Şimdi Ara

Bulk Dönemi Beslenme Programım ( YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • rkadaşlar merhaba ; 1.85 boyunda 78-80 kilo arasıydım en son.
    Haftada 4 yada 5 idman yapıyorum.
    Arkadaşlar bende tartı yok o yüzden bardak usülü yazıyorum.

Sabah Kahvaltı : 1.5 su bardağı yulaf bi kaseye,içinde süt,tarçın.
    4 ya da 5 yumurta - 1 tam 4 beyaz (ya da 3)-biraz lor peyniri-5-6 zeytin
    Belki eğer çok açsam 1-2 dilim tam tahıllı ekmek.

Ara Öğün : 10-12 fındık, 10-12 badem

Ant. Öncesi : 1 Bardak sade neskafe sade ve 1 tane elma.

5 gr creatin ve bi çay kaşığı tepeleme bcaa.

İdman...

idman bitişi eve gelinip (5 dk mesafe salona) protein tozu + bcaa 5mg ve 5 gram creatine.
    1 adet muz.

İdman Sonrası : 220 gram esmer bulgur(pişmemiş) + 150-200 gram (pişmemiş) tavuk + yoğur ve salata.

Akşam yemeği: 160-180 gram arası esmer bulgur / Makarna(pişmemiş) ve 150 gram tavuk.

Gece Yatmadan Önce 1 bardak süt.

Not: Arkadaşlar Aslında toplam 2 su bardağı esmer pirinç yapıyorum idman sonrası %60 ve akşam %40 olarak yiyorum göz hesabı. o yüzden ordaki rakamlar ne kadar tutar bilemedim.

Sizce Beslenmem nasıl ? Artırmalı mıyım ? Azaltmalı mıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whoracle1905 -- 28 Ekim 2016; 14:48:37 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bulk Dönemi Beslenme Programı: Bilgilendirici Bir Kılavuz

Bulk dönemi, kas kütlesini ve gücünü artırmak için kalori alımını artırdığınız bir dönemdir. Bu dönemde beslenme programınız, bu hedefleri destekleyecek şekilde tasarlanmalıdır.

Bulk Dönemi Kahvaltısı

Bulk döneminde kahvaltı, günün en önemli öğünüdür. Vücudunuza kas geliştirmek için ihtiyaç duyduğu enerjiyi ve besinleri sağlamaya yardımcı olur. İdeal bir bulk dönemi kahvaltısı şunları içermelidir:

• Yüksek protein: Yumurta, süt ürünleri, tavuk veya balık gibi protein açısından zengin gıdalar kas onarım ve büyümesi için gereklidir.
    • Karmaşık karbonhidratlar: Yulaf ezmesi, tam buğday ekmeği veya kahverengi pirinç gibi karmaşık karbonhidratlar uzun süreli enerji sağlar.
    • Sağlıklı yağlar: Avokado, fındık veya tohumlar gibi sağlıklı yağlar tokluk hissini destekler ve hormon üretimi için gereklidir.

Bulk Dönemi Beslenme Programı

Kahvaltıya ek olarak, bulk dönemi beslenme programınız şunlara odaklanmalıdır:

• Yeterli kalori alımı: Kas kütlesi kazanmak için günlük kalori alımınızı artırmanız gerekir.
    • Protein açısından zengin: Her öğün ve atıştırmalıkta protein kaynakları tüketin.
    • Karbonhidratları zamanlayın: Antrenman öncesi ve sonrası gibi kas geliştirme için kritik zamanlarda karbonhidratları tüketin.
    • Su tüketimini artırın: Su, hidrasyonu sağlar ve kas büyümesini destekler.

Örnek Bulk Dönemi Kahvaltısı

İşte örnek bir bulk dönemi kahvaltısı:

• 3 büyük yumurta, tam buğday tostu ile
    • Protein shake'i (süt, protein tozu, meyve)
    • Yulaf ezmesi, meyve ve fındık ile
    • Süzme peynirli krep, çilek ve bal ile

Sonuç

Bulk dönemi beslenme programı, kas kütlesi ve gücünü artırmak için çok önemlidir. Bulk dönemi kahvaltısı, günün en önemli öğünüdür ve yüksek protein, karmaşık karbonhidratlar ve sağlıklı yağlar içermelidir. Yeterli kalori alımı, protein açısından zengin bir beslenme düzeni ve zamanlanmış karbonhidrat tüketimi ile birlikte, bulk dönemi beslenme programınız, hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whoracle1905

rkadaşlar merhaba ; 1.85 boyunda 78-80 kilo arasıydım en son.
    Haftada 4 yada 5 idman yapıyorum.
    Arkadaşlar bende tartı yok o yüzden bardak usülü yazıyorum.

Sabah Kahvaltı : 1.5 su bardağı yulaf bi kaseye,içinde süt,tarçın.
    4 ya da 5 yumurta - 1 tam 4 beyaz (ya da 3)-biraz lor peyniri-5-6 zeytin
    Belki eğer çok açsam 1-2 dilim tam tahıllı ekmek.

Ara Öğün : 10-12 fındık, 10-12 badem

Ant. Öncesi : 1 Bardak sade neskafe sade ve 1 tane elma.

5 gr creatin ve bi çay kaşığı tepeleme bcaa.

İdman...

idman bitişi eve gelinip (5 dk mesafe salona) protein tozu + bcaa 5mg ve 5 gram creatine.
    1 adet muz.

İdman Sonrası : 220 gram esmer bulgur(pişmemiş) + 150-200 gram (pişmemiş) tavuk + yoğur ve salata.

Akşam yemeği: 160-180 gram arası esmer bulgur / Makarna(pişmemiş) ve 150 gram tavuk.

Gece Yatmadan Önce 1 bardak süt.

Not: Arkadaşlar Aslında toplam 2 su bardağı esmer pirinç yapıyorum idman sonrası %60 ve akşam %40 olarak yiyorum göz hesabı. o yüzden ordaki rakamlar ne kadar tutar bilemedim.

Sizce Beslenmem nasıl ? Artırmalı mıyım ? Azaltmalı mıyım ?

gerçek bir tavsiye istiyorsan dost acı söyler.

3 ana öğünün var ve ana öğünlerin de basit ana öğünler . bulk döneminde ana öğünlerde ciddi kalori artışı yapman gerekli

ben 6 ana öğün tüketiyorum bulk dönemimde ve kahvaltım 8 yumurta .

senin ki bulk değil sağlıklı beslenme programı olmuş . gerçek verim alamazsın bu programla .

• dostum fikrin için sağol ama 6 ana öğün dedin mi 5-6 bin kalori yapar. ben günlük normal almam gereken kalorinin 500-600 fazlasını alma peşindeyim :)
  • Bulk dönemi 500 600 kalori fazla alınca mı oluyormuş.normal bir beslenme programı gibi bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

dostum fikrin için sağol ama 6 ana öğün dedin mi 5-6 bin kalori yapar. ben günlük normal almam gereken kalorinin 500-600 fazlasını alma peşindeyim :)

dostum tekrar diyorum saglıklı beslenme programı bu yaglanmaktan korkmayın kaloriyi arttır ben 6 ana öğün + 3 ara öğünün üzerine creatin+bcaa+gainer+whey kullanıyorum kalori almaktan korkma .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Go Hard Or Go Home

quote:

dostum fikrin için sağol ama 6 ana öğün dedin mi 5-6 bin kalori yapar. ben günlük normal almam gereken kalorinin 500-600 fazlasını alma peşindeyim :)

dostum tekrar diyorum saglıklı beslenme programı bu yaglanmaktan korkmayın kaloriyi arttır ben 6 ana öğün + 3 ara öğünün üzerine creatin+bcaa+gainer+whey kullanıyorum kalori almaktan korkma .

işkembeden sallamayın.Kardeşim egğer bulgur miktarın pişmemiş bu gr ise ve yağ oranın 12 13 altında değil ise gayet iyi bir beslenme programı...3-4 hafta uygulayıp ölçü ve kilo değerlendirmesi yapıp kalori ekleyip çıkartabilirsin ve günde 1 kaşık zeytin yağı ekliyebilrsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: Sertanekmekci

quote:

quote:

işkembeden sallamayın.Kardeşim egğer bulgur miktarın pişmemiş bu gr ise ve yağ oranın 12 13 altında değil ise gayet iyi bir beslenme programı...3-4 hafta uygulayıp ölçü ve kilo değerlendirmesi yapıp kalori ekleyip çıkartabilirsin ve günde 1 kaşık zeytin yağı ekliyebilrsin...

hattan şöyle söyliyim eğer spor geçmişin 6 aydan azsa muhtemelen bu süre sonunda çıkarma yaparsın :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ANA öğünlerinde genelde ne yiyosun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sertanekmekci

quote:

quote:

işkembeden sallamayın mı ? bu beslenme programına bulk programı diyen bu işten gram anlamıyordur . bu program güzel program ama sağlıklı beslenme programı bulktan kastın heralde sadece bulgur makarna

ağzı olan konuşuyor işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nehoo

ANA öğünlerinde genelde ne yiyosun

sabah 6.30/8 arası kahvaltı 8 yumurta 2 tam 6 beyaz bi büyük kase yogurt 150 gr yulaf 7-10 arası zeytin .

oglen 11/12 saatleri arası ogle yemegi 200 gr kırmızı et balık veya tavuk 1 kase bulgur pilavı karışık mevsim salata

antrenman öncesi yemegi (1.5-2 saat önce) 1,5 kase bulgur pilavı + 400 gr yogurt .

antrenman sonrası yemegi 300 gr kırmızı et balık veya tavuk + 1 kase bulgur pilavı duruma göre mevsim salata veya yogurt .

saat 7 saat civarı . aksam yemeği ayrım yapmıyorum evde ailem ne yemek yapmışsa(kızartma ve fast-food haric) aşırı şekilde belli mikrolarım yoktur . illa şu olacak olmazsa ağzıma sürmem tarzı bamya lahana sarması ıspanak pırasa tarzı yararlı besinleride almak gerek .

aksam 9.30-10 cıvarı 2 yumurta beyazı + yogurt yiyip çok geç olmadan yatış .

bunlar ana öğünlerim 3 adette ara öğünüm var bunlar basit herkesin bildiği şeyler meyve süt badem v.s

günde 2 ölcek creatin spordan 45 dk önce 1 porsiyon gainer spordan 20 dk önce 1 whey spordan hemen sonra 1 whey antrenman sırası 10 gr bcaa .

yağ oranım %12 den %15.3 e çıktı bu aralar ama %22-%25 e kadar yolu var korkmuyorum yağlanmaktan eskiden yaktım şimdi de yakarım .

çok bilmiş ekmekçi şimdi söyle bakalım hangisi bulk programı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HK-416 -- 29 Ekim 2016; 20:31:50 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.