Şimdi Ara

Bütün yönleriyle LPG hesabı (4. yıllık değerlendirme eklendi) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
8
Favori
7.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Duratec

Basit şekilde kendi hesabımı son durumlara göre yazayım umarım faydalı olur ;

Lpg nin hiç bir avantajı kalmadı artık.. 2 hafta önce lpg li araçtan dizel araca geçmiş biri olarak söylüyorum.

Lpg li aracım şehir içi kullandığım güzergah nedeniyle (yokuşlu ve trafikli) 100km de 13-14 lt leri buluyordu (malum benzinli araçlar rampada daha çok devir çeviriyor dizel gibi 1.5-2 bin devirde rahat şekilde ilerleyemiyor yeri geliyo 4-5-6 bin devir çeviriyor araç) , buna ek olarak aylık 50 liralık da benzin alıyodum. Haftada ş. içi 300km yolum var. Ayda eder 1200km

LPG ; haftada 45 lt gaz yapar , gazın lt si şuan ankarada ortalama 3.00 TL , 45x 3 = 135 tl haftalık harcamam. Aylık = 135x4 = 540.00 TL

DİZEL ; 100km de 5 ile 6 litre arası yakıyorum hadi diyelim biz ona 6 lt fazladan hesaplamış olalım biraz.. Haftada 18LT Mazot yapar , mazotun litresi shellden alıyorum 4.5 tl , 18 LT x 4.5TL = 81 TL haftalık harcamam. Aylık ise 81 x 4 = 324.00 TL

SONUÇ ;

Aylık gaz harcamam = 540.00 TL + 50 Tl lik benzin = 600.00 TL
    Aylık mazot harcamam = 320.00 TL

600.00 - 320.00 = 280.00 TL

Hemen hemen çoğumuzun ayda en kötü 1000km yolu vardır ben 1200 km yolda 280 tl tasarruf ediyorum.. Normalde kilometrem daha fazla ayda ş. dışı 2 bin km falan daha yapıyorum ama o hesabı karıştırmadım sadece ş. içi yaptığımı yazayım dedim. Benim önceki aracım 13 lt yakıyordu ona göre hesapladım benzinde de 12 lt yakıyordu.. Şuan piyasadaki Cruze,focus,astra,civic vb. gibi benzinli araçlarda 10 lt den aşağı yakmıyor. Soğuk havaların etkisiyle + lpg ile onlarda yine 11-12 lt civarlarında geziyor

Lpg nin çok az yakan 1.2 , 1.3 hacimli araçlar hariç 1.6 ve üstü benzinli araçlar için hiç bir avantajı kalmamış durumda.. Parasal yönü dışında lpg nin getirdiği dezavantajları hepimiz biliyoruz ariza riskinin artması,kapalı otoparklara girememe,araçta performans düşüklüğü,yakıtın artması ve taktırırken ki 2 bin tl lik maliyet gibi.. Kesinlikle şu şartlar altında tercih edilmemeli lpg li araç.

Dizel alın kafanız rahat olsun.

saygılar..

lpg hesabınızda hata var. Birdd sattığınız araç ile yenildığınız aracı öğrenebilirmiyiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• önceki aracım 2.0 5 silindir 147 hp marea hlx prins sıralı sistem lpg mevcuttu 13-14 lt normal bir rakam o araç için.. ama daha öncede 2010 model 0km aldığım benzinli focus 10-11 lt nin altına düşmezdi şehir içinde.. Lpg ile kullanlar 12 lt civarında yaktıklarını söylerlerdi.. Her halükarda gazın 3 lt olduğu bir dönemde 10lt nin üstünde ş içi tüketime sahip bir aracınız var ise dizel karşısında hiç bir avantajı kalmıyor..
  • 45 litre lpg ile ben ankara şehiriçi 450 km yapıyorum. Astra j 1.6 ile. Sizin araç 3.0 falan heralde. 2.4 accord bile 12 litre lpg yakıyor.

Gelelim dizel hesabina astra j 1.3 dizel 6 litre motorin yakıyor aynı şartlarda.

Benzinli 30 kuruş yakarken dizeli 27 kuruş yakıyor. Ortalama 35km hız civarında.

Ekleme:147 hp eski nesil bir motorun lpg tüketimiyle yeni bir dizel motoru kiyaslamissiniz . Lpg halen iyi bir alternatif.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 22 Aralık 2013; 18:31:58 >
  • 100 km'de 15 litre lpg yakıyorsanız problem muhtemelen arabadadır.

1,6 dizel hdi 308in 6,5 yaktığı güzergahta megane1 12 litre lpg yakıyordu en fazla. hesabınızda hala yanlışlık olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdfg112 -- 22 Aralık 2013; 19:05:17 >
  • Bugün focus 2011 yeni lpg taktırdığım aracım ile hesabını aktarayım.
    Yol bilgisayarında ortalama yakıt tüketimi 7.8 lt olarak yazıyordu.

Toplamda 316 km yol yapmışım ve bugün itibari ile bursadan lpg'yi 2.71 tl ye aldım ve 76tl de full doldu.
    Kış aylarında her 2-3 depo doldurmada 20tl benzin koyuyorum, fazlasını ele alalım, 10tl de lpg ye geçene kadar yese 316km bana 76+10=86 tl ye gelmiş.

(Ek olarak : Buradan yola çıkarsak yol bilgisayarı 7.8 gösterir iken haliyle lpg doğrudan değil %10 ilavedir ve hesabımıza göre 9,3 LT/100 Km tüketimi sağlamışım.)

--------------------------

Şimdi geçelim bu 316km'yi benzin ile gitseydim ne öderdim?
    Şu an internetten baktım benzin fiyatı 4,83tl aynı benzinlik firmasında.
    Benim araç 7.8 lt 100 km yakıyorsa, 316 km de 24,6 lt benzin yakar, yani 119 TL 'lik benzin yakar.

119-86 = 33 TL kar etmişim 316km de.
    Oranlarsak, 1000 km de 104 TL, yani yuvarlayalım, her 1000 km de 100TL kar ediyorum.
    Her ay 2000 km yapan bir insanım, dolayısı ile her ay 200TL kar ediyorum, 10 ay sonra kendini amorti eden lpg, 11. ay yada 20bin km sonra kâr etmeye başlayacağımı gösteriyor.

Bundan önceki arabam 2006 focustu ama durateq motor vardı 100lük ve o daha az yakıyordu, bu ona göre çok yakıyor.
    Saygılar.

• LPG'de benzin giderini hesaba katmamışsınız..İşin can alıcı noktası bu zaten, diğer giderler ufak tefek şeyler..Elbette kar ettiyor ama insan koyuyor özellikle kış günlerinde arabaya benzin koymak.
  • güzel çalışma hocam, emeğe saygı, teşekkürler
  • Arkadaşlar 2000 model Renault Megan aracım var. Yol bilgisayarında ortalama yakıt tüketimi 7.0 lt diyor. İzmir'de benzin 4.85 tl LPG 3 tl.

Şehir içi tamam ama şehirler arası sizce lpg kullanmak yerine benzin kullansak olur mu? Hatta şu saatten sonra Açıkçası Lpg kullanmak bile bana mantıklı gelmiyor çünkü aracımız yatıyor. Ben Almanya'da öğrenciyim ablamlar haftada 2 kez aracı alıp totalde 20 km yol yapıyorlar.

Ne diyorsunuz sizce Zav. Lpg sistemimi söktürüp satayım mı? Benzinle devam edelim çünkü araç çok kullanılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Equris -- 22 Aralık 2013; 20:11:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Arkadaşlar 2000 model Renault Megan aracım var. Yol bilgisayarında ortalama yakıt tüketimi 7.0 lt diyor. İzmir'de benzin 4.85 tl LPG 3 tl.

Şehir içi tamam ama şehirler arası sizce lpg kullanmak yerine benzin kullansak olur mu? Hatta şu saatten sonra Açıkçası Lpg kullanmak bile bana mantıklı gelmiyor çünkü aracımız yatıyor. Ben Almanya'da öğrenciyim ablamlar haftada 2 kez aracı alıp totalde 20 km yol yapıyorlar.

Ne diyorsunuz sizce **** Lpg sistemimi söktürüp satayım mı? Benzinle devam edelim çünkü araç çok kullanılmıyor.

hocam hali hazırda lpg varsa ve bir sorunu yoksa ne diye sökeceksin. Heleki şehir dışında benzinle sakın kullanmayın çünkü lpg nin en büyük tasarrufu şehir dışında olur

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Arkadaşlar 2000 model Renault Megan aracım var. Yol bilgisayarında ortalama yakıt tüketimi 7.0 lt diyor. İzmir'de benzin 4.85 tl LPG 3 tl.

Ne diyorsunuz sizce **** Lpg sistemimi söktürüp satayım mı? Benzinle devam edelim çünkü araç çok kullanılmıyor.

hocam hali hazırda lpg varsa ve bir sorunu yoksa ne diye sökeceksin. Heleki şehir dışında benzinle sakın kullanmayın çünkü lpg nin en büyük tasarrufu şehir dışında olur

Hocam bende tam aksine lpg'nin şehir içinde daha avantajlı olduğunu sanıyordum çünkü şehir içi araçlar daha fazla yakıyor diye?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Hocam bende tam aksine lpg'nin şehir içinde daha avantajlı olduğunu sanıyordum çünkü şehir içi araçlar daha fazla yakıyor diye?

sehir içinin durumuna göre kullanılan miktarı değişmekle birlikte araç çalıştığı zaman benzinle gitmeye başlar ve aracon en fazla yakıt tükettiği zaman (hava sıcaklığına göre değişmekle birlikte) ilk bir kaç kmdir ve eğer kısa mesafe kullanıyorsanız lpg de sehir içi tasarruf oranınız gittikçe azalır. Oysa şehir dışında arac yolun neredeyse tamamını lpg ile gider

• Konu ile alakasız olarak ilk mesajın altında yazan bu yazı bir tek benim mi dikkatimi çekti?

"< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 23 Aralık 2013; 11:53:37 >"
  • quote:

Orijinalden alıntı: Proscd

Konu ile alakasız olarak ilk mesajın altında yazan bu yazı bir tek benim mi dikkatimi çekti?

"< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 23 Aralık 2013; 11:53:37 >"

nedir hocam bu yazıda dikkatinizi çeken şey. hayır yeni üye olsanız anlatayım ama dikkatinizi neyin çektiğini anlamam lazım ki yanlış bir şey anlatmayayım.
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    23 Aralık 2013; 11:53:37
  • quote:

ya gerçekten buna hiç dikkat etmemişim ayarlardan saat ayarını düzelttim sorun kalmadı
  • quote:

/>

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

/>

/>

• Ya siz mazotcular ne kadar komiksiniz yok 1.6 benzinli araba 15 litre yakarmista ayni yerde dizel 6 litre yakarmis ya siz dip gaz kullaniyorsunuz yada iskemdeden salliyorsunuz benim lpgli stilom s.ici 9litre yakiyor 9*2.82= 25 krs yakar hadi benzinide ekle 28 krs yapsin.

6*4.5= 27 krs yapar bu is bu kadar basit ya siz gidin kendinizi avutun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

/>

/>

/>

Jeton daha yeni düştü

• #direnmotor diye hastag açmak istemiyorsan LPG yazısı görünce arkana bakmadan kaçacan... ne kapalı otopark kullanabilirsin nede trafikte güvende olursun... arkadan çarpmada boom...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.