Şimdi Ara

Bulgaristan uzerinden TR ye telefon getirmek...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
2.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bulgaristan daki adresime telefon gonderticem ama karar veremiyorum hangi siteden alisveris yapacagimi.
    En ciddi sorunda Mi4 istiyorum ,fiyatlari yuksek forumdan bile alsam ugrasmamis olurum...Oppomart,etotalk gibi siteler guvenilir mi? Daha once bu sekilde alanlarin fikri onemli...Mecburen hizli olsun diye DHL gibi kargo firmalari da pahali...

Akil verin arkadaslar...

• Fikri olan kimse yok mu...?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Bulgaristan gümrüğü hakkında bir bilgin var mı? Ben de Bulgaristan'a sipariş vermek istiyorum da.
  • Ben Dhl ile Parfum siparis.Ediyordum Almanyadan 3 Gunde geliyordu Plovdive

• Daha önce yazmıştım. 200 dolarlık Lenovo P780 için kuzenim 122 leva vergi+masraf ödemişti. Pek kural yok gibi. Sipariş vermeden araştırmanızı tavsiye ederim. Vereceksiniz de birden fazla sipariş etmemeni'de fayda var. Kontrol edecekleri paketi ağırlığa göre seçme ihtimalleri yüksek.

Alırsanız sonucu buradan paylaşırsanız sevinirim. Bol şanslar.

• quote:

Orijinalden alıntı: forcsf

Daha önce yazmıştım. 200 dolarlık Lenovo P780 için kuzenim 122 leva vergi+masraf ödemişti. Pek kural yok gibi. Sipariş vermeden araştırmanızı tavsiye ederim. Vereceksiniz de birden fazla sipariş etmemeni'de fayda var. Kontrol edecekleri paketi ağırlığa göre seçme ihtimalleri yüksek.

%20 diye biliyorum , o da gümrükte takılırsa yani gift gibi bişeyler yazdırıp gecirtmek lazım...deneyecegiz bakalım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: forcsf

Daha önce yazmıştım. 200 dolarlık Lenovo P780 için kuzenim 122 leva vergi+masraf ödemişti. Pek kural yok gibi. Sipariş vermeden araştırmanızı tavsiye ederim. Vereceksiniz de birden fazla sipariş etmemeni'de fayda var. Kontrol edecekleri paketi ağırlığa göre seçme ihtimalleri yüksek.

http://www.dutycalculator.com/country-guides/Import-duty-taxes-when-importing-into-Bulgaria/

burada bişeyler yazıyor pek anlamadım...ingilizcesi olanlar yardım ederse belki...

Import duty & taxes when importing into Bulgaria

Overview

Import duty and taxes are due when importing goods into Bulgaria from outside of the EU whether by a private individual or a commercial entity. The import duty and taxes payable are calculated on the CIF value, i.e. the sum of the value of the imported goods and the cost of shipping and insurance.

Duty Rates

The duty rates applied to imports into Bulgaria typically range between 0% (for example books) and 17% (for example Wellington Boots). Some products, such as Laptops, Mobile Phones, Digital cameras and Video Game consoles, are duty free. Certain goods may be subject to additional duties depending on the country of manufacture, for example Bicycles made in China carry an additional (anti dumping) duty of 48.5%.

VAT Rates

The standard VAT rate for importing items into Bulgaria is 20%. VAT is calculated on the value of the goods, plus the international shipping costs and insurance, plus any import duty due.

Minimum thresholds

For imports into Bulgaria, there are minimum thresholds below which duty and VAT are waived.

Duty is not charged if either:

* the FOB value, i.e. the value of the goods excluding shipping and insurance cost, does not exceed the equivalent of €150 in Bulgarian lev (BGN)
    * the amount of duty payable on a consignment does not exceed the equivalent of €10 in BGN

VAT is not charged if:

* the FOB value, i.e. the value of the goods excluding shipping and insurance cost, does not exceed BGN30

Other taxes and customs fees

* Excise duty is payable on for example tobacco and alcohol.
    * Additional customs fees can be charged to cover the expense of performing any required examinations, verification and or testing of the imported goods.

Local Customs office and contacts

More information on import declaration procedures and import restrictions you can find at the Bulgarian Customs website.

• Merhaba bahsettiğiniz oppomart güvenilir. asıl bakmanız gereken paypal olup olmadığı. Paypal güvenilir olmayan yerlerle işbirliği yapmaz.

• roy84 kullanıcısına yanıt
    Temel olarak AB şartları geçerli

Özetle

Telefonlarda gümrük vergisi yok (bazı özel durumlar olabilir örneğin çin menşeili bisikletler)
    Gümrük vergisi normalde 150 euro üzerine alınıyor ve gönderi ücreti dahil fiyattan hesaplanıyor
    Ya da 10 euro altında vergi çıkıyorsa muaf oluyor
    Fakat KDV tüm ürünlerden alınıyor ve oranı %20

• Merhaba roy84

Ben bu satıcıdan oneplus one aldım. Bulgaristan adresine gönderttim. Herhangi bir vergi vs. alınmadı. Bu satıcının özelliği zaten gümrüğe takılmaması dükkanını incelersen görürsün. Kargo olarak Fedex ile gönderdim. Zaten satıcıda fedex seçmeni istiyor. Mi4 fiyatı uygun ise buradan alabilirsin.

http://www.aliexpress.com/store/product/Orignial-Xiaomi-Mi4-Xiaomi-m4-4-Quad-Core-Mobile-Phone-5-Snapdragon-801-1920X1080P-3GB-RAM/1153179_1992706747.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oTToTTo -- 8 Eylül 2014; 17:08:30 >

• oTToTTo kullanıcısına yanıt
    bu siteden sipariş veripte çok şikayet eden de var hocam.
  • Site hakkında çok şikayet olucağını sanmıyorum. Ama site içerisindeki bir çok satıcıdan şikayet olabilir. Aliexpress sitesini kullanırken almak istediğiniz ürünü hangi satıcıdan alacağınızı iyi incelemeniz gerekir. Ben oneplus almadan önce çok inceledim. Forumdan 3 - 4 kişi aldı herhangi bir sorun çıkmadı ki satıcının oneplus geri bildirimine bakarsanız çok iyi olduğunu görebilirsiniz.
  • oTToTTo kullanıcısına yanıt
    o kullanıcıdan tr ye mi4 siparişi versem sorun çıkarmı sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oTToTTo

Merhaba roy84

Ben bu satıcıdan oneplus one aldım. Bulgaristan adresine gönderttim. Herhangi bir vergi vs. alınmadı. Bu satıcının özelliği zaten gümrüğe takılmaması dükkanını incelersen görürsün. Kargo olarak Fedex ile gönderdim. Zaten satıcıda fedex seçmeni istiyor. Mi4 fiyatı uygun ise buradan alabilirsin.

http://www.aliexpress.com/store/product/Orignial-Xiaomi-Mi4-Xiaomi-m4-4-Quad-Core-Mobile-Phone-5-Snapdragon-801-1920X1080P-3GB-RAM/1153179_1992706747.html

Tesekkur ederim zaten su isi halledeyim millete hayrina yapacam su isi...

• TR'ye gönderim yapmıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.