Şimdi Ara

Bundan 6 yıl sonra Chevrolet Corvette C7 Stingray'e Binmek Hayal mi... [SS'li] [Edit Geldi] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
0
Favori
3.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul da şehir içi trafikte bu en az 18lt yakar. Petrol fiyatı düşük kalsın diyelim 100km de 60-70 TL yakıyor. Hadi 50tl diyelim ki

20km uzakta bir iş buldun 5*40 = 200 *4 = 800 km = 8*50=400tl yakıtı. Sadece yakıtı 400 ve doktor maaşı ile mi? Akşam akşam Trolling??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek şansın bu yazını okuyarak sana yardım edecek bir milyonerin çıkması

• Ya arkadaşlar arabayı aldıktan sonra param uçmuyor En kötü ihtimalle zevkimi aldıktan sonra satarım napayım
  • hastane sahibi olursan bi umut var
  • Kardeş 6 sene tıp 4 sene uzmanlık 2 sene mecburi hizmet askerlik falan derken ordan özele geçersen BELKİ alırsın. Bence başka bi yol düşün
  • quote:

Orijinalden alıntı: baba0392

Kardeş ben kazandım 6 sene önce aha spor araba niyetine Leon'a biniyorum 😁

İnşallah kazanırsın inşallah o arabaya da binersin. Binenler Mars'tan göçüp gelip binmedi ya.

Sen baba parasıyla almadın mı bro? Yoksa ankara tıptaintern maaşı 5 milyar da biz mi bilmiyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abd de doktor olursan binersin ama Türkiyede olcaksan hayal kurmayı bırak ygs ne çalış anca karnını doyurursun

• eşyanın kölesi olacam diyorsun yani.önce almak için, sonrada vergisini ödemek için

• Tıp okumayı düşünen evlad-ı hayal için uygun bir araç

• quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

istisnalar kaideyi bozmaz çok güzel bir sözdür. Her meslekte çok acaip paralar kazanan insanlar mevcuttur ama bu o mesleğin gerçekliği temsil etmez. Hastane sahibi olmak bambaşka bir durum zaten. Doktorluktan ziyade ticarete, iş adamlığına girer hastane işletmek.

Türkiye'de kaç tane kayıtlı doktor var, ortalama kazandıkları para nedir ona bakmak lazımz. En az kazana pratisyenin bile en kötü 150 liralık araçlara bindiği ülke Türkiye mi?

İstisnalar kaideyi bozmaz evet çok güzel bir söz ama bu konu için değil çünkü çalışıp başarılı olmak tuttuğunu koparmak istisna değildir, gerçekleşmesi gereken olaydır. Önünde onlarca yapabilmiş ve başarabilmiş insan varken, bunlar istisna sen yapamazsın, sen başaramazsın, burası amerika mı gibi yaklaşmanın bu genç arkadaşa hiçbir faydası yok. İstisna, seçeneğin olmadığı, oluşması şansa kalmış işler için geçerlidir.

Evet bu ülkede dünyanın en iyi yüz naklini yapan doktorlar en iyi saç ekimini yapanlar, en iyi perinatoglar, en iyi beyin cerrahları mevcut. Umarım bu kardeşimizin de başarılı olmasına, bu arabanın hayali vesile olur ve azmeder.

Bu arada çevremde ki birçok doktor arkadaşım evet enaz 150binlik bir aracı alabilecek güçte yeterki istesin. Sağlık ocağında çalışıp, ne ilaç yazacağını hastaya soran doktorlar da var, bırakın zaten onlar alamasın araba 4bin kazansın ayda.

• viper varken hikaye ama alacaksan da yeni z06 al bari, stingray harbi çöp.

• mustafa sandal'ın "araba" isimli şarkısına çektiği klip'de ki sarı ferrari f355'e bile bugün binmek malum site'de minimum 120.000 £ iken...
  • Doktor olunca milleti parası için doğramada c7'e bineceğim diye..
  • Emre4748 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım anlamak neden bu kadar zor bilmiyorum ama bir işin bir gerçekliği bir realitesi vardır. Corvette alacağım diye doktor olunmaz. 1000 tane doktordan 1 tanesi belki bu etiketteki bir araca sahip olabilir ama bu geri kalan 999 tanesini başarısız yapmaz. Bunun çalışkanlıkla falan bir ilgisi yok. Sağlık ocağında çalışan diye aşağıladın adam tıp fakültesine lotodan girip, kopya çekerek mi mezun oldu?

Çevrendeki doktor arkadaşlarının maddi güçleri beni ilgilendirmez. Bu ülkede en kötü kazanan pratisyen bile en az 150,000 liralık araca biner demek bu ülkenin gerçekliğini yansıtmaz. Gönül isterki hepsi range roverlara, maseratilere binsin ama durum öyle değil. Herneyse kimsenin aldığı para da bindiği arabada beni ilgilendirmez. Daha fazla uzatmanın bir anlamı yok. Benim gözlemim budur.
  • aylık 100k 150k alan doktorlar var ancak belirli yaşı geçmiş oluyorlar yani en az 30 sene daha o arabaya binmen hayal gibi.
  • 1967 Shelby GT500 benimde hayalim ama hayal sahip olamasamda bir tur sürsem bile yeter illa arabaya sahip olman şart değil bir tur sürsende yeter. Sahibi olsan bile İstanbulda yaşarsan trafiğe takıldığında diğer arabalardan tek farkın şekli olacak o kadar. Hayalini İstanbul için harcama derim.

• BenGiDeR B kullanıcısına yanıt
    Ben senden birşey öğrenmek istemiyorum ki anlamakta güçlük çekeyim, anlamak bu kadar mı zor demişsin, anlattığın şey sadece senin görüşün, bende kendi fikrimi söylüyorum (öğrenmek istediğim şeyi anlarım burada bir sıkıntı yok). Sağlık ocağında ki doktorları aşağılamıyorum, dikkat edersen bir daha oku orada hastaya ne yazacağını soran doktorlar var dedim (işine olan ilgisizliğini kastettim).

Kim ne almış etmiş benimde umrumda değil işim gereği kışın çok vaktim olduğu için forumda fikirlerimi paylaşıp vakit geçiriyorum. Tekrar ediyorum işinde başarılı bir doktor bu arabanın kralını alır. çevrene bak golf dediğimiz araba bile 100bin tl olmuş, herkesin altında.

Asıl olan konu meslek gruplarına göre bir arabanın alınabilirliğinin istatistiğini vermek yerine bu arabalara verilen ağır vergi olmalı. Bende şimdi çıkar derimki 5 kasa bmw yi ancak 5000 avukattan biri alır falan filan boş muhabbet olur.

Adam sanki çıkıp ben uzay mühendisi olucam dedi tr şartlarından falan bahsetmişsiniz amerikada değilsin falan deniyor, yav adam doktor olursam diyor, bende diyorum ki başarılı bir doktor olursan alabilirsin, tr şartlarında alabilirsin, her doktor alır gibi bir iddiam yok, sıradan bir doktorda varsa ilgisi, çeker kredi gider dolu bir passat alabilir, bunun tartışılacak bir yanı yokki. Asıl istisna bir doktorun passat alamaması, ya ev kredisi çekmiştir ya başka bir borcu vardır kısacası vardır işte özel bir durumu.

• https://www.youtube.com/watch?v=d7artEZ2elQ

• Hayat geçici bir hevestir

• Kardeş çok basit bir hesaplama yapayım. Ben şuan öğreniciyim. Tek başıma 1+1 evde oturuyorum. Elime geçen aylık para bin tl. Bu parayla hayatımı asgari şartlarda sürdürüyorum. Yani benden daha az parayla yaşayanı sürünüyordur öyle diyeyim.

Gelelim bir doktor bu arabayı nasıl alır? Yeni mezun olunca iyimser bir rakamla 4 bin tl ile işe başladığını düşünelim. Benim gibi asgari şartlarda yaşasan aylık 3 bin kenara koyarsın veya kredi taksidi ödeyebilirsin.

Aylık 3 binden Yılda 36 bin lira biriktirirsin.
    10 yılda 360 bin lira.
    Bu arabanın fiyatı sen alana kadar 700 bini bulur. 20 yılda 720 bin lira biriktirebilirsin.

Hadi diyelim bunu değil de 360 bin liraya daha altını falan aldın. 10 yıl krediye girdin ki kredinin aylık ödemesi 3 bin liranın çok üstünde olacak. Yine hayal.

Bu arabayı almak istiyorsan başka işler yapmalısın veya doktor olacaksan çok iyi bir doktor olmalısın. Başka türlü alamazsın.

Bir diğer seçenek de bir şekilde ABD'de falan yaşayacaksın.

Veya en iyi seçenek boşver arabayı falan hayatını yaşa. Yapılan bir araştırmaya göre eşya yerine tecrübe satın almak insanları daha mutlu ediyormuş. Gez dolaş, bungee jumping yap, kayak yap, paraşütle falan atla eminim daha çok mutlu olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jason Becker -- 16 Şubat 2016; 8:21:53 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.