Damacana su sektöründe faaliyet gösterin firmalar, girdi maliyetlerinde artış gerekçesiyle fiyat artışına gittiler.
Erikli Su Doğu Akdeniz Bölgesi Ana Distribütörü Cem Maltaş, yaz aylarına girilmesiyle su tüketiminde artış yaşandığını söyledi.
Tüketim artışın kendilerini sevindirdiğini anlatan Maltaş, “Satışlarda yükselme var. Ancak girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle fiyatlar da yükselme yaşandı. Bu artışlar akaryakıt fiyatının yükselmesine orantılı olarak devam edecektir” dedi.
Sevkıyat dolayısıyla akaryakıt fiyatlarındaki artışın maliyetleri etkileyen unsurların başında geldiğini ifade eden Maltaş, “Ayrıca diğer bir unsur da işçiliktir. Yaklaşık 8 aydır fiyatlarda değişiklik yapmadık. Ancak, özellikle bu iki konudaki artış sonucunda 19 litrelik damacana suyun fiyatını 6,5 YTL'den 7,25 YTL'ye yükseltmek durumunda kaldık” diye konuştu.
Yapılan araştırmada, sektörde faaliyet gösteren firmaların son bir aylık sürede fiyatlarda düzenlemelere gittikleri, 19 litrelik damacana suyu fiyatının 4,5-7,25 YTL arasında değiştiği tespit edildi.
taşan bardak nerde
haha ne güzel yaa , su'da içemicek millet yakında
eskiden umudum vardı, ikinci kere oyunu artırarak gelenler yüzünden anladım ki bu ülkede toplu temizlik ve eğitim gerekli.
Her zana bir seneye girildimi uyanık geçinenin biri zam yapar ardından diğerleride boş durmaz
quote:
Orjinalden alıntı: kartopu2
Her zana bir seneye girildimi uyanık geçinenin biri zam yapar ardından diğerleride boş durmaz
Evet her sene birileri bu furyayı alevlendirir sonra diğerleride gazı alarak zamlara başlar.hepsi hikaye yok girdi maliyetiymiş yok bilmemne yazın vurgun yapıcaz arkadaş rahat bırakın bizi diyeceklerine neyse küfür ettim.
daha ne istiyorsun israf oLmaz.Ben oLsam hergün ekmeğe suya zam yaparım ki ekmeğin suyun kıymeti anLaşıLsın.Hergün tonLarca atıLan ekmekLer boşa aKan suLar.KeşKe çok daha fazLa zam geLse ekmek ve suya.
quote:
Orjinalden alıntı: churl
daha ne istiyorsun israf oLmaz.Ben oLsam hergün ekmeğe suya zam yaparım ki ekmeğin suyun kıymeti anLaşıLsın.Hergün tonLarca atıLan ekmekLer boşa aKan suLar.KeşKe çok daha fazLa zam geLse ekmek ve suya.
Bizim evde ekmekte suda israf edilmez kurunun yanında yaştamı yansın yani onumu diyosun herkesi keselim o zaman sen ben dahil nasıl bir zihniyet bu.
quote:
Orjinalden alıntı: geberit
quote:
Bizim evde ekmekte suda israf edilmez kurunun yanında yaştamı yansın yani onumu diyosun herkesi keselim o zaman sen ben dahil nasıl bir zihniyet bu.
bizim evdede aslam israfvolmaz,bayat ekmekler papara yapılır genede yenir,yuh yani bir kaç akılsız yüzündenmi bu zamlar zengin züppelere zam için bahane işte,allah zam yapanların belasını versin,halk geçinemiyor,bunlar ne diyor.zama destek verenede bende destek verecegim ama ,anladınız
Zaten ben sende ediLir demedimki.EdenLer için konuştum.KeşKe üstüne aLınmasaydın.Kurunun yanında yaşında yanması zaten doğanın kanunu kardeş.
ya daha neye zam yapacaklar 0.5 lt su 75 ykr
quote:
Orjinalden alıntı: juiliet
quote:
quote:
bizim evdede aslam israfvolmaz,bayat ekmekler papara yapılır genede yenir,yuh yani bir kaç akılsız yüzündenmi bu zamlar zengin züppelere zam için bahane işte,allah zam yapanların belasını versin,halk geçinemiyor,bunlar ne diyor.zama destek verenede bende destek verecegim ama ,anladınız
Bende asgari ücretLe çaLışıyorum ok.Sinirlenmenede hiç gerek yok.Ankarada yaşıyorum,geçen sene çektiğimiz su sıkıntısını bir aLLah biLir birde çaLıştığım işarkadaşLarım.(Kartuş toner yapıyordum ozmn)Elimi yıkayacak su buLamıyordum.Zamı istememin sebebide bu yüzden , suLarı gereksiz yere harcayanLara bir ders oLsun da bundan sonra aKıLLı harcasınLar.Destek konusuna geLincede, suya verecek çok paran yok bitap düşebiLirsin DESTEĞİ kendine sakLa ok.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: juiliet
quote:
quote:
Bende asgari ücretLe çaLışıyorum ok.Sinirlenmenede hiç gerek yok.Ankarada yaşıyorum,geçen sene çektiğimiz su sıkıntısını bir aLLah biLir birde çaLıştığım işarkadaşLarım.(Kartuş toner yapıyordum ozmn)Elimi yıkayacak su buLamıyordum.Zamı istememin sebebide bu yüzden , suLarı gereksiz yere harcayanLara bir ders oLsun da bundan sonra aKıLLı harcasınLar.Destek konusuna geLincede, suya verecek çok paran yok bitap düşebiLirsin DESTEĞİ kendine sakLa ok.
Arkadaş su şirketin falanmı var senin batıyo galiba ayrıca kurunun yanında yaş olayını gösteriyim sana doğa kanunuymuş doğamı Türkiye kanunumu acaba onu bi anlayalım.
quote:
Orjinalden alıntı: Dr.Deccal
Kalabak Su
12 lt. 1,30 YTL
erikli su BİR DAMACANANIN FİYATI 7 YTL duyduğumda vallaha şok oldum çüşş dedim oha hayvanlar dedim bu kadar mı yükseltilir bir fiyat
quote:
Orjinalden alıntı: GENÇFIRAT
quote:
Orjinalden alıntı: Dr.Deccal
Kalabak Su
12 lt. 1,30 YTL
erikli su BİR DAMACANANIN FİYATI 7 YTL duyduğumda vallaha şok oldum çüşş dedim oha hayvanlar dedim bu kadar mı yükseltilir bir fiyat
İşin kötüsü de alıştığımız için zam yapsalarda değiştiremiyoruz 2-3 günde bir damacana alıyoruz
Allah belalarini versin.
başlık yanlış
bardağı azalttı diyecektin
kirazlı yayla 3.5 ytl erikli 6.5 ytl siz olsaydınız hangisini alırdınız? tatları çok benziyor. 3 günde bir damacana alıyom. tabikide kirazlı yayla
birde bu su işide çok soru işaretli nerden dolum yapılıyor pismidir arıtmamıdır nedir yani denetlemeye inanan yoktur sanırsam artık rüşvetle her iş oluyor burda.şimdi ekmeğede zam gelir suyada gelir bu sefer lokantacıda yemeğe zam getirir gene israf devam eder çokmu zor yani.mesela son otopark vergisi konusunda eski arkadaşımla bir diyalog yaptık kendisinde tam 4 araç var senede 10 milyon ytl vergi vermesi gerekir dedim napıcaksın bende sattığım şeye 50 krş zam yaparım çıkarırım banane abi dedi.yani adam eksiltmeyi düşünmüyor bu vergilere karşı gelmeyi düşünmüyor iş yaptıklarını nasıl yolarımın hesabını yapıyor tabi onlarda eminim aynı hesabı yapıyodur ve bu adam tam bir esnaf kişiliktir tam olarak Türkiyedeki esnafları temsil edebilecek bi kişilik.böyle bireysel kurtuluş çabaları ile bir yere varılmaz fakir daha fakir olur ama onların işi bitince kurşun geri adrese döner onlarıda vurur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme