Şimdi Ara

Bütün yönleriyle LPG hesabı (4. yıllık değerlendirme eklendi) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
8
Favori
7.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son 1400km lik ortalama tüketimim yol bilg. 10.5lt (Kesin onuda eksik hesaplıyor). Yılda 15 bin km yapıyorum. Hadi şehir dışı ortalamalarını da alırsam yılda en az 6000tl benzine gidecekken LPG 2,1 filan. Yani %50 net karım var çünkü sıvı sistem kullanıyorum. Yılda 3000 tasarruf. 3 yılda 10bin tasarruf yaparım. LPG bakımı filanda yok. Hemde benzin fiyatları nispeten ülke şartlarına göre uygun. Zaten 5 TL yi geçtiği dönemlerde fark muazzam açıldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

bu kadar kontrollü nasıl yaşıyorsunuz şaşırıyorum,kuruşu kuruşuna hesabederek.tabi yanlış birşeydeğilde ben cebimdeki parayı bile sayamam.

Aynı ben Onları bana üstüne para verseler öyle tablo'ya dizip hesap kitaP uğraşmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FursıonnMann

quote:

bu kadar kontrollü nasıl yaşıyorsunuz şaşırıyorum,kuruşu kuruşuna hesabederek.tabi yanlış birşeydeğilde ben cebimdeki parayı bile sayamam.

Aynı ben Onları bana üstüne para verseler öyle tablo'ya dizip hesap kitaP uğraşmam.

az önce markete gittim hesabıma göre 50 lira civarı tutuyordu,kasiyer 90 lira demesinmi valla benim aklım ermiyo para hesabına millet kuruşuda tutturuyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Onceki aracim lpgliydi eger lpg ile sorunlu calisan bir aracsa kar yerine zarar ettiriyor surekli ayar,stop etmeler,regulator vs. derken bu sekilde bir hesap hic cikarmadim ama manevi olarak yasattigi sikintilardan dolayi yilda 1000 lira kar etmek hic de onemli degil baslarda ben de savunurdum lpgli araci ama artik 2. El bir arac alacaksam kesinlikle ya dizel ya benzinli alirim illa ki lpg ile hic sorun yasamayanlar vardir ben o kadar sansli degilim ama

• quote:

quote:

Tercih meselesi birazda. Birde olaya söyle bak hepimiz burada vakit geciriyoruz kimimiz astra mi alayım focus mu diye konular Açıyoruz yada o konulara cevaplar yazıyoruz kimimiz de ortaya somut şeyler koymaya çalışıp bunun için emek harcıyoruz. Ben mesela astrami alayım focus mu alayım konularına baba uste para verseler cevap yazmıyorum bana da bu çok ters geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 14 Kasım 2015; 19:38:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

quote:

Tercih meselesi birazda. Birde olaya söyle bak hepimiz burada vakit geciriyoruz kimimiz astra mi alayım focus mu diye konular Açıyoruz yada o konulara cevaplar yazıyoruz kimimiz de ortaya somut şeyler koymaya çalışıp bunun için emek harcıyoruz. Ben mesela astrami alayım focus mu alayım konularına baba uste para verseler cevap yazmıyorum bana da bu çok ters geliyor.

Aynen abi sen faydalı olanı yapıyorsun zaten sıkıntı bizde

• Lpg yi ben de çok sevmem, önceki 3 aracım da benzinliydi ve memnundum. Ama 13litre yakan bir araca geçince ve 1.89 1.99tl gibi rakamlara lpg bulabiliyorken taktirmamak olmazdı diye düşünüyorum. Petrol fiyatları o kadar düştüğü kalde benzin fiyatı lpg nin iki katından daha pahalı.

• denemek için uzun süre benzinde kullandım. 9litre ortalamam oldu. Uzun yolda 7litre civarı ortalama tutturmak için çabalamam gerekti. Benim kullanım tarzıma göre lpg daha karlı

• dizel otomatikler sorunlu ve pahali oldugu icin , ya skoda octavia 1.2 gibi bir arac yada benzin+lpg otomatik bir arac almam gerekecek mecburen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim araba da hesabıma göre yılda 10 bin km kullanırsan yıllık 1000 lira karın var lpg ile. 1.33 corolla icin babam benzinde kullaniyor 6-6.5 gibi bir ortalaması var karisikta ben de lpg de kullaniyorum 7-7.5 gbi ortalamam. o yılda 5 bin km yapiyor. ben de 12 bin km ortalama. onun icin lpg hic mantikli degil benim icin ne kadar mantikli tartisilir.
    arabayi aldigimda lpg liydi. olmasaydi herhalde taktirmazdım. lpg gercekten az yakıyor. ama kısın kısa mesafade genelde benzinden yiyor. cekisi cok etkilemiyor ama benzinde surmesi daha zevkli. bir de lpg bagajda yer kapliyor. Allah tan en ufak bir sorun yok lpg den kaynaklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcu07

denemek için uzun süre benzinde kullandım. 9litre ortalamam oldu. Uzun yolda 7litre civarı ortalama tutturmak için çabalamam gerekti. Benim kullanım tarzıma göre lpg daha karlı

Çok yakıt tüketen araçlarda veya kullanım stiliniz itibariyle fazla yakıt tukettiginiz durumlarda lpg kesinlikle çok avantajlı. Kaldı ki şu lpg fiyatları ile araç nasıl kullanılırsa kullanılsın lpg avantajlı hale geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: infest06

dizel otomatikler sorunlu ve pahali oldugu icin , ya skoda octavia 1.2 gibi bir arac yada benzin+lpg otomatik bir arac almam gerekecek mecburen

• quote:

dizel otomatikler sorunlu ve pahali oldugu icin , ya skoda octavia 1.2 gibi bir arac yada benzin+lpg otomatik bir arac almam gerekecek mecburen

dsg ler de sorunsuzluguyla ün salmıştır zaten.

• mehmetyilmaz77 M kullanıcısına yanıt
    aynen :) dsg muhtemelen almam, yakknlarda arkadasim aldi skoda 1.2 cok az yakiyo bu sebepten ornek verdim

• quote:

aynen :) dsg muhtemelen almam, yakknlarda arkadasim aldi skoda 1.2 cok az yakiyo bu sebepten ornek verdim

Dizel motorlar sorunlu degilki. Sorun otm şanzımanlarda. Bir de bizim satıcıların dizel araca çok para istemesi.

• son 4 arabam lpg li hiç bir proplem yaşamadım ortalama 12000 km yıllık yaparım,bunu 9 bini şehir içi olur,2 sene de bir sızdırmazlık dı filitreydi koymuyor açıkcası, yıllık yarım depo benzin de harçamam,ama trafik de lpg müthiş karlı benzine göre onu bilirim,

• bu konudki lpgli araç nedir,ilk mesajda neden yok hangi kit takılmış mesela

• quote:

Orijinalden alıntı: fantastik beşli

bu konudki lpgli araç nedir,ilk mesajda neden yok hangi kit takılmış mesela

Astra h 1.4 essentia easytronic,
    konuyu okursanız araca lpg takılmadığını görürsünüz
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

quote:

Dizel motorlar sorunlu degilki. Sorun otm şanzımanlarda. Bir de bizim satıcıların dizel araca çok para istemesi.

Dizel-otomatik ikilisi sıkıntılı sonuçta hangisinde sıkıntı olduğunun bi önemi yok, otomatik vites bir araç alacağım için.
    Yoksa dizeli lpgye tercih ederim bagaj hacmini ufaltması bile kötü
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.