Şimdi Ara

Bursa 80 cm 12000 Soğutma Klima Tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar, eşim ile birlikte Bursada yaşıyorum. ikimizde çalışıyoruz hafta sonu hariç akşamları sadece evdeyiz. Ama son zamanlarda uyumakta zorluk çekiyoruz. Mitsubishi bayisinden keşif için bir arkadaş geldi. Klima kapasitesi 12000 cıktı. Klima genişliği maksimum 80 cm olmak zorunda. Klimayi sogutma amaciyla aliyorum. Isınma icin kullanırmiyim bilmiyorum zira kombi ve petekler var. Bu dogrultuda fiyat performans ürünü birkac model onermenizi istiyorum . Yardimci olursaniz sevinirim.

• Merhabalar. Mitsubishi servisinden bilgi aldığınızdan yola çıkarak mitsubishi klimaya bütçenizin yeteceğini düşünüyorum. Şayet bütçeniz yetiyor ise Mitsubishi'den şaşmayınız.

Mitsubishi Electric Modellerinde

SF35 Deluxe Power İnv. 79.8 cm ile aradığınız ölçülerdedir.

AP35VG(Deluxe Power'in R32 Gazlı olan yeni modeli)

Modellerini tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    AP modelinin teknik verileri daha iyi görünüyor P Design falan. Ama Türkiyede üretilmesine rağmen SF den daha pahalı ben bunu çözemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: -YucukluSucurtam-

AP modelinin teknik verileri daha iyi görünüyor P Design falan. Ama Türkiyede üretilmesine rağmen SF den daha pahalı ben bunu çözemedim
    Haklısınız. R32 soğutucu akışkan R410A'ya göre daha verimli. Tıpkı R410A'nın R22'den daha verimli olması gibi. Üretim konusunda ise ne yazıkki tam olarak üretim söz konusu değil. Yine kompresör mitsubishi. Bu kompresörü ürettiğimizi sanmıyorum. 4 yollu vanası,iç ünite dış ünite fan motorları,kontrol kartları da buna dahil. O sebeple ne yazıkki fiyatta düşüş olmuyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Haklısınız. R32 soğutucu akışkan R410A'ya göre daha verimli. Tıpkı R410A'nın R22'den daha verimli olması gibi. Üretim konusunda ise ne yazıkki tam olarak üretim söz konusu değil. Yine kompresör mitsubishi. Bu kompresörü ürettiğimizi sanmıyorum. 4 yollu vanası,iç ünite dış ünite fan motorları,kontrol kartları da buna dahil. O sebeple ne yazıkki fiyatta düşüş olmuyor...

Alıntıları Göster
    Hocam parçaların bir çoğu gene ithal olarak geliyordur. Bugün yerli gururumuz dediğimiz Vestel bile klimalarında LG Hitachi Toshiba gibi markalar kullanıyor.

Ama benim demek istediğim bu Mitsubishi ler Japon markası olsa bile normalde Tayvan’da üretim yaptırıyor.

Biz Türkiye olarak da 3. Dünya sınıfı ülkesiyiz maalesef. Yani diyeceğim şu ülke olarak asgarı işçi maaşları aynı değil.

Tayvan’da asgari ücret Türk parasına çevirirsek 3200₺ gibi bir rakam yapıyor Türkiye’de ise yarısı. Bunun ürün fiyatına olumlu etkilemesi lazım diye düşünüyorum.

Hiç bir şey olmasa gümrük geçiş ücreti yok parçaların gelişini saymazsak. Bu bile bir sebeptir.

• quote:

Orijinalden alıntı: -YucukluSucurtam-

Hocam parçaların bir çoğu gene ithal olarak geliyordur. Bugün yerli gururumuz dediğimiz Vestel bile klimalarında LG Hitachi Toshiba gibi markalar kullanıyor.

Ama benim demek istediğim bu Mitsubishi ler Japon markası olsa bile normalde Tayvan’da üretim yaptırıyor.

Biz Türkiye olarak da 3. Dünya sınıfı ülkesiyiz maalesef. Yani diyeceğim şu ülke olarak asgarı işçi maaşları aynı değil.

Tayvan’da asgari ücret Türk parasına çevirirsek 3200₺ gibi bir rakam yapıyor Türkiye’de ise yarısı. Bunun ürün fiyatına olumlu etkilemesi lazım diye düşünüyorum.

Hiç bir şey olmasa gümrük geçiş ücreti yok parçaların gelişini saymazsak. Bu bile bir sebeptir.

Alıntıları Göster
    Kesinlikle hocam,katılıyorum. O açıdan bakarsak fiyatların azalması gerekiyor. Hatta bu,ME'nin piyasa rekabetini de olumlu etkileyecek bir durum. Daikin Acson fabrikasını satın aldı,Tegora,N şimdilerde ürün serilerinde bulunmayan Miyora,Zhara serilerini Acson fabrikasında üretip üzerine daikin etiketi bastırdı. Dış üniteye bakıyorsunuz Acson ile aynı. Emura'nın dış ünitesine bakıyorsunuz bambaşka çünkü kendi üretimi. Tek maksat ise piyasadaki rekabete katılmak. Üst segment ürünler ile fiyatı göklere çıkararak bu işi devam ettiremeyeceğini anlayınca uygun fiyata ürün pazarlamak için bu yola başvurdu. Tıpkı BMW 1 serileri gibi... Velhasıl bu stratejiyle Made in Turkey oluşu ile de fiyatları düşürüp HJ serisi gibi rekabet için öne sürmesi gerekirken,fiyatları tavan yapıyor. Hele ki yeni çıkan bir ürünü kampanya ürünü sıfatıyla ucuza satması beklenir,o da yok. Nasıl bir fikir var akıllarında şahsen çözemedim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.