Şimdi Ara

burada suç kimde olur,örnek çizimli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
7.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kırmızı araba sol kısımdan u dönüşü yapacak.sola sinyal veriyor ve yavaşlıyor,arkadaki araba sinyali görüyor
    ama kırmızı araba dönüşü açıktan almak gerekiyor,bu yüzden çok az sağa falso verip sola giriyor,yani ilk haraket 1 metre kadar sağa oluyor,sonra sola kırıyor
    bu arada arkadaki siyah araç sinyali gördüğü halde,aracın sağa falso yapmasından istifade solundan geçmek için gazı köklüyor
    bu arada kırmızı araba sola kırınca,siyah araba sert fren yapmak zorunda kalıyor
    bu durumlar zaman zaman olur suç kimde
    not: soruna neden olan kırmızı hafif sağa falso yapıp sola girmesi,siyahında falsodan istifade edip soldan hızla geçmek istemesi

burada suç kimde olur,örnek çizimli

• trafik kurallarına göre şuçun kimde olduğuna bilemem fakat şahsi görüşüm bu tür durumlarda aceleci davranmamak lazım lazım,adam sola sinyalı vermiş belli daha arya girmennin ne anlamı var 10 sn beklesen ölürmüsün arkadaş
  • Bence Kırmızı Araç Suçlu
  • Çizime göre yol tek şeritli ve bölünmüş. Böyle bir yolda geçme yapılmaz. Öndeki araç sinyal verirken arkadaki manevranın güvenliğini sağlamak zorunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilalöztkr

trafik kurallarına göre şuçun kimde olduğuna bilemem fakat şahsi görüşüm bu tür durumlarda aceleci davranmamak lazım lazım,adam sola sinyalı vermiş belli daha arya girmennin ne anlamı var 10 sn beklesen ölürmüsün arkadaş

+1907. Daha önceki işyerimde çalışırken sürekli yaptığım U dönüşü şeklidir. Başkaları da yaparken kontrollü geçerdim. Allah'a şükür, bu yüzden hiç bir araba kazaya uğramadı.
  • Soldan kaptıranın suçu bir küfür kadar. U dönüşü yaparken arkadan gelenlerin (kapalı yazayım)çok yakınlarını kötü bir olaydan kurtarmaya gider gibi gittiklerini unutmamalıyız.

Soldan sağa falso yerine sağa yanaşıp hemen arkadakileri gidecekleri yere gönderdikten sonra solu kapatmak gerek. Bu arada arkadan yetişenler olacaktır ama onlar gelene kadar solu kapattığınız için beyne gidemezsin yakınını kötü olaydan kurtarmaya 5-10 saniye geç gideceksin beklemelisin mesajı ulaşabiliyor.
  • Tamam da madem sola dönceksin, sol şeritten git o zaman

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsunggalaxys

Tamam da madem sola dönceksin, sol şeritten git o zaman

O zaman da manevra yapılamıyor. bazı U dönüşlerinizi açıktan almanız gerekebiliyor. Yoksa iki üç manevra yapmak gerekir ki, hem giden trafik, hem gelen trafik aksar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsunggalaxys

Tamam da madem sola dönceksin, sol şeritten git o zaman

sol şeritte gidince ve sola yanaşıp dönerken,tam dönüş sırasında ön tampon kaldırıma denk geliyor,bu yüzden yolun ortasında yanlamasına durup,bir geri bir ileri gitmek gerekiyor,trafiği kesip gelen arabaların durmasını ve korna yemene neden olur
    böyle durumda açıktan alınır yani hafif sağ yapıp sonra dola kırarsın ve u dönüşünü kaldırıma çıkmadan tamamlarsın

ayrıca sağa yanaşıp bekleme olabilir,ama o zaman hem yolun karşı tarafından gelen araçların geçmesi ve boşluğu bekliceksın hemde kendi arkandan gelen araçların geçmesi ve boşluğu beklicesin
    karşı taraf boş olur ama senin tarafın dolu olur,senin tarafın boş olur ama karşı taraf dolu olur,dakikalarca durup beklemek gerekebiliyor mesela 5 dakika civarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulut1741 -- 7 Aralık 2013; 15:20:35 >

• Kırmızı aracın yaptığı dönüşlerin yüzde doksanını ben de yapıyorum, emin ol yüzde doksanı U dönüşünün yasak olduğu noktalar. sağdan sola U dönüşü yapılmaz, soldan yapılır gerekirse bir hamle geri ileri yapıp tamamlanır dönüş. hatalı kırmızı araç, sola sinyal vermek birşeyi değiştirmez.
  • bulut1741 kullanıcısına yanıt
    Sence?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yol çift şerit ise kırmızı kesin suçlu dönüş yapacaksan soldan gitmelisin,
    nereye döneceksen o şeride zamanında geçmeyi bileceksin
    ki sonrasında ne sen üzül nede başkası.Bunu genelde taksiciler çok yapar.
  • quote:

trafik kurallarına göre şuçun kimde olduğuna bilemem fakat şahsi görüşüm bu tür durumlarda aceleci davranmamak lazım lazım,adam sola sinyalı vermiş belli daha arya girmennin ne anlamı var 10 sn beklesen ölürmüsün arkadaş

ha şunu bileydilerr.. ne güzel söylemişsin bekleyiver arkadas aynen
  • bulut1741 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle iyi geceler.Mesajınızı okudum ve bir tebessüm belirdi bende.çünkü bu çizdiğiniz kazanın aynısını 4 ay önce ben yaptım kırmızı arabaydım ama bi farkla ben en sol şeritteydim ama şerit biraz genişti ve ben de geniş aldım dönüşü.Sizin sorunuzda ise eğer kaza olursa suç şerit ihlalinden dolayı kusur %100 kırmızı araca verilir,gerçi şerit çizgilerini belirtmemişsiniz ama bu şekilde olması lazım.
  • quote:

İyi demişsiniz hocam. Katılıyorum.
  • U yasak degil mi boyle yollarda? Ve sinyal mesafesi var. Suclu donen.

• kirmizi arac suclu

• Sola döneceksen sola yanaşacaksın. Sola yanaşmışken dönemiyorsan demek ki o yolda u yapmaman lazım.
  • Böyle bir yolda solda cep yoksa u dönüşü yasaktır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • U dönüşü yapan aracın sola yanaşması gerekir. Araç geçecek kadar boşluk bırakmaması gerekir. Çünkü ülkemizde sabırsız biri hemen oraya giriverir.
    Genişten almadan dönemiyorsa, ya ikinci bir manevra yapacak, ya da sağda durup yolun boşalmasını beklemeli.

Genişten alayım derseniz, kazaya davetiye çıkarmış olursunuz.

Ama ülkemizde ne yazık ki herkes kafasına göre hareket ettiği için böyle durumlar yaşanabiliyor.
    Yıllar önce, 80'lerin sonlarında, Manisa'dan İzmir'e gelirken Bornova girişinde kamyonlar, e.ü. lojmanlarının karşısında olan, sağdaki dar yola girmesin, ileriden suphi koyuncuoğlu lisesinin oradan Bornova'ya girsinler diye sokağın başına bir Tak yaptılar. Ama ülkemizin akıllı kamyon şöförleri, en sol şeritten gelerek, Manisa'dan gelen bütün araçların yolunu keserek o sokağa zorlana zorlana girmeye devam ettiler. Sonunda bir tane panelvan, bir tane kamyona yandan girdi. Panelvan'daki iki kişi ağır yaralanmıştı. Ve bu yüzden olan tek kaza değildi.

Ayrıca hiçbir zaman, hiçkimsenin yaktığı sinyale güvenmem. Her ihtimale hazırlıklı olmaya çalışırım.
    Benim gözümde ülkemizde bir arabanın sinyal vermesi, sadece o arabanın sinyal lambasının bozuk olmadığını gösterir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.