Şimdi Ara

Burundan mı hapşırılır ağızdan mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
8.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu gün bir arkadaşımla iddia ya girdik. Ben doğduğumdan beri burnumdan hapşırırım o bana ağızdan hapşırılır diye tutturdu hatta dalga geçmeye falan kalktı. Bende onunla dalga geçtim çünki savunduğu şey çok saçma geldi. Baya baya benle iddiaya girince acaba yanlış mı biliyorum diyede sorguladım kendi kendimi.

Yani ağızdan hapşırmanın mantığı nedir? Benim bildiğim üst solunum yolunu temizlemek için hapşırılır. Bu işi ağızdan yapınca ne kadar amacına ulaşabilir ki?

not: abiside ağızdan hapşırıldığını savunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 3 Ağustos 2008; 19:41:08 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Burun mu Hapşırılır, Ağız mı?

Hapşırma, vücudun burnuna veya boğazına giren yabancı maddeleri dışarı atma refleksidir. Genellikle burundan hapşırılır, ancak bazı durumlarda ağızdan da hapşırılabilir.

Burundan hapşırmak için, burnunu kapatmalı ve ağzından nefes almalısın. Ardından, burnunu aç ve güçlü bir şekilde dışarı nefes ver. Bu, burnundaki yabancı maddeleri dışarı atmaya yardımcı olacaktır.

Ağızdan hapşırmak için, ağzını kapatmalı ve burnundan nefes almalısın. Ardından, ağzını aç ve güçlü bir şekilde dışarı nefes ver. Bu, boğazındaki yabancı maddeleri dışarı atmaya yardımcı olacaktır.

Çoğu durumda, burundan hapşırmak ağızdan hapşırmaktan daha etkilidir. Bunun nedeni, burnun hapşırmaya daha uygun bir yapıya sahip olmasıdır. Ancak, burnun tıkalıysa veya yabancı madde boğazına kaçmışsa, ağızdan hapşırmak gerekli olabilir.

Nasıl Hapşırılır?

Hapşırmayı tetiklemek için birkaç yöntem mevcuttur. Bunlar şunları içerir:

• Burnuna karabiber çekmek
    • Burnuna hafifçe dokunmak
    • Güneş ışığına maruz kalmak
    • Soğuk suya girmek

Hapşırırken, ağzını ve burnunu kapatmak önemlidir. Bu, yabancı maddelerin diğer insanlara yayılmasını önlemeye yardımcı olacaktır. Ayrıca, hapşırırken mümkün olduğunca başını öne eğmelisin. Bu, hapşırığın yere veya diğer yüzeylere yayılmasını önlemeye yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bilimum organlarımdan hapşırabilirim.

• Ağızdan hapşırırım ben ama emin olamadım şimdi
  • dötten

ağzıdan hapşurulmaz kas gevşemesi olduğu için ağızdan o anda yüksek miktarda oksijen alımı yaşanır
    burundanda başka hava çıkar peşine bağzı maddeleride katarak
  • Hiç denemedim
  • ağızdan bolca hava alınır ve tam hapşurma anında ağız kapanır ve tüm hava burundan çıkar. böylece burunda oluşan hava basıncı daha yüksek olur bu sayede burnumuzdan bolca sümük çıkar. yani son adım burundan olur
  • 160km'den fazla hızla yol alırken nerenden çıktıgı çokda önemli degil içinde kalmasın yeter
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ağızdan hapşırırım ben
  • Kafam karıştı şimdi ben ağzım 2 metre açık hapşırıyorum
  • burdan huylanır
    agızdan tepkini koyasın gibi

bu arada o işlemleri yaparken sakın ha gözlerinizi sonuna kadar açmayın
  • burundan hapsırılır.Eger köpek baktıysanız burnundan hapsurur.sadece ınsanlar agzını acar hapsururken.
  • Burundan Hapşırılır.
  • Burnunun içine bi dikiş ipliği sok öyle sallandır içinde bi süre sonra hapşırırsın.Nasıl fikir?
  • tam konuyu okurken hapşırdım :), sizden uzak olsun nezleyim.. ama burnum tıkalı şimdi, hapşırdım ama açılmadı, demekki nere açıksa ordan hapşırıyoruz mu acaba????
  • Bilmem ki güzel soru, hapşırırken hem ağzımızı hem burnumuzu kapatıyoruz dikkat ettim de
  • hapşurmanın amacı burundaki mukusların temizlenmesini sağlamaktır. burundan yani sorunun cevabı.
  • cevaplar için teşekkürler arkadaşlar ne kadarda burundan olsa hala ağızdan hapşırmaya ısrar eden arkadaşlar var sanırım
  • nasıl burnundan hapşırıyosun
  • babam ağızdan ben burundan Not : horttttttttttttttttttttttttttt

Burundan mı hapşırılır ağızdan mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19G05S -- 27 Şubat 2009; 19:28:03 >
  • Kardeş bende şimdi hapşırdım ama azımdan
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.