Öncelikle herkese merhabalar.. Foruma ilk mesajım olucak fakat yaklaşık 2 haftadır forumu okuyorum.Sizlerden ricam yakın zamanda araba almayı düşünen birisi olarak fikirlerinizi ve deneyimlerinizi benimle paylaşmanız.
Nasıl bir araba düşündüğüme gelince öncelikle yaşım genç spor görünümlü bir araba düşünüyorum fakat arabayı tamamen kendim kullanmıcam için birazda aileye uygun olmalı iç genişliği bakımından arka koltukla 3 kişi oturabilmeli 5 kişik bir aileyiz.
Kendimce ilk arabalara bakmaya başladığımda yeni honda civiclere [sıfır] yönelmişdim. Daha sonra şu zamana kadar temiz 2.el bir audi a3 üzerine yoğunlaşdım hem spor görünümü cezbedici hemde iç genişlik bakımdan tatmin edici boyutları var sanırım [içini görmedim]
Bu bilgiler ışığında maksimum 40 Bin Ytl bütçeme uygun benzinli veya dizel farketmez tek şartım otomatik vites olması araç tavsilerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Saygılar.
citroen c4 110hp MCP(otomatik şanzıman) alabilirsin.hem spor hem de 5 kişilik aileler için ideal.üstelik full donanımlı bir araçtır,oldukça ekonomik ve bir okadar da performanslıdır..
En doğru tercih civic olur bence.
quote:
Orjinalden alıntı: SimbuL
Öncelikle herkese merhabalar.. Foruma ilk mesajım olucak fakat yaklaşık 2 haftadır forumu okuyorum.Sizlerden ricam yakın zamanda araba almayı düşünen birisi olarak fikirlerinizi ve deneyimlerinizi benimle paylaşmanız.
Nasıl bir araba düşündüğüme gelince öncelikle yaşım genç spor görünümlü bir araba düşünüyorum fakat arabayı tamamen kendim kullanmıcam için birazda aileye uygun olmalı iç genişliği bakımından arka koltukla 3 kişi oturabilmeli 5 kişik bir aileyiz.
Kendimce ilk arabalara bakmaya başladığımda yeni honda civiclere [sıfır] yönelmişdim. Daha sonra şu zamana kadar temiz 2.el bir audi a3 üzerine yoğunlaşdım hem spor görünümü cezbedici hemde iç genişlik bakımdan tatmin edici boyutları var sanırım [içini görmedim]
Bu bilgiler ışığında maksimum 40 Bin Ytl bütçeme uygun benzinli veya dizel farketmez tek şartım otomatik vites olması araç tavsilerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Saygılar.
oncelikle tercihiniz ne olursa olsun hayirli olsun..
size tavsiyem sifir arac almaniz yonunde. civic mukemmel bir araba agustostada makyajlanmis hali turkiyeye gelecek. full donanimlisi sunroof dahil 40 bin ytl hemde otomatik. yakit tuketimide hiz sabitleyicide 90 km hizda 4 litreye kadar dusuyor..
ikinci el alacaksaniz ve butceniz nakit ise cok temiz bir araba bakmanizi onerrim ki yeni araba hevesiniz bu butceye icinizde kalmasin..
a3 ile civic bence genislik olarak esdeger degil a3e 5 kisi sigarsa civic e 6 kisi sigar. eger bu para nakit ise 3.18 in ikinci ellerine bakmanizi tavsiye ederim fakat tuketimi hondadan fazladir..
bu forumda civic ve vw tutkunu insan coktur gelen yorumlar hep o yonde olacaktir, simdiden hayirli olsun.
yeni mitsubishi lanceri de incelemenizi öneririm.
görmeden karar vermeyin.
liste fiyatı 41000 ytl ama tahminimce 39-40 bin ytl arasına alınabilir.
bende aslında konuyu açan arkadaşın durumundayım, ben kıyaslama için ek olarak şu donanımların ne derece önemli olduğunu sormak istiyorum: Hız Sabitleyici, ESP, ASR, MSR, CDS vs. aslında sorumun kökünde toyota corrolla dizel var. elegant modelinde dahi bu özellikler yok, fiyatı ise 42,5 bin ytl.
Ben Corolla Auris Civic derim sıkı pazarlıklarla daha aşğıyada alınabilecek arabalar hepside güzel
Bence sıfır araba almak bugünlerde pek mantıklı değil Yarın ne olacağı belli değil Bence okadar parayı sıfır arabaya bağlama 40.000 lira düzeylerinde inanılmaz güzel araçlar bulabilirsin 1-2 senelik
bende aslında konuyu açan arkadaşın durumundayım, ben kıyaslama için ek olarak şu donanımların ne derece önemli olduğunu sormak istiyorum: Hız Sabitleyici, ESP, ASR, MSR, CDS vs. aslında sorumun kökünde toyota corrolla dizel var. elegant modelinde dahi bu özellikler yok, fiyatı ise 42,5 bin ytl.
Civic, 308, Corolla
Komşum Mitsubishi Lancer aldı. Kırmızı renkli. Gerçekten hayran oldum arabaya. Spor görünümlü dehşet bir şey. Fiyatları da sizin bütçenize göre, bir bakın isterseniz.
Bir de Mazda 3 lere bakın. Hep spor hem de aile için. Babamlar 1,5 sene önce aldılar. Koç gibi araba.
Tabi yine de ilk tercihleri Alman arabalarından yana kullanabilirsiniz... Fiyat bilmiyorum ama Golf yada Jetta ilk tercihiniz olsun (sağlamlık bakımından). Daha sonra Astra' ya bakın.
Opel Astra Sedan iyi bir seçim olur Temmuz ayında easytronic vitesin fiyatı 1.070 ytl
civic 1.8 i-shift
Alternatifleriniz makyajlı golf tsi 122bg,Yeni civic,toyota auris önerebilceklerim bunlar şimdilik.