Şimdi Ara

BU ÜLKEDEN GİTMENİZ İÇİN BİR SEBEP (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
2
Favori
15.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ben yurtdışına gitme sebebimin bu yaşadığım olay olduğunu söylemedim ki!

Gitmeye karar vermemde bir sürü sebep var, bu yaşadığım hadise sadece bunlardan birtanesi.

Bakın birkaç tane sıralayayim

Ben Bursa'da yaşıyorum.Her gün 2,5 saatim sadece yolda geçiyor. Bu ömrümün 10da biri demek. 70 yıl yasasam 7 Senem sadece işe gidip gelirken heba oluyor. Ben trafik sorunu olmayan sakin bir yere gidiyorum.

Diyorlar ki dil sorun olabilir. Siz hiç Bursa'da gezdiniz mi? Günün herhangi bir saati Bursa yi bir gezin bakalım Türkçe konuşmayan kaç kişiyle karşılaşacaksınız? Her yer Suriyeli Afgan mülteci dolu.

Çarşamba semtinde Türkçe tabelali dükkan yok.

Kendimi daha ne kadar yabancı hissedebilirim ki başka bir ülkede?

Zaten kendi memleketimde azınlık gibiyim.

Ekonomik boyuta hiç gitmeyelim. Memleketim ile gideceğim yer arasında neredeyse 10 kat alım gücü farkı var.

Çorlu tren kazasında yakınınız olseydi mesela (Allah korusun) sorumluların ceza almaması karşısında ne düşünürdunuz? Adalet olmayan bir ülkede nasıl rahat bir yaşantı sürme hevesindesiniz?

Çocuğunuza nasıl bir eğitim vermeyi düşündünüz? Bu ülkede zengin değilseniz ve çocuğunuz süper zeki değilse gerçekten iyi bir eğitim alacağını düşünüyor musunuz?

Yoksa benim yaşadığım olay birçok sebebin içinde birtanesi, tek başına sebep değil.

Bir de burada bana sallayan arkadaşlara bir önerim var.

Aranızda toplanin, bir elçi belirleyin,Bursa da misafirim olsun, ona ne iş yaptigimi,kariyerimi tüm merak edilenleri yerinde göstereyim.

Ama buna cesaretiniz yoksa lütfen iftira atıp durmayin.

Son bir husus, gideceğim yerin beni hayal kırıklığına ugratacagini falan söylemişler.

Ben son sekiz ayımin yarısını neredeyse orada geçirdim.

Yeterince gözlemledim , yanı bilmediğim bir yere farazi hayaller ile gitmiyorum.

Saygılar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Crytron

bende 29 yasindayim doğma büyüme Hollandaliyim. Amsterdam da yasiyorum. 2-3 seneder de ben Turkiye ye gelmeyi (%100 geri donus degil) dusunuyorum. Ne garip dunya
    Merhaba,

Amsterdam'da yasiyorum ben de. Turk komsularimiz var. Reyiz sayesinde Turkiye cok super oldu diye kesin donus yapmislar 2017'de. 6 ay dayanamadan geri donduler. Siz de gidin Turkiye'ye bir de oradaki calisma kosullarini, vergi sistemini gorun. Guvenlik konusunda durumu gorun ondan sonra tekrar konusalim.
  • bknz:(entry nick uyumu)
  • quote:

abi bi acikliya bilirmisin? cevremin yarisi da gel, diyer yarisida gelme diyor.

ben gelsem saten ev ,araba gibi bi sikinti olmaz. hollanda daki evimde kiraya verip ordan da aylik 800 euro (+4000 TL) gelirim olur . Yetmez mi?

Alıntıları Göster
    sen gel yerine ben gideyim o kadar istekli isen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-93A8740AE

sen gel yerine ben gideyim o kadar istekli isen.

Alıntıları Göster
    sen Hollanda da yapamasin
  • quote:

sen Hollanda da yapamasin

Alıntıları Göster
    saçma. beni tanımadan böyle bir şey söylemen imkansız.

ayrıca, hollanda'nın nesi varmış da yapamayacakmışım orada? türkiye'den kötü olamaz.
  • kılıncarslan K kullanıcısına yanıt
    Türbanlılara da hayvan gibi bakanlar dolu sokakta.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meaculpame

Türbanlılara da hayvan gibi bakanlar dolu sokakta.
    Kardeşim onu bi geçelim yapmayın kıyaslanamayacak kadar uçurumlar ötesi bi fark olduğunu sizde net bi şekilde biliyosunuz niye bu kelimeyi ısrarla söylüyo genel olarak herkes? bin büyük bi rakamdır ama 10milyonun yanında hiç bişiy. Bozuk giyinenler haricinde bakılacak ne varki baksınlar bi söyle Allah aşkına? Tesettürlü insanları kendine uygun gören evlilik odaklı biri vardır yüzünün güzelliğine bakar halis niyetle ne güzelmis der bakar o ayrı mesele. sen her baktigin kıza off ne sevisilir bununla diye bakmiyosundur herhalde?

Ayrıca onlarada o gözle bakanlar 3 sebepten bakiyo;

1-Tesettürü Allah emri değilde yobazlık olarak gören ateist cahil modernler rahatsız etmek amaclı inadına.

2-İstisna olarak göremediği şeylerin merakını bi şekilde üzerinden atmaya çalışan takıntılı manyaklar.

3-En yaygını Tesettürü uygun kullanmayan kızların dolu olmasından kaynaklı. türbanlı var türbanlı var anadan üryan çırılçıplak karılardan daha çok dikkat çeken türbanlılar var ve bunlara bakanların yarısı küfür ederek bakıyor altı şişhane üstü tophane diye. yarısıda o türbanın altındaki daracık kıyafetlerle farklı gördüğü için. Ben bunlara türbanlı diyorum tesettürlü demiyorum.

Tam olarak islama uygun şekilde makyajsız, bileklere kadar dökümlü sade desensiz ve bol giyinmiş, türbanını omuzlarını kapayacak şekilde takmış ve sağını solunu sallamadan edepli yürüyen bi hanım düşün;

1-göğsü varmı yokmu beli incemi vs göremiyosun.

2-şişmanmı zayıfmı boynunu basenini göremiyosun.

3-omuz genisliğini hatta bileklerinin kalınlığını bile bilemiyosun.

4-kırıtmıyo makyaj yapmıyo renklere kaptırmıyosun.

5-sade dikkat çekmeyen bi kıyafet var kıyafete bile ilgi gösteremiyosun.

6-saç şekli rengi yumuşaklığı veya bakımsızlığı ile ilgili hiç bi fikrin olmuyo.

şimdi etrafta kalçalarının yanaklarına kadar şort etek vs giymiş (kasıklarına kadar görünenleri gördüm) sürmüş sürüştürmüş takmış takıştırmış, göğsü göbeği açıkta, transparan modasıyla yolda kahkahalarla etrafi kese kese giden, her seks hatirlatan noktasinda seksi dövmeler piercingler yaptirmis saçini sekilden sekle sokmus, kıyafeti patlama derecesinde sıkmış, tangamı giymiş boxermi net anliyosun falan. Kalcalari bi salliyoki beşik bağla bebek avut o tarzda, parfümü 50metreden boğuyo. 10cm avret yeri hariç heryerini herkes biliyo gece eve atsan seni sasırtacak hiç bisi goremiceksin. etraf bu tarz kizlarla dolmuşken (ne yazikki) bunlarami bakiyolar onlarami simdi?

Tesettürlü kadınla hayatta evlenmem diyen insanlar görüyorum, giyinmesini bilsin süslensin, serbest olsun diyolar. Arkadaş karın olduğunda sana sonuna kadar açık zaten istersen jartiyer giydir evinde çıplak dolaşsın seninleyken gorevi sana guzel olmak bu senin karın vucudunu niye baskalari görsün? senin özel olduğunu onunda sana özel olduğunu ortaya koyan bişi bundan daha güzeli varmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.