Şimdi Ara

Business şirket dünyası insanda ne karakter nr akıl sağlığı nede insanlık bırakıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu zamana kadar kaçırdığı alternatif maliyetleri düşününce insanın delirmemesi elde değil

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Business Şirket Dünyası

bunu biraz açsana, business olmayan şirket dünyası nasıl oluyor mesela?

• Başbilen kullanıcısına yanıt

• Pablo Vader kullanıcısına yanıt
    Olmuyor sadece vurgu için iksini aynı anda kullandım

• vayt çaklıt moka'mı alıp ofise geçtim

bugün hepi fıraydey var bide

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 3 Ocak 2025; 13:4:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

Mokoçino kapuçinonu alıyorsun meşale gibi ofis içinde geziyorsun sabah saat 9 akşam 6 işe git gel eve gel yemek ye yat zıbar uyu sonra ertesi sabah aynısını devam ettir. Taa ki emekli maaşı alacak ve sistemin seni hamamböceği gibi ezene kadar bu döngüde kal...

Ardından bir huzurevinde bakıma muhtaç ol ve sonunda öl. Ne için yaşadın? Birilerini zengin etmek için. Kendin için ne yaptın? Hiçbir şey. Sadece sana sunulan ve hayatını daha konforlu hale getirmek için bilgisayar, araba, ev aldın ama özünde bir soruna çare veya bilinmeyen bir şeyi araştırmadın.

Kendin için çok uğraşmadın. Sevdiklerin için çok uğraşmadın. Çalışılmalı elbette ancak iş ömrümüzü çalmamalı.

• Zer0_0ne kullanıcısına yanıt
    quote:

meşale gibi

haha aynen öyle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Bu sistemin içinde mutlu olan insanlar var ve onlara bir şey diyemezsin. Ben mesela mobbinge uğramadığım, beni iyi yaşatacak bir maaş aldığım bir şirkette ölene kadar sabah 9 akşam 6 çalışırım mutlu da olurum yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kalıntıöstenit K kullanıcısına yanıt
    Ben iyi maaşta alsam mutlu olamam bir seylere kafa patlatmam gerek. Öğrenmem gerek akademik olması gerek.

Şimdi 100.000 tl maaş alıp bunu harcayacak vaktim yoksa ben neden ve nasıl mutlu olayım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zer0_0ne -- 3 Ocak 2025; 14:17:52 >

Bir şeylere kafa patlatmadığın bir işte sana o maaşı kimse vermez zaten. Akademik olmasını istiyorsan o zaman akademik ilerlersin ama maddi açıdan daha az tatmin olursun. Ayrıca akademik daha yorucu bence çünkü sürekli yoğun zihinsel aktivite yapıyorsun ve karşılığında yıllarca 5 kuruş para almıyorsun.

• Akademi bence sosyal olarak geri kalmış insanlara daha uygun. Piyasa adamı olamayan tipler akademik ilerliyor genelde.

• kalıntıöstenit K kullanıcısına yanıt

Hocam hem akademik hem piyasada olan şirketler var biraz arge tarafına kayıyor oralara kaçmaya çalışıyorum aslında.

Valla bir şeyler öğrenmeyeceğim işler yapmayı çok istemiyorum aynı döngüler yoruyor adamı.

O konuda haklısın evet ben de öğrenmeyi zihnimi geliştirmeyi seviyorum. Akademik olarak ilerledikçe o kazanılan olgunluğu ve öğrenme, algılama gücünü hiçbir şeye değişmem insanı hayatta en çok tatmin eden, en çok özgüven veren şeylerden biri bence.

Ben de zora girmeyi seven bir insanım. Sürekli aynı işi yapıp belki stressiz bir hayat sürülebilir ama ben stresli ve benim sınırlarımı zorlayacak işler yapmayı tercih ederim. Bu biraz insanın karakterine ve psikolojisine bağlı bir durum bence. En büyük isteklerimden biri o tarz bir iş bulup ömrümü o şekilde geçirmek zaten. Asker kafasındayım biraz sivil hayatı sevmiyorum beni tatmin etmiyor ve bir beklentim de yok sivil hayattan. Evlilik aşk araba almak ev almak iyi giyinmek falan bu tarz isteklerim yok tam bir iş insanıyım ama bu isteklerimi karşılayacak bir yola giremedim hala. Şu an serbest şekilde kendimi geliştiriyorum, henüz bir şeyle kafayı bozmuş değilim. O günler de elbet gelecek onu bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalıntıöstenit -- 3 Ocak 2025; 14:32:27 >

• gs190505 G kullanıcısına yanıt
    Kapitalizm öldürür
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.