Şimdi Ara

BU ÜLKEDEN GİTMENİZ İÇİN BİR SEBEP (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
2
Favori
15.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biz de ayrildik ettik de ozluyor insan yine de,,,2016da ayrildim 6 yil kesin (4.5 yil kaldi) sonrasinda da muhtemelen farkli ulke olur ama TR yine olmaz. Artik emeklilige geliriz bag bahce vs oyalanmaya :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: syrialin

evet bu ülkede insanların bazısı iyi değil ama savcılık var yanlış gördüğünüz zaman savcılığa verebilirsin.
    savcılık olduğu için bu ülke yaşamaya değer bence. o kadar kötü görmeyin.
    iyisini bulana kadar araştıracaksınız yanlış görürseniz savcılığa müracaat edeceksin.
    Sağol abi sayende aydınlandım yarın gidip eczacı kalfası olarak işbaşı yapacağım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana acı ama gerçeği söyliyim bu tipler her yerde. Hangi ülkede olursan ol zengin muhitlerde takılırsan bu tipleri görme ihtimalin düşük. Ama her tip insanın olduğu toplu yerler ve fakir mahallelerde bu tip durumlar normal. Ben de en az senin kadar nefret ediyorum ama işte elden bir şey gelmiyor. Bana kalsa devletin bunların hepsini kamyonla toplayıp suriyeye itelemesi lazım.
  • HAYATİ ÖNEM OLAN SU DAN ÖTV ALMAK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9600_G_T -- 1 Ağustos 2018; 11:17:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: readytogo

Kardeşim
    Seninle yeri geldi burada çok atıştık, esas rumuzumu görsen anlardın bunu ama bu konularda aklı mantığı yerinde çalışan bir insanla düşüncelerimizin farklı olacağını da sanmıyorum zaten,yanılmamışım da.

Burada eminim düşüncelerimin yanlış olduğunu söyleyen arkadaşların çoğu genç ve hayatı pek tecrübe edebilmiş kişiler değil.
    Onlara da saygı duyuyorum tabi düşüncelerinden dolayı.

Saygılar

Alıntıları Göster
    Hocam tartisma futbol bolumundedir takimlar yuzunden insanlar tartisabilir o ayri burda sizin ve ailenizin geleceginden bahsediyoruz ne kadar azili tartisirsak tartisalim tum arkadaslarin hayatlarinin iyi olmasini isterim.

• Aynı olay bir kaç hafta önce benim başıma kadıköy metrosu girişimde geldi. Ama tek bir farkla herif benim olduğumu ve ona baktığımı bildiği halde kız arkadaşıma bakıyordu. Ben de ona baktım arlanma da yok. Sonra ben aşağı inerken o yukarı çıkmaya devam ediyordu ben yürüyen.merdivenlerden peşinden gidecekken kız arkadaşım çok gerildiği için vazgeçtim. Ağzını burnunu eline verecektim orospu çocuğunun. Bu ülkenin de bu hale getiren itlerin de içine sıçıyım

• % 50 sine yakını potansiyel islami terörist olan bir ülkenin vatandaşlarını el alem ne yapsın ?

hadi diyelim siz gittiniz..

3-5 ay sonra aynen sınıra yada uçağa yerleştirip, damgayı 1 kere koydular mı bir daha da çıkamazsınız dışarıya..

Aklınızı başına alıp, sorunları hemen şimdi düzeltmeye bakın...

yoksa bu ülke ne bize kalır, ne de bizden sonrakilere..

" Atatürk e dil uzatma sebepsiz..

Sen anandan yine çıkardın ama,

Baban kimdi, bilemezdin şerefsiz ! "

şiirini çok anlamlı buluyorum bugünlerde Üstad NEYZEN TEVFİK 'in.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Re-Atum -- 1 Ağustos 2018; 11:55:1 >
  • Yaş 36 kız arkadaşın var. Henüz tam ayaklarının üzerinde duramamış gibisin

Yaşın gelmiş geçiyor önce evlilik işini bir düşün buradan kaçmadan önce

Ayrıca gideceğin ülkede böyle tipler olmayacağını mı düşünüyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skylined -- 1 Ağustos 2018; 12:43:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iyi de bunun ülkenin kötülüğüyle ne alakası var,y.dışında bu sapıklıkların dik alası var,adam çekip internete bile yüklüyor.

Tüm xx videolar,siteler,strip clublar Türk mü?Dünyadaki kadın ticareti hangi ülkelerde oluyor bir baksak mı acaba?

Ahlaksızlığın,sapıklığın,tacizin en kötüsü Avrupa'da ama burada biri bişey yapınca,oo yaşanmaz memleket olduk,saçma.
  • Sadece anlatılan hikayeden yola çıkacak olur isem, Avrupa'da seni çok tatliş zamanlar bekliyor...

"İş yargıya intikal etse ne olacak?"

Fransa'da bir yan kesici grubu ile karşı karşıya geldim. Balayına yeni gelmişiz. Otele gidiyoruz. Cebim para dolu. Metro'ya girdik. Turnike'den geçiyoruz. Turnike'den geçerken biri dikkat dağıtmak amaçlı eşimin yanındaki turnikenin üzerinden atlayarak koştu. Tam o sırada sağ cebimde bir kıpırtı hissettim. "TÜRK'ÜM LAN BEN!?" Elimi attığım gibi diğer itin elini benim cebimde yakaladım. Bileğinden tutmuştum. Bu arada turnikenin arkasındaki kapı da kapandı. Kapana kısıldım. Ama herifi bırakmadım. Bir yandan herifi itip kakıyorum. Bir yandan diğer elimle mallar sağlam mı, kendimi yokluyorum. Bu arada Metro'nun güvenliği geldi. Herifin el hala benim cepte. Kitledim herifi. Güvenlik parmağını hırsıza sallayarak "no no no no..." dedi. O sırada 50'lerinde olan bir amca geldi. Çocuğun suratına bakıp "Puten" muten ana avrat sövmeye başladı. Ama kimse müdehale etmiyor. Baktım ki mallar sağlam, çocuğu önce kendime çektim. Sonra tüm gücümle ittim. Yere düşürdüm. Ben bastım gittim.

----------------------

Başka bir zaman, İtalya'da bir cafe'de oturuyoruz. Floransa'nın şık muhitindeyiz. Bir anda bizim cafe'nin garsonlarından biri "pickpockeeet!!" diye bağırmaya başladı. Cafe'ler çete elemanlarının her birinin tipini ezberlemiş. Bunları görür görmez başlıyorlar bağırmaya... Kimse çarpılmasın diye. Polisin kanıtı ile birlikte suçüstü yapması lazım ki bu gençler ceza alsın. Bu olsa da nadiren oluyormuş. Onda da genç iki yıl yatıp çıkıyor, hali ile, kimseye zarar verme yok, yaralama yok, tehdit yok. Düz hırsızlık. Çok yatarı yok. O yüzden bu da çözüm olmuyormuş. Venedik'te böyle bir vukuat yaşamadım; ama her sokakta pickpocket çetelerinin resimli posterleri asılıydı. "Bu tiplere dikkat edin" şeklinde.

----------------------

Barselona'da 24 haziran günüydü sanırım, emin değilim. St Patrick's gününü Barselona ahalisi bir kutluyor! Abov! Bir de bize ortadoğulu derler. Bizim otelin komşusu olan apartmanda füze rampası kuruluymuş meğersem! Bütün şehir mi kafayı yer arkadaş? Herkesin elinde torpil, havai fişek, çeşitli gürültülü, alevli, barutlu alet. Bildiğin şehri aleve verdiler lan! Ayağının 40cm uzağında torpil patlatıyor hayvan. Sen de "ehi ehi" diye normal bir şey yapmış gibi ona gülümsüyorsun. Bir noktada, bir amca, yürüteci ile bir çöp konteynırına yanaştı. İçine yanan bir şey attı. Sonra max yürüteçli amca hızı ile torunlarının yanına geri döndü. Birkaç saniye sonra, abartmıyorum, konteynırın havalanır gibi titrediğini, bayağı sağlam bir patlama olduğunu gördüm. Herif konteynırın dibini deldi... O noktadan sonra koyverdik. Bir aile eğlencesi gibi, şehri havaya uçurma... Bu arada polis, ambulans, itfaiye sesleri birbirine karışıyor bütün şehirde. Tüm gece boyunca...

----------------------

Her yerin artısı eksisi var. Burada da insanlar birbirine bakıyor. Seven de bakıyor, sevmeyen de bakıyor. Mal gibi bakıyor. Cinsel amaçla da bakıyor. Meraktan da bakıyor. Türklük testi nasıl yapılır biliyor musunuz? Kalabalık içinde kolunu havaya kaldır. Koltuk altına bakanlar %80 Türk'tür. Kızı erkeği, genci yaşlısı, herkes bakar. Herkesin böyle anlarda gözü takılır. Türk budur. Meraklıdır. Cinsel tatminsizlik de diz boyu zaten. Bakmak, bakılmak, kesmek, kesilmek, bakışmak, kesişmek, çok normal ve hayatın bir parçasıdır. Biri karıma baktı diye kimseye çıkışmam. Ama benimle göz göze gelirse de "Ne ayaksın?" bakışı atarım. O kadar. Abartmanın, büyütmenin alemi yok. Bu ülkedeki sorun da bu. Ama güzel ülkemde metro turnikesinde birinin elini cebimde yakalasam, o herifin defterini orada dürerler. Polise iş kalmaz. Artılar, eksiler...

Eksilerimiz artılarımızdan daha çok, kabul. Ama düzeltmek için uğraşmaya da değmez değil. Cennet gibi memleketimiz var. İnsan kalitesini yükseltmek lazım, o ayrı. Gelir seviyesi, gelir adaleti, adalet konularında da ciddi sıkıntılarımız var. Ama coğrafi özellikler konusunda Türkiye performansına yaklaşacak bir ülkeye gitmedim henüz. İdare ederim annecim ülkelerde bulundum. O kadar.

Not: Hiçbir kuvvet beni güneşin az olduğu yere götüremez. Hamburg çok güzeldi mesela. Ama güneşsizlik bir dert. Ben o güneşi görecem arkadaş! Akdeniz insanıyım ben! Dolayısı ile bütün kuzey Avrupa'yı eledim. Geriye kalanlardan birine mecbur kalırsam göçerim de, mecbur kalmak istemem.

• Konuyu açan elemanı bir Liverpool'a alalım. Gel iyi bir dayak atsınlar. O zaman görürsünüz medeniyeti.
  • Sen bunlara inanmak istiyorsun çünkü gidiyorsun. Benim de seninle aynı fikirde olmamı istiyorsun. Ya evet her şey çok kötü gidip bir klubede yaşamalıyız. Ama bunu yapmayacağım. Bunu yapmam mümkün değil. Hayır.

Bu cümleler Seven filminde geçen bir diyalog. Senin durumuna tam uyuyor. Maalesef ki haklı değilsin. Dünyada bir yeri diğer bir yer için bırakmayı sağlayacak bir neden yok. Dünyada öyle bir yer yok. Yaşadıkların öznel algılarından ibaret. Tek iyi olan bu değişikliğin senin için iyi olacağı. Çünkü değişim iyidir. İnsan bir çevrenin kötü yanlarını görmeye odaklandığında orayı bir cehennem gibi görmeye başlar. İyi olan ne varsa birden görünmez olur. Çünkü bunalımdasındır. Birçok kişi senin durumunda. Özel ya da yalnız değilsin. Bütün dünyada bu böyle. Bir adam düşün ki Californiada renkli bir hayatı varken gidip İran'a yerleşiyor ve kurtuldum diyor. İnsan kompleks bir varlık. Açıklaması zor. Her ne yapıyorsanız kendi iyiliğiniz için yapın. Bir yer ne iyidir ne de kötüdür. Ona anlam katan insandır. Ama o yeri kötü gösteren insanlar çok olabilir. Senin için kalmak için neden kalmamış olabilir. Bu kendi içindeki iyiliği ortaya çıkarıp ifade edecek boşluk kalmadığı düşüncesine sahip olmana yol açar ve oradan ayrılmak istersin. Sen de onlar gibi olacağın korkusu bile büyütmeye başlarsın. Gitme fırsatını bulunca da içini dökersin. Sen bunlara inanmak istiyorsun çünkü gidiyorsun.

• kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    Oradaki herkes ihtiyacını gideriyor zaten bakıp ne yapsın adam görmemiş insan aç kurt gibi saldırır ne yazık ki ülkemizin sorunu bu ve tabiki de adalet yok.
  • Git kurtar kendini. Keşke bende gidebilsem vatandaşlık alabilsem de. Heryer suriyeli ,ıraklı doldu yaşanacak bir ülke değil artık burası. Avustralya’da akrabalar var ama bi faydaları yok. Yoksa inan bırak 1 saniye 1 salise durmam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuyu kendi hesabınla açamaman bile bir sebep aslında. Asıl ülkenin yaşanmz halini gösterense bu değil. Bu tür konuların altına "beğenmiyorsan s. git, sanki ülke sana kaldı vs vs..." yorumu yapan aşağılık insanların bu kadar artmış olması. Fenalık yaptı diye vazgeçilen evlat gördünüz mü siz hiç. İstediğinizi yapmayınca hemen muhabbeti kestiğiniz abiniz ablanız var mı?
    Ben artık yaşayamıyorum dediğinizde "s. git ozaman" diyen insanlarla bi arada yaşamak zaten mümkün değildir. Ezcümle esas sebep gitmek istiyorum dediğinde derdin ne demeyendir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu olay Türkiye'de mi var falan diyenler.

Bulgaristan'a çok sık gidiyorum kızlar tabi açık saçık giyiniyorlar dönüp bi Allahın kulu bakmıyor.

TR'de türbanlı kadınlara bile bakıyorlar, cinsel açlığın ülkesi malesef her müslüman ülkede olduğu gibi.
  • kız arkadaşına o tarz giydirmemek daha kalıcı ve basit bi çözüm değilmi?

• Bu karaktersizce hareket ülkeden gitmek için yeterli bir sebep değil kardeşim. Gerçi zaten gidecekmişsin, buda içini rahatlatmış.

Bence daha ağır sebepler son 10 yıldır defalarca kez gözümüze batmakta. Fırsatını bulan zaten gidiyor.
  • Hocam öncelikle bazı mevzuları kafanızda kurmuşsunuz, zaten kararsız olduğunuz için değil içinizi dökmek için yazmışsınız. Şikayetleriniz kimseye yabancı gelmiyor yada kimse asla olmaz demiyor, fakat hayatınızdaki problemler yurtdışına çıkınca yok olmayacaklar öyle bir mantıkla hareket ediyorsanız fazla iyimsersiniz demektir.

Yurt dışı için hazırlıklar başladığına göre iş imkanlarınız belli oranda hazır diye düşünüyorum. Ekonomik sıkıntıları çözerseniz hayat başlar, fakat 36 yaşından sonra oranın kültürüne ve insanlarına alışmak sizi zorlayabilir. Açıkçası 36 yıl yaşadığınız alıştığınız ülkeden sonra başka ülkeye gidip yadırgarsanız işler dahada karışır :)

28 yaşındayım 1 yıllık evliyim, yeni bir eve taşındım ve apartmanda 1 2 tane kıl tip var fakat geri kalanı çok samimi ve pozitif insanlar şimdi ben kafaya o 1 2 kıl tipi taksam giderim, fakat diğer pozitif unsurları da arkamda bırakmak zorunda kalırım.

Pire için yorgan yakmayın,

• quote:

Orijinalden alıntı: The Man in the Suit

Bu olay Türkiye'de mi var falan diyenler.

Bulgaristan'a çok sık gidiyorum kızlar tabi açık saçık giyiniyorlar dönüp bi Allahın kulu bakmıyor.

TR'de türbanlı kadınlara bile bakıyorlar, cinsel açlığın ülkesi malesef her müslüman ülkede olduğu gibi.
    fuhuşa doymuş ve hala doyan ahlak çerçevesi bizimkinden çok farklı olan ülkelerde çoğunluğu evet bakmaz belki... ama her türlü bu azınlık olacak ve bakacak fırsatta. ne yani 100 kisinin bakmasındansa 10 kişi baksınmı diceksiniz? 1 kişi bile o kızın yanındaki erkeği kirletmeye yeter ve erkekse kesin çözüm bi önlem alır. bunun çözümü islamda var zaten.

bu çok saçma bi konu "bi adamın ben eşcinselim o halde eşcinselliğin normal karşılandığı bi yere gideyim" demesi gibi bişi. sorunu çözmek yerine kendini başka sorunluların arasına atarak normalleşmeye çalışmak (nereye gidersen git olmayacak!)

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.