Şimdi Ara

Bursa Cumhuriyet Savcısı, başı açık öğrenci düşmanı okul müdürü hakkında soruşturmaya gerek duymadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bursa Cumhuriyet Savcısı, başı açık öğrenci düşmanı okul müdürü hakkında soruşturmaya gerek duymadı

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bulunan Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu’nda, öğrenci velileriyle yapılan bilgilendirme toplantısına okul müdürü E.K.K’nin “başı açık öğrenciye karışırım” ifadesi tartışma konusu oldu. Eğitim İş Sendikası söz konusu müdür hakkında suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Bursa Cumhuriyet Savcısı Ahmet Aşkın’ın bazı AİHM kararlarına atıf yaparak “soruşturmaya gerek duymadığını” yazdı.

Pehlivan, Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay’ın kararla ilgili şu görüşlerini aktardı:

Alıntı

metni:
    Okul müdürü, öğrencilerin yaşam tarzlarına ve kıyafetlerine müdahale etmeyi kendine hak görerek ‘başı açık kız öğrenci istemediğini’ açıkça ifade etmiştir.
    Emin olun ki MEB yetkilileri bu zihniyeti sizden bizden iyi tanıyor. Eğitim ortamlarında olmaması gereken bu zatı atayanlar ve göstermelik soruşturmalarla geçiştirenler yaşananların asıl sorumlusudur diyerek uyarmıştık.
    Eğitim kurumları, hiçbir bireyin kişisel inançlarını ve ideolojilerini dayatacağı yerler olamaz! Ancak ne yazık ki bu müdürün hukuksuz eylemlerine karşı yaptığımız suç duyurusuna savcılık, soruşturma açılmasına bile gerek görmemiştir. Şikâyet edilen kişi şüpheli sıfatını dahi almadan, olayın içeriğine girilmeksizin bu utanç verici durum görmezden gelinmiştir.
    Bir okul müdürünün, başı açık kız çocuklarının eğitim hakkını yok saymasını, anayasaya ve insan haklarına aykırı bir şekilde ayrımcılık yapmasını, ‘ifade özgürlüğü’ kapsamında değerlendiren bu karar, laik eğitimin karşı karşıya kaldığı tehdidin devlet mekanizmaları tarafından nasıl teşvik edildiğini açıkça göstermektedir. Böyle bir tavırla, anayasal haklarımıza ve toplumumuzun değerlerine saldıranlar korunmakta ve ödüllendirilmektedir.
    Bu olay, yalnızca bir müdürün pervasızca sergilediği bir saldırı değil, arkasında sırtını yasladığı siyasi iktidarın desteğiyle cesaret bulduğu bir eylemdir. Bu cesaret, laikliğe, demokratik değerlere ve tüm topluma karşı yapılan sistemli bir saldırının yansımasıdır.

T24

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 27 Eylül 2024; 20:52:13 >

• Türkiye'de 28 Şubat'lar ölmez, yalnızca şekil değiştirir.

• Yarın öbür günde tam tersi olursa şaşırmam. İlla birileri diğerini bir kaşıyor.

• yanlış, ihl ye gitmesi bile büyük nimet, belki oradan birşeyler alacak feyizlenecek, niye saçına karışıyor ki müdür, bu zamanda başı kapalı çok zor, başı açık müslüman başı kapalıdan daha da iyi bir müslüman olabilir ,benim bildiğim başı açık ama namazını kılan çok iyi müslümanlar var, bu zamanda başı kapatmak gerçekten çok zor nefisler için, şu zamanın müslümanı biraz anlayışlı olmalı,

empati yapması anlayışlı olması güleryüzlü olması daha çok insan kazandırır Allaha kulluk yapan, bir de bu yobazlarla uğraşıyoruz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.