Şimdi Ara

Bursa Doğuş Oto Servis Sorunu Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba konu hakkında desteklerinize ihtiyacım var.

2018 model Vw Polo kullanıcısıyım. 0 km olarak aldığım aracımı 3.5 yıldır Bursa Doğuş Otomotiv'de servise götürmekteyim.

Geçen ay 58.000 Km. bakımında disk ve balatalarında değişmesi gerektiğini söyleyerek 3800 TL tutarında bakım parası ödedim.

Şimdi ise sıkışık trafikte 5 km /saat hıza kadar disk ve balatalarımdan müthiş bir uğultu gelmekte.

Bursa Doğuş Oto ile yaptığım görüşmede hatalı işlem yaptıklarını ve yoğun çalıştığımız için gelip aracımı servise götürmelerini ve sorunu düzeltmelerini rica ettim. Aldığım cevaplar

• Aracınızı alamayız öyle bir hizmetimiz yok. Siz getirin
    • Yakın zamanda randevu yok
    • Express servis e getirin yardımcı olmaya çalışalım. Sorun bizde mi diye. Sonuçta şuan disklerin öttüğünü sadece siz duyuyorsunuz. ( Bunu Aynen Dedi )
    • Vw den kaynaklı hata var ise İkame araç verilmesini talep ettim. 10 gün ve üzeri olmadıkça ikame veremiyoruz dedi.
    • Geçtiğimiz bakım 4 gün sürdüğünde ikame verdiklerini ilettim, Şuan ikamem yok çok iyi biliyorum diye dönüş aldım.

Ki aynı doğuş Oto Bursa seramik kaplama yaptıracağım zaman aracımı evimden alıp , evime bırakmıştı.

Nasıl bir yol izlenmeli. Bu kadar ufak sorunlarda bile böyle bir tavır sergileyen bir firmanın aracını uzun süre kullanmaktan vazgeçtim. Daha ciddi bir sorun olsa demek ki Doğuş Otomotiv Bursa yardımcı olmayacak.

• Seramik kaplamaya gelince hizmet var, satış sonrası ilgi alakaya gelince hizmet yok. Güzel ikiyüzlü davranışmış. Rezalet olarak nitelenebilir.
  • Tipik bir Türkiye yetkili servis yaklaşımı, kurumsallıktan uzak bir dediği bir dediğini tutmayan sanayide dükkanı olup parayı basana vermişler yetkili servisi gibi Allah sabır versin lakin servise gidip sesinizi yükseltmeden sorun çözülmeyecek gibi.

• doğuş oto değil "söğüş oto"
  • Önce servis müdürü ile görüşün,
    Çözüm alamazsanız
    Bayi müdürü ile görüşün,
    Bunla çözüm alamazsınız, bence buradan döner
    Doğuş müdürleriyle görüşün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birgarip2019 -- 22 Ekim 2021; 18:27:56 >
  • Görüştüğünüz kişi kim bu önemli arkadaşın dediği gibi. Teknik bir sorumlu mu yoksa karşılama görevlisi gibi birisi mi? Sorunun çözümü içinde acil servis aracının gelip bakmasını söyleyin, hatalı takılmış ise veya malzeme de hata varsa anlaşılır zaten.

• Balata ve disklerden gelen uğultu sürtünme nedeniyle ısıya sebep olabilir, bu durum aracın kendi kendine fren yapmasına, sonraki adımda trafik ve can güvenliğinin riske girmesine ve fark etmeyip yolculuğa devam ederseniz de yangına sebep olabilir. Yani başkasının hatası için gösterdiğiniz sabrınız ve anlayışınız siz ve trafikte seyir halinde olan diğer sürücüler veya yayalar için can ve mal kaybına sebebiyet verebilir.

Şimdi vereceğim tavsiyeyi uygulayıp uygulamamak size kalmış.

Vaktinizin bol olduğu bir gün trafik akışını etkilemeyecek ve güvenliği tehlikeye sokmayacak bir yerde en sağa çekin. İlgisinden şikayetçi olduğunuz servisi arayıp balatalardan uğultular gelerek aşırı sıktığını ve sürüş güvenliğini tehlikeye attığını, aracın kendiliğinden fren yapması nedeniyle can güvenliğinizden endişelenip sağa çekiğinizi, yakın zamanda disk balata değişimi yaptığınızı ve hatalı işlem şüphesiyle can güvenliğinizin tehlikede olduğunu bildirin. Herhangi bir çözüm üretilmezse de genel merkezi ve yerel gazeteleri arayacağınızı, bu durumdan sonrası için sorumluluk almayacağınızı bildirin.

Bundan sonrasını onlar düşünsünler.

Siz insanlık yapıp durumu düzgünce belirtmeyi denemişsiniz, biraz da problemli müşteri olarak dönüş yapabilirsiniz.

• yan sanayi balata da ses yapıyor taşlanmış diskte. servis 2 sini bir bu şekilde yapıp takmışsa felaket uğultu yapar. orjinal taktık dedilerse değişimde parça kodlarını sorgulatın.
  • Hocam servis konusunu bilemem ama seramik kaplama olayı doğuş oto ile farklı. Onlarda taşeron gibi bir sistem var. O birimi doğuş oto isletmjyor. Atıyorum ziebart gibi firmalar ihale ile alıyor onlar işletiyor. O yüzden gelip almış olabilirler. Bu dediğim bursa için geçerli. Diğerlerinde böyle mi bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.