Şimdi Ara

Bundan 6 yıl sonra Chevrolet Corvette C7 Stingray'e Binmek Hayal mi... [SS'li] [Edit Geldi] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
0
Favori
3.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Binemessin.Amaç sadece araba ise git yurt dışına sıradan bir meslek yaparak 1 seneye alırsın.Ama tek amacın bu olması ve tıb fakültesi'ni kazanma olasılığı bana çok tezat geldi.

Bende benzer yaştayım.TR'de para ticarette var.Doktor olarak evet iyi bir araba alırsın.Bmw,mercedes,audi vs güzel ev'de alırsın.Ama uçuk şeyler için uçuk işler yapman gerek
  • Hayallerinin öncelikle bu standartlara çıkmanın '' yolları '' olmalı :) Sen daha kazanmadığın ve üstüne okumadığın bölümden kazanacağın parayı ne yapacağını soruyorsun :)

Önce bu aşamaların hayali için mücadele etmen gerek :) Zaten sonra kimseden akıl almadan en doğru ve gerçekçi hayalini gerçekleştirirsin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

quote:

Orijinalden alıntı: isAudi_52

quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

Üniversite 3. Sınıftayım. Zor bir bölümdeyim üstüne kardeşim de sınava hazırlanıyor. Şunu söylemeliyim ki tıpa gidecek biri ygs ye bir ay kala burada olmamalı. İşin zor :)

Ben geçen sene surekli burdaydım.Sinav sabahi bile:) 3.700. Oldum

Hangi üniversitedesin ? Bana çok mantıklı gelmedi

Istanbul Universitesi Hukuk Fakultesi
    Gecen seneme bakabilirsin[sm=evillol.gif
    Surekli forumdaydim,rahatliyor insan.
    Yalniz su var ben 2. Senemde kazandim.Ilk sene babama araba bakiyoduk o askla ugrasirken hep otomobil hep otomobil oyle 39bin olmustum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Astra G'si olan bir abim var.Sık,sık binerim arabasına sen hukuk fakültesi diyince yazasım geldi

Çok rahat ilk senede aynı üniversiteyi kazandı.Sonra samsun'a geldi Okulun son senesi tutturdu ben okulu bırakıyom batum'da yıkamacı açıcam(Biraz çılgın adamdır)Zar.zor delimisin,mayakmısın milletin kazanamadığı bölümü kazandın bitirmeye haftalar kala okulmu bırakılır felan..

Şimdi bitirdi şuan avukat ama işler ilgili fazla konuşmuyoruz.Pek memnun değil gibi..Okul'u bitirdikten sonra iş imkanları felan nasıl önemli olan o bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

Astra G'si olan bir abim var.Sık,sık binerim arabasına sen hukuk fakültesi diyince yazasım geldi

Çok rahat ilk senede aynı üniversiteyi kazandı.Sonra samsun'a geldi Okulun son senesi tutturdu ben okulu bırakıyom batum'da yıkamacı açıcam(Biraz çılgın adamdır)Zar.zor delimisin,mayakmısın milletin kazanamadığı bölümü kazandın bitirmeye haftalar kala okulmu bırakılır felan..

Şimdi bitirdi şuan avukat ama işler ilgili fazla konuşmuyoruz.Pek memnun değil gibi..Okul'u bitirdikten sonra iş imkanları felan nasıl önemli olan o bence..

Kendini gelistirdigin zaman bizim okul avukat yetistirme konusunda Turkiye'nin en iyi 2. Okuludur.En buyuk avukat ve buyuk hukukcu siyaset adamlari bizim okuldan cikmistir.
    Tabi amacim savci olmak en basta.O olmazsa kanada'ya falan gidip anayasa konusunda doktora-yuksek lisans yapip iyi bir akademisyen olmayi dusunuyorum.Bir sonraki anayasanin yapim calismalarina katilmak son asama.Belki Anayasa mahkemesinde falan gorev alirim
    Ama ilk hedefim savcilik.
    Baska is imkanlarida var.Noter olmak mesela.Ama o zaman ideallerimden sasmis olurum dunyaya bi faydam olmaz.Devlet avukatligi var.Var oğlu var...

• Doktorum hatta tus da kazandım ve cerrahım. İşim gereği çok fazla doktor tanıdığım var. Alavere yapmadan babadan kalmadan binebildiğimiz en lüks arabalar mercedes ve bmw 1.6 bilemedin 2.0. Ben golf 6 kullanıyorum. Çevremde porfesör hocalarım dahil corvet benzeri bir araca binen yok. Tıpta çok para yok. Doktor olarak Hayat standartları yüksek olarak yaşarsın ama birçok meslek erbabının verdiği emeğin çok daha fazlasını hayatının en güzel çağlarında verirsin. Son 5 yıldır ortalama ayda 350 saat mesai yapıyorum. Eve gidip ders çalışmak hariç. Hayallerini yıkmak istemem ama corvet için doktor olunmaz. Bu Ülkede para için de doktor olunmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

Hayal,

Adam bir de Z06'ya binmek istemiyorum demiş :) Sen kaç tane Z06'ya binen doktor gördün acaba :)

CEO vs. olmadığın sürece bu arabalara maaşla binilmez. Tıo fakültesinden yeni mezun olmuş birisi de aileden destek yoksa ancak scirocco'ya falan bakar ben sana söyleyeyim. Hadi bilemedim BMW 3.20ied falan.

Lamborghini ye binen doktor gördüm, ayda 250bin tl kazanan perinatolog da biliyorum, hastane sahibi doktor kaynıyor piyasa falan vs vs. Ha sen pretisyen hekimsen ve kendini geliştirmemişsen yine en kötü döner sermaye falan 150binlik araca rahat biner.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre4748

quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

Hayal,

Adam bir de Z06'ya binmek istemiyorum demiş :) Sen kaç tane Z06'ya binen doktor gördün acaba :)

CEO vs. olmadığın sürece bu arabalara maaşla binilmez. Tıo fakültesinden yeni mezun olmuş birisi de aileden destek yoksa ancak scirocco'ya falan bakar ben sana söyleyeyim. Hadi bilemedim BMW 3.20ied falan.

Lamborghini ye binen doktor gördüm, ayda 250bin tl kazanan perinatolog da biliyorum, hastane sahibi doktor kaynıyor piyasa falan vs vs. Ha sen pretisyen hekimsen ve kendini geliştirmemişsen yine en kötü döner sermaye falan 150binlik araca rahat biner.

Hastanesi olmayan veya alanında çok uzman olmayan doktorlar için dediğin şeyler hayal.Yakınen tanıdığım bir kardiyolog Antalya'da büyük bir özel hastanede 15 bin tl maaş alıyor.Kendisi çok iyi bir doktordur.Bu arada bütün doktorlar kendini geliştirmek ister ama günde 100 hasta bakıp kongreye gidemez ,devlet tıp fakülteleri harici yabancı akademik dergileri ve pubmed'i tahsis etmez.Pubmed tıp alanında literatür taraması yapabildiğiniz bir sitedir.

• bu arabaya bu ülkede kendi kazandığı para ile binen adam bir elin parmaklarını geçmez
  • 6 sene sonra 4000 tl asistan maaşıyla alırsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emre4748 kullanıcısına yanıt
    istisnalar kaideyi bozmaz çok güzel bir sözdür. Her meslekte çok acaip paralar kazanan insanlar mevcuttur ama bu o mesleğin gerçekliği temsil etmez. Hastane sahibi olmak bambaşka bir durum zaten. Doktorluktan ziyade ticarete, iş adamlığına girer hastane işletmek.

Türkiye'de kaç tane kayıtlı doktor var, ortalama kazandıkları para nedir ona bakmak lazımz. En az kazana pratisyenin bile en kötü 150 liralık araçlara bindiği ülke Türkiye mi?

• biz de zamanında işe başlayınca şu kadar kazanıcaz bu kadar kazanıcaz derdik. ama mezun olup işe başlayınca öyle olmuyor işler. doktorluk camiasın açısından da durum aynı.

öyle çok uçuk kazanan hastane sahibi doktorlara falan çok da özenme. o işin doktorluk ile alakası yok. hastane açmak ciddi bir sermaye ister. en basitinden alacağın izin için bile sadece para yetmiyor. sağlam bağlantıların olması gerekiyor.

böyle hayallerin olması güzel. ama ne yazık ki eğitim sistemi ve sosyal çevre zamanla seni köreltebilir haberin olsun. bu yaşlarında heves ettiğin o arabalara ulaşabilir olduğun zaman bir bakmışsın yaş ilerlemiş. o zaman da çoluğa çocuğa alıp tatmin oluyor insanlar...
  • Soru eki olan "mi" ayrı yazılır...

• Derdiniz çok para kazanmak mı yoksa sevdiğiniz işi yapmak mı? Eğer ilkiyse şimdiden üniversite okumayı bırakın derim. Türkiye'de üniversite okumanın kişisel gelişimden başka bir işe yaradığı yok, belli başlı okulları bitirmediğiniz sürece diploma sahibi olduğunuz için yüksek maaş almazsınız. Çok para kazanmak derdi olan genç yaşta ticarete atılacak, bugün 22,000 TL'ye araba alıp mâlum sitede 3-4,000 TL kâr payı ile satan binlerce ayaklı galeri var. Kafadan 3-4,000 TL kazanmış oluyorsun ki sokaktan geçen birçok üniversite mezunu bu maaşı bile alamıyor. Aracılıktan kazanılan kazanç kadar tatlı bir şey yok, ülkenin geleceği gri renkte olduğu için kimse yatırım yapmaya da yanaşmıyor artık. Para pul için tıp okunmamalı bence, hatta para kazanmak umuduyla yanıp tutuşanlar üniversiteyi bıraksın bence. Okul okumakla Türkiye'de para kazanılmaz.
  • benim dişçi var. 1 ya da 2 sene devlette çalışıp özel muayenehane açmış. 15-20 yıllık doktor. işinde gerçekten iyi. şuan günlük geliri 1000-1500 lira civarı. bu kadar iyi olursan alırsın. hadi ilk 5-10 senesi acemilik olsun. son 10 yıldır günde 1000 liraya denk gelen bir para kazanmak çok şey bir para.

bu arada adam laylaylom biri değil. cumartesi akşamı saat 7'de gidip kanal tedavisi yaptırdım 8'e kadar. yani "haftada 3-4 gün çalışsam deli para yapıyor, cumartesi akşamı ailemle olmak yerine niye milletin ağzının kokusunu çekeyim" demiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eyvallah -- 15 Şubat 2016; 17:47:41 >
  • Açlık ve görgüsüzlük başa bela vallaha...

Evladım, onu alacaksın da ne olacak? Daha işe yarar bir uğraş edin. RC ile başla. Keyiflidir. Öyle karada da tıkılı kalma. 5-10km menzilli RC uçak yap kendine. Tak kamerayı uçağa, tak gözlüğü, FPV uçur.

Günün birinde bu arabayı alacak para kazanırsan da mallık etme. Bir dandik arabaya bu kadar para verme. Git kendine gene afilli bir araba al. Artan para ile de yelkenli tekne alırsın. Dar görüşlü olma. Araban bu olmasın, her yıl 2 kere çık yurt dışına gez...

Sürekli yeni şeyler dene, yeni mekanlara git, yeni yemekler tat.

Türkiye dünyanın sadece %2'si... Tıkılıp kalma, dar görüşlü olma.

Tüm bunları yapıp da gene de arabaya o parayı verebileceğin bir gün gelirse, tamam lan lanet olsun, al o arabayı da, gör amerikan belasını. Tavsiyem: Amerikan süper-sporlarından uzak durulmalı. Amerikanlar kaslı, kötü yol tutan, bol gürültü çıkaran, ağır, hantal ve durmayan arabaları ile zevkli. Keyif istiyorsan bırak bu arabayı. Git kendine 69 Mac1 al, 72 Trans-am al, 70'lerden gerçek challenger al. Daha roadster istersen ise Corvette Stingray al.

Delikanlı adamın delikanlı arabası olur.

Hayattan keyif almak önemli. Austin Mini'ye bin mesela. MG'ye bin. Golf MK1 GTI'a bin. Vosvos'a bin. Bir ağzının tadı olsun. Bir zevkin olsun... Aldığın her şeyden keyif almaya bak. 6 yıl sonra "1 milyonluk araba alamaz mıyım?" kompleksleri ile hayat geçmez.

Ben sana söyleyeyim: Alamazsın. Dünyanın istediğin yerine git, gene alamazsın. Ancak zaten sağlıklı bir beynin düşünmesi gereken, "hayatımdaki diğer eksikler neler? Önce şunları bir yapayım da, eksik olan bu olsun" olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 15 Şubat 2016; 18:00:34 >

• Allah insani cok istedigi seyle sinarmis

Yani isin zor

• Tıp fakültesi 5.sınıftayım. Maaşla alamazsın bu arabayı. Alırsın da anca 40 yaşından sonra alırsın, o zaman da şuanki tutkun olmaz. Ticarete atılman lazım ya da arsa alıp değerlenmesini beklemen lazım.
  • hayaller ve hayatlar.
  • SemBerk7 S kullanıcısına yanıt
    Bit yeniği zor değil hocam araç şirket üzerine alınır benzin şirket üzerinden alınır vergisi gider gösterilip düşülür bu kadar basit. Misal engelliler için alınan araçlar işte aynı muhabbet 0 1.2 tsi dsg comfortline 2015 golf'ü adam 41.000'e almış geçen renkte tungsten her bir opsiyonu var yine ışık paket vs. normal alıcıya 70 kağıttan fazla o araba ama böyle işte. Millet vergi kaçırmanın yolunu bulur bu böyle. O lamborghinilerin çoğu şirket üstüne.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.