Şimdi Ara

BU ÜLKEDEN GİTMENİZ İÇİN BİR SEBEP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
2
Favori
15.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ÜST EDİT : Bu yaşanan olay benim yurtdışına yerleşmeme sebep olmamıştır.Zaten gitmek üzereydim,ne kadar doğru karar verdiğimi destekleyen bir unsur olmuştur sadece.
    Bunu baştan belirteyim.

Arkadaşlar
    36 yaşında çoğunuzun bir abisi, bir kısmınızın bir kardeşiyim.
    Buradan açıkca söylüyorum, bu benim gerçek hesabım değil,sırf bu konu için bu üyeliği açtım.
    Forumda gerçek hesabım ile bu konuyu açsam sıkıntı olacağını biliyorum,beni reel hayatımda tanıyan yakınlarım arıza çıkartabilirler.
    O yüzden yönetimden de bu konuda anlayış bekliyorum.

Çok yakın zamanda çalışmak için Avrupa'ya gideceğim.Hatta ağustos başında İstanbul'da konsolosluk ile randevum var,oturma ve çalışma izni için.
    Dün akşam (cmtsi gecesi) saat 22:00 tramvay çıkışında merdivenlerin başında kız arkadaşımı bekliyordum.Düşünün, kız arkadaşım trenden iniyor, ben onu durakta görüyorum, merdivenlerden inip, dışarı çıkan merdivenlerden çıkacak ve buluşacağız.
    Trenden indiğini gördüm,el salladım,merdivenin başında bekliyorum,bulunduğum konum merdivenleri görecek şekildeydi.

Tam kız arkadaşım gelirken merdivenlerden bir tane apaçi aşağı doğru indi,tabi az sonra merdivenlerden çıkacak kişinin benim kız arkadaşım olduğunu bilmiyor lavuk.
    Kız arkadaşım çıkmak için tam merdivenlerin başına geldiğinde o da merdivenleri bitirmişti,birden arkasını döndü eğildi ayakkabı bağını bağlarmış gibi yaptı ve kız arkadaşıma merdivenleri çıkarken bakmaya başladı.
    Tabi bunu görür görmez ben de " önüne bak lan şerefsiz" diye bağırmaya başladım.Bu sırada da merdivenlerden aşağı inmek için hareketlendim.Tabi itiraf edecek hali yok ya şerefsizin, o da birşey yapmadığını ima eden şekilde bana bağırmaya başladı.

Bu hafta oturma iznim için tamamlayacağım evraklar arasında sabıka kaydı gibi önemli evraklar var.Eğer böyle bir durumum olmasaydı merdivenlerden inerken uçarak tekmeyi suratına yapıştıracaktım, ALLAH şahidimdir.Sırf bu durumlar bir an gözümün önünden geçti ve dedim ki, tahrik et, sana hamle yapsın, bir kere bile vurmaya kalkarsa orada işini bitir.
    İndim kollarından tuttum ve bağırıyorum ,ufaktan hakaret de ediyorum ki bana bir hamle yapsın.
    O sırada boynunda ve göz altlarında morluklar olduğunu farkettim.Büyük ihtimal çok yakın bir zamanda kavga edip dövülmüş. Sonra yine bende bir tereddüt oluştu.
    Lavuğa dokunsam gidip darp raporu alsa bu adalet yoksunu ülkede kabak benim başıma patlayacaktı ama tahrik etmekten vaz geçmedim.

Araya güvenlik ve başka tren yolcuları girdi,olay sakinleşir gibi oldu fakat ben sağlam bir laf daha sokunca bana doğru koşmaya başladı.
    O sırada kız arkadaşım yere düştü, burnu kanadı (halen hastaneye gitmemek için direniyor,sanırsam kırık yok,sadece biraz şişti ve ufak bir yarık oluştu burnunda.) Tabi ben bunu görünce iyice dellendim ,ben de buna koşturdum fakat araya insanlar girdi ve onu alıp uzaklaştırdılar.

Kız arkadaşıma yalvardım şikayetçi olmamız için,ama Bursa'da çok çevresi olan birisi ve olayın kapanmasını istediğini söyledi,bir türlü ikna edemedim

Ben artık bu şerefsizlerden, bu şerefsizleri alıp dava etseniz bir ceza almamalarından, yüzde 100 haketmesine rağmen dövdüğünüzde sizin haksız çıkacağınız bir adalet sistemimiz oluşundan gerçekten bıktım.

İçime attım, çok kısa zamanda defolup bu pislik insanların yaşadığı ülkeden gidip kendime avrupada yeni bir yaşam kuracağım.

Siz siz olun, elinizden buradan kaçmak için ne geliyorsa onu yapın.
    Buraya gelip duyar kasacak insanlar lütfen empati yapıp aynı olayı kendileri yaşamış gibi hayal etsinler.

İyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi readytogo -- 31 Temmuz 2018; 11:54:12 >

• Kızgın boğa yaş kaç? nerelisin?

Bak ben buraya pasaportumun görsellerini koyarım

Ama bu forumda birdaha yazmaman şartıyla

Gerçi senin 1 yillik hesabın silinse ne olur ya,o da ayrı bir mevzu

Benim burada esas üzüldüğüm konu bu lavugun yaptığı değil, dediğin gibi her ülkede böyle insanlar olabilir

Benim üzüldüğüm konu

Bu lavugu dovsem ben suçlu olurum

Bu lavugu şikayet etsem mahkemelerde surunurum, bu lavuk da hiçbir ceza almaz,olan benim sinirlerime,parama ve zamanıma olur

Eğer sen her yerde oluyor deyip bunu normalleştirebiliyorsan

Umarım aynısı senin de başına gelir, ne de olsa her yerde oluyor sorun yok senin için
    Kusura bakma da cok kendi dunyanda mantik sinirlari disinda yasayan biri gibisin.Sen saniyor musun bati avrupada veya iskandinav ulkelerinde bu olay yasansa kiz arkadasina bakan ceza alacak? Hatta elemana daldigin icin sen ceza alirsin. İki dakika mantikli dusun; durup dururken gidip birine daliyorsun ve ceza almamayi bekliyorsun. Simdi durup dururken degil diyebilirsin, fakat bunu ispat edebilir misin? Diyelim ki ettin, bir kadina bakmak hukuki olarak suc teskil eder mi sence? Buna tarafsiz olarak mantik cercevesinde cevap ver. Bir de kendine bu kisiyi darp etmek suc mudur diye sor. Sonra da gitmek icin zibilyon tane sebep varken senin yazdiginin sacma oldugunu hatta bir sebep bile olmadigini anlarsin zaten.
    İyi dileklerin için sağol
    Ama burası benim memleketim, ben kendi ülkemde huzur içinde gezemeyeceksem,caddelerinde arabalı,kaldırımlarında yaya serserilerden korkarak hayat yaşayacaksam ne yapmamızı bekliyorsunuz?
    Yoksa yurtdışında çok daha refah bir hayat sürdürme vs bu konulara hiç girmiyorum bile.
    Siz herşeyden memnunsanız size de buradaki hayatınızda mutluluklar dilerim.
  • Kaç kendini kurtar, cocuklarına iyi bir gelecek hazırlarsın.
  • En iyisini yaparsin dostum
    Imkanim olacak bir saniye durmam bu ülkede ama imkan yok işte
    Git avrupaya hayatini yaşa

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oturma iznini nasil aliyorsunuz ? Is mi ayarladiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet bu ülkede insanların bazısı iyi değil ama savcılık var yanlış gördüğünüz zaman savcılığa verebilirsin.
    savcılık olduğu için bu ülke yaşamaya değer bence. o kadar kötü görmeyin.
    iyisini bulana kadar araştıracaksınız yanlış görürseniz savcılığa müracaat edeceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

Oturma iznini nasil aliyorsunuz ? Is mi ayarladiniz
    Evet

Çalıştığım firma orada fabrika açtı,

Oraya tesis müdürü olarak gidiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: syrialin

evet bu ülkede insanların bazısı iyi değil ama savcılık var yanlış gördüğünüz zaman savcılığa verebilirsin.
    savcılık olduğu için bu ülke yaşamaya değer bence. o kadar kötü görmeyin.
    iyisini bulana kadar araştıracaksınız yanlış görürseniz savcılığa müracaat edeceksin.
    Savcılığa versen nolcak senelerce mahkemelerde sürün dur

Ceza mı alacak sanki almayacak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam yalniz sende de hata var

Bursada yasanir mi ya

Bursaya defalarca gittim koca ulkede bu kadar rezil bir yer ve kotu bir halk başka yerde gormedim tek rakibi iğrenç şehir ankara (güneydoğudaki bazi terso yerler haric)

Gecen gittim sehrin yarisi suriyeli olmuş acayip acayip insanlar

Neyse bas git avrupaya amerikaya hayatini kurtar bu ulkeden bir cacik olmayacak ailem gelse aksama cikar giderim

• Bu gibi durumlarda peygamber sabrın bile olsa dayanamazsın! O anda katil olmamak işten bile değil!

Böyle kavgalarda sapığı, tacizciyi kurtaran, araya giren tiplere ayrı sinir oluyorum.
    Hatta durup önce o araya girenleri dövüp sonra tacizciyi dövesin geliyor.
  • @hamza5806

Burada doğduk büyüdük annem burada işim burada

Eskiden bu kadar değildi Bursa

Çok göç aldı Suriyeliler cabasi tabi

Artık yaşanılacak biryer olmaktan çıktı

@MehmetNY

geleceğimi dusunmesem, yurtdışı olayım olmasaydı beni kimse tutamazdi orada

En fazla şikayetçi olur birkaç sene mahkeme vs kapanırdi olay

Ama tertemiz olmam lazım, gidişime engel ufacık birşey bütün hayatımı mahveder

@MehmetNY

@hamza5806

• Defolup gitmek için herhangi bir sebebe mi gerek var, bu ülkede yaşamak bile başlı başına defolup gitme sebebi.

Geçmiş olsun ama bu olaylarda iki kez düşünmek gerekli. Böyle maganda, keko tiplere kesinlikle bulaşmıyorum, yanlarında emanet eksik olmaz çünkü. Tabi kız arkadaş, anne, bacı olunca iş farklı oluyor.

Gideceğin yeni ülke de Avrupa'daysa zaten bu tarz gurbetçi, alaman, keko, cahil cühela Türklerle dolu. Umarım denk gelmezsin.
  • Çocuklarıma daha iyi bir gelecek için , betonların arasında pişip yaşamak değil nefes alabilecek bi yerde yaşamak için daha neler neler sayılır da neyse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumadım ama haklısın hocam. Nasıl Avrupa da Amerika da vs. Oturma izni alabiliriz ? Ha şu da var bizim gibi işsiz DH lileri neden alsınlar ki

• Bence bu konuda haksızsın sırf baktı diye kavga edilmez. Ayrıca nerden bilsin sevgilisinin olduğunu?
    Ama öküz gibi baktıysa haklısın.
  • Okurken ben sinirlendim.Sizin yerinizde olsam bende gördüğüm gibi bağırır hakaret ederdim şerefsize,fiziksel bir hamle yapana kadar tahrik ederdim.İlk hamleyi sizin başlatmamanız önemli.Darp raporu vs. uğraşmamak için.

Ben bu tarz kekolardan fiziksel bir temas olmadığı sürece uzak duruyorum.Ama bu durumu ben yaşasam bende söverdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Bence bu konuda haksızsın sırf baktı diye kavga edilmez. Ayrıca nerden bilsin sevgilisinin olduğunu?
    Ne demek baktı ya? Olayı hayal etsene,kendini onun yerine koy.Senin sevgiline gözünün önünde orasını burasını kesiyorlar vs. Birde öküz gibi bakıyorlar.Hiçbir şey demez misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Bence bu konuda haksızsın sırf baktı diye kavga edilmez. Ayrıca nerden bilsin sevgilisinin olduğunu?
    Kardeşim önünden geçerken o anda görüp bakanlara falan zaten bulaşılmaz, bitmez onlar.

Kız arkadaşımda etek vardı, bu şerefsiz ayakkabısını bağlıyor hesabı direk arkasını dönüp eğildi ve bakmaya başladi.

Buna nasıl sessiz kalacaksın

Dua etsin vize olayım falan var yoksa orada onu bayıltana kadar döverdim

Köpeği çok tahrik ettim hamle yapsın diye ama ya korktu ya suçlu olduğunu bildiği için geri vites yaptı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi readytogo -- 30 Temmuz 2018; 0:26:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2AE10949E

Okurken ben sinirlendim.Sizin yerinizde olsam bende gördüğüm gibi bağırır hakaret ederdim şerefsize,fiziksel bir hamle yapana kadar tahrik ederdim.İlk hamleyi sizin başlatmamanız önemli.Darp raporu vs. uğraşmamak için.

Ben bu tarz kekolardan fiziksel bir temas olmadığı sürece uzak duruyorum.Ama bu durumu ben yaşasam bende söverdim.
    Çok denedim

Zaten İlk önüne bak lan şerefsiz diye bağırdım

Aşağı indim gırtlağına bile sarıldım bi yumruk atsın bişey yapsın diye ama yapmadı lavuk

Kör ölür badem gözlü olur,bu serefsize bişey yapsam şikayetçi olsa

İşim gücüm bozulsa çok üzülürdum sonradan

Halen onu dovmedigim için kendime çok kızıyorum ama işin diğer boyutu da var işte

• readytogo R kullanıcısına yanıt
    Yav sen bu olaylar sadece Türkiye'de mi var sanıyorsun?

İddiasına girerim sen hayatında bir kere bile olsun Avrupa'ya gitmemişsindir,gitsen bu sebepten dolayı başlık açmazdın

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.