Şimdi Ara

Bundan 6 yıl sonra Chevrolet Corvette C7 Stingray'e Binmek Hayal mi... [SS'li] [Edit Geldi] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
0
Favori
3.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
    bu gün muayenehanem olsa başka yerde hekimlik yapmam günde 25ten fazla hasta bakmam (bu şartlarda bir hasta için 15-20 dk demektir) öyle 100 tlye de bakmam. hatta 100 tlye muayene edecek, öğle arasında akşam saatinde muayene yapacak adama da gidip muayene de olmam. insanlara kaliteli hizmet verebilmek için bilgi tecrübe ve ilgiye ihtiyaç vardır.
    muayehane ve devlet beraber olacak iş değil ona katılırım.
    bilgi için 11 yıl lise sonrası eğitim aldım. elinize bir kitap vereyim sıkılmadan 1 cümle dahi okuyamazsınız.
    tecrübe kısmını edinebilmek için 2.5 yıl kesintisiz 500 saate yakın mesai yaptım. sonrasında 350 saat olarak devam etti. bu sürede bilgisayar oyunu oynasaydım eminim bu kadar gelirim yine olurdu.
    hastaya ilgi gösterebilmem için zamana ihtiyaç duyuyorum iyi bir hekim hastasına en az 45 dk ayırabilmelidir (tr şartlarında 20 dk). 3 dklık muayene ile tedavi olamazsınız 10 tane doktor gezersiniz sonuçta ancak torba torba ilaç alırsınız (son 15 yılda ilaç kullanımı 14 kat arttı yada yüzde bindöryüz arttı).
    sizin gözünüzde anladığım kadarıyla doktorun emeği çok kıymetsiz. akşam eve çilingir çağırın kaç para isteyecek bi görün derim. inşallah hayatınızın hiçbir döneminde hiçbir yakınınız kaliteli iş yapan bir doktora ihtiyaç duymaz samimi olarak diliyorum bunu.
    insan sağlığı çok pahalı(değerli) birşeydir. doktorlar her ülkede çok iyi para kazanıyor kazanmalıdırda. türkiye şartlarına gör doktorlar az kazanıyor ve ucuz hizmet üretiyor bu da bir gerçek ancak doktorluk para için yapılacak meslek değil para kazanmak için çok daha kolay yollar var. ülkemizde gerçekten kaliteli doktor yetişiyor ancak çok fazla hata da yapılıyor (3 dklık ucuz hizmetin geri dönüşü ancak bozulmuş sağlık olur doktor tarafından bozulmuş sağlık ise aslında paradan bile pahalı bir bedeldir)
    1 ayda ortalama 800 hasta muayene ediyorum. benim hasta sayım çok fazla değil. çünkü bulunduğum ilde sadece diğer hekimlerin sevk ettiği çok problemli hastalara bakıyorum. bulunduğum acil müdehale acil ameliyatlar da yaklaşık ayda 15 tane. 1 ayda 180 saat mesai 200 saat civarında ek mesai veya o ay ek mesai yapmıyorsam 600 saate yakın icapçılık yaparım. son beş yıldır her yıl sadece 5 gün yıllık izin kullanabildim daha fazlasını almam mümkün değil klinikte hekim olmadığı için sıkıntı çıkıyor. (hafta sonuyla birleşirse 9 gün olur) gel gelelim kaç para kazanıyorum. 7 yıllık hekimim 4.1 i derecesinde memurum. 3600 tl mayiş, 800 tl performans ücreti, 1500 tl ekmesai 600 tl performansın sabit kısmı. (6500 tl) çok şükür iyi kazanıyorum ama ayda 350 saat mesai yapıyorum. 160 saat mesai yapan birinin 3000 tl kazanması gibi bir durumdur bu. haftasonu istediğim saatte uyuyamam istediğim yere gidemem hatta istediğim zaman yemek yiyemem çünkü her an icap (acil ameliyat) için çağırılabilirim hazır olmam lazım. 7 yıldır bayram tatillerim 2-3 gün. bu kadar emeğin karşısında bırakın da bu kadar kazanayım.
    70 milyonluk ülkede 160-170 bin hekim var ve bunun ancak 4 te biri uzman hekimdir. yani bin kişiden bir kişi ancak uzman hekim olabilir. bunu da göz önünde bulundurun.

bu arda benim bodrumda villa sahibi müzik öğretmeni tanıdığım var. baba malı da değil. ancak bu hiçbişey kanıtlamaz. her meslekte çok farklı yerlerde olan insanlar var.

doktorların yüksek standartta yaşadığı doğrudur. ancak bu günden sonra doktorluk yaparak zengin olabilmek mümkün değildir. on işin çok daha kolay başka yolları var. ayrıca rızık allahtandır hepimize helalinden bol versin.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    zotac hocam sizden fazla bu işin içindeyim. aile hekimleri 5000 tlden daha fazla veya az kazanabilir. ama bir aile hekiminin bir vali bir hakim kadar sorumluluk alıp iş yaptığını anlayacağını sanmıyorum.
    aramızdan birisine komşusu çocuğunu emanet etse çocuk düşse elini kırsa ne kadar suçlanırız. bu güne kadar binlerce aile bana çocuğunu emanet etti. yüzlercesiyle ölüm ve sakatlık tehlikesi altında çalıştık. bu işin sorumluluğu çok fazla.
    doğuda 12000 tl (uzman aile hekimi) kazana bilir. ama o şartlarda sana o parayı versek emin ol o işi yapmazsın. her türlü memur cizreden surdan çekilirken sağlık personli bu bölgede çatışma içerisinde hizmet vermeye devam etti.
    mecburi hizmette bir çok arkadaşım alışveriş yapabilmek için yüzlerce kilometre öteye gidiyor. alet edavatın, yardımcı personelin, ameliyathanenin ve kışın ulaşımın olmadığı yerde cerrahlık yapan arkadaşım var. ameliyat için ip ve bıçak yok adam orada cerrahlık yapıyor. yada yapmıyor (bir çeşit israf).
    sözün özü çok para size cazip geliyorsa dost tavsiyesidir bir an önce ticaret atılın. yok hala doktor çok kazanıyor mesleklerin en kolayı en mükemmeli diyorsanız ne iş yapıyorsanız o işi bir an evvel bırakın sizde benim gibi 11 yıl bedel ödeyin sonra siz de çok kazanın.

• Doktorlar iyi para kazanıyor. Rahatça binersin bence.

Ama yerinde olsam 3-5 daha koyar Porsche 911Turbo S alırdım.

Çok daha sofistike bir araç.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Bu noktada size katılıyorum.alınan ücret türkiyebşartlarında bile yapılan işin karşılığı değil Ama iyi kazanıyoruz. Güzel noktaya değinmişsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kayihani K kullanıcısına yanıt
    zotacing kullanıcısına yanıt
    6 yıl tıp okundu.
    4 yıl uzmanlık.
    Arada bi kısa mecburi.
    Sonra yandal kazanıldı.

Hala ev yok. Kiradayız. Arabada kıçı-kırık mazda 3
    Elle tutulur birikimde yok.

Sanırım hesaptan kitaptan anlayan birisinin yardımına ihtiyaç var.
    Yoksa nereye gidiyor okadaaaaaar para

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

quote:

Orijinalden alıntı: kayihani

zotac hocam sizden fazla bu işin içindeyim. aile hekimleri 5000 tlden daha fazla veya az kazanabilir. ama bir aile hekiminin bir vali bir hakim kadar sorumluluk alıp iş yaptığını anlayacağını sanmıyorum.
    aramızdan birisine komşusu çocuğunu emanet etse çocuk düşse elini kırsa ne kadar suçlanırız. bu güne kadar binlerce aile bana çocuğunu emanet etti. yüzlercesiyle ölüm ve sakatlık tehlikesi altında çalıştık. bu işin sorumluluğu çok fazla.
    doğuda 12000 tl (uzman aile hekimi) kazana bilir. ama o şartlarda sana o parayı versek emin ol o işi yapmazsın. her türlü memur cizreden surdan çekilirken sağlık personli bu bölgede çatışma içerisinde hizmet vermeye devam etti.
    mecburi hizmette bir çok arkadaşım alışveriş yapabilmek için yüzlerce kilometre öteye gidiyor. alet edavatın, yardımcı personelin, ameliyathanenin ve kışın ulaşımın olmadığı yerde cerrahlık yapan arkadaşım var. ameliyat için ip ve bıçak yok adam orada cerrahlık yapıyor. yada yapmıyor (bir çeşit israf).
    sözün özü çok para size cazip geliyorsa dost tavsiyesidir bir an önce ticaret atılın. yok hala doktor çok kazanıyor mesleklerin en kolayı en mükemmeli diyorsanız ne iş yapıyorsanız o işi bir an evvel bırakın sizde benim gibi 11 yıl bedel ödeyin sonra siz de çok kazanın.

Doktorluk en zor meslek, bunun aksini iddia etmem, aldıkları parayı hak ediyorlar.

Tek kızdığım nokta, bütün doktor ve hatta eczacıların aç edebiyatı yapıp para kazanmadıkları.

Tanıdığım tüm eczacıların altında 2'şer tane 2015-2016 model araba, 2'şer tane en lüks semtte evleri var.

Tanıdığım tüm doktorlar 3-4 ayda bir yurt dışına tatile gidip, BMW-Mercedes-Audi'den aşağı arabaya binmiyorlar, aşağı binenler de, 70-80 verip Astra-Focus vs... alıyorlar en iyi ihtimalle.

Kısaca ağlamaları sinir bozucu, çünkü çok iyi para kazanıyorlar.

Ya o kazanılan parayı saat başı ücret olarak hesaplarsanız aslında diğer mesleklerden daha fazla saat başı ücret kazanmıyor doktorlar. Yani doktorların diğer mesleklerden daha fazla kazanmasının sebebi daha fazla çalışmaları. Ayda 450 saat mesai yapan doktorlar var. 6 kağıt maaş alıyor. Saate bölerseniz saatlik 13 lira alıyorlar. Kamuda çalışan öğretmen, mühendis vs herkesin saatlik ücreti daha yüksektir hesaplarsanız.
    Örneğin bir mühendis kamudaki 180 saat mesaisini yapıp 3.5 kağıt maaşını alsa. Üstüne de ek 270 saat dışarıda çalışsa doktoru geçer.
    Yani "ağlayan" doktorlar maaşımız diğer insanlardan düşük demiyor, çalışmamıza göre düşük diyor.

• Asgari ücret 1300 tl oldu ama 5 milyon Suriyeli vatandaşlığa geçince direkt 650 tlye dismus oldu biraz zor alirsin artık baban yalayici bi insan degilse

• kayihani K kullanıcısına yanıt
    Siz benim dediklerime neden içerlediniz anlamış değilim, ben doktorluğun nasıl meslek olduğunu az çok biliyorum, TIP doktoru olmanın ne kadar zor olduğu, hadi diyelim fakülte bitirdiniz TUS sınavının ne kadar zor olduğunu ne kadar seçme insanlar olduklarını biliyorum, kazandıkları para helal hoş olsun. Sizin anlamak istemediğiniz değil de benim anlatamadığım konu, piyasada tüccar doktor dediğimiz bir kesim de vardı zamanında, en basitinden turizm hekimliği diye bir konu var (özel sistem) yazın doktorlar para diye birbirini yiyor neyse, Allah sizleri eksik etmesin elbette, bu iş biraz vicdan işi, bende az çok sağlık sektöründe bulundum, çürük elmaların olmadığı herkesin, vicdan ve kutsal değerler çerçevesinde insani değerler çerçevesinde mesleğini yaptığını söyleyemeyeceğim, herkes gibi benimde çocuğumunda doktorlara işimiz oluyor, şahsınızda zaten birşey demiyorum diyemem de, ben sadece çürük elmalardan bahsettim, umarım maddi manevi daha iyi noktalara gelirsiniz.

• parker48 kullanıcısına yanıt
    parker hocam biraz tepkili yazmışım kusura bakmayın tepkim şahsınıza değil. sadece eskiden olan zibidi hekimleri sürekli doktorların önüne sürülüp bak böyle hekimler vardı örneği artık beni çok bunalttı. (bahsettiğiniz doktorlardan dolayı 1.5 yıl alacağım tanı gecikti ve 12 yıl hacettepe üniversitesinde takip edildim) her platformda ençok bu muyanehaneci doktorlar konuşuluyor. ben çevremde bu şeklide hekimler artık görmüyorum. sağlık sistemiyle ilgili artık başka önemli sorunlar var ve bu sorunlardan konuşmazsak ülkedeki sağlık 1 gıdım ilerlemeyecek. 10 yıl sonra bile muayenehaneci hekimlerden bahsededuracağız. tamam bu insanları unutmayalım ama artık yolumuza devam edelim.
    eğer vatandaş tamam artık doktora gidebiliyoruz ama muayene olamıyoruz biz muayene olmak isteriz kaliteli sağlık hizmeti isteriz demezse biz boşa yorulmaya sizler de sağlıksız olmaya devam edeceksiniz. emeğime üzülüyorum tepkimin sebebi budur. lütfen şahsi algılamayınız.
    kusurum olduysa affola.

• ugo U kullanıcısına yanıt
    ugo hocam bende benzer durumdayım.
  • İdris Usta Abd videosunu izleyince aklıma bu başlık geldi. Stingray akar beyler.

https://youtube.com/watch?v=g8t8y3sFEQs

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.