Şimdi Ara

Bütün oyunlarda yeni başlayan düşük fps sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Sorunum dün başladı. Bir önceki gün gayet normal çalışan oyun bugün kasmaya başladı. Diğer oyunları açtığımda onlarda da kasma mevcuttu. Normalde örneğin witcher 3 50 küsur fps verirken dün 20-25 civarındaydı. Overwatch da ayni sekilde düşmüştü. Ekran kartı sürücüsünü güncelledim fakat hiç bir değişiklik olmadı. Görev yöneticisini açtım bilgisayarı yoran bir program var mı diye fakat sadece windows defender vardı yüksek ram tüketen. Garip olan görev yöneticisinde grafiklerin olduğu kısımda işlemcinin 3.5 ghz civarında çalışmasıydı. Turbosuz hali 2.4 ghz olması lazım. Arkada oyun vb. program açık değilken işlemcinin turboya girmemesi lazım değil mi? Aklımda format atmak var virüs gibi bir şey bulaşmış olabilir diye ama bilgisayara indirme yapmamıştım. Usb bile takmadım. Yani yeni bulaşmış olamaz. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Bilgisayar özellikleri:
    i5 8300h
    Gtx 1050 ti 4 gb
    8 gb ram

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• https://forum.donanimhaber.com/iyi-bilgisayarimda-fps-ve-15-dakikalik-drop-sorunu--139338253

Yukarıdaki konu da ikinci mesajımda anlattıklarıma bir bakıp dediklerimi bir yapmaya çalışın. Oyun içinde iken işlemci ekran kartı kulllanım yüzdeleri sıcaklıklarının ekranını çekip burada paylaşırsanız bir fikir edinebiliriz.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 30 Temmuz 2019; 13:10:25 >
  • Teşekkürler. Akşam eve gidince deneyip fotoğrafı atarım.

• Eve geldim ve denedim. Dünkü kasmadan eser yok şuan. Teşekkürler yardımın için. Oyunlarda ki kasma yok ama gpunun %99 da çalışması normal mi? Bir de dün o kadar kastı şimdi neden düzeldi? Sonradan bir sorun çıkabilir mi? Daha önceden witcher ve overwatchta gayet normal oynarken fpsin 9-10 lara düştüğü oluyordu. 5 dakika sonra normale dönüyordu tekrar. Bu problemle bir ilişkisi olabilir mi acaba?

• Sistem güncelleme alıp onu yüklemeye çalışmış olabilir. Bugün de güncellemeyi tamamlayıp düzelmiştir. İhtimaller çok.
  • mfozsaray kullanıcısına yanıt
    %99'da kullanım oranı olması gereken. İşlemcinizde zorlanmıyor sonuçlar gayet iyi gözüküyor.

Ama gördüğümüz kadarıyla işlemci ve ekran kartınızın sıcaklığı yüksek. Bazı sistemlerde bu sıcaklıklarda bir sıkıntı çıkmazken bazılarında çıkartıyor. Belki de fps drop yediğiniz sıralarda sıcaklıklar daha da fazla oluyor ve sıcaklığınızın düşmesi için işlemciniz frekans düşürüp bilgisayarı rahatlatmaya çalışıyor. Tabi haliyle bu da performans düşüklüğüne neden oluyor.

Uzun süre kullanım sırasında yine fps drop yeme ihtimalini var. Sıcaklıklar çok fazla.

En son ne zaman yaptınız bilmiyorum ama kasa içi temizliği fan temizliği yapılıp, gerekiyorsa leptop altı ek soğutucu alınabilir. İşlemci ve ekran kartının termal macunu kaliteli bir tane macun ile yenilenebilir. Bu şekilde sıcaklık değerleriniz biraz daha rahatlar. Kış aylarında daha da rahatlarsınız.

İlk mesajda sorduğunuz işlemci mhz'nın yükselmesi durumu ise bilgisayarınız performans moduna ayarlı ise turbo hıza istediği zaman çıkar iner. Ama dengeli yada güç tasarrufu modunda çalışıyorsa kolay kolay frekans yükseltmez.

Kolay gelsin.

• Cevaplarınız için teşekkürler. Termal macun işine cesaret edebilir miyim bilmiyorum ama laptop soğutucu alabilirim. İlgilendiğiniz için sağolun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • laptoplar yapabilir böyle qıçım kadar yere 10 kiloluk masaüstü hedehödösünü sığdırınca bu tür proplemler normal. büyük ihtimal bir şekilde güç tasarrufuna geçti alet.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.