Şimdi Ara

Buji üzeri yağlanma Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Araç ilk çalıştığında soğukken gaza basıp ayağımı çektiğimde egzozdan hafiften pat pat sesi geliyordu usta buji değişecek dedi. Daha sonra bobinleri sökünce üzerinde yağlanma vardı. Bir conta değişecek dedi tam ne contası hatırlamıyorum. bana 300 lira tutar diyor. Teşhis doğru mu?

Aracın sesinde artış vardı. Rölantide Biraz titreme var. İlk çalıştığında 900 devir ile 700 devir arası 1-2 defa gidip geliyor ve arada egzoz titriyor gibi tıkırdıyor. Yağ eksiltmesi yok gibi. Su eksiltmiyor.

Sırayla değişim yapcak:
    -Buji değişti.
    -conta değişecek(1 bobinin ucundaki yağlanmadan dolayı dedi)
    -bobin değişecek
    -sibop değişecek

Sorun ortadan kalkana kadar bunlar yapılcakmış. Ne diyosunuz ustalarım? Hepsinin yapılması gerekli mi? Deneye deneye mi bulacağız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_038 -- 10 Ekim 2016; 19:28:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Buji yatak keçesi veya contası olarak geçer adı. Değişim için motor kapağı sökülür buji yatak ağızlarında halka şeklinde olan bu contalar değiştirilir. Sorunun tekrarlamaması için kaliteli kırmızı sıvı conta ile işlem sağlama alınır. Açılmışken kapak contası da kontrol edilir, vakti gelmişse o da değiştirilirse iyi olur.

Bu contalar motor kapağından buji yatağına ve dolayısıyla yanma odasına yağ sızmasını engelleyen bir işlev görür. Eğer conta sızdırırsa buji ateşleme elektrotları yağlanır ve ateşleme verimi düşer, tekleme, egzozda patlama, rolanti düzensizliği gibi sorunlar baş gösterebilir.

Bobinleriniz sağlamsa sadece contaların ve bujilerin değişimiyle sıkıntı çözülür.

Contalara örnek:

Buji üzeri yağlanma Yardım

• Çok teşekkürler cevabınız için. Sağolun.
  • Aracın bujisi yağlıymış conta al dedi 40tl 40da işçilik dedi acaba ne yapılacak ki bu üst kapak değilde sadece belirttiğiniz buji contalarımı değişecek teşekkür ediyorum ve bir süredir biniyorum araca herhangi zararını görmedim bi mahsur yaratır mı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet buji contaları değişecek, motora zarar verdiğini düşünmüyorum belki bujiler gitmiştir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Evet buji contaları değişecek, motora zarar verdiğini düşünmüyorum belki bujiler gitmiştir.

Teşekkür ederim evet bujiler gitmeye başladı sağolun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.