Şimdi Ara

Bütün bu evren simulasyon olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dikkat ettiğim birşey var örneğin bir tren kazası olur, daha sonra dünyanın bir kaç yerinde benzer kazalar meydana gelir. Ya da büyük bir yangın çıkar insanlar ölür, benzer olaylar hemen ardından mutlaka gerçekleşir. Bunun sebebi tamamen tesadüf olamaz.
    Ayrıca bazı matematiksel sabitler (Örn. Pi sayısı) sonsuz sayıda basamak içeriyor. Ve tabii fiziksel sabitleri unutmamak lazım: ışık hızı, mutlak sıcaklık, planck sabiti vs hepsi simulasyonun sınırlarıdır. Sizce de bu evren bir simulasyon olamaz mı?

Şu linkte güzel açıklanmış:
    https://onedio.com/haber/akillara-matrix-gercek-miydi-sorusunu-getiren-teori-evrenin-simulasyon-argumani-510809

• Senin bu anlattığın her şey insan icadı. Matematik de insan icadı. Yarın bir gün biri çıkar matematik yalan diyebilir. Çok fazla film izlemeyin, tek amacı para olan bilim adamlarına da fazla inanmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zira ALLAH vardır..
  • bir şeyin simülasyon olabilmesi için bilgisayar ortamınsa çalışmış yapılmış olması lazım.sen bence bu dünyayı simülasyona benzetiyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A D M I R A L

Senin bu anlattığın her şey insan icadı. Matematik de insan icadı. Yarın bir gün biri çıkar matematik yalan diyebilir. Çok fazla film izlemeyin, tek amacı para olan bilim adamlarına da fazla inanmayın

Matematik insan icadı degildir. Matematik evrenin kaynak kodlarıdır

• A D M I R A L kullanıcısına yanıt
    Matematik insan icadı değildir. MAtematik evreni tanıma dilidir. İstediğin sayı sistemiyle, istediğin dairenin yarıçapına oranı "pi" sayısını verir örneğin. ve bu sayı sonsuzdur.
  • muharrembaba M kullanıcısına yanıt
    Konuyla ne alaka simdi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bak o aynı olayların tekrar tekrar yaşanmasi benim de dikkatimi çekti bi ara bi uçak kazası olmuştu peşinden haberlerde 2 günde de bir uçak kazası vermişlerdi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Simülasyon olsa yapanlar neden koskoca evreni yapsınlar?? Bin yillarca ışık yılı otede super nova patlaması yaratsinlar. Bu bilgisayarin gücü o kadar fazla ki bunlae ona viz mi geliyor? Biz şuan bunların en basitini en iyi bilgisayarlarda basaramiyoruz.

Yani simülasyon olsa dunya olur iki üç gezegen daha koyarlar. Koca evreni yapmazlardı.

• Kesinlikle demek istediğim buydu hocam.
  • Matrix'te kopuyoz biz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spleace

Simülasyon olsa yapanlar neden koskoca evreni yapsınlar?? Bin yillarca ışık yılı otede super nova patlaması yaratsinlar. Bu bilgisayarin gücü o kadar fazla ki bunlae ona viz mi geliyor? Biz şuan bunların en basitini en iyi bilgisayarlarda basaramiyoruz.

Yani simülasyon olsa dunya olur iki üç gezegen daha koyarlar. Koca evreni yapmazlardı.

Nereden biliyorsun evrenin olduğunu? Şuan matrix gibi bir koltuktasın ve sana gösterilen filmi izliyorsun. Evren ve yıldızlar sadece oyunlardaki hareketli arka plan gibi. İki boyutlu bir görüntüden ibaret.

Ha dersen ki insanlar gitmiş. Kim diyor? Simülatör.

Eskiden baya baya düşünürdüm bunları. Ya hiçbir şey gerçek değilse diye. Ve her şeye de bir cevap bulunabilir.

• Bazen dışarı çıkınca arabaları, insanları GTA San Andreas taki
    oraya buraya giden amaçsız varlıklar olarak benzetiyorum.
  • Elon Musk'da buna inanıyor Mantıksız değil tabii ki yaşayıp göreceğiz. Bu konuyu işleyen 13th floor adlı filmi öneririm.
  • Düşündüğünüz şey kağıt üzerinde yaşayan 2 boyutlu canlıların 3.boyutu yok sayarak "biz aslında çizim olabilir miyiz" demesine benziyor.

Evren 3'ten daha fazla boyutludur, hatta zaman bunlardan biridir. Bazı şeylere akıl erdirememek bu neticede gayet doğaldır, ispatlanamayan her şeyin yok sayılması son derece saçmadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

Kanıtın yokluğu yokluğun kanıtı değildir diyorsun yani

Şimdi gruba atıyordum cevabımı

• her şey bir rüya ama kontrol etmeye başladım. rüyadayken nasıl rüyada olduğunu anlıyorsam şuanda da yine öyle kontrolü elime aldım bunları yazıyorum ama aslında rüya sende bunu okuyorsun ama ben uyandığımda yok olacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: bladeGny

quote:

Orijinalden alıntı: A D M I R A L

Senin bu anlattığın her şey insan icadı. Matematik de insan icadı. Yarın bir gün biri çıkar matematik yalan diyebilir. Çok fazla film izlemeyin, tek amacı para olan bilim adamlarına da fazla inanmayın

Matematik insan icadı degildir. Matematik evrenin kaynak kodlarıdır

Matematik evreni yorumlama biçimidir. Birçok uydurma şeyler var i sayısı 1^0 ın 1 olması 0^0 ın tanımsız olması gibi. Tamamen açıklayamıyor ve yetersiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: 6equj5

Bak o aynı olayların tekrar tekrar yaşanmasi benim de dikkatimi çekti bi ara bi uçak kazası olmuştu peşinden haberlerde 2 günde de bir uçak kazası vermişlerdi

O 2 gunden sonra tekrak ucak kazasi oldu mu veya ondan iki gun sonra?

• quote:

Orijinalden alıntı: PolisBey

quote:

Orijinalden alıntı: 6equj5

Bak o aynı olayların tekrar tekrar yaşanmasi benim de dikkatimi çekti bi ara bi uçak kazası olmuştu peşinden haberlerde 2 günde de bir uçak kazası vermişlerdi

O 2 gunden sonra tekrak ucak kazasi oldu mu veya ondan iki gun sonra?

Kısa bir araştırma ile ulaştığım sonuç tarihlere iyi bakın uçak bu motor değil bu kadar arka arkaya dizilmiş olması çok garip geliyor bana

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.