Şimdi Ara

bu ups elektrik kesilince ne kadar pc yi acik birakir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Verdiğiniz linkteki verilerden anlaşılmıyor. Ancak aşağıdaki linkte aynı ürün için 12V 7Ah akü kapasitesi olduğu yazıyor. Bu durumda yanlış hesaplamadıysam 200W yükü 20-25 dakika boyunca besleyebilir.

http://www.webdenal.com/powercom-bnt-600ap-600va-line-interaktif-1-adet-12_146771.html
  • http://www.vatanbilgisayar.com/tuncmatik-lite850-lite-850va-line-interactive-ups/productdetails.aspx?I_ID=38242

Şunu Öneririm Diğerlerinde Kontrol Yok, Bu Elektirik Kesintisinde 10 SN Alarm Veriyor Diğerleri Sürekli Alarm Veriyor.

Ayrıca Net 20 DK Çalıştırır Bilgisayarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patlamayan Mısır -- 7 Aralık 2012; 22:43:13 >
  • 600 VA olanlar 10 dakika civarı çalıştırıyor. Geçen aylarda aldığım 1000VA digitech 2 adet 7 A/H akülü 30 minutes yazıyordu kutusunda. Gerçekten 30 dakika dayanabiliyor.Aküler ölünce büyükleriyle değiştirmeyi düşünüyorum.
  • Maksimum çıkış gücü tek başına dayanma süresi hakkında sağlıklı bilgi vermez hatta aslında hiç bilgi vermez. Aslolan akünün kapasitesidir.
  • çok teşekkürler yani 200w bir kasayı 600va 10dk 1000va 30 dk diye hesaplamicaz. peki o o 600va ne işe yarıyor
  • 600va çıkış gücüdür, yalnızca bu kaynağın besleyebileceği maksimum yük değeri hakkında bilgi verir. Yani sizin 200VA'lık yükünüzün bu kaynağa bağlanabileceğini söyler. Ama bu yükü bir dakika boyunca mı, bir gün ya da bir hafta boyunca mı besleyebileceği konusunda gerekli bilgiyi tek başına veremez.

Dayanma süresini hesaplayabilmek için güçten ziyade enerjiyi bilmek gerekir.

Enerji= Güç x Zaman

Enerji = Gerilim x Akım x Zaman

Bahsi geçen ürünle birlikte gelen akü için yazacak olursak (12V 7Ah);

Enerji = 12V x 7A X 1 saat = 84 Wh (watt x saat)

Bu değeri yükünüzün anma gücüne böldüğümüzde saat cinsinden dayanma süresini elde ederiz.

84/200 = 0.42 saat = 25 dakika

Kayıplar ve biraz tolerans eklendiğinde 20 dakika gibi bir süre elde ederiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coder61 -- 8 Aralık 2012; 15:44:42 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kadar prize tek linye yeter mi?
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu küçük cihazlar elektrik gidince bilgisayarı kullanmaya devam edelim diye değil de, daha çok işimizi gücümüzü save edelim, bilgisayarı kapatalım diye kullanılıyorlar. Bu işlem de kabaca 4-5 dk sürer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makavel1

http://www.vatanbilgisayar.com/kgk-ve-regulatorler/powercom-bnt-600ap-bnt-600ap-600va-line-interactive-ups/productdetails.aspx?I_ID=23546

urun bu

pc ortalama 200w kullaniyor

acaba ortalama kac dakika veya saat dayanir?

bu ürün pc yi en fazla 5 - 10 dk çalıştırır. fakat 600 lük deilde 1,000 lik alırsan bir 20-25 dk gider

• quote:

Orijinalden alıntı: coder61

600va çıkış gücüdür, yalnızca bu kaynağın besleyebileceği maksimum yük değeri hakkında bilgi verir. Yani sizin 200VA'lık yükünüzün bu kaynağa bağlanabileceğini söyler. Ama bu yükü bir dakika boyunca mı, bir gün ya da bir hafta boyunca mı besleyebileceği konusunda gerekli bilgiyi tek başına veremez.

Dayanma süresini hesaplayabilmek için güçten ziyade enerjiyi bilmek gerekir.

Enerji= Güç x Zaman

Enerji = Gerilim x Akım x Zaman

Bahsi geçen ürünle birlikte gelen akü için yazacak olursak (12V 7Ah);

Enerji = 12V x 7A X 1 saat = 84 Wh (watt x saat)

Bu değeri yükünüzün anma gücüne böldüğümüzde saat cinsinden dayanma süresini elde ederiz.

84/200 = 0.42 saat = 25 dakika

Kayıplar ve biraz tolerans eklendiğinde 20 dakika gibi bir süre elde ederiz.

hmm va ile watt aynı şeyler yani anladım teşekkürler

• Merhaba;VA ve WATT tam olarak aynı şeyler değildir.Yükün durumuna bağlı olarak değişir.VA modunda yük ohmik ise aynı indüktif yük ise farklıdır.

Her neyse;600VA değişik modelini 6-7 yıl önce bende kullanmıştım.İlk 1 ay PC+ekran götürdü sonrasında elk.gittiğinde zayıf gelip tamamen kapandı,servisi ekranı iptal etmemi söyledi,ekranı yük olarak devreden çıkarınca yine normal çalışmaya devam etti.

Demek istediğim,kısa sürelide olsa böyle düşük kapasiteli yerine şöyle en az 1000VA'lik modeli alın bir kere alın diye tavsiye ederim.

Arada fiyat farkı çok diyecekseniz,bence farkı vermeye değer.Aldığınız ürün 1-2 ay sonra iş görmeyecekse ne anlamı kaldı ki?Hiç almayın daha iyi.
  • Unutmadan,1000 VA.lik uygun fiyatlı olan PCM iyidir,4-5 yıl kullandım.İlk aldığımda PC+ekran 40-45 dk. idare ettiğini unutmadım.şu anda inform 1500VA kullanıyorum,bundanda menunum.

Vel hasıl;1000 VA gibi düşünüldüğünde hepsi line model olduğundan çok pahalı modellere hiç gerek yok diyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.