Şimdi Ara

BUNU BİLİYOR MUYDUNUZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Telsim'de önceleri çağrı atmanın ücretli oldugunu:)

edit: cumle hatası:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alp.yanar -- 26 Mart 2007; 14:58:48 >

• böyle bir şey doğru olamaz. telsimde çağrı atarken yakalanırsan, ve görüşme süresi 1 saniye daha kısa bir süre bile olsa 1 knt düşüyor.

ama turkcelde çağrı atarken karşı tarafın alo sesini bile duysan hemen kapatsan kontör düşmüyor.
  • Telsim'in ilk zamanlarından bahsediyorum hocam. şimdiden değil. Malum ilk zamanlar GSM haberleşmesi cok pahalıydı.
    Cagrı atmanın ucretlendırılme gerekcesı ıse ılgınc ve bır okadar da mantıklı aslında:
    CAgrı atsan da gorusme yapsan da sebeke tarafından sana bir konusma kanalı tahsıs edılıyor. Böylece sen konusmasan da konussan da o kanalı belli bir sure mesgul edip baskasının o an o kanalı kullanmasını engellıyorsun. Yanı konusanla cagrı atan aynı kategorıye gırıyor. ama bırı konusuyor biri konusmuyor. Bu nedenle ucretlendırme yapılıyormus. Ancak daha sonrada dan bu durum dezavantaj oldu ve kaldırıldı.
  • cem uzanın nasıl zengin olduğu anlaşıldı :P
  • aria da bi acayipti zamanında. bi aara aria yuzunden kız arkadasımla tartısmıstım. kontorum bıtmıstı. bı baktım hergun sms atan kız arkadasım artık atmıyor. kız tatıle gıtmıstı. ben de tatıle gıttı benı unuttu dedım. meger aria da kontorun yokken sms kabul etmıyormus hattın
  • aa bu arada, yıllar önce telsimde ox fix hatlar varken bi bayiinin sahibinin adına kontörlü telsim fix hat almıştım. 546 250 50 05 ti numarası. telefonu hiç kullanmama rağmen her açtığımda kontör düşüyordu, 2 adet 250 kontör almıştım para dayandıramıyordum, 100 kontör 4milyondu:)

eksilere düşme vardı o zamanlar, -1093 e kadar düşmüştü, bende 44ytl kontör alacağıma başka hat alırım diye düşünmüştüm, kapandı gitti hat, hiç arayan soran olmadı..

düzeltme: harf hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturkemin -- 26 Mart 2007; 12:08:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: alp.yanar

aria da bi acayipti zamanında. bi aara aria yuzunden kız arkadasımla tartısmıstım. kontorum bıtmıstı. bı baktım hergun sms atan kız arkadasım artık atmıyor. kız tatıle gıtmıstı. ben de tatıle gıttı benı unuttu dedım. meger aria da kontorun yokken sms kabul etmıyormus hattın

Vay bee bi operatör yüzünden gül gibi ilişkinden oluyordun az kalsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaYa -- 26 Mart 2007; 12:17:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bunu kim söylüyor?
    20 yıl önce açıldı
    bu şarkıyı biliyo musunuz
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benım de ılk hattım ox karttı. eksiye dusuyordum paso

edit: sorma hoca. gerci yine de ayrılmıstık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alp.yanar -- 26 Mart 2007; 12:31:57 >
  • bilmiyordum dediğin için teşekkürler
    quote:

Telsim'de önceleri çağrı atmanın 1 kontör karşılığ ücretlendirildiğini :)
  • Bunun doğru olduğunu düşünmüyorum.
    Nihayetinde günümüzde de kanıtlanabilirliği maalesef yoktur.

Son altı, yedi yıldır faturalı hat kullanıyorum ama daha evvelinde faturasız hat kullanmışlığım da vardı.
    Kısa mesaj uygulamasının ülkemize getirilişini hatırlıyorum.

Telsim evveliyatında kontör falan söylemezdi.
    Ne kadar bakiyeniz kaldığını nakit olarak dinlerdiniz.

Bakiyeniz eksiğe düştükten sonra bile günlerce kullanmaya devam edebilirdiniz.

Sanırım bu kontör düşme olarak lanse edilen dönem benim faturalı hatta geçtiğim dönemden sonra oluyor. Sanmıyorum ama...
  • hocam uydurmuyorum bilgim oldugu için actım bu konuyu zaten. yoksa ne dıye boyle bısey yazayım
    quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

Bunun doğru olduğunu düşünmüyorum.

Son altı, yedi yıldır faturalı hat kullanıyorum ama daha evvelinde faturasız hat kullanmışlığım da vardı.

Sanırım bu kontör düşme olarak lanse edilen dönem benim faturalı hatta geçtiğim dönemden sonra oluyor. Sanmıyorum ama...

• Uyduruyorsunuz demedim.
    Yanlış anlaşılma, gönül koymaca olmasın.

Sadece ben de anımsadığım kadarıyla naklettim.

quote:

hocam uydurmuyorum bilgim oldugu için actım bu konuyu zaten. yoksa ne dıye boyle bısey yazayım
    quote:

• ya bi de aria nin ilk çıktığı zamanlar çok iyiydi...Kontör düşme hızı çok yavaştı, 1 kontörler 30 dakika konuştuğumu hatırlıyorum...Sonradan düzletmişlerdi...
  • estagfırullah
    quote:

Uyduruyorsunuz demedim.
    Yanlış anlaşılma, gönül koymaca olmasın.

Sadece ben de anımsadığım kadarıyla naklettim.

quote:

hocam uydurmuyorum bilgim oldugu için actım bu konuyu zaten. yoksa ne dıye boyle bısey yazayım
    quote:

• Benimde hatırladığım, yıllar evvel işte SMS denen bi olay yoktu, sonra SMS olayı çıktı, herkes merak ve heyecanla deneme çabasındaydı, ama mesaj merkezi numarası girilmesi gerekiyordu. Telefoncuya götürüp 1 milyon lira karşılığı o numarayı teline yazdırıyordun Ama ben vermemiştim, arkadaştan alıp kendim girmiştim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Noxco
    Benimde hatırladığım, yıllar evvel işte SMS denen bi olay yoktu, sonra SMS olayı çıktı, herkes merak ve heyecanla deneme çabasındaydı, ama mesaj merkezi numarası girilmesi gerekiyordu. Telefoncuya götürüp 1 milyon lira karşılığı o numarayı teline yazdırıyordun Ama ben vermemiştim, arkadaştan alıp kendim girmiştim

Turkcell uygulamayı başlattığında merakla izliyorduk olanı biteni...

• hakkaten ya ne gunlerdı oyle. mesela *3370# yapınca guya telefonun sarjı artıyordu(anlık olarak tabı)
    bu sesten feragat etmenı ama daha uzun surelı sarj kalmasını saglıyordu. zamanında fazla kullanmadıgım telefonum (5110) 10 gun sarja gerek duymuyordu zaten sadece cagrı atıyordum. bı de *3370# mi yapacaktım. gözum doysun
    quote:

Benimde hatırladığım, yıllar evvel işte SMS denen bi olay yoktu, sonra SMS olayı çıktı, herkes merak ve heyecanla deneme çabasındaydı, ama mesaj merkezi numarası girilmesi gerekiyordu. Telefoncuya götürüp 1 milyon lira karşılığı o numarayı teline yazdırıyordun Ama ben vermemiştim, arkadaştan alıp kendim girmiştim

• Ya bide Ericsson tek satır ekranda mesaj yazmak, geleni okumak ne kadar zordu. Sadece yazdığın yada sana gelen tek kelimeyi görebiliyordun ekranda, arkası yana önü yok Ama ona rağmen yazışırdık, vay bee.. Şimdi telefon ekranlarında destan yaz :)
  • quote:

Ya bide Ericsson tek satır ekranda mesaj yazmak, geleni okumak ne kadar zordu. Sadece yazdığın yada sana gelen tek kelimeyi görebiliyordun ekranda, arkası yana önü yok Ama ona rağmen yazışırdık, vay bee.. Şimdi telefon ekranlarında destan yaz :)

12 ya da 13 yıl oldu değil mi Hakan abi bunlara?
  • Yok ya o kadar olmamıştır, kendimi çok yaşlı hissettim :D 7 yıldır türkcell hattımı kullanıyormuşum, demekki 8-9 sene olmuş :)

quote:

quote:

Ya bide Ericsson tek satır ekranda mesaj yazmak, geleni okumak ne kadar zordu. Sadece yazdığın yada sana gelen tek kelimeyi görebiliyordun ekranda, arkası yana önü yok Ama ona rağmen yazışırdık, vay bee.. Şimdi telefon ekranlarında destan yaz :)

12 ya da 13 yıl oldu değil mi Hakan abi bunlara?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.