Sahibinden.com sitesinden bir ekran kartı almaya karar verdiğim piyasa değerinin altındaydı ve aradığım bir karttı. İlana koyan şahsa yazdım telefon numarasını verdi ve whatsapptan konuşalım dedi. Daha sonra get ile almak istediğimi söyledim, ''yoğunum uğraşmak istemiyorum, ben sana kimlik resmimi atayım o şekilde güvence sağlarız ' dedi. Malesef ben bu duruma kandım meğer bana attığı kimlik sahteymiş. Sanırım fotoshop kullanılarak hazırlanmış ABDULLAH SEYREK isminde bir kimlikti. Ben hemen internette araştırdım bu ismi fakat bir şey bulamadım. Bundan sonra ben eft yi yaptım kargolayacağını söyledi fakat nafile ulaşamadım kendisine. Daha sonra tekrar internette araştırma yaptığımda facebookta Astsubay.ORG sitesinde, eski bir asgeri personelin ismini kullanarak dolandırcılık yaptığı hakkında bir uyarı gördüm. Buradan da bir uyarı olsun arkadaşlar bu isme dikkat edin. Gerekli başvuruları yapacağım inşaallah sonuç alırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalgearx24 -- 3 Mart 2021; 16:37:39 > |
[Abdullah Seyrek] Kimliğiyle Kendini Tanıtarak Vatandaşları Dolandıranların Tuzağına Düşmeyin!
Son zamanlarda, vatandaşların dolandırıcılık vakasıyla karşı karşıya kaldığına dair haberler gelmektedir. Dolandırıcılar, [Abdullah Seyrek] ismini kullanarak vatandaşları arayarak kendilerini yetkili makam görevlisi olarak tanıtmakta ve çeşitli bahanelerle para talep etmektedir.
Bu dolandırıcılık yönteminde, suçlular genellikle "hukuki sorunlarla" veya "vergi borçlarıyla" ilgili olduğunu iddia ederek mağdurlara ulaşmaktadır. Vatandaşları korkutmak ve paniğe sürüklemek için çeşitli taktikler kullanmaktadırlar. Bazı durumlarda, resmi belgeler veya kurum isimleri kullanarak dolandırıcılığın gerçekliğini artırmaya çalışmaktadırlar.
Bu dolandırıcılık türüne karşı dikkatli olmanız ve şunları aklınızda bulundurmanız önemlidir:
- Hiçbir resmi kurum, borç veya ceza tahsilatı için sizi telefonla aramaz.
- Dolandırıcılar genellikle mağdurlardan kişisel bilgiler, banka hesap numaraları veya kredi kartı bilgileri isterler.
- Gerçek resmi kurumlar, ödeme için asla ön ödemeli kartlar veya dijital para birimleri talep etmez.
Eğer [Abdullah Seyrek] adına benzer bir telefon alırsanız, lütfen derhal yetkililere bildirin. Bu tür dolandırıcılık vakalarını önlemek için aşağıdaki önlemleri alabilirsiniz:
- Bilinmeyen numaralardan gelen aramalara cevap vermeyin.
- Kişisel veya finansal bilgilerinizi asla telefon üzerinden paylaşmayın.
- Dolandırıcılık şüphesi varsa hemen yetkililerle iletişime geçin.
Vatandaşların, bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı bilinçli olması ve dikkatli davranması çok önemlidir. Dolandırıcıların tuzağına düşmemek için bu ipuçlarını takip ederek kendinizi koruyabilirsiniz.