmiyordun da yeni mi öğreniyorsun ?
    her ülkenin değişik kültürü vardır ,bir ülkede sokak ortasında öpüşenler olur kimse anormal karşılamaz ,başka bir ülkede olursa linç etmeye kalkarlar
    millet sana merhaba ,günaydın diye karşılık vermek zorunda mı ?
    derse senin iş atmana evet anlamı taşıdığı için olamaz mı ?

beğenmiyorsan git cennet avrupa'na
    orada evli çiftler çocuklarının yanında sürekli öpüşüyor ,peki burada kendi ailende böyle bir görüntü ister misin ?

sakız aldın diye sana niye teşekkür edecekler yahu ?
    bizde selamünaleyküm denir ,karşı taraf aleykümselam diye karşılık verir ,hayırlı işler dersin o da sağol der,peki avrupa'da bu yok diye ne yapacağız ?
    bu avrupalılar yobaz selam veriyorum ,aleykümselam demiyorlar mı diyeceğiz ?

daha bu sene kendim yaşadığım bir olay var ;
    yoldan geçen bir araçtan bize selam verildi ,yanımdaki kadın (60 yaş üzeri) cevap vermedi
    ben biraz şaşkın bakınca ,kadınlar tanımadığı erkeklerden selam alamazlarmış dinen dedi

şimdi bu kadın yobaz olduğu için mi selamı almadı ,yoksa dini inancı gereği mi ?
    dünyada bir sürü örf,adet ve dini değerler var ,hangi ülkedeysen ona uyacaksın ,avrupa gördüm diye bulunduğun ülke insanını kınamayacaksın

sen arabistan'ı iyi bildiğini söylüyordun o zaman git orada bir kadına selam vermeye kalk ,bakalım neler oluyor

Geldi sakalli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

quote:

Sorun kesinlikle bende değil çünkü Avrupa’da ben demeden herkes günaydın diyordu, gülerek, yaşlısından gencine, mankenlere taş çıkartanlar özellikle...

iyi ki bir avrupa gördün ,sanki doğup büyüdüğün yerde yaşam nasıldı bilmiyordun da yeni mi öğreniyorsun ?
    her ülkenin değişik kültürü vardır ,bir ülkede sokak ortasında öpüşenler olur kimse anormal karşılamaz ,başka bir ülkede olursa linç etmeye kalkarlar
    millet sana merhaba ,günaydın diye karşılık vermek zorunda mı ?
    derse senin iş atmana evet anlamı taşıdığı için olamaz mı ?

beğenmiyorsan git cennet avrupa'na
    orada evli çiftler çocuklarının yanında sürekli öpüşüyor ,peki burada kendi ailende böyle bir görüntü ister misin ?

sakız aldın diye sana niye teşekkür edecekler yahu ?
    bizde selamünaleyküm denir ,karşı taraf aleykümselam diye karşılık verir ,hayırlı işler dersin o da sağol der,peki avrupa'da bu yok diye ne yapacağız ?
    bu avrupalılar yobaz selam veriyorum ,aleykümselam demiyorlar mı diyeceğiz ?

daha bu sene kendim yaşadığım bir olay var ;
    yoldan geçen bir araçtan bize selam verildi ,yanımdaki kadın (60 yaş üzeri) cevap vermedi
    ben biraz şaşkın bakınca ,kadınlar tanımadığı erkeklerden selam alamazlarmış dinen dedi

şimdi bu kadın yobaz olduğu için mi selamı almadı ,yoksa dini inancı gereği mi ?
    dünyada bir sürü örf,adet ve dini değerler var ,hangi ülkedeysen ona uyacaksın ,avrupa gördüm diye bulunduğun ülke insanını kınamayacaksın

sen arabistan'ı iyi bildiğini söylüyordun o zaman git orada bir kadına selam vermeye kalk ,bakalım neler oluyor

bu adama ister yobaz diyin ister sakallı umrumda bile değil ben sonuna kadar katılıyorum

bana yobaz veya sakkalı demenizde umrumda değil

hayır gerçekten ne bekliyordu ki konu sahibi arkadaş ?

bunun cehaletle yobazlıkla alakası yoktur bunun yaşadığın ülkenin kültürü ile alakası vardır

o çok övdüğün avrupa medeniyetinde insanlar sokaklarda sevişebiliyor

veya sırf sosyal deney uğruna kalça ve göğüslerini elletip bunlar kayıta alınırken gülerek poz verebiliyor.

Eğer bunları yapmaksa amacın yani mezhebi geniş insanlar görmeyi bekliyorsan o iş malesef bu memlekette olmaz :)

• Önüne gelenle muhattap olmak zorundamı ? Günaydından sonra it gibi yapışıp konuşmayı sürdüren günaydını yada selamı bahane edip çadıra götürmeye çalışan ne kadar it var biliyoruz hocam

Bizim hemcinslerimizin hayvanlığı ve abazanlığı yüzünden kadınlar böyle

Ayrıca kimse seninle muhattap olmak zorunda değil. Her günaydın dediğin kız gülümseyip ay sağol demek zorunda değil takdir edersinki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vforfreedom -- 10 Ekim 2017; 11:18:0 >
  • E.R.W. kullanıcısına yanıt
    Adam günaydın dan sonra istediği cevabı alamayınca karşısındakini direk yobaz veya kezban ilan ediyor

Cevap vermek zorunda mı ?

Ben çoğu insana selamün aleyküm dediğimde cevap bile vermiyor susuyor ama hiçbirine '' batı özentisi zındık '' demiyorum

kendi selamımı kendim alıp işime bakıyorum

Bu kişide öyle yapabilirdi

Ayrıca bloklaman umrumda değil hoşgörüsüz insanlarla işimiz olmaz.

Ben işin ahlak boyutuna bakarak yorumladım peki senin yorumunun hemen altındaki ise din veya ahlak katmadan yorumlamış onada cevap ver bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuralsiz111 -- 10 Ekim 2017; 11:24:37 >
    Din ile inançla alakası yoksa neden o zaman '' selamün aleyküm '' dediğimiz bazı kesim insanlar bize karşılık vermiyor ?

Onlarda mı hayvan ?

Ben selamımı almayan insanların arkasından koşa koşa buraya gelip '' batı özentileri zındıklar kafirler '' diyor muyum ?

Demem mi lazım ?

Birisi birisine günaydın demiş ama karşısındaki beklediği cevabı vermediği için konu 10 sayfa uzadı vay arkadaş ne dertlerimiz varmış ya
  • Abicim kızlara mana bulmuşsun ama bu ülkede bana 2 kere baktı, yada benimle konuştu diye kızlara tecavüz eden davalarları unutmuşsun...

Bende isterdim herkes birbiriyle kardeş gibi geçinsin ama maalesef bu memlekette öyle olamıyor.

Bir kıza 50 erkek yazarsa, kızda her erkek bana yazıyor diye düşünüyor ve ona göre davranıyor.

Yada kız seni beğenmemiştir, buda olabilir.

Burada amacım kızları korumak değil, türkiye gerçeklerini sana hatırlatmak.

Maalesef böyle cennet bir ülkede yaşıyorsun, alışsan iyi olur.
  • E.R.W. kullanıcısına yanıt
    aynen öyle . bu ayki parayı eksik yatırmışlar o yüzden bu kadar yazdım.
    kükreyerek demese imiş....
    hanginiz şehirde yolda birine (özellikle kadına) günaydın deyip slm veriyor.
    Din ve inançla kesinlikle alakası yok konun katılıyorum. fakat sen neden farklı cevap vereni hayvan olarak nitelendiriyorsun.Masum olarak düşünelim.
    Sen iyi niyetle yanında kız arkadaşlarınla giderken başka bir kıza günaydın diyerek selam veriyorsun. O da an öyle ters bir cevap verdi.(kafasında neler olduğunu bilemezsin-psikolojisini-erkeklere bakış açısını-daha önceden günaydın diye cevapladığı erkeğin sonrasında nasıl davrandığını vs. vs..) sende HAvyanlık etmese idin "özür dilerim yanlış anladınız sadece gününüz aydın olmasını" demek istedim deyip gitse idin.
    madem o kadar dert ettin bu konuyu kendine , karşındaki acaba niye böyle dedi diye EMPATİ kurup düşün...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vforfreedom

Önüne gelenle muhattap olmak zorundamı ? Günaydından sonra it gibi yapışıp konuşmayı sürdüren günaydını yada selamı bahane edip çadıra götürmeye çalışan ne kadar it var biliyoruz hocam

Bizim hemcinslerimizin hayvanlığı ve abazanlığı yüzünden kadınlar böyle

Ayrıca kimse seninle muhattap olmak zorunda değil. Her günaydın dediğin kız gülümseyip ay sağol demek zorunda değil takdir edersinki.

Sen de konuyu anlamayanlardansın...

Kız cevap veriyor, muhattap oluyor, kavga arıyor... Tanıyor muyum diye laf dalaşına giriyor.

Cevap vermese gitse problem değil, dik dik bakıyor, bir metre önümden geçiyor, madem o kadar bakacak şey buldu insan olarak günaydın dedim, cevap vermeyip geçedebilir, günaydın diyip geçede bilir ama sorun bunun LAF DALAŞINA girmesi, yani kısaca Kezbanlığı!

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.