Şimdi Ara

Bulgaristan'dan Araba Alıcam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen hafta kardeşim Bulgaristan'a iş için bir haftalığına gitmişti orda arabaların ve vergilerin çok ucuz olduğunu bi arkadaşımdan duymuştum, gitmeden kardeşime oralardan araba bak dedim uygun olursa alırız. Bi Mersedes benz 2009 model diğeri ise opel Vectra 2007 model. mersedesle opel arasından 5-6 binlira fark var sizce hangisi daha komforlu olur teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E4EN -- 4 Mart 2014; 1:24:21 >

• Daha yüksek bir model Mercedes ile daha düşük model bir Opel konusunda bizden fikir vermemizi mi istiyorsun?
  • Vectrayı al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her şey tam olsa da en çok 6 ay kullanacaksın ondan sonra sahibi ile 6 ay kalmak zorunda bulgaristan'da satıp başka araba alırım dersen alsanda gene getiremeyeceksin 6 ay yurt dışında kalman gerekiyor. onunla bununla vekalet vs oradan bi vatandaş ıvır zıvır bir çok şey ben kendim bulgaristan vatandaşıyım çift vatandaşım esasen türkiyede araç aldım oradada arabam var fakat işler kolay olsaydı... biz alırdık zaten neyse kolay gelsin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sxn4

Vectrayı al

symbol önerırım
  • Canı sıkılan Türke araba satıyorlar zater orada.
  • Vectra al, masrafı az olur, 5-6.000 de cebine kalır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • doğan falan varsa bakabilirsin mercedes tabikide
  • Bu konunun acildigi iyi oldu bnmde merak ettiklerim var. Fransiz vatandasi bi arkadasim var aslen Turk tek pasaportlu. Ona burdan arac aldirsam bn kullanabilirmiyim 6ayda bi falan geliyo tr ye.

Birde ben supra hastasiyim yurtdisindan nasil getirtilebilir...komple yada parcalanmis halde

• Kardesiniz bir haftaligina yurtdisina cikti ve gelirken arac alip mi gelecek? :) akulu arabaysa olabilir :)

O isler o kadar kolay degil oyle olsa millet enayimi tr den araba alsin. Iyi eglenceler

• 6 ayda bir gidip plakayı değişip geri gelebilirsin ben öyle biliyorum. @E4EN
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakonur

6 ayda bir gidip plakayı değişip geri gelebilirsin ben öyle biliyorum. @E4EN

plakayı değişmeye gerek varmı ki ? zaten 6 ayda bi gidip gelicem ama plaka olayını yeni öğrendim
  • Aracın araç sahibi ile birlikte 6 ay Türkiye de 6 ay Bulgaristanda kalma zorunluluğu var. Bakın tekrar ediyorum ARAÇ SAHİBİ İLE BİRLİKTE..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Şasi numarasına bakıyorlar.Ayrıca araç sahibinin giriş çıkışlarını karşılaştırıyorlar.Zamanında Varnadan 2006 320 satıyordu biri 17-18 bin tl ye geliyordu araştırdım ama oluru yoktu 2006 getz aldım burdan .
  • quote:

Orijinalden alıntı: biricikömer

quote:

Şasi numarasına bakıyorlar.Ayrıca araç sahibinin giriş çıkışlarını karşılaştırıyorlar.Zamanında Varnadan 2006 320 satıyordu biri 17-18 bin tl ye geliyordu araştırdım ama oluru yoktu 2006 getz aldım burdan .

Keşke o paralara burada da BMW'ye binsek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar 17bine bmw ye binsin sen gel g.tsüz bi tane getz al adaletmi bu...

Bu arada bnm sorumada cevap verin vatandaslar

• http://www.cars.bg/c280414 bu araç şuan 36 bin tl civarına denk geliyor zamanında 27 bin tl ye geliyordu gerisini siz düşünün şimdi kur arttı leva değerlendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makalali -- 3 Mart 2014; 1:59:56 >
  • Ordan araç almak için 5 yıl ikamet edilmesi gerekmiyor muydu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı tr sınırları içerisinde en fazla 6 ay kullanabilirsiniz bildigim kadarıyla aynı gün giriş çıkış yapıp tr gelebilirsiniz yani 6 ay bekleme derdi yok diye biliyorum yanlış olmasın yani avrupa birligi ülkelerinde öyle noter olayı falan yol adam sana ruhsatı verir gider kendi üzerine açtırırsın aynı günde cıkıp tr ye giriş yapabilirsin ama ben önermem öyle bir yolu deymez ama kardeşiniz kesin dönüş yaparsa 1 araç getirme hakkına sahip ozamana kadar para biriktirip bir tane M3 sokarsınız ülkeye

• tugaydurukan kullanıcısına yanıt
    Dostum öyle dediğiniz gibi kolay olmuyor. Gir çık yap 6 ay daha aracınla tr de takıl bunlar şehir efsanesi. Aracı tr ye sokmak için öncelikle 6 ay geldiğiniz ülkede yaşamanız lazım. Giriş yaptığınız tarihten ihtibaren size gün verirler. O gün dolmadan çıkmanız lazım. 6 ayı doldurduktan sonra o araçla bir daha tr ye giremezsiniz.

Yeni araç alıp gelirim derseniz dışarıda 6 ay yaşamadığınız için yine sisteme takılırsınız. Başka birisinin aracını alıp ruhsatı gösterip girme olayıda yok. Ne bu akbil mi :) Yaşadığınız ülkenin noterinden vekalet çıkarmanız ve yaşadığınız yerdeki türk konsolsluğunda apostil yaptırmanız lazım. Ben kendi şirketim adına kayıtlı araçları bile çıkartırken vekalet göstermek zorundayım. 40 kez geçtiğim ipsala sınır kapısından vekaleti unuttuğum için türk tarafı içeri sokmadı. Adamlara bakın kayıtlarınızda vardır kaç kez bu araçla girdim dememe ragmen içeri almadılar. Vekaletin gelmesi vs 2 günümü yediler :)

İşin birde başka bir yönü var. Şöyleki kanunen aracı sınırdan sokan hariç kullanmak yasaktır. Bir çevirmede gıcık bir polise denk gelirseniz aracınızı bağlarlar. Bir kazaya karışırsanız ve aracı sınırdan sokan hariç birisinin kullandığı tespit edilirse suçlu oluyorsunuz. Kasko zaten yurtdışından yapılıyor tr deki anlaşmalı şirketler tr deki hasarlarla ilgileniyor. Ve kesinlikle böyle bir durumda ödeme yapmıyorlar.

Anlayacağınız bizim devlet milletini söğüşlemek için bu tür kullanımlar için her yolun önünü kapatıyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.