Şimdi Ara

buradaki ingiltere anıları işinize çok yarayabilir - 200 sayfa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İngiltere'ye gitmek isteyenler ve oradaki yaşantıyı ve kültürü merak edenlerin çok işine yarayabilir bu sayfadaki online anı kitabı:

Kafurlu İngiliz Sabunu - İngiltere Anıları

kitabın ilk sayfaları:

I WOZ ‘ERE
    12 Ekim 1997’de Londra Heathrow Havaalanına indim ve Londra’da yaklaşık 6 ay sürecek olan kısa süreli öğrencilik hayatım başlamış oldu. Aslında buraya 2 yıl önce bir kez daha gelmiş ve bir ay kalmıştım. O zamandan bu yana, bu ülke hakkında bir kitap yazmayı hep istedim.

HEATHROW ve M. ÇİNKO
    Uçağımız Heathrow Havaalanına indiğinde günlerden Pazar’dı. Hava çok açık olduğu için bu kentin, Londra’nın, düzenli ve sistemli altyapısını yukarıdan bir kere daha görme ve takdir etme imkânı buldum. Nasıl olmuştu da bu soğuk ve kibirli insanlar biz Türklerin biricik Anadolusundan daha monoton bir coğrafyayı adam etmeyi başarmışlardı?

Beni karşılamaya, burada binlerce Türk’ün yaptığı işi 359 Prince Regent Lane’de yapan Eastenders Kebab’ın sahibi Mehmet Abi küçük kızıya birlikte geldi. Kendisi yıllardır burada ve artık burası onun vatanı olmuş bir bakıma. İngilizlere de fazlasıyla alışmış; bulunduğu bölge Londra’nın en riskli bölgelerinden olmasına rağmen kendi deyimi ile bölgenin adeta ‘muhtarı’ olmuş. Olan biten her şeyi biliyor, herkesi tanıyor, herkese nazı geçiyor. Casim ve Salih adında iki yardımcısı vardı işyerinde çalışan. Casim Kıbrıs’ta otelerde çalıştıktan sonra buraya gelmiş delidolu bir kumar tutkunu, Salih de ona göre daha derli toplu ve buraya iltica ederek gelmiş biriydi. Üçüyle de sonraları çok yakınlığım oldu. Çok yardımlarını gördüm üçünün de. Mehmet Abi beni doğruca Mrs. Thomas’ın East Finchley 36 Fortis Green Avenue’daki evine götürdü.

Mrs. THOMAS
    Küçük şirin bir evdi. İlk iki haftam bu evde geçecekti. Karşımda 85 yaşında ama yaşına göre oldukça dinç görünen bir kadın bulmuştum. Aile yanında kalmanın avantajlarını düşünerek buraya gelmiştim. Mrs. Thomas tek başına yaşıyordu. Daha önce İngilizce öğrenmek amacıyla gelen bir tanıdığım da Mrs. Thomas’ın evinde kalmıştı. Ona telefon ederek benim evinde kalıp kalamayacağımı sormuştu. Kadın da artık yaşlandığını ve öğrenci almayı bırakacağını fakat kendisini de kıramayacağını söylemiş ve böylece Mrs. Thomas’ın evi ilk adresim olmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeminlisozluk -- 26 Ağustos 2012; 18:52:34 >

• Merhaba,

Devamı nerede acaba? Siz bunu sayfa sayfa yazacakmısınız yoksa bu doküman elinizde mevcutmu? Eğer muevcutsa bir yere upload ederseniz bizde download edelim.

Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.