Şimdi Ara

buji kabloları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar.buji kablolarının performansa ve yakıta etkileri nelerdir.benzinli araçla lpg li de etkisi değişebilirmi.

• eğer aracında lpg kullanıyorsan lpg bujileri ile tel kablolu buji kablosu kullanmanı öneririm.ayrıca aracınana uygun en yüksek joulelu bobini takarsan çok iyi sonuç alırsın.

lpg benzine göre çok daha yüksek oktanlı bir yakıt olduğundan ateşlenmesi için de daha yüksek gerilim gerekir.ateşleme benzinde iyi çalışıyorsa lpgde de iyi çalışacak anlamına gelmez.

bu arada araç ne?her araçta tek bobin bulunmaz birçoğunda her iki ya da bir bujiye bir bobin düşer.
  • 92 model nissan sunny
  • elektronik beyin ateşleme ve enjeksyon mu var araçta?
  • yok enjeksiyonlu değil
  • tamam büyük olasılıkla aracında tek bir tane ateşleme bobini var ve buji kabloları dağıtmadan bujilere doğrudan bağlanıyor.yapman gereken aracına uygun lpg bujileri almak tanesi 8-10 lira ve aracına uygun tel buji kabloları yaptırman gerek.artan performans hissedilir olacak.yakıt tüketimi hesaplanabilir bi şekilde düşecek.

aldığın parçaları ustaya taktırırken dağıtıcı kapağına ve bobine bakmasını da iste.değişmesi gerekiyorsa onları da değştir.
  • Bizdede sunny vardı 92 model 97 ye kadar kullandık bana gore şu ana kadar nissanın yaptıgı en sorunsuz araçlardan biri üstelik orjinal japon...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Buji Sökmek
    7 yıl önce açıldı
    Buji kırıldı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: desoto

Bizdede sunny vardı 92 model 97 ye kadar kullandık bana gore şu ana kadar nissanın yaptıgı en sorunsuz araçlardan biri üstelik orjinal japon...

ben özellikle 90larda sorunlu japon görmedim zaten.kul yapısı değil allah yapısı sanki mübarek.
  • tel bujiden kasıt tam olarak nedir? yaptırmanız gerekir demişsiniz kim yapıyor bunu ve neye göre nasıl yapıyorlar?
  • evet araba çok iyi maşallah fakat yakıt biraz fazla yakıyo benzinliyle tüplü aynı nerdeyse.dediklerinizi bi uygulamak gerekir.arkadaşın dediği gibi tel bujilere nasıl bi ayar yapılacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: daturkishulan

quote:

Orijinalden alıntı: desoto

Bizdede sunny vardı 92 model 97 ye kadar kullandık bana gore şu ana kadar nissanın yaptıgı en sorunsuz araçlardan biri üstelik orjinal japon...

ben özellikle 90larda sorunlu japon görmedim zaten.kul yapısı değil allah yapısı sanki mübarek.

öyleydiler gerçekten, ama efsaneleştirmeye gerek yok.

(bkz: efsane kasa corolla)
  • corollanın yeri ayrı ama o tadı sanırım sunny de verebilir fiyat olarak düşünürsek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet

tel bujiden kasıt tam olarak nedir? yaptırmanız gerekir demişsiniz kim yapıyor bunu ve neye göre nasıl yapıyorlar?

direnci çok düşük metal kablo ile yapılıyor.ama piyasada hazır satılanı yok yaptırman gerekiyor.ben topkapı sanayide yaptırıyorum ve çok memnunum.
    tek yapman gereken şey eski kablolarını yenisinin yapılması için yapacak ustaya teslim etmen.tanesi 8-10 liradan yapıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: daturkishulan

quote:

Orijinalden alıntı: samet

tel bujiden kasıt tam olarak nedir? yaptırmanız gerekir demişsiniz kim yapıyor bunu ve neye göre nasıl yapıyorlar?

direnci çok düşük metal kablo ile yapılıyor.ama piyasada hazır satılanı yok yaptırman gerekiyor.ben topkapı sanayide yaptırıyorum ve çok memnunum.
    tek yapman gereken şey eski kablolarını yenisinin yapılması için yapacak ustaya teslim etmen.tanesi 8-10 liradan yapıyorlar.

mantık olarak doğru ama sanırım sanayideki ustalara yaptırıp takma riskine giremem... bunun direnç hesabı iletkenlik hesabı gibi bir sürü parametresi var ve sanayidaki usta bunları hesaplamayacaktır... bu durum uzun vadede sorun çıkarırmı çıkarmazmı emin değilim... ama birgün şuanki lpg bujileri gibi lpg buji kabloları çıkarsa mutlaka alırım... aslında güzel fikir firmalar bunu gözardı etmezler...

• riskli mi ki
  • Buji kabloları seçerken performanslı olması tabiki her yönden etkilidir. Bu konuda çalışmasını yaptığımız doduco buji kablosu ürünlerini sizler için rahatlıkla önerebilirim. Bknz Ürünlerinehttp://www.opasauto.com/portfolio-category/1080-doduco-buji-kablolari

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.